|
Notki |
tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat strony, wskazać błąd i zasugerować czego brakuje. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 05 2005
Lokacja: Nowhere
Stan: Na emeryturze
|
![]() Przestańcie juz =.= Moze, tak po prostu, oddać ocenianie w ręce Skrybów + modków... I tyle. Co to za problem? Fakt, mało tego bedzie, ale myślę, że jak się weźmiemy do roboty (też jestem wśród Skrybów
![]()
|
![]() |
#42 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 11 2003
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Calkowicie Cie popierem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Użytkownik Forum
|
![]() Chociaż raz XD
![]() |
#44 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...
|
![]() Jak zrobiliście burdel, to może to teraz posprzątajcie i dajcie w końcu jakiegoś moda do twórczości? Ja wiem, że sprzątanie to nie w waszym stylu, bo 'wkręty' są o wiele bardziej funny (waszym zdaniem...), ale to co teraz jest w*****a.
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zbanowany
|
![]() @Kald,
tru. @topic, Może by tak Khan? On byłby dobrym kandydatem na moda. Ripper też może być. Slay również tylko nie wiem co to by było, jakby zaczął robić czystki... Może wtedy zostałyby tylko dobre opowiadania? I byłoby co czytać? To jest dobra strona. Ostatnio edytowany przez Korektor - 03-03-2007 o 14:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Ja bym proponował Rippera
Bo kaldek chyba czasu nie ma
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Użytkownik Forum
|
![]() Z całym szacunkiem, Slay, ale Ty byś zrobił taką czystkę, że by tu piździało i gwiździło... Jak już, to ripper. Poza tym, skłaniałbym się do eeriona (ma dobre pojęcie o pisaniu), Grinion też jest na miejscu. Prócz nich, jest jeszcze kupa Skrybów i bezpartyjnych. I co? Głosowanie?
Gdy rozum śpi, budzą się upiory. Goya Ostatnio edytowany przez Ignatius Fireblade - 03-03-2007 o 14:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Administrator
Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
|
![]() Ja przypominam ze mieliscie rzucic pomysly jak to rozwiazac, a nie kogo na modka wziasc. Kogo brac to my juz sami wybierzemy...
@Kald: Musi tak byc poki co, bo musimy strone przygotowac pod to, przewaznie jak cos nowego dorzucamy to najpierw to dopracowujemy, a potem wrzucamy, niestety tym razem trzeba bylo zrobic tak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wybranych na wrzucenie na stronę osobników należałoby powiadomić przez PM, żeby zedytowali pierwszy post swojego tematu wklejając tam całość opowiadania, ot i problem z głowy.
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Użytkownik Forum
|
![]() Tylko jest pewien problem, aye? Jak chcesz to zrobić, gdy ktoś wrzuca swe dzieło w odcinkach? Co, poczekac aż skończy? A Hegemmon? On chyba w żyicu tego nie zamknie... Poza tym, pierwszy post musiałby zostac podzielony na x kolejnych. Ten sposób jest dobry jedynie w wypdku shortów i krótszych opowiadań. Z drugiej strony, nie zamieszczanie świetnego opowiadania, bo ciągle jest w produkcji, to pewna dyskryminacja.
Nie należy przesadzać z surowościa w drugą stronę.
![]() |
#51 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: Grudziądz
Stan: Niegrający
|
![]() Przepraszam, ale czy jeżeli komuś się coś podoba, a sam nie potrafi pisać to się nie zna ? Tylko ludzie, którzy piszą opowiadania mogą je oceniać ?
![]() |
#52 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() Sęk w tym, że teksty powinny się podobać większości ludzi, których rozwój literacki zakończył się na lekturze szkolnej, a nie pojedynczym tetrykom. Chcę tylko zaznaczyć, że nie ma nic złego w tych 3/4 komentarzy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zbanowany
|
![]() Z relacji kolegów i po części z własnego doświadczenia wiem, że młodzieży niezbyt podoba się np. Pan Tadeusz, który przez ludzi, którzy się na tym znają jest uznawany jako wybitną książkę. Jedni piszą dla wszystkich ludzi, inni dla niektórych. Oba rodzaje opowiadań powinny być przenoszone.
Sęk w tym, że jest wielu, którzy oceniają opowiadania nawet ich nie czytając. Kiedyś się natknąłem na ewidentną nieznajomość tekstu w czyjejś opinii. I jak tu się kierować punktacją wszystkich? |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Guest
|
![]() Thero, to już jest sprawa autora, czy chce aby jego twórczość podobała się kilku tetrykom, czy była dla mas.
Drom, kilka propozycji już padło, może teraz przyszło, abyś ty troche podecydował? Ostatnio edytowany przez Kele - 03-03-2007 o 19:13. |
![]() |
![]() |
#56 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Ignatius Fireblade
To na stronę wrzucałoby się taką część opka, jaka aktualnie jest. Tak czy owak całość musiałaby być w pierwszym poście, doipsywałoby się jeno na końcu jakieś 'cdn', 'cdnn' czy 'cdbmn'.
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Trza coś wykombinować. Może autorzy dawaliby do podpisów informację o aktualizacjach? A może zezwolić im jednak na pisanie postów jeden pod drugim? Czy może założyć odpowiedni temat, gdzie dawaliby takie informacje? Przykładowo, gdy wymęczony już Hege doda cosik, wtedy pisałby odpowiednią notkę i lud miast oraz wsi wiedziałby, że można se poczytać... Oczywiście we wspomnianym temacie nie byłoby możliości pisania czegokolwiek innego. Tylko zaakceptowani autorzy i tylko odpowiednie informacje. Co wy na to?
![]() |
![]() |
#58 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() Cytuj:
Jeżeli miałbym wybierać z rozwiązań podanych przez Cię wybrałbym "zezwolenie na pisanie postów jeden po drugim". |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zbanowany
|
![]() A może by zrobić taki system:
1 temat - opowiadanie, 2'gi "komentarze do opowiadania". Coś jak ze zdjęciami z rl, w jednym dodajemy, w następnym komentujemy. Wtedy autor miałby dla siebie temat, w którym każdy kolejny post byłby następną częścią. Tylko, że to ma jedną poważną wadę, otóż byłoby 2x więcej tematów, czyli 2x mniej miejsca na twórczość na pierwszej stronie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jak dla mnie to w każdym temacie z opowiadaniem powinna być dodawana ankieta z pytaniem czy przenieść do twórczości, userzy wybieraliby jedną opcje i musieliby uzasadnić dlaczego taka odpowiedz.A ankieta byłaby jawna, kto jak głosował.Głosowanie trwałoby np tydzień po tym czasie moderator po ocenie ankiety i komentarzy userów przenosiłby lub zostawiał dany utwór.