Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 30-09-2004, 23:08   #41
Scream
Użytkownik Forum

Scream's Avatar

Data dołączenia: 30 07 2004
Lokacja: who cares.....?

Stan: Niegrający
Profesja: Master Sorcerer
Świat: tu i tam
Poziom mag.: wy
Scream ma numer GG 9478893
Domyślny

taaaa.... mnie ostatnio gosciu nazwal n00bem bo napisalem lol. jak go straszylem dedem, to mowil ze sie szerzy noobostwo, polacy sie wybijaja i odeslal do tego tematu. a potem sie bronil ze napisal n00b przez zera i to nie to samo..... ehhhhhh.......

kliknij pana garrisona!

Scream jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 30-09-2004, 23:26   #42
John-Masakros
Guest

Domyślny

nie wyczywam spulnoty
malo tego ze przszkodzamy sobie nawzaiem,to ieszcze i wyzynamy sie!!!
oprucz tego nie trzymamysie ogulnych zasad!!!!!! przez co slyniemy jako cjoty i nooby!!!!

pomientaijcie-ze w spulnocie SILA
  Odpowiedz z Cytatem
stary 02-10-2004, 10:17   #43
Kredi
Użytkownik Forum

Kredi's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2004
Lokacja: L-Przestrzeń

Domyślny A patryjotą nie jestem :P

Polska jaki kraj taki obyczaj. Ja jestem levelek 10 na Azurce i napewno nie jestem noobem bo sam zapracowałem na swoje eq (dzieki Margaret Tucher).
No dobra Margaret Tacher przestała grac i dała mi swoje eq ale co z tego. Otrzymałem tylko m-stara i dwarven shielda no i troszeczke manianki. Na Azurze jest spoko chociarz w Carlin Polacy to sami pk itd. Ja mówie że Polakiem jestem bo kłamac nielubie. Zaprzyjażniłem się z Grekiem i dobrze jest.
Kredi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-10-2004, 11:21   #44
kalafior
Guest

Brak ikony

Nie badzcie noobami wejdzicie na [email protected]

Won z tej piaskownicy

Ostatnio edytowany przez $corcerer - 03-10-2004 o 13:45.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 02-10-2004, 11:30   #45
Lysolini
Użytkownik forum

Data dołączenia: 24 08 2004

Domyślny

Ja mysle o tym temacie tak. polacy to nooby daltego poniewaz pelno gowniazerji siedzi na kompie i gra karzdy normalny gracz ktory chce sobie pograc pogadac i pobawic sie troche nic takiego nierobi a tu siadzie sobie taki jeden z drogim jakis 12-14 latek moze i mniej i mysli ze jak mu starzy dali kompa to juz mu wszystko wolno. I o to w tym chodzi sa odwarzni bo niemozna im nic zrobic ale tak na realnym swiecie to dostal by kopa w dupe i by sie poplakal . Oczywiscie sa wyjatki jak w wszedzie. To jest moje zdanie.
Lysolini jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2004, 16:45   #46
Ciocia Eustacha
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: gdansk

Ciocia Eustacha ma numer GG 4721909
Domyślny

Hhehehe statystyczny polak x]
Ja gram od 6miechów ale już mniej więcej to zrozumiałem... pierwsza moja postac miała fajne oplskie imie ale jak wybiłem się na 20lvl to musialem zmienic (fri iten plx)
I teraz gram nikiem ktory nie zdradza narodowosci. Pomoc dla mojej nowej postaci jaka kiedykolwiek dostałem to:
Brass armor Brass legs i troche kasy....i to od starej opstaci
pozatym w grze typu RPG NIE POWINNO BYC ROZROZNIANYCH NARODOWOSCI.... ale tego nigdy juz nie zmienimy... chyba ze za pl? br? swe(rzadko) powinno sie dostawac bana (najpierw na 1min potem 2..4.,8,16,32,aż w końcu sie dużo uzbiera dla "statystycznego polaka" ( :tongue: :tongue: )
Ciocia Eustacha jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2004, 20:12   #47
FrYTeX
Użytkownik forum

Data dołączenia: 15 09 2004
Lokacja: Krosno Odrzańskie

FrYTeX ma numer GG 4248830
Domyślny

Powiem wam ze gadacie smuty powiedzmy ze jestescie 9 lvl czy jakis tam niski patrzycie idze sobie jakis koles no i bawi sie jakas zbroja zarabiasta czy nie kusi was do tego zeby podejsc haps i masz zarabiasta zbroje na ktora nie dorobil bys sie jeszcze bardzo długo ? A zreszta nie tylko Polacy sa noobami bo jest duzo noobow narodowosci UK , BR , USA itd wiec nie gadajmy smutów ze PL to taki wielkie nooby...
FrYTeX jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2004, 20:31   #48
Tomkos
Użytkownik Forum

Tomkos's Avatar

Data dołączenia: 13 07 2004

Domyślny

Moim zdaniem Polacy (nie mówie o wszystkich ale o wiekszości) po 1. są nobami bo strasznie kozakują, straszą kolegami których niemają, a w ostateczności w rl ehh szkoda gadać.
Nie jesteśmy uprzejmi , to znaczy po jakiego ***** mam zabiać komuś potwora, jak on na złość zaraz przyjdzie i mi zabije.
Duzo osób jak zobaczy ze ktoś gada po niemiecku to zaraz go wyzywa, naśmiewają sie z br, ale koles moze bys spoko, ale jest z br i jest skreslony, ehh niechce mi sie pisać ...
Tomkos jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-10-2004, 11:36   #49
gertt
Użytkownik Forum

gertt's Avatar

Data dołączenia: 20 04 2004
Lokacja: nie pamietam

gertt ma numer GG 2864232
Domyślny

Usiadzie ci do gry taki 10-12 letni gowniarz i szpanuje.Jaka jest prawda w domu go nikt nie lubi zero kolegow,dostaje po twarzy od kazdego.To co ma takie dziecko robic siedzi caly dziec w tibi i gra nabije sobie 50 lvl i wyrzywa sie na innych a masz za to ze mnie kopnoles i sobie mysli ze on tu teraz rzadzi
A;e nie tylko to jest powodem a nasz kraj ile wlaman jest ludzie ze szwecji czy angli zarabiaja 10 razy wiecej np.sprzataczka u nas zaabia 700zl powiedzmy a w szwecji 5000zl na nasze a wiec wszyscy kradna bo nie maja pieniedzy to sobie powiedzcie skoro w rl ktos cos ukradl to czemu nie w grze nikomu sie nic nie stanie.A wyzywanie ile teraz dresow czy blokowisk jest gdzie co drugie slowo to kor....a i h...j.tibia jest odzwierciedleniem naszego zycia a ma byc gra...
gertt jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-01-2005, 14:47   #50
Orithil
Użytkownik forum

Data dołączenia: 20 07 2004

Orithil ma numer GG 4865584
Domyślny noob plx?

Powiem tyle: noobem jest ten, kto uogólnia.
W kazdym narodzie zdarzają sie jednostki wybitne, normalni oraz nooby. Według mnie nie można tego jednoznacznie zaszufladkować.

U mnie na Julerce jest ekipa Polaków, którzy są bardzo w porządku, ale zdarzają się także nooby. Np. raz w depo usłyszałem prośbę o rzeczy, więc z dobrego serca wyrzuciłem kolesiowi jakieś śmieci. Nietsety, żałowałem tego bardzo, bo od tej pory cały czas czytam privy: "Zabili mnie, pomoz!1"; "Masz jakiegos armora?'; "pomozesz mi zrobic 20lvl?" itd.

Pozdrawiam, i plz, nie uogólniajcie.

Ostatnio edytowany przez Orithil - 13-01-2005 o 14:48.
Orithil jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-01-2005, 20:24   #51
Raiderek
Użytkownik Forum

Raiderek's Avatar

Data dołączenia: 25 06 2004
Lokacja: Wrocław

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elite Knight
Gildia: Hogwart
Świat: Kyra
Poziom: 50
Skille: XxX/xXx
Poziom mag.: 6
Raiderek ma numer GG 2838473
Domyślny

Nie wiem jak wam ale mi sie jeszcze nie zdażyło żeby jakis 20+lvl prosił o eq itp. wedugl mnie wniosek taki że To są po prosu newebie kturzy nie umieją grać w tibie/nie chce im sie grać więc starają się żeby jak najszybciej zdobyć ten wymazony EQ ktury zobaczyli na tibia.pl w moim przypadku było tak samo :/ kiedy po raz pierwszy wyszedłem na maina zuciłem się jak pies na coper shielda :/
PS. Denerwują mni teksty typu "dosiądzie się taki 12-14 latek i kozakuje" ja soobiście zacząłem grać w tibie w wieku 11lat wraz z moim kumplem (10lat) teraz mam 14lat ale muj styl grania sie prawie nie zmienił
stary 13-01-2005, 23:00   #52
Luka_MM
Użytkownik Forum

Luka_MM's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2004

Domyślny

Przyklad high-lvlowego polaka nooba z przed 15 minut:

2 tygodnie temu jakis lo-lvl zakosil mi parcela akurat jak go wysylalem, oczywiscie kto: Polak, ale mniejsza z tym przyzwyczailem sie ze 80% low-lvlowych polakow to nooby. Dzis pisze do kolesia, zeby mu przypomniec ze nie zapomnialem i opowiem wam teraz w skrocie co mi powiedzial (niestety nie zapisalem tej rozmowy a szkoda). Otoz stwierdzil ze mu to wisi czy go zabije czy nie bo on i tak nie gra na tym swiecie, tylko na innym i ma tam 50 lvl i ze gdyby to bylo u niego, to on by tak nigdy nie zrobil. Pozostawie to zdarzenie i wypowiedz teko kolesia bez komentarza. Sami to sobie przemyslcie.

Ale mam tez przyklad na to ze nie tylko polacy to Nooby

Ide sobie niedawno w kazoo, podchodzi do mnie 20 lvl knight z redem i zaczyna nawalac, no wiec ja nie patrzac ubilem biedaka, pare sekund pozniej loguje sie sie 96 royal i msci sie na mnie( naszczescie mu sie nie udalo ) Wniosek z tego taki ze na 98% to ten palladyn gral tym 20 lvlem. Dodam tylko ze ten 96 to na 100% nie jest polak.

Ostatnio edytowany przez Luka_MM - 13-01-2005 o 23:15.
Luka_MM jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-07-2005, 12:13
keyu
Ta wiadomość została usunięta przez Hegemmon. Powód: śpij topic, śpij.
stary 07-07-2005, 13:37
Adrianoss
Ta wiadomość została usunięta przez Hegemmon. Powód: śpij topic, śpij.
stary 13-02-2007, 20:54   #53
Cygan Slejter
Użytkownik Forum

Cygan Slejter's Avatar

Data dołączenia: 20 06 2006
Lokacja: Jawor
Wpisy bloga: 1

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
Domyślny

zgadzam sie z toba Kajzer
na samym forum wiele osób mi udowodniło że sa nOObami

przykre to ...i niestety bedzie coraz gorzej
stary 13-02-2007, 20:57   #54
Ranad
Użytkownik forum

Data dołączenia: 23 01 2007

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Poziom: 21
Poziom mag.: 27
Domyślny

ech.... ja swoim palem jak przenosiłem sie do thais z carlin i chcialem wysłać parcela ( xbowy i, 1.3k i takie inne..). okazało sie że labela nie wsadzilem labela.... zgadnijcie co sie stało... jakiś polaczek z drugiego końca dp przybiega i lup po parcelu. potem muwi 1 k albo ci nie oddam. daje na trade 800 gp on też i mi chce oddać pustego parcela.
Ranad jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-02-2007, 21:22   #55
Bastash
Zbanowany

Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Białystok

Bastash ma numer GG 2751608
Domyślny

My nie jesteśmy noobami! My po prostu jesteśmy najwybitniejszymi archeologami! Potrafimy wykopać dosłownie wszystko i w tym tkwi nasza tajemnica.
Bastash jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-02-2007, 22:02   #56
Nieugiety
Użytkownik Forum

Nieugiety's Avatar

Data dołączenia: 11 05 2006

Stan: Na emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 106
Domyślny

Nie mam zamiaru sie rozpisywać jak każdy z powyższych userów. Śmiało moge wyrazić wszystko w krótki sposób:
Żal.pl

Btw. Ludzie! Nie wiecie co to znaczy duzo pekerów...
Kto grał z 4 lata temu pamięta czasy zacnego Carlin.
Nie było dnia, godziny, minuty aby przechodząc nie zobaczyc 2-5 skulli i nie podeptac 3-10 ciał

Ostatnio edytowany przez Nieugiety - 13-02-2007 o 22:03.
Nieugiety jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-02-2007, 22:11   #57
Kajzer
Użytkownik Forum

Kajzer's Avatar

Data dołączenia: 13 05 2004
Lokacja: okolice Kielc

Stan: Usunięty
Imię: Parsirfal
Profesja: Elite Knight
Gildia: Kazadum
Świat: titania
Poziom: 120
Skille: 95/92
Poziom mag.: 7
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Armaden Pokaż post
KTo jest ten jest czyli zalozyciel tematu
ze niby ja? spojz na posta wyzej ciemna maso:> odswierzony został nie przezemnie a ze przechadzajac sie po forum zauwazyłem swoj temat to sobie maznołem
jak wchodzisz na forum zeby pooglądac ładne obrazki to czasem cos prezeczytaj ;|

topic@ noobostwo było jest i bedzie ale bedzie coraz wieksze i wieksze
potwierdzone laboratoryjnie x[
stary 13-02-2007, 22:53   #58
Jerkov Thundersword
Użytkownik Forum

Jerkov Thundersword's Avatar

Data dołączenia: 19 11 2004

Domyślny

Ludzie rodzący się w Polsce dzielą się na 2 grupy. Prawdziwych Polaków i polaczków. Prawdziwy Polak zna i szanuje swój język, zna jego gramatykę oraz znaczenie słów, których używa oraz ich pochodzenie i znaczenie archaiczne, a jeżeli nie jest jego pewien- zastępuje słowo innym. Prawdziwy Polak to istota rozumna. Wie o tym, że nie tylko Polacy grają w Tibię i przydałaby się chociaż minimalna zjamomość języka angielskiego. Polacy to naród honorowy, czego dowodzi ich bogata historia. Prawdziwy Polak jest graczem honorowym, który przestrzega Tibia Rules i szanuje inne narodowości i ich zwyczaje. Prawdziwy Polak to człowiek reprezentatywny, pokazujący swoją postawą jak zachowuje się prawdziwy patriota, czyli szanuje współbraci i wrogów, nie kaleczy swego języka bluźnierstwami a przede wszystkim nie profanuje symboli narodowych- nie "śpiewa" hymnu narodowego, ani żadnych pieśni patriotycznych w Tibii wstukując jego tekst w klawiaturę, nie profanuje barw narodowych ubierając biało-czerwony outfit. Miłość dla kraju nie pozwala psuć mu jego wizerunku i reputacji na arenie międzynarodowej (Tibia taką jest).

Przechodzimy do polaczka. Polaczek wie, że urodził się w Polsce, ale myśli, że Tibia to idealny sposób na wyładowanie codziennych presji. Najlepiej wejść do gry, ukraść komuś lootbag, zabić czyjeś potwory, poobrażać innych, wyżebrać trochę kaski i to jest to! Polaczek nie sądzi, aby język angielski był mu do czegoś potrzebny, albowiem "tu jest Polska i tu się pije", nie respetkuje też innych graczy, a pojęcie Tibia Rules jest dla niego czymś niezrozumiałym. "To co, że jest przetłumaczony na tibia.pl? Komu by się chciało to czytać?". Zwykle polaczek zna język polski na równi z angielszczyzną. Nieobce mu są wyrazy "qurfa" "hói" itp itd... Nigdy nie zastanawiał się nad ich znaczeniem, ale skoro każdy tak mówi, to dlaczego on ma być gorszy, co nie? Polaczek uwielbia być mądrzejszy od wszystkich. Kiedy jego argumenty się kończą, przechodzi od słów do bluzgów. Polaczek to prawdziwy patriota. Zna nawet refren hymnu narodowego! I nawet wie jakie są barwy RP, co pozwala mu komponować je w świetne outfity i reprezentować kraj "P[r[0lAnD"... Kiedy polaczek spotka drugiego polaczka, to jest zadyma. Kiedy polaczek natrafi na Polaka, wtedy sam Polak może stać się polaczkiem, ale prawdziwy Polak wie, że jego młodsi i słabiej wykształceni bracia powinni brać przykład właśnie z niego, dlatego też po prostu daje za wygraną polaczkowi. Polaczek nigdy nie ustępuje! Musi walczyć o swój "chonour" i jeżeli nie ukradnie twojego loota ani nie zabierze ci ani jednego punktu doświadczenia, jego dzień jest zmarnowany i loguje się na swojego pro chara 11 lvl i zaczyna pkować. Takie pkowanie niestety nie zawsze kończy się powodzeniem, co polaczek komentuje "qrwa znowó paduem qwa (x90) hói nie gram tibia to zjebana gra ja pierdolem..." po czym wysyła swojemu pogromcy wiadomość "hunten ju sun of beach" i wylogowuje się by znów za godzinę ukraść kolejny lootbag. I tak dalej i tak dalej.

Polaczek może mieć każdy lvl. 1, 2 a nawet i 120. Nie ma reguły.

Co zrobić aby dbać o naszą reputację w świecie Tibii?

Już jej nie naprawimy, takie życie.

Ja nie kryję się z tym, że jestem Polakiem i chętnie pomagam low lvl piszącym na default "gdzie temple?" itp. Jednak nic nie poradzę na polaczków. Wspomagajmy polskich newbie, uczmy ich jak grać, dawajmy przykład, może z czasem liczba Polaków przerośnie polaczków.

Tym czasem grając na Securze na mojej vip list jest 2 Polaków, a Szwedów i Brazylijczyków po brzegi. Co to oznacza?
Po prostu, nie ważne czy Polak czy nie, ważne aby był dobrym kumplem, czego nie rozumieją inni tworząc gildię "ONLI FOR POULEND" i inne pierdoły tego typu. W Tibii jestem graczem, a Polakiem jestem irl, więc mój patriotyzm przejawiam tylko irl, a Tibia to tylko gra, która ma jednak reguły narzucone przez CipSoft oraz prawa niepisane, czyli maniery obowiązujące na danym świecie, których strzegą gracze wszystkich nacji. Prawdziwy Polak, to Polak irl, a Tibia nie ma z patriotyzmem żadnego związku, nie jest też sposobem na rozładowanie napięcia, bo własne problemy realnego świata, najlepiej rozwiązywać właśnie w realnym świecie.

Koniec wykładu =)
Jerkov Thundersword jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-02-2007, 23:15   #59
Verious
Użytkownik Forum

Verious's Avatar

Data dołączenia: 27 01 2007
Lokacja: Kostrzyn Wielkopolski

Profesja: Rookstayer
Domyślny

To prawda.
Niestety takich "MeGa pOlAczKuF" jest coraz więcej, a normalnych i kulturalnych Polaków coraz mniej. Coraz więcej jest "rabunkowców" a coraz mniej ich ofiar, normalnych Polaków. Normalni się wciąż polepszają, a debile ich jakby hipnotyzują żeby z nimi kraść. Na przykład taki 10-13 lvl. Oto jego sposób na szybki zarobek:
Idzie do dwarf cave
Odnajduje jakiegoś doświadczonego gracza(jeśli odnajdzie kolesia jego rasy to dołącza się do niego)
Zabiera mu lootbag
Ucieka
Sprzedaje loot
I tak oto może zarobić 10k w jeden dzień...

noob sux

Mój fake pt. Harth

Daj notkę!
Verious jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-02-2007, 03:18   #60
Krzychos_CALMERA
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 08 2006
Lokacja: Gdańsk

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Krzychos
Profesja: Knight
Gildia: Sammmer
Świat: Calmera
Poziom: 75
Skille: 81/79
Poziom mag.: 6
Wyślij wiadomość przez ICQ do Krzychos_CALMERA
Domyślny

to prawda... zgadzam się w 100 %

Nasza Święta Czwórca Mam nadzieję że nigdy nie przestaniecie grać
Krzychos_CALMERA jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania