![]() |
#41 |
Zbanowany
Data dołączenia: 19 06 2006
Lokacja: Bochnia
Stan: Zbanowany
Imię: Small Mike
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Titania
Poziom: 32
Skille: 18/22
Poziom mag.: 41
|
![]() Mam program do robienia trojanów jest tam wbudowany keyloger, kopiowanie plików, cały wiesz poleceń itp.
Zrobilem tak robie sobie trojana i jest tam wbudowany binder i jak dodaje jakąś fotke i wyśle potem frajerowi to otworzy i pokarze mu sie fotka ale ja już przejmuje władze nad kompem. Jeśli zmieniłem rozszerzenie na jpg nic sie nie działo. Pierwszy raz jak zrobiłe tego trojana to zaraziłem się sam widziałem swoje dyski itp. xD Wiec zrobiłem tak że zbindowałem plik exe z recem jakimś lipnym i tibiacam nie odczytał i wirus się też nie wgrał więc nie ma czegoś takiego!! Jeśli wszystko było by tak proste to hakerzy by włamali się na tibia.com i by wykradli hasła?? Shakowali by na gma na forum bo umiescili by plik txt?? ;p;p Polecam zainstalować dobrego firewalla! JEŚLI NAWET ZAINFEKUJEMY SIE KEYLOGEREM/TROJANEM FIREWALL ODDETNIE MU POŁĄCZENIE OCZYWISICE NAS O TYM POINFORMUJE Na antywirusy często narzekamy ze muli kompa i faktycznie to prawda skoro ma to skanować każdy nowo utworzony plik a to cookies itp. Ja skanuje raz na 3 miesiące pandą online i jest ok. A i nie lubie jak ktoś mi mówi że ma 5000 wirusów na kompie Skoro się ma 5Gb cookie i teleportary internet files?? Ja to usuwam prawie codziennie. |
![]() |
|
![]() |
#42 |
Zbanowany
Data dołączenia: 25 01 2006
Lokacja: Brzeg
Stan: Niegrający
Imię: Lord Duszlik
Profesja: Royal Paladin
Świat: Candia
Poziom: 120
Skille: 95
Poziom mag.: 21
|
![]() Plik nie umyślnie ja umieściłem na forum
![]() Więc chciałbym jeszcze raz przeprosić wszystkich link do pliku został odrazu skasowany jak wszedłem na forum. |
![]() |
![]() |
#43 |
Zbanowany
Data dołączenia: 02 03 2007
Lokacja: Crawley / UK
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Berylia
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2005
Poziom: 44
![]() |
![]() Cytuj:
![]() 23:28 Andrzej Epa [31]: schowaj te zeby 23:28 Andrzej Epa [31]: nie warcz na mnie 14:23 Thor Orio [124]: Dam itemy za zaufanie, do wygrania nawet bohy oraz rh i takie smietki magiczne , za slabe eq kasa |
|
![]() |
![]() |
#45 |
Zbanowany
Data dołączenia: 02 03 2007
Lokacja: Crawley / UK
Profesja: Knight
|
![]() Crash firefoxa
|
![]() |
![]() |
#46 |
Zbanowany
|
![]() Napewno Nie ChciaŁ ByŚ SiĘ DowiedzieĆ Czym Jest Pierwsza W Polsce SzkoŁa HakerÓw?
Kupi Dzieciak Chara Na 8 Lvl Na Allegro Potem Jakis Poradnik O Hakowaniu I JuŻ Wie Jak ZdobyĆ Za Fri Twoje Studded Legi I Jest Mastahem Stad Tyle Pseudo CrackerÓw Na Forum Tylko Jakis Ruski Spec MoŻe WŁoŻyĆ Wirus W *.rec |
![]() |
![]() |
#47 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2005
|
![]() Post opieram na własnej wiedzy, możliwe błędy, ponieważ nigdy tego do końca pewny nie będę..
Programy antywirusowe opierają się na tym, że przeszukują pliki w poszukiwaniu wirusów, trojanów, keyloggerów, sinfferów i innego tałatajstwa. W bazie najczęściej jest zapisana waga tego śmiecia np. Czarnobyl - 11 kb Gdy odnajduje plik to go zwyczajnie sprawdza (w jaki sposób, nie wiem) i daje Ci możliwość zarządzenia nim - wyrzucenia, kwarantanny i kilku innych bajerów.. Wirusy w rec ? Fajnych znacie informatyków.. to pewnie takich, przez których moja praca jest ceniona i dobrze płatna (przyszło 3 informatyków, nic nie zrobiło, przyszedłem ja i naprawiłem w 5 min..). Format *.rec jest formatem niewykonywalnym .. Tzn. sam z siebie ten plik nie może się odtworzyć tak jak exe czy kilka innych (około 5).. Takie formaty jak jpg, są skojarzone z przeglądarkami obrazków, które są programami .. Jest coś takiego jak exploit, czyli taki "bug" w programie, który pozwala coś zrobić.. Legendarnym bugiem, był bug wmf (uniwersalnego formatu łączącego grafikę wektorową z bitmapową), który pozwalał na umieszczenie instrukcji w tym pliku : ściągnięcia pliku z internetu, zapisaniu go do odpowiedniego foldera ; cała zabawa była w tym, że *.wmf można było zmienić na *.jpg.. I to *.rec jest taką samą legendą ![]() Dlaczego ? Jedyna szansa, żeby wirus w *.rec został wykonany, to zmixowana wersja tibiacam, która pozwalała by komendy takie wykonywać .. a, że nie pozwala .... no to sobie można ;D Czyli doszliśmy do wyjaśnień.. Facet zrobił zadymę świrusem nie wykonalnym .. cóż, że on nazywał się *.rec skoro nic nie mógł zrobić, a chyba nikt nie zmieni formatu na ****** i nie odpali mu tego wirusa ^^ Antywirus wie, że to wirus, trojan czy inne psie, ale jest to całkowicie bezpieczne. |
![]() |
![]() |
#48 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Lokacja: Hrubieszów
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
Musisz posiadac dzialajacy Name i serial oraz podchodzacy pod to Hardware Fingerprint (np. od kolegi ktory zakupil bota). Nastepnie robisz jakims programem do hexow (najlepiej WinHexem) -> zamieniasz text (replace text) starego HF z nowym od kumpla. Okolo 3-4 razy podmiana nastapi. Nastepnei zamiana Hexow (replace hex values) 358AC0E665 -> na B8XXXXXXXX gdzie XXXXXXXX to odwrocona kolejnosc HF (180A-FF23 to 23FF0A18) czyli calosc to B823FF0A18. Na koniec hex 33865C200000 zamieniasz z B8XXXXXXXX90 gdzie te iksy to zamieniony HF z podmiany wyzej. Na koniec wpisujesz wlasciwe dane i finito. Wielki mi cracking... Problemem jest znalezienie odpowiednich danych ;f
![]() |
#49 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 02 05 2005
Lokacja: Olsztyn
Stan: Początkujący
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Legendary Souls
Świat: Refugia
Poziom: ^^
Skille: 1337
Poziom mag.: hm
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
a co ma rosja do wirusow? oprocz tego ze bieda tam panuje... pozatym Nie Pisz Kazdego Slowa Z Wielkiej Litery Bo To Denerwuje ktos mial w opisie download szkoly hakerow sciagnalem i akurat nie ma tam gadania typu "sciagnij sobie darmowego wirusa, zainfekuj plik exe i juz jestes evul hakier" jezeli nie czytales tego to nie wypowiadaj sie na temat o ktorym nie masz pojecia |
|
![]() |
![]() |
#50 |
Guest
|
![]() |
![]() |
#51 |
Zbanowany
|
![]() @up up Sir Emilio
pisałem z capsa (i tak mi pozmieniało) Mówiłem tylko, że tylko jakieś ruski potrafią znaleść luki i nie mów, że tam panuje bieda, bo na ruskiej stronie znajdziesz wszystko co tylko chcesz każdy crack ........ Nowe luki w windows zanim to ktoś przetłumaczy i napisze do microsoftu a zanim oni to sprawdzą to KGB już siedzi w pentagonie. ![]() A co do reklamy to mówie że ona zachęca wiem że w tej takich poradnikach bardziej książkowych niż w wersjach online (shity) piszą takie rzeczy że nawet tobie by to nie było zrozumieć mi chodzi o poradniki z allegro (dobrze że zakazali sprzedawania) kupuje sobie za 1zł i cieszy się że umie zrobić keylogera |
![]() |
![]() |
#52 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Małe sprostowanie...
MOŻNA umieścić ZŁOŚLIWY KOD w .jpg, rec itp. ale nie keyloggera poniewaz jest on zbyt rozbudowany. Odkrycie go w jpg jest bardzo trudne - koniecznośc dezasemblacji. Cytuj:
Powiedział byś chociaż w jakim temacie... |
|
![]() |
![]() |
#53 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 23 02 2007
Lokacja: Gdańsk/Płock
|
![]() Cytuj:
@Lord Terus Spokojnie, nie masz za co przepraszać. Tamten plik i tak nie robił. |
|
![]() |
![]() |
#54 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Lokacja: Hrubieszów
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Read following sentences.
Cytuj:
![]()
![]() |
#55 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 12 2006
Lokacja: Toruń
Profesja: Elite Knight
Świat: Candia
Poziom: 290
Skille: 103/99
Poziom mag.: 11
|
![]() Wiecie wogóle jak działa np Own Tibia ?
Jeśli nie chcecie się nią zarazić porada - wywal Internet Explorer . |
![]() |
![]() |
#56 |
Guest
|
![]() |
![]() |
#57 |
Zbanowany
|
![]() urzywam IE
nie mam anty wira mam wbudowany w windows xp firewall przeglądam strony nieznane strony erotyczne ogladam mase filmow ściągam dużo plików z programów p2p nigdy nie miałem hacka często otwierałem filmy od ludzi zarejestrowanych nie dawno często miałem critical error i żadnego hacka!! |
![]() |
![]() |
#58 | ||
Zbanowany
Data dołączenia: 23 02 2007
Lokacja: Gdańsk/Płock
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Foto_scr - 20-03-2007 o 22:56. |
||
![]() |
![]() |
#59 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2005
Poziom: 44
![]() |
![]() Cytuj:
![]() 23:28 Andrzej Epa [31]: schowaj te zeby 23:28 Andrzej Epa [31]: nie warcz na mnie 14:23 Thor Orio [124]: Dam itemy za zaufanie, do wygrania nawet bohy oraz rh i takie smietki magiczne , za slabe eq kasa |
|
![]() |
![]() |
#60 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 20 09 2005
Lokacja: Kraków
Imię: Thee Abadomm
Poziom: 50+
Poziom mag.: 49