|
Notki |
Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 08 2003
Lokacja: To tu, to tam :D
|
![]() Mówicie, że jeśli komuś się nie podoba PK, to niech na Rooku zostanie albo na nonPvP. To tak samo ja Wam powiem, że jeżeli tak lubicie PK, to idźcie na PvP-enforced. Server wspaniały dla PK, bo jeszcze doświadczenie leci.
@Aradash Ja mam na Aurei 17lvl. Jak się zjawisz na mainie to daj znać, chętnie Ci pomogę. Obecnie jestem m Venorze i jakoś sobie radzę. Znam 2 PKK więc nawet nie jest źle ![]() Obawiam się tylko, czy po tym poście nie zjawi się jakiś PK, który koniecznie będzie chciał mnie zabić, ale co tam, mam dużo żyć ![]() Mój nick to Guardian of Firering. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#42 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Warszawa
Stan: Na Emeryturze
Imię: Cors Ent // Tegax
Profesja: Royal Paladin
Gildia: DoF - always in our memory
Świat: Azura
Poziom: 111
![]() |
![]() @Aradash
rozumiem i szanuje twoje szlachetne podejscie. ale z całym szacunkiem stwierdze ze masz za małe doswiadczenie w Tibia. jak by jakis koles podszed do mnie i napisał skarge ze pan "XXX" z gildi do ktorej nalerze go zabił - to najpierw sie pytam tego z gildi za co i czy nie trzeba klepnac goscia jeszcze raz. w powaznych gildiach ludzie znaja sie dobrze. w mojej znam wiekszosc od paru miechow juz. wiekszosc z rl. opinia jakiegos 14lvl co mi mowi ze ktos z mojej gildi go zabił jest mało wiarygodna. pewnie strzeliłbym w niego pare razy zeby red hp miał. wtedy sobie pojdzie w długa i wiecej nie bedzie "skarg" pisac takze takie skargi niewiele zmienia takie wypowadanie wojny wszystkim PK to z gory skazanie sie na porazke. sciagniesz na sibie tylko kłopoty. ogolnie po paru miesiach gry i osignieciu jakiegos wiekszego lvlu mozliwe ze zmienisz zdanie. narazie to Twoja teoria - ze tak powiem wyglada jak dla mnie nieco jak opinia kogos kto poczytał w ksiazce reguły gry w piłke nozna, a nigdy nie widział meczu. i stwierdza ze jak postawi wszystkich zawodników na lini włąsnej bramki to zapcha bramke i nie straci nigdy gola ![]() troche extramalnie ale to niesty tak dla mnie wyglada. zaczynasz dopiergo grac w Tibie i wymyslasz genialny pomysł ktory nie moze sie sprawdzic w praktyce. pograsz nieco to sam zobaczysz ze miałem racje i takie klany anty pk to czysta fantazja |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 09 2004
|
![]() Nie wypowiadam wojny PK'om. Źle zrozumiałeś posta. Chce pomóc newbie, którzy pragną pograć sobie w Tibie i zakosztować słodyczy Mainlandu. Drobna pomoc finansowa oraz uzbrojenie to dla wysokopoziomych charakterów pestka. Ja pomagałem i mnie też pomagali, więc realizacja pomysłu jest jaknajbardziej realna.
A te wszystkie zmiany postaci w celu zabijania dla zabawy to.... serio trzeba iść innym tokiem ewolucyjnym aby czerpać z tego satysfakcję. Rozumie jeszcze zarżnąć kolesia, który wpieprza się w nie swoje sprawy i okrada ciała, ale żeby ubijać wszystko i wszystkich co napotka się na swej drodze?? To zjawisko nosi miano choroby... Ale nie ja jestem specjalistą, więc umywam ręce. Crusader Ronax Napewno się zgłoszę. Dzięki 8) |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 03 2004
Lokacja: Hiberna
![]() |
![]() Cytuj:
1. Skoro w Iraku nie ma wojny to jaki h... żolnierze wielu narodowosci jada tam, walcza i gina. Nie, nie maja UH, nie odrodza sie w swiatyni po smierci, oni tam nie pojechali po exp. Spojrz na to z perspektywy rozsadnego czlowieka. 2. Od zarania dziejow ludzie unikali wojen, wojna zawsze byla ostatecznoscia, wiazala sie ze smiercia, cierpieniem niewiennych, tragediami rodzin. Zycie to nie Tibia, gdzie po save'ie servera znikaja ciala i wszystko zaczyna sie od nowa, jedyną zmianą jest zmiana cyferek w statystykach. Jak znam zycie masz 15 lat, jedyne co wiesz o wojnie to wiesci pani od historii rzucane na odczep sie raz w tygodniu i jakies 3 strony ksiazki raz w tygodniu. Gówno wiesz o wojnie, nie byles 3 razy w USA, nie poznales, nie pracowales z ludzmi, ktorych syn czy brat nie wrocil z Wietnamu albo wrocil bez nog z Iraku. Wojna jest zawsze najgorszym rozwiazaniem, ostatecznoscia. Co do PK'owania gadki pt "PK jest czescia tej gry" sa mocno naciagane. Tylko raz bylem ofiara szmaciarza, oczywiscie ja rycek wtedy ~20lvl, on palek ~39lvl. Moim jedynym bledem byl brak wtedy 4mlvl zeby sie UHnac. Nie powiem, jakos tak dziwnie sie gralo potem. Nigdy nie zrozumiem pajacow atakujacych bez powodu ludzi, ktorych jedynym celem jest nabicie troche exp'a, pozwiedzanie map, spedzenie czasu na robieniu czegos, co sie lubi, zawsze znajdzie sie jakis zakompleksiony dzieciak, ponurak i chuderlak w rzeczywistym swiecie, cwaniak w Tibii, bo w czasie gdy jego rowiesnicy poszli na dyskoteke i "zapomnieli" go zabrac, on nabil skille 80/80 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 03 2004
Lokacja: Gliwice
![]() |
![]() Cytuj:
To ze jestem inny niz ty i mam inne poglady nie oznacza ze mozesz mnie nazywac "pacankiem" - zreszta to okreslenie jest prz'eje'ban'e na maxa nie wiem skad ty to bierzesz, lepsze texty miał moj wozny w przedszkolu. To ze gramy w Tibie dla calkowicie innych powodow nie upowaznia cie do krytykowania mnie w ten sposob, kiedys gralem podobnie jak ty ale znudzilo mnie to i tyle. Moja kariera tibijska nigdy tak naprawde nie istniała zadna kariera najpierw palem potem knightem az wkoncu dałem se spokoj i zaczołem zabijac, w poprzednim poscie napisałem o tym szczegolniej. PKowanie nie jest powodem do chluby i chwaly tylko czysta rozrywka pozatym musze ci powiedziec ze sporo zarobie bo knight ktorego posiadam pojdzie za kase w Rl i to nie za mała kase. I takze nie lecze swoich kompleksow, ktorych nie posiadam wiec nie trafiles moze sam masz 120cm wzrostu, tyle samo obwodu w pasie i owłosione plecy? Nie wnikam to juz nie moja sprawa. Ludzie powinni zaczac tolerowac PK, tak jak PK toleruja was. te 2 litery "P" i "K" kojarza sie z ogolem spraw dotyczacych trucia czyjegos zycia, a tak nie jest. P.S w duelu PvP zareczam ze nie pociagnolbys, bo albo bym cie sPkowal sam a jak masz wyzszy lvl to w grupie kilku osob. To ze lizesz dupy highlvli spocone od siedzenia na 1 krzeszle przez dobe nie oznacza ze czuje strach przed toba. Bo i tak "i don't care" :F |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
eX Moderator
Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: z zarzecza
|
![]() @Monoskar
juz raz pytalem i zapytam jeszcze raz jaki kraj jest z jakim w stanie wojny? > Skoro w Iraku nie ma wojny to jaki h... żolnierze wielu narodowosci jada zarobic duzo kasy > Jak znam zycie masz 15 lat, to kiepsko znasz zycie
![]() |
#47 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@Nohinute "Ludzie powinni zaczac tolerowac PK, tak jak PK toleruja was. " Ta wypowiedź mi się bardzo podoba - PK nas tolerują HAHA! Rzeczywiście, tolerują zabijając nas. Nie wiem czy zabijanie to oznaka tolerancji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
A do reszty Twej wypowiedzi.... hmmm..... To może pozwólcie hackerom sie włamywać na wasze konta. Oni też są inni i inne mają poglądy. Niektózy z nich twierdzą, że to poglądy wyzwoleńcze ze szponów MicroShitu, ale to bajka na osobny temat. Wiecie jaki oni do was szacunek będą mieli ?? ŻADEN !!! Pomimo iż na Was zarobią - buahahaha - tak jak PK do ludzi których zabił a potem okradł - BIG FUCKIN' LOL - Szacunek jak w dupe mać. Ide rypnąć babce na ulicy, okradne ją a potem powiem "uszanowanko" - hehehe - lama lama i jeszcze raz lama Zaspokajasz swój kompleks spowodowany brakiem czasu i zapewne brakiem kasy na PACC toteż gracze, którzy graja po 5-10 godzin dziennie budzą w Tobie zazdrość, że Ty tak nie potrafisz a może raczej nie masz do tego odpowiednich predyspozycji i środków. A jeśli kase masz, czas masz, to śmiem stwierdzić, że z pogardą odnosisz się do tych, którzy coś osiągają - nie mówie o wysokim lvl (chociaż to teżspore osiągnięcie), lecz mam na uwadze questy i szacunek wobec innych graczy (w szczególności noobk'ów). Jesteś leniem, tchórzem i tyle. A Twoje zdanie mnie nie interesuje dopóki odnosi się z pogardą do słabszych. Chamstwa nie nawidze a Ty się do chamstwa oficjalnie przyznajesz. BTW. może to ty masz 120 cm wzrostu, tyle samo w pasie i włosy na plecach ?? Włoski to i ja mam - na klacie, na plecach na fujarce - lol - też mam i to sporą ilość. Acha... i w nosie i w dupie też włosy mam - BIG FUCKIN' LOL. Ale to z racji wieku i jakoś nie mam kompleksów z tego powodu. Nie musze wyrżnąć pół Tibii aby zaspokoić swoje żądze i uleczyć włosowaty kompleks. Jak mnie ochota na emocjonalne uniesienia bierze to ide do kobiety i..... uspokajam się - lol - Tobie też polecam kobitke. To najlepsze lekarstwo na wszelkie kompleksy. I powiem Ci jeszcze, że może znasz zasady gry, może dużo grałeś, może masz za***isty armor i weapon, ale..... masz lamerskie podejście. Pytasz dlaczego ?? A to z racji tego, że jak sam zauważyłeś, Pacca mieć nie bedziesz, zbyt dużą ilością czasu też nie dysponujesz to postanowiłeś zabijać bo na questy jesteś za miękki - proste co nie ? Fakt - proste - ale lamerskie. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
eX Moderator
|
![]() zolnierze, ktorzy jada do iraku to "OCHOTNICY"
ktorzy sami sie zglosili zeby jechac i dostaja za to niezla kase w przypadku innych krajow, ktore osiadaja armie w pelni zawodowa to jest ich praca i tez dostaja za to niezla kase i dodam ze nie pojechali oni tam zbijac, tylko stabilizowac sytuacje za zgoda rzadu iraku, wiec skonczcie pieprzyc o wojnie
![]() Ostatnio edytowany przez MayGyver - 02-10-2004 o 13:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2003
![]() |
![]() Cytuj:
Stablizacja,stabilizacją(jak to ładnie brzmi nie?),ale tak naprawdę trwa tam regularna wojna i nie oszukujmy się co do tego.I prosiłbym bym o koniec offtopa na temat Iraku. @Aradash Problem n00bów takich jak ty,tkwi w tym,że starasz się sam sobie wmówić,że tak naprawdę to TY jesteś PONAD to wszystko(PKowanie),a PKerzy to 24 godzinne cipy komputerowe dostające w dupe w rl(ty za to jesteś nażelowanym ***aką imprezowym czerpiącym z życia to co najlepsze)W rzeczywistości żal ci dupę ściska,że to ty jesteś póki co ofiarą i dlatego dowartościowujesz się *******eniem przesłanek o rl PKerów. Ja jestem PK i gram w tą grę 4fun.Nigdy nie byłem w top listach serwerów bo po pierwsze żal mi kasy na pacca,a po drugie nie mam ochoty aby powergamować.Lubię się za to rozerwać na swój sposób i zrobić z nieużywaną postacią to co mi się podoba.I nawet nie porównoj mnie do tych leszczy co cię zabili bo na takiego wypierdka jak ty żal mi skulla. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Użytkownik forum
|
![]() Ithelios
Rozumiem że 18-tka to wiek buntowniczy - też to przeżywałem - ale żeby nie odróżniać fałszu od prawdy ?? hmmm..... Twój wybór. Moją dupe może ściskać wiele spraw, ale napewno nie śmierć w grze, gdyżginąłem w wielu grach i to normalne zjawisko jest. Jednakże ściskać mnie może fakt iż jest to śmierć bez powodu - a to już głupota jest a nie wybór gracza. Więc rób sobie co chcesz bo i tak robić będziesz. Pamiętaj jednak iż wybór może byc także...hmmm... conajmniej głupi. Nie jestem ponad wszystkich i nigdy się za takiego nie uważałem. Wiem kiedy mam rację a kiedy nie. Gdybym w tym przypadku jej nie miał to mordy bym nie odezwał. Acha... no i dziecinko wstrzymaj konie bo Cię poniosą i jeszcze przypadkowy gracz w Tibii ucierpi podczas, gdy będziesz leczył kolejny kompleks osoby zdominowanej bo skoro twierdzisz, że się uważam ponad wszystkich (a w rzeczywistościa tak nie robię - wypowiedziałem tylko własne zdanie jak każdy w tym temacie, zresztą mam do tego cholerne prawo) to zaczynają się właśnie poczatki zakompleksienia - lol - Proponuje herbatke. Może ziołowa ?? - BIG FUCKIN' LOL P.S. Gdybyś nie zauważył to wypowiadałem się odnośnie zachowania graczy a nie tylko PK. A jeśli pojawiła się awersja do PK'ów z mej strony to tylko wobec tej części, która zabija bez podstaw. Tak robi tylko człowiek - żaden inny gatunek tak się nie zachowuje - więc to może wyjaśnia istniejące zjawisko w grze. Widocznie musze głupote nawet w grach akceptować... cóż... trudno.... BTW. skoro zabijasz słabszych to wydaje mi się, że to właśnie Ty starasz się zdominować biednych newbie... hmmm czyżbym się mylił ?? acha no i jeszcze jedno.... Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 03 2004
Lokacja: Gliwice
![]() |
![]() Co do tego tematu moim skromnym zdaniem powininsmy go zamknac.
Kazdy juz wypowiedzial sie co wie o grze, jak to wyglada z jego strony. Ja popieram wsyzstkich PKer's ![]() A co do twojej wypowiedzi na moj temat aradash to jest poprostu zwykla kompromitacja, wiem ze niosa cie emocje, mowisz o jakichs questach nabijaniach lvli sam nie wiedzac o tym kompletnie nic, no idziesz na ss'y ktorymi mozna zygac na tym forum i se ogladasz "WHOA! Tez tak kiedys bede! Ale czad! Ale oni sa QLLLL!". Zostawmy to bez komentarza... Hrhr.. co do mojego Rl to nie mam najmniejszego zamiaru o nim rozmawiac. CO do woznego z przedszkola to była to przenosnia powiedzenie "pacanku" moglb koles uslyszec chyba uslyszec w bajce "ptyś i agatka" ale ty jak zawsze interprentujesz text na wlasny, charakterystyczny do Discomana w dresach sposób. To ze rozni nas wiek to nie moje zmartwienie bo dupny kawalek zycia przedemna, a twoje jest tak jak tibijskie "GRRR Ah ci PK No co ja im zrobiłem ! 12343534308937 raz w tym tygodniu ![]() Moze tam bedziesz robil questy hahahaha kazdy bedzie ci sie wdupial na expowiska, kopal cie w dupe i bluzgal a ty bedziesz mogl powiedziec "PLx me no evul" jak to przystało na pewnym etapie.. nvm. Co do czasu to mam go tyle ze moglbym zrobic w tydzien 60/60 knightem albo 20 lvl hehe no moze czas mam ograniczony ale przynajmniej zorganizowany. Jutro dam chyba moj film jak pkuje takim zje'ba'nym sorcem zobaczysz ze da sie wykorzystac taki badziew do zabicia osob zreszta to juz bedzie nakrecone, sam moze bede ofiara bo spotka mnie wysoki lvl? szczerze mowiac nie dbam o to. Nie jestem tchórzem zreszta sam sie przekonasz na filmie jak bedzie dobry to zamieszcze a jak padne i zabije mnie ktos to tez bo nie wstydze sie tego.. ktosby powiedzial ale lipa ale ja daje wszystko co mam zeby ludzie mogli ocenic to co jest naprawde a nie slodkosci od ktorych juz cukier po zebach spływa. Btw. Co do wojen w IRaq itd. nie mieszajmy tego w jakas glupia gre, bo przeciez to jest tragedia i takie sa realia szarego zycia, nie przykladajmy tych spraw do Tibi to nie ma sensu. Aha Aradash wiesz niektore osoby nie znaja definicji słowa "lama" Lamerem jest chociazby ten kto nadmiernie uzywa tego słowa, w nieograniczonej ilosci i sam do konca nie jest pewien o czym mowi. Dla mnie ten dział jest skonczony. Pozdrawiam wszystkich zycze Wam z wszystkich sił szybkiego nabijania lvl, wykonywania Questow Etc. i wszyscy zyli dlugo i szczesliwie ale Po co ja w ogole o tym mowie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Użytkownik forum
|
![]() Chciałem Ci walnąć pouczającego posta, ale.... Ty nie nierozumiesz tekstu...
Poza tym.... eh.... napisze tylko tyle - między odwagą a głupotą jest niewielka granica; między szczerością a bezczelnością jeszcze mniejsza. To tyle i baw sie dobrze niewyżyty PK'erze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Użytkownik Forum
|
![]() Oki wszyscy powiedzieli swoje o PK
![]() Tyle, że temat nosi tytuł "O grze...", więc wypadałoby poruszyć też inne tematy. O samej grze mogę powiedzieć, że jest extra - mocno rozbudowany świat, wiele czarów i ekwipunku no i można też ciekawych ludzi spodkać. Ale najbardziej podoba mi się odkrywanie nowych miejsc, zdobywanie doświadczenia i rozdawanie ekwipunku postaciom niskiego poziomu ![]() Podoba mi się również to, że postać nie zdobywa zbyt szybko nowych poziomów (przynajmniej w późniejszym okresie), tak więc zdobycie nawet 30lvl to niezły wysiłek. A co Wy myślicie o grze? (Pominąć proszę aspekt PK). |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Użytkownik forum
|
![]() Pomijając występujący w grze problem PK'ów, chciwości, wrogości i głupoty to gra jest całkiem niczego sobie
![]() ![]() ![]() ![]() Następnym razem może napisze więcej, ale narazie chce pospacerować po forum :tongue: ![]() ![]() ![]() PZD for all of you. P.S. Mimo niesamowitej grywalności nie pozwoliłbym swojemu dziecku grać w tą grę ze względu na przekleństwa, które niestety w niej dominują. |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 10 2004
|
![]() A ile many musi spalic Kinght zeby mlvl sie podniusl???
plz powiedzcie sork napiszcie ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
eX Moderator
|
![]() @up
rozbroiles mnie tym postem juz myslalem, ze bede mial ciezki dzien a tu taka mila niespodzianka ![]() dzieki za poprawienie humoru
![]() |
#58 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 06 2004
Lokacja: Dębica
![]() |
![]() Wszycy macie racje itp
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 10 2004
Lokacja: Wrocław
Stan: Aktywny gracz
Imię: Vanzi Edoc'Sil
Profesja: Paladin
Gildia: Until the end
Świat: Neptera
Poziom: 51
Skille: 78/57
Poziom mag.: 15
![]() |
![]() Nie wiem czemu niektórym zdaje się, że dead na 8-10 lvl da się tak szybko odrobić :/ Może dla was to jest tylko 1k expa, ale dla mnie to jest aż 1k expa
![]() Ja miałem taką sytuacje, że po wejściu na maina zdązyłem włożyć kase do depo, wyjść za miasto, zabić sneaka i w trybie przyśpieszonym powrócić do świątyni wskrzeszeń (gość miał napewno wysoki lvl bo traciłem 50pare hp za atak na full def) -_- Oczywiście zgłoszenie counsellorowi (czy jak on sie tam nazywa) nic nie pomogło - totalny brak odpowiedzi... potem za 3 dni jak już miałem 9 lvl znowu, trenuje rano na trollach, wpada jakiś gość na 37 lvl (tyle zdązyłem sprawdzić) jakiś ogień i mnie nie ma... PK jasne, może być, ale czy zabijanie postaci o 30pare lvl niższych nie jest żałosne??? Jak chce to niech sobie pakuje w równego sobie :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |