Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Multimedia > Zdjęcia

Notki

Zdjęcia Podziel się z innymi wszystkimi swoimi najlepszymi momentami z Tibii.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 22-06-2007, 23:31   #41
quiqqly
Użytkownik Forum

quiqqly's Avatar

Data dołączenia: 08 09 2005
Lokacja: Wrocław

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Rubera
quiqqly ma numer GG 2877239
Domyślny

Ostatnio zacząłem expić.
Nie tak strasznie nałogowo, ale lvl dziennie jak na razie wbijam. No dobra, może trochę mniej, ale wbijam lvl potem robię UHy aż skończą mi się soule i znowu lvl i tak w kółko się staram robić.
Dzisiaj się tak zacząłem zastanawiać czy aby nie poexpić na DC na -2 pietrze z obydwoma DSami. Czy to miałoby sens? Czy waste byłyb duży? Czy to w ogóle jest realne, ponieważ potworków tam występujących jest dużo, są w grupkach i nie są takie słabe. Ale to się zobaczy, bo za niedługo będę szedł z Qmplami zwiedzać DC )

Tutaj jakieś scrinny

PS
Scrinnów lotów nie robiłem, a jak już poszedłem na Guardy to kurwa jak wychodziłem już z kopalni to loot mi po prostu znikł. Przerzucam go, ubijam Guarda, wracam po loota a go nie ma! Jakiś gość mi wytłumaczył że to tkzw. czyszczenie podłogi, które występuje rzadko ale występuje. A z Guardów chciałem zacząć dawać looty.
Ogólnie wylootowałem 1,5k w złocie i uenisionego z ostatniego Guarda Double Axa oraz 2 Axe Ringi ^^

Scrinny!

Zapraszam do dalszego komentowania
Ciao
quiqqly jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 24-06-2007, 01:25   #42
quiqqly
Użytkownik Forum

quiqqly's Avatar

Domyślny

Witam, po raz kolejny.
Ja będę foty dodawał, ale dopiero od drugiego tygodnia lipca aż do początku sierpnia, a w sierpniu fotki pojawią się w okolicach 20. Oczywiście do początku lipca będę starał się aktywnie uczestniczyć w życiu tematu.

Dzisiaj byłem zwiedzać z 3 Qmplami DC a właściwie tylko jego drugie piętro i większość pierwszego, bo do trzeciego nie wiedzieliśmy jak dojść a... Resztę zobaczycie na filmiku który nakręciłem. (Uwaga, bo ja tam wrzuciłem OwnTibię, keyloggery i inne gówna)

http://rapidshare.com/files/38962128...zanie.rec.html

Było nas:
- Mathorius (bloker) 23 lvl
- Pshemorius (shooter, sorc) 27 lvl
- Misiek Jack (shooter, druid) 15 lvl
- Quiqqly (shooter, druid) 28 lvl + mój DS

Ja, łącznie wydałem ponad 12k złota.
Kupiłem 4 BP GFB, 2 BP MF i wziąłem swoje 2 BP IHów.
Sraciłem 2 BP GFB, pół BP MF i BP IHów.

A zyskałem?
Pół lvla, trochę mlvla oraz coś na czym mi cholernie zależało.

A tak w ogóle zanim wyszliśmy do DC to był atak na Kazordoon ^.-

Zapraszam do oglądania i komentowania
Pozdawiam
stary 24-06-2007, 01:51   #43
Trastix
Użytkownik Forum

Trastix's Avatar

Data dołączenia: 20 06 2006
Lokacja: Kraków

Stan: Początkujący
Domyślny

Temat dosyc ciekawy , screeny nie sa nudne , nie zadne zanudzanie ciaglymi awansami tylko "szerokie" opisy co najbardziej przyciaga do ogladania...
stary 24-06-2007, 02:22   #44
Allorx
Użytkownik Forum

Allorx's Avatar

Data dołączenia: 10 06 2006

Domyślny

Jakbyś może chciał zmienić serwer to polecam Samerę.
Ja grałem sobie swoim knightem do 20 lvla na facc, zapuszczałem się w różne miejsca i nigdy nie zostałem ofiarą PK, mimo że zdarzały mi się ciekawe sytuacje ( nigdy NIKT mnie nie zaatakował).
Po kupnie pacc i skończonym treningu zdziwiło mnie jedno: pełna kulturka innych graczy. Mianowicie jeśli przy wejściu na tomba / cave'a zostawiłem list, to mimo mojego niskiego lvla nawet dużo silniejsi gracze nie wchodzili mi w drogę.
Jedyna wada to brazylijczycy , ale tylko w godzinach 19-23.
Ogólnie serdecznie zapraszam na Samerę, jeśli cenisz sobie spokój, nie jesteś zaczepny i chcesz sobie pograć.
Allorx jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-06-2007, 17:03   #45
quiqqly
Użytkownik Forum

quiqqly's Avatar

Domyślny

Kurwa, ja mam jakiegoś pecha życiowego.
Przez oceny rodzice chcą mi odłączyć neta, już na stałe i najprawdopodobniej dojdzie do tego, a po drugie jeszcze dzisiaj chciałem wbić 29 i?

Cytuj:
Jun 25 2007, 13:53:20 CEST Killed at Level 28 by a fire elemental of Glorik
A już kurwa prawie miałem 29...

Nie chce mi się grać ;/

Jako, że to było kilka godzin temu, to mi przeszło )
I tak wbije dzisiaj 29 xD
stary 27-06-2007, 01:49   #46
quiqqly
Użytkownik Forum

quiqqly's Avatar

Domyślny

Jako, że dzisiaj był abdejd to na wstępie może napiszę swoje spostrzeżenia o nim.

Abdjed jak uptejd, coś wnosi złego i dobrego. W tym przypadku wydaje mi się, że CipSoft trochę przegiął z demagem Pallów i Knightów bo np. dzisiaj kuzyn (23 knight, 60/60, knight axe) wypróbował na mnie (28 lvl, druid, p set, guardian shield) ataki jakie zadaje bronią i byłem w szoku gdy jego największy hit wynosił 46. Idąc dalej, pisze do mnie że zabije Orc Warriora na hita, a Guardy soluje bez straty UH, gdzie przed abdejdem na Guarda zużywał od 1 do dwóch UHów. Trochę mi się to nie podoba, ale za to plusem są te bronie od jakiegoś tam lvla. To akurat fajnie wymyślili.

Pallowie. Z nimi też jest ciekawa sprawa. Dzisiaj patrzę jak pall co się potem okazuje ze skillami 43, zabił Dwarfa Soldiera dwoma hitami. Myślałem, że mnie oczy mylą, ale on to potem powtórzył. Zdziwiłem się wielce, ale podjąłem sobie taką strategię, że "Nie będę zaglądał co inni mają, bo u mnie i tak niewiele się zmieniło", więc nie jestem zbytnio oburzony i poruszony tym, że większość graczy będzie teraz Pallami albo Knightami. Nawet mi to odpowiada. Będzie komu UHy sprzedawać ^^

Koniec z Abdejdem.
Dzisiaj wbiłem 29 lvl i powiększyłem trochę swoją gotówkę dzięki pierwszemu lootowi jaki wyniosłem z Guardów, ponieważ wcześniejsze traciłem. Po drodze spotkałem deda jakiegoś ziomka. W najbliższym czasie zgotuję Wam małą niespodziankę.

+

Cytuj:
23:23 You see a bag (Vol:8).
It weighs 3492.00 oz.

Łącznie siedziałem około 2h
Poszło 8 IHów i 14 MFów
Wbiłem 86% lvla

Jeszcze jak potem poszedłem dobić lvl koło skarba Imperatowa to mi wypadły 2 Axe Ringi, Iron Ore, trochę gp, jakieś 3 bełty od 30 lvla i jakiś szmaciany mały loot.

To tyle
Pozdrawiam

PS
Od 30.06-08.07 nie będzie mnie we Wrocławiu więc nie będzie fotek przez ten czas, ale nie bójcie się. Wrócę w wielkim stylu ^^
Do tego czasu spróbuję wbić 30
stary 27-06-2007, 02:48   #47
Pyro Aris
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 02 2006
Lokacja: Białystok

Stan: Niegrający
Świat: Obsidia
Pyro Aris ma numer GG 5842093
Domyślny

spoko screeny ,wybrales naprawde zly server
Pyro Aris jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-06-2007, 14:59   #48
quiqqly
Użytkownik Forum

quiqqly's Avatar

Domyślny

Tak sobie wczoraj wchodzę na konto na tibia.com i

Cytuj:
Note: Somebody has paid a Premium Account for you. Please click on "View" at the section "Open Payments" to check the details and to accept or reject the corresponding payment.

Dr. OmaderTibia Premium Account for 3 months (90 days)
Pacca kupiłem we wtorek i doszedł wczoraj ^^
Miałem go zaaktywować dopiero po ósmym lipca, ale nie mogłem się powstrzymać i zaaktywowałem go wczoraj. Wczoraj tak samo zdarzyło się coś, co się zdarzyło kiedy pierwszy raz kupiłem Pacca Sangermelionem czyli

Cytuj:
Jun 27 2007, 22:12:07 CEST Died at Level 29 by a fire elemental
Mimo tego i tak dobiłem 30 lvl który sobie obiecałem, czyli wbiłem coś koło dwóch lvli wczoraj. Tak samo udało mi się wczoraj zrobić Eleonore Quest, tak więc mogę expić na żółwiach ^^
Zrobiłem kawałek Questu żebym mógł pływać do piratów, ale nikt nie miał do sprzedaży atlasu, więc olałem ten Quest na razie.
Dzisiaj chcę zrobić Postman Questa i wbić lvl może nawet xP
Na pewno jeszcze dzisiaj zrobię Questa żebym mógł walczyć na arenie w Sva~~

Tutaj macie fotki
Pierw lvl odrobiony

Nowy lvl ^^

Odrobiony mlvl (chyba już 3 raz go wbijałem)

Tutaj loot sprzed Eleonore Questa

Tutaj Quest po Eleonore Quest (nie zamieszcałem już gówna w stylu robaki ^^)

A tutaj new outfit

Pozdrawiam i zapaszam do komentowania
stary 01-07-2007, 04:57   #49
quiqqly
Użytkownik Forum

quiqqly's Avatar

Domyślny

Witam

Ostatnio był atak na Quar na Liberty Bay, a że akurat byłem w Venore u Hugo kiedy to robiłem Postmana, postanowiłem looknąć.
Efekt był taki

Cytuj:
Jun 29 2007, 22:06:05 CEST Killed at Level 31 by Swarbus
Gdy się go zapytałem czemu mnie ubił, to stwierdził że go blokowałem podczas gdy ja ubijałem z jakimiś ludźmi Quarę Predatora. Ci ludzie są po prostu śmieszni, ale to nic. Szybko odrobiłem straty. Mój ukochany tomb będę chyba już musiał huńcić sam, bo z DSami exp za wolno leci, albo znaleźć inny gdzie mógłbym latać z summonami, ponieważ boję się tego, że będę wychodził na zero albo na minus, a tego nie chce.

Również udało mi się zrobić jak dotą parę Queścików:
- Postman Quest
- Eleonore Quest
- Połowę Meriana Quest (Musiałem kupić Atlas który już mam)
- 3 pierwsze misje Questu w Svangrond

Sva~ bardzo mi się spodobało, aczkolwiek zawiodłem się, że można brać tylko jedną rzecz podczas przechodzenia Areny, i padło na prezent ponieważ nie zastanowiłem się podczas wybierania nagrody. Żałuję bardzo ponieważ to co dostałem to nic takiego w porównaniu co mogłem zdobyć. Ale nie ma na co narzekać.

Ostatnio też zalicytowałem domek
Cytuj:
Paupers Palace, Flat 33 17 sqm 765 gold auctioned (0 gold; 4 days left)
I jeżeli dobrze pójdzie to jak przyjadę z jezior, będzie on już mój.
Oczywiście mogą mnie przelicytować, ale nie zauważyłem żeby ludzie zbytnio interesowali się tą ulicą jaką jest Paupers Palace. Mało który licytuje w tym miejscu, więc mieszkań pustych jest tutaj dość sporo.

Aha, jako, że wyjeżdżam już dzisiaj właściwie to do niedzieli/poniedziałku nie będzie żadnej fotki z mojej strony. Jadę wyrywać dupy w Boszkowie, więc czas rzucić Tibię na jakiś czas, choć oczywiście żal Pacca ale to tylko 7 dni. Odrobię sobie ^^

No w końcu czas na jakieś fotki

Odrobiony

Nagrody z Areny

Tutaj Qmplowi jego chatę dekorowałem. Miałem wenę, ale też mój twórczy zapał przejął kontrolę i powstało to dzieło.

I jakieś looty z ostatnich dwóch dni

To tyle.
Wracam 8 lipca więc wtedy zacznie się bujne życie memgo Elderka ^^
Wtedy to pójdę na jakieś Dragony, odwiedzę Necro, może nawet jakaś ekipa mnie weźmie na Hydry, ale wiem na pewno, że nie będę się nudził. Wy także, bo postaram się nie ograniczać tylko do lootów i advenców, tak więc, wszystko w swoim czasie.

Enjoy
stary 08-07-2007, 18:05   #50
quiqqly
Użytkownik Forum

quiqqly's Avatar

Domyślny

Właśnie przyjechałem z Boszkowa w którym lało całe 4 dni, czyli większość mojego "urlopu". Było zajebiście mimo tego. Ekshibicjonizm górą! Wracam już dzisiaj do expienia!

Żeby nie było!
Cytuj:
16:54 You see a closed door. It belongs to house 'Paupers Palace, Flat 33'. Quiqqly owns this house.
HU IS E MASTER???!!!
stary 10-07-2007, 01:55   #51
quiqqly
Użytkownik Forum

quiqqly's Avatar

Domyślny

Wczoraj jak szukałem jakiegoś tomba bo mój ukochany był zajęty to

Cytuj:
Jul 09 2007, 00:24:42 CEST Died at Level 32 by a nomad
Czytałem forum i się nie zorientowałem, a gdy wbiłem na Tibię to było już za późno.

Mniejsza z tym, bo i tak odrobiłem.

Za to dzisiaj jak chciałem wbić ten 33 w końcu, poszedłem na swojego boskiego tomba a tam co? Mój Qmpel siedzi sobie na nim jakby nigdy nic. Wszystko by było Ok gdyby nie to, że to ja mu go pokazałem, gdzie on nie zamierza szukać sobie innego miejsca do expienia bo jemu akurat na tym tombie pasuje. Nie ma co, zajebiście. Chciałem iść sobie na Larvy. Zajęte. Zacząłem łażić po innych tombach. Przeszedłem 3 i wszystkie były zajęte i mi się odechciało. Poszedłem już z nudów na Tiq~ na słonie. Exp był jak dla mnie za wolny. Poszedłem na Cyclopolis. Zajęte. Poszedłem już nawet na Cormaye na roty i co? Zajęte!

Tak więc nie wbiłem dzisiaj lvla, ale za to wpadnie mi zaraz mlvl.

Tutaj jakieś dwie fotki

Wczorajszy loot

Mój domek

Nie mam pojęcia gdzie expić!

Może jakieś komenty?
stary 10-07-2007, 03:17   #52
Pyro Aris
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 02 2006
Lokacja: Białystok

Świat: Obsidia
Pyro Aris ma numer GG 5842093
Domyślny

jak juz bedzie tak tragicznie jak napisales wczesniej to sproboj na zolwiach/guardach
Pyro Aris jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-07-2007, 03:21   #53
quiqqly
Użytkownik Forum

quiqqly's Avatar

Domyślny

@up
Nie znam dobrego respu z żółwiami, szczególnie tymi "większymi". Szukałem jakiegoś poradnika ale nic.

Dzisiaj był po prostu jednym słowem zajebisty dzień )
Wstałem rano i pomyślałem, że przed wyjściem wbije sobie lvl. Oczywiście poszedłem na swego tomba i był puuusty. Nareszcie pomyślałem, po czym wziąłem się za bicie lvla. W kulminacyjnym momencie zobaczyłem napis

Dzień wcześniej zobaczyłem inny też fajny choć jeszcze nie dobry adv

Pomyślałem, zajebiście, w końcu i wróciłem z lootem który wyglądał po przesortowaniu, sprzedaniu i ogólnie pokalkowaniu - tak!

Poszedłem potem jeszcze z kuzynem żeby mi pokazał gdzie są Ice Golemy i Barbarzyńcy na wyspach Sva~. Jakby to powiedzieć, fotki na UOSU wolno mi się robiły więc z 10 była tylko jedna gdzie coś się działo.

Następnie pojechałem w świat i wróciłem wieczorkiem.
Co by tu porobić pomyślałem i wpadł mi do głowy fantastyczny pomysł. Może by tak porobić coś zupełnie innego niż expienie, bicie mlvla. Pójdę sobie połazić z Qmplem! I stało się. Ponad 6k poszło się jebać na MFy. Stwierdziliśmy, że pójdziemy na małpy i tak się stało. Po straceniu dwóch BP MF spieprzyłem gdyż spotkaliśmy wiekszą grupkę która się przerzuciła na mnie. Ogólnie hardkor! Małpy są fajne, ale te Sincioty za bardzo jadą ludzi. Może tam kiedyś będę expił z FE.

Kiedy Qmpel zobaczył, że się za bardzo wystraszyłem to wróciliśmy. I tak miałem dużo szczęścia i zimnej krwi więc nie padłem, ale mało brakowało. Następnie przerzuciliśmy się na Dragony. Gdy tak łaziliśmy w Ankh pomiędzy miejscami ze smokami wpadliśmy na górę a tam Dragon Lord. Chwila zastanowienia i katujemy monsterka. Nie zgadniecie co wypadło! Nic...

Potem odpuściliśmy sobie smoki, bo się wolno respiły i mieliśmy iść na Lizardy. Ja powiedziałem, że nie chce sytuacji podobnej z małpami bo raz byłem na Lizardach i wiem, że one tez potrafią nieźle atakować więc Qmpel śmiejąc się zgodził się na powrót. I tak zaczęliśmy błądzić. Spotkaliśmy jakąś Vyvernę i poszliśmy na Stone Golemy.

Pod koniec chcieliśmy ruszyć na Tar Tomba na piętro -3. Gość 15 min jeszcze expił więc czekaliśmy, a gdy już wkońcu wyszedł jakaś dziwka nam się wpieprzyła na expowisko i kazała się wynosić strasząc ludźmi jakimiś. Chcąc, niechcąc wyszliśmy. Ale i tak jedna fotka mi się uchowała z tego miejsca.

Ogólnie fajnie dzisiaj było.
Wbiłem coś koło 100% expa, zaraz wbije 38 mlvl i ogólnie tak loot wygląda z całego huntu. Było jeszcze WOI z smoka ale to Qmpel wziął do sprzedania i na pół.

Idę spać
Enjoy!

Ostatnio edytowany przez quiqqly - 11-07-2007 o 03:25.
stary 12-07-2007, 01:14   #54
quiqqly
Użytkownik Forum

quiqqly's Avatar

Domyślny

Dzisiaj nie będzie dużego komentarza w związku z dniem dzisiejszym tak więc wrzucam tylko zdjęcia i idę spać bo jestem wymęczony. 3 godzinny "spacerek" z psem robi swoje.

Zapomniałem adv więc wrzucam jak mlvl teraz wygląda

Jutro może pójdę na coś z Qmplem to będą fajne foty.
Się zobaczy

Enjoy
stary 12-07-2007, 02:18   #55
Diddy
Użytkownik Forum

Diddy's Avatar

Data dołączenia: 03 10 2006

Diddy ma numer GG 8025029
Domyślny

bardzo fajny temat dawaj more ss
Diddy jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-07-2007, 02:18   #56
Kozinio
Użytkownik forum

Data dołączenia: 12 07 2007

Profesja: Knight
Świat: Guardia
Poziom: 37
Skille: 77/77
Poziom mag.: 6
Domyślny :]

Dawac..fotki :{]
Kozinio jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-07-2007, 14:44   #57
Doxetoo
Użytkownik forum

Doxetoo's Avatar

Data dołączenia: 29 06 2007
Lokacja: Polkowice

Imię: Doxetoo
Profesja: Knight
Świat: Secura
Poziom: 52
Skille: 75/75
Poziom mag.: 5
Domyślny

zajefajne ss'ki fajnie sie oglada twoja cala tibijska historie i more plz
Doxetoo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-07-2007, 23:36   #58
quiqqly
Użytkownik Forum

quiqqly's Avatar

Domyślny

Wczoraj sobie pograłem.
Dzisiaj sobie pograłem.
Ogólnie fajnie jest bo w końcu mam 36 lvl i nowy, zajebisty czar "Mass Healing". Być może, jutro będziemy z gilidią szli na Hydry to porobię jakieś foty i powbijam parę (?) lvli.

Wczoraj poszedłem przed swoim wyjściem na miasto, na tomby. Wbiłem jakieś 70% lvla. Się tutaj w*****łem bo akurat przed tym jak miałem wychodzić z tomba było czyszczenie podłogi i loot ważący około 5k oz mi po prostu przepadł. W*****łem się ostro, ale posiedziałem jeszcze pół godziny i się zwróciło. Jak wróciłem poszedłem na chwilę na resp 5 dragów w Ankh razem z DSami. Po około 15 minutach zeszło mi 1,5bp IH i BP MFów. I tak się nie opłaciło a wbiłem 10% xP
Następnie już poszedłem na Larvy i tam spokojnie dobiłem resztkę lvla. Dzisiaj poszedłem i siedziałem tylko na tombie. Qmpel chciał gdzieś iść ale ja jakoś niespecjalnie chciałem się gdzieś wybierać.

W najbliższym czasie będę musiał iść jakieś Questy porobić m. inn. Paradox Tower, Crus Helmet, DTD, Draconia Quest i inne. Tak więc będzie co zwiedzać )

Tutaj jakiś skrinny.
Mało bo mało ale coś jest. Z Dragów foto nie robiłem bo zapomniałem włączyć UOSU ;/

Jakieś looty

Jutro będzie kolejna porcja, ale czekam tez na komenty
Pozdrawiam
stary 14-07-2007, 09:39   #59
Excalibug
Użytkownik Forum

Excalibug's Avatar

Data dołączenia: 08 08 2006

Świat: Ziemia
Poziom: 666
Skille: 666
Poziom mag.: 66
Domyślny

Fajne sski. Obejrzałem cały temat. Powinieneś jednak przerzucić się na knighta
@ Dlaczego te forum jest takie zjebane?? Na forum konta majom ludzie 150+ lvle wiedzom gdzie expic znajom miejsca a nie pomogom tylko piszom teksty typu naucz sie poprawnie pisac i dokup instrukcje obslugi na allegro?? Hyba pujde na tibie.org.pl bo tutaj sami debile sie wypowiadajom
Linki:
Moja stronka internetowa informująca o zarabianiu w internecie. Zapraszam!

Zarób kasę na pacca! Szybko i pewnie!

CHCESZ ZMIAZDZYC WROGA ZAROWNO NA PVP JAK I NA NON-PVP????KLIKNIJ TUTAJ!!
Excalibug jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-07-2007, 03:42   #60
quiqqly
Użytkownik Forum

quiqqly's Avatar

Domyślny

@up
Każdy gra tym kim lubi. Ja lubię grać Druidem ^^

Dobra...

Cytuj:
Jul 14 2007, 04:35:08 CEST Killed at Level 36 by Master Kancio
Zostawiłem postać pod domkiem kiedy się myłem. Myślę, że tyle wystarczy...

Dzisiaj poszedłem poexpić.
Efekt?

Jako, że poszedłem na dwie zmiany są 2 looty.

Taki mały nieporządek podczas huntu xP

Długo się nie nacieszyłem uzyskanym lvlem

Cytuj:
Jul 15 2007, 02:04:27 CEST Killed at Level 36 by Dreed Lord
Byłem z Qmpel w Venore i mnie poprosił żebym go siował kiedy będzie katował PK. Sądziłem, że to będzie normalny PK z max 2 FD, a tutaj okazali się 2 PK z 4 FE... Wiadomo jak to się dla mnie skończyło. Jutro odrobie... Jak na razie jestem zmęczony...
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania