|
|||||||
| Notki |
| O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
|
Opcje tematu |
|
|
#41 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2006
Lokacja: Polska!!
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Reine de Lumiere
Profesja: Sorcerer
Świat: Morgana
|
Tia...te kocurki byly troszke przesadzone... ale i tak ksiażka besciarska
Przypomniało mi się jeszcze cos ale nie wiem czy bedzie pasowac chodz klimacik ma... "Saga o Czarnoksięzniku" i "Ludzie lodu" uprzedzam że mało tego niema . A i jeszcze jedno: "Złoty Smok" i "Amulet Złotego Smoka" ale nie wiem czy tytków nie pokreciłam.. niezła ksiązka o dziewczynie która okazała się być pół smokiem i jej miłości do zwykłego rycerza Ksiązka bardzo, bardzo dobra( choć jeden motyw troche Potterowski ale ujdzie) z reszta jak dla mnie to nie ma złych książek fanasy bo ja wszystkie wchłaniam kilogramami<maniaczka>![]()
|
|
|
|
|
#42 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 12 2006
Lokacja: w domu
|
Chyba sobie wypożycze Sagę Wiedźmińską a tak btw. sorka za nazwe tematu nie znam sie na tym dlatego napisałme RGP teraz wiem że to jest Fantasty...
![]()
|
|
|
#43 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 10 2005
Lokacja: /Wrocław/Breslau/Vratislavia
Imię: ---
Profesja: Sorcerer
Świat: Szukam:P
|
@up
Sagę tak, ale tylko pod warunkiem, że czytałeś dwie pierwsze książki " z serii" o Wiedźminie - "Miecz przeznaczenia" i "Ostatnie życzenie". Nie są one częścią Sagi (czyli pięciu tomów) - są to dwa zbiory opowiadań, przydatne jednak w zrozumieniu samej sagi. Pozdrawiam! Co do pytania o rypygy i Feista - w edicie mojego poprzedniego posta. @styku Wiem o tym, po prostu wydawało mi się, że autorowi tematu o to chodziło . Co nie znaczy, że dla mnie fantasy = rpg (w które sam pogrywam jakiś 7 rok już, więc ciężko żebym nie orientował się w temacie pojęcia). I jeszcze jedno, piszesz, że "A cyberpunk to też już nie fantasy. Trzeba umieć odróżnić fikcje naukową od kompletnej fantastyki." Na zachodzie rzeczywiście rozróżnia się fantasy (zabijanie księżniczek, zaliczanie smoczyc itd.) i sci-fi, jednak w P(r)olandzie często mianem "fantasy" określa się całość - czyli fantastykę i sci-fi, więc jeżeli piszesz o fantasy, warto zaznaczyć czasem w jakim rozumieniu - szerszym, czyli fantastyka i sci-fi czy też jako tylko fantastykę ...ale to już tylko takie duperele są ![]()
FaR TiL OdiN... [x]- mi sie 2 dni temu snilo ze na przejsciu przez jezdnie bylo ukryte wejscie na basnhee , a ja mailem 1 sdka i 900 many [x]- odstawilem banshee hunty Ostatnio edytowany przez Thanal - 26-12-2006 o 11:08. |
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2005
|
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez styku - 26-12-2006 o 10:33. |
|
|
|
|
|
|
#45 | |||
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 03 2005
|
Az sie boje spytac, czy to ironia...
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
NMSP Edit: Jasne, ze podrecznik. =P Ostatnio edytowany przez Slay - 26-12-2006 o 13:02. |
|||
|
|
|
|
|
#46 | |||
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2005
|
Cytuj: