Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 11-05-2007, 19:36   #41
Andrealfus
Zbanowany

Andrealfus's Avatar

Data dołączenia: 25 01 2006
Lokacja: Żory

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Andrealfus
Profesja: Elite Knight
Świat: Trimera
Poziom: 106
Skille: 87/84
Poziom mag.: 7
Andrealfus ma numer GG 8673236
Domyślny

Eurowizja od paru lat jest poprostu zalosna.
Andrealfus jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 11-05-2007, 20:10   #42
Str4t0s
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Gdzies tam no niewiem gdzie
Wpisy bloga: 1

Świat: Bubel i caherer
Poziom: Lol
Skille: 9999/99
Poziom mag.: -1
Domyślny

@upup : Zagryze. Zagryze cie bo przekreciles moj nick!!!
@topic : Eurowizja... taaa... kolejny bezwartosciowy program w telewizjii polskiej. I tak zawsze jakis chinczyk ktory mieszka w japonii i urodzil sie w tajwanie wygra chociaz nie jest z europy.
...Wisps rozwijać od wyrobów spirytusowych w tych biednych stypendystów, że zmarł w bagnach. Oni nie są złe z natury, lecz działa jak sleepwalkers nieświadomi swoich działań. Niemniej jednak, ich dotykać kanalizacji życia życie żywych stworzeń, które czyni je perilous wrogów.
Str4t0s jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-05-2007, 20:23   #43
H.L
Użytkownik Forum

H.L's Avatar

Data dołączenia: 03 04 2007

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Eurowizja od kilku lat staje sie komercyjnym badziewiem, akurat malo kogo obchodzi ze polacy sie dostali (nawet dobrze)
H.L jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-05-2007, 22:05   #44
Czarna_Mamba
Użytkownik Forum

Czarna_Mamba's Avatar

Data dołączenia: 25 09 2005
Lokacja: Las Vegas, Podlaskie.
Wpisy bloga: 4

Profesja: Knight
Świat: kraina czarów
Czarna_Mamba ma numer GG 7048129 Send a message via Skype™ to Czarna_Mamba
Domyślny

Łasuch, nie wlepienie do mojego posta dalszej części układanki to efekt tylko silnej woli. :>

Na czyją wygraną liczycie*/stawiacie?

*dziwnie powiedziane.

Czarna_Mamba jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-05-2007, 22:44   #45
Bastash
Zbanowany

Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Białystok

Stan: Niegrający
Bastash ma numer GG 2751608
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Czarna_Mamba Pokaż post
Na czyją wygraną liczycie*/stawiacie?

*dziwnie powiedziane.
Jak dla mnie to nawet Dżibuti może wygrać.

Mua - ha - ha - ha. Na dole strony "Korektor" z piękną krechą : * Zabawny widok.
Bastash jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-05-2007, 23:56   #46
Shinjix
Master Alucard

Shinjix's Avatar

Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: www.tibiaspy.com

Imię: Yatiru
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Shinjix ma numer GG 4032930
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez OnlyShadow Pokaż post
No i po tym poście zaraz zbiegnie się banda lizodupów z tekstami "Eur0wizja SUX0R". No bo w końcu mod ma zawsze rację
Nie kazdy kto ma podobne zdanie jak admin, mod czy zwykly uzer musi byc zaraz jego lizodupem.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Etoric Pokaż post
osobiście powiem tak: eurowizja to festiwal, który nie wymaga imponujacego głosu, tylko IMAGE. Czy zespół Lordi był tak dobry, żeby zająć 1 miejsce w 2006 roku? Nie.
To zalezy jak na to patrzec. Bo widzisz, porownywanie zespolu rockowego z reszta wykonawcow (w wiekszosci) pop dalo taki kontrast, ze ludzie sie pogubili i zafascynowali Lordim. Szczegolnie, ze utwor (zreszta - niezbyt wysokich lotow) jest z rodzaju tych, ktore szybko wpadaja w ucho, a jeszcze szybciej odlatuja w niepamiec. Lordi wygral dlatego, ze pokazal cos innego. Cos, czego ludzie zafascynowani eurowizja na ogol nie znaja, a tym bardziej nie sluchaja. Dodajac do tego bijacy w oczy image wychodzi nam zwyciestwo finow.

Jasno rzecz ujmujac - moim zdaniem, jakiekolwiek porownania miedzy zespolami odmiennych gatunkow (np metal/rock z popem, techno z Hip-hopem, hip hop z metalem) jest lekko bez sensu. To jak porownywac cukier i chili - jedno slodkie, drugie ostre, choc i jedno i drugie ma swoich zwolennikow.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez NervGal Pokaż post
Po prostu nie macie jaj na Eurowizję. Ja jakoś też nigdy nie przepadałem za tym festiwalem, ale wczoraj mi się naprawdę podobało ;] Muzyka nie jest ambitna, ale potrafi wpaść w ucho. Ogólnie przyjemnie grali ;p
Pop ma to do siebie, ze nie musi byc ambitny, tylko wpadac w ucho. Bo dla jakich sluchaczy jest przeznaczona ta muzyka? Do zwyklych ludzi. Do czlowieka, ktory przyjdzie po 8 godzinach charowki do domu. Taki wycienczony gosc nie ma sily, zeby posluchac jakiejs trudnej, ambitnej (tu tez - inspirujacej) muzyki z psychologicznymi, wjezdzajacymi na ambicje tekstami. On chce usiasc, odpoczac i posluchac czegos, co szybko i gladko wpada w ucho. Co go nie zmusza do kolejnego wysilku, tym razem umyslowego.
†††

I am the pure flame that burns
I am Sirius son
I am the infinite space
I am the most conquering One

Ostatnio edytowany przez Shinjix - 12-05-2007 o 00:12.
Shinjix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-05-2007, 22:31   #47
OnlyShadow
Zbanowany

Data dołączenia: 17 03 2007

Domyślny

Cytuj:
Nie kazdy kto ma podobne zdanie jak admin, mod czy zwykly uzer musi byc zaraz jego lizodupem.
Ale zdarzają się takie przypadki.

Cytuj:
To zalezy jak na to patrzec. Bo widzisz, porownywanie zespolu rockowego z reszta wykonawcow (w wiekszosci) pop dalo taki kontrast, ze ludzie sie pogubili i zafascynowali Lordim. Szczegolnie, ze utwor (zreszta - niezbyt wysokich lotow) jest z rodzaju tych, ktore szybko wpadaja w ucho, a jeszcze szybciej odlatuja w niepamiec. Lordi wygral dlatego, ze pokazal cos innego. Cos, czego ludzie zafascynowani eurowizja na ogol nie znaja, a tym bardziej nie sluchaja. Dodajac do tego bijacy w oczy image wychodzi nam zwyciestwo finow.
No bo w sumie o to chodzi. O wyróżnienie się z tłumu, oryginalność. A ludzie zafasnynowani Eurowizją tego nie znali, bo w końcu słuchają tylko popu.

Jasno rzecz ujmujac - moim zdaniem, jakiekolwiek porownania miedzy zespolami odmiennych gatunkow (np metal/rock z popem, techno z Hip-hopem, hip hop z metalem) jest lekko bez sensu. To jak porownywac cukier i chili - jedno slodkie, drugie ostre, choc i jedno i drugie ma swoich zwolennikow.

Cytuj:
Pop ma to do siebie, ze nie musi byc ambitny, tylko wpadac w ucho. Bo dla jakich sluchaczy jest przeznaczona ta muzyka? Do zwyklych ludzi. Do czlowieka, ktory przyjdzie po 8 godzinach charowki do domu. Taki wycienczony gosc nie ma sily, zeby posluchac jakiejs trudnej, ambitnej (tu tez - inspirujacej) muzyki z psychologicznymi, wjezdzajacymi na ambicje tekstami. On chce usiasc, odpoczac i posluchac czegos, co szybko i gladko wpada w ucho. Co go nie zmusza do kolejnego wysilku, tym razem umyslowego.
Tutaj w połowie się zgodzę, w połowie nie. Bo gust większości (w szczególności młodych) ludzi jest wyrabiany na siłę przez media. Jeśli w Bravo napiszą, że TH jest fajne to będzie fajne. Jeśli po miesiącu napiszą, że to wiocha, nastolatki powiedzą, że to wiocha.
Ja, gdy mam zamiar odpocząć, również chcę posłuchać czegoś łatwego(i właśnie w tej części się zgadzam), ale dla mnie to może być równie dobrze rock, jakieś fajne utwory, których gatunku nawet nie potrafię określić, czy chociażby jazz.

Btw, ładnie posprzątane.

@edit
I jeszcze link do tematu:

http://www.deviantart.com/deviation/...+age_scale%3A5

Ostatnio edytowany przez OnlyShadow - 12-05-2007 o 22:36.
OnlyShadow jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-05-2007, 12:07   #48
OnlyShadow
Zbanowany

Data dołączenia: 17 03 2007

Domyślny

Bump, bump

No i po Eurowizji. Polska w półfinale zajęła 14 miejsce. 1 miejsce, dość nieciekawa (acz ładnie wykonana) piosenka Serbii, druga Ukrainy.

@edit
Przypomniałem sobie o zajefajnym pokazie i wykonaniu piosenki przez zespół <bodajże, bylem dosyć senny i mogę nie pamiętać nazwy> Apocalypto.

@down
Dokładnie.

Ostatnio edytowany przez OnlyShadow - 13-05-2007 o 15:44.
OnlyShadow jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-05-2007, 13:17   #49
NervGal
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 07 2006

NervGal ma numer GG 6666666
Domyślny

@UP:
A może Apocalyptica ;]?

@Topic:

Moimi faworytami byli: Turcja, Słowenia, Łotwa i ew. Gruzja. Nie znam całego rankingu, ale pewnie byli nisko ;p
NervGal jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-05-2007, 14:22   #50
RozP
Użytkownik Forum

RozP's Avatar

Data dołączenia: 17 01 2007
Lokacja: LolnY

Imię: LolnY
Gildia: LolnY
Świat: LolnY
Skille: LolnY
Wyślij wiadomość przez ICQ do RozP RozP ma numer GG LolnY RozP ma login Tlenu LolnY@tlen.pl Adres Jabbera do RozP
Domyślny

Apocalyptica rox! Do tego gość, który połykał świetlówkę... To było najciekawsze w całej transmisji. Dość fajnie wyglądał też "latający" rower. Było tylko kilka wykonawców "na poziomie"... Ogólnie kiepsko :S

;[ Och, ach!
|\_;[ Spyerdalay?
)) \\

RozP jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-05-2007, 16:38   #51
Tanivupo
Użytkownik Forum

Tanivupo's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Rybnik

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Arcania
Domyślny ;|

Miala wygrac Andora ;p ale nie przeszli ;]

a Portugalka byla bardzo nice ^.^ nice nogi ;]
stary 13-05-2007, 17:28   #52
Bastash
Zbanowany

Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Białystok

Stan: Niegrający
Bastash ma numer GG 2751608
Domyślny

A wiecie, że zwycięzca to kobieta? Patrzyłem tylko na zdjęcia a dzisiaj przeczytałem artykuł o.O
Bastash jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-05-2007, 22:34   #53
Arfyd
Użytkownik Forum

Arfyd's Avatar

Data dołączenia: 15 08 2006
Wpisy bloga: 2

Domyślny

A mnie się podobała jedna piosenka, a mianowicie:

Natalia Barbu - Fight

Całkiem przyjemna.

Signed,
Arfyd.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania