Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Multimedia > Filmy

Notki

Filmy Gdy zdjęcia to za mało do akcji wkraczają filmy.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 24-01-2007, 21:35   #41
Pablossoyos
Użytkownik forum

Data dołączenia: 13 12 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez d4rqu Pokaż post
Wiesz kto to jest Baldore i jakie ma skille? Przeczytaj sobie ten temat i zobacz jakie hity bije koleś mający jedne z największych skillów: http://forum.tibia.com/forum/?action...1&pagenumber=1

Ludzie którzy piszą, że ten koleś bł z two handed sworda albo spike sworda są po prostu nie poważni. Przecież każdy knight oprócz trenowania skillów to używa najlepszej broni dwuręcznej lub najlepszej jednoręcznej i tarczy. Ja od razu jak wbiłem 15lv to kupiłem fire sword i nosiłem go aż kupiłem bright sworda, a później giant. I tak robi każdy knight, wydaje się to oczywiste. Po co tamten knight miałby chodzić z spike swordem?

Testowałem wiele razy obrażenia na koledze, mając skille 80/80 z gsa. Srednia 60 która podawali niektórzy jest śmieszna. Średnia hitów w druida w crown secie i z niezłą tarczą będzie trochę powyżej 30hp. Zauważcie, że do średniej liczą się nie tylko best hity po 90, ale też ciosy zblokowane, na armor i hity za 1hp - a takie się zdarzają. Policzcie średnią to wam wyjdzie. Porównajcie sobie hity sorca z czarów na 30lv i sorca na 200lv, widać różnice? A teraz porównajcie sobie hity knigta z melee na 30lv (skille 80/80) i knighta na 200lv (załóżmy teoretycznie skille 80/80). W pierwszym przypadku widać ogromną różnice, a w drugim już nie bardzo

Według mnie knight jest z każdym updatem udupiany na maxa, ponieważ inne profesje coś dostają, a knight co dostał? Avangera? Przecież wcześniej było sca także z 50ataku. A te manaski po 50gp dające 100many to mnie rozbawiły na maxa. Przecież teraz knightem bardziej się opłaca używać mf niż leczyć ihami (przy sile czarów 100% to mf są nawet korzystniejsze od uhów). Knight używający mf bardzo ciekawe Najbardziej mnie rozbawiło jak widziałem knighta który zabijał demony z explo i burstów Knight z łukiem, bardzo fajna sprawa=] Moje zdanie jest takie, że knight na niskim levelu i średnim levelu jest najgorszą profesją, natomiast na wysokim levelu przewaga sorca/druta jest już ogromna pod względem expa/h, pvp, solowania mocniejszych potworów itd..

Co do kwestii balansu profesji to nawet moderatorzy na tym forum potwierdzają, że knight jest najsłabszą profesją i tibia nie jest zbalansowane, więc proszę się nie kłócić.

Koles nie rosmieszaj mnie.. Mówisz mi tu o różnicy w obrazeniach sorca miedzy 30 a 200 lv .Są one równe zero bo alternatwyą sorca do axe/sword/club u knighta jest rózdka czyli woi/tempest .Hity Najta różnia sie-
mało ale jednak .Hity sorca nie bo zawsze bije tyle samo z rozdzki.Co do run to obrazenia zadawane od RUN róznią sie podobnie
-taki 30 ms jebnie za 100+ z sd(w ludzia) , 200 ms jebnie za 600 czyli wychodzi przebicie 6 x
- Knight explo (o ile ma mlvl To uderzy pewnie ze 30 a na 200 ?? mysle ze ze 200 czyli przebicie 6 x

SORRY ZA DOUBLE POST

Ostatnio edytowany przez Pablossoyos - 24-01-2007 o 21:38.
Pablossoyos jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 24-01-2007, 21:40   #42
d4rqu
Zbanowany

Data dołączenia: 28 11 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez gigoro Pokaż post
Dlatego, ze jest nowym ownerem i nawet nie mial na sobie lepszego pancerza na 81lvl, tylko dark armor. Z tego rowniez wnioskuje ze nic lepszego niz two handed sword/serpent sword/spike sword, nie mial.

Nie moge sie z Toba rowniez zgodzic, ze nawet gdyby jakis knight mialby 10bp uh i znalazlby sie w tym trapie, to by padl, poniewaz gracze na 81lvl sa doswiadczeni, maja lepsze bronie (gs, d lance, nieraz sov/sca), ktore zadawalyby wieksze obrazenia (wraz ze wzrostem lvlu rowniez zwieksza sie maksymalne mozliwe obrazenie dla danego playera). Poza tym zanim skonczylyby sie im uhy, to magowie musieliby biegac 3 razy po manasy. Gdyby kazdy knight byl skazany na smierc uwieziony w trapie od dwoch sorcow na 40lvl~, to wszyscy baliby sie nimi grac, knighci byliby najrzadziej wybierana postacia. A jednak knightow jest najwiecej.

Co do reszty nie mam zastrzezen

Pozdrawiam.
Na moim serverze najwięcej jest sorków i niedługo druid będzie na drugim miejscu, bo teraz naprawdę mało kto wybiera knighta czy pala (chyba osoby które miały pierwszy raz do czynienia z tibia). Jeśli chodzi o palladyna to ja się muszę nachodzić po mapie, żeby jakiegoś spotkać

edit:
Pablossoyos: czytaj uważnie, wyraźnie napisałem że chodzi mi o obrażenie sorca z czarów nie z różdżki. A po za tym który hlev sork używa do expienia różdżki?

Ostatnio edytowany przez d4rqu - 24-01-2007 o 21:44.
d4rqu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-01-2007, 22:09   #43
gigoro
Użytkownik Forum

gigoro's Avatar

Data dołączenia: 14 07 2005
Lokacja: Aleksandrow Lodzki

Stan: Niegrający
Imię: Hell Kazi
Profesja: Royal Paladin
Świat: Hiberna
Poziom: 172
Skille: 102/81
Poziom mag.: 24
gigoro ma numer GG 2*4*5*5
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez d4rqu Pokaż post
Na moim serverze najwięcej jest sorków i niedługo druid będzie na drugim miejscu, bo teraz naprawdę mało kto wybiera knighta czy pala (chyba osoby które miały pierwszy raz do czynienia z tibia). Jeśli chodzi o palladyna to ja się muszę nachodzić po mapie, żeby jakiegoś spotkać
Ja poslugiwalem sie tutaj statystykami wybieranych profesji oficjalnie dostepnymi na stronie www.tibia.com, ktore do niedawna (przed update technicznym strony) mozna bylo podziwiać, wlasnie tam. Niestety one juz zniknely :'(.
gigoro jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-01-2007, 22:59   #44
Arsth
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 01 2007
Lokacja: Wrocław

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elder Druid
Świat: Askara
Poziom: 119
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ravill Pokaż post
Osoba nagrywająca filmik też na swój sposób pokazała się w świetle noob'a. Jeśli się bałeś, że Cię znajdą, to trzeba było się w podziemiach schować. (...)

Pomijając to, że osoby, które Cię ścigały, czaru "Find Person" nie potrafią używać .

Ale frag genialny!

Pozdro!
Nikt mnie nie ścigał a ukryłem sie tam bo hmmmm... w tamtym miejscu nie ma respa i nikt tam nie chodzi żeby poubijać jakieś cyce? a nie miałem ochoty przedłużać pz'a na jakiegos naabka który widząc skulla zaraz by pisał na trade coś w stylu "peka on cyklops plxplx halp 11!!11one!1!" albo zaczął mnie gnębić jakimś shitowym wandem btw. exivowałem briana bo na poczatku zaraz po tym jak poszlismy trapowac temira to eleene krzyknął "here" i przyleciał brian z ragnarokiem i wolałem odczekac, jakbyś nie zauważył cały czas jak go szukałem to był w tym samym miejscu czyli łatwo sie domyśleć że mnie nie szukał... ale przezorny zawsze ubezpieczony ;P
Arsth jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania