Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Tajemnice Rookgaardu

Notki

Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna...

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 07-06-2007, 12:02   #41
Monolit
Użytkownik Forum

Monolit's Avatar

Data dołączenia: 13 05 2007
Lokacja: Łódź

Stan: Aktywny Gracz
Monolit ma numer GG 9014903
Domyślny

Mogliby zrobić jakieś ulepszenia typu lepsza grafika czy nowy przedmiot choćby do zbierania. Bardzo ucieszyłyby mnie pomarańcze . Mogliby także dodać jakiś quest z bramką levelową 30-40lv typu "rozwal z kolegami chmarę rotwormów a potem pokonaj potężnego carrion worma". Mogli by także dodać jak ktoś już tutaj zasugerował mino archera, lało by sie go całą ekipą i Sunrise miałby z nim problem. Żadnych nowych terenów, czarów. To zepsuło by obraz Rookgardu. No i mogliby zrobić porządek z plagą noobostwa. Niech siedzi 1 GM na 3 czy 4 serwerach na rooku i patrzy czy przypadkiem nie ma jakichś noobów szalejących i wybijajacych wszystko co się da. A jak chcą grać dalej to niech sobie Pacca kupią i mogą grać dalej. Cipsoft by zarobił hehe . Ale siem rozmażył. Pozdro
Monolit jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 12-06-2007, 20:49   #42
Rav
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 12 06 2007
Wpisy bloga: 1

Domyślny

Jesli chodzi o to co powinni nam dodac na rooka to piszac tu raczej wiele nie zdzialamy juz predzej na oficjialnym forum Tibi tam ktos wazny raczej predzej zauwazy nasze prozby etc... Jesli chodzi o to co powinni dodac jak wyzej piszecie to jest zeczza normalna ze nie dadza nam zadnych 2handed swordow czy innych zeczy myslmy racjionalnie, Ja bym bardziej sugerowal im Zrobienie jak tu bylo napisane bramek lvlowych z fajnymi expowiskami albo czyms co by ozywilo troche monottone juz miejscowki ktory kazdy z nas zna na pamiec ja expie tylko na wilkach na "pacowskich miejscach" bo tylko tam exp jest konkretny waste nie ma i ogolnie super ;p moze dlatego ze nie mam jakiegos wiekszego levelu tak mysle nie wiem ;p mam 20lvl narazie i skille po 20 bo gram dopiero 2 dni na rooku no moze juz 3. Moze pan Klocek mogl by powiedziec ile robi na wilkach expa na godzine ja robie 4k gram na guardi szybki resp jest
Rav jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-06-2007, 21:34   #43
Carlo
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 01 2007
Lokacja: Radom

Stan: Na Emeryturze
Imię: Yoko Tar
Profesja: Elite Knight
Świat: Pacera
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Candi Pokaż post
Rookgard nie jest żadną wizytówką i według mnie nic nie powinno być dodawane. Co teraz jeszcze tam chcecie? Postawić wam tam miasto, dodać czary już na rookgardzie, dodać nowe bronie, różdżki, powiększyć teren z 3x? Rook powinien zostać taki jaki jest i kompletnie nic nie powinno się do niego dodawać, a rookstaylerzy jeśli mają ochotę expić 5 godzin dziennie na trolach, bugach i minotaurach to życzę powodzenia i nie widzę w ich grze ani sensu ani przyjemności...
Granie na rookgardzie jest tak samo głupie jak całą tibia, więc o co ci chodzi? Masz jazde że wpatrujesz się 26 godzin na dobe 8 dni w tygodniu w komputer??? Ja gram obecnie na rookgardzie, bo niosą mi przyjemność moi znajomi rookstayerzy, którzy jeszcze nie stracili całego starego klimatu. Jeżeli grasz w tibie tylko dla głupich cyferek, to nie tędy droga.

Swoją drogą możnaby trochę urozmaicić rookgard, ale bez jazd typu archer/hunter. Nowe, ciekawe questy typu postman byłyby fajną łamigłówką.
Carlo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-06-2007, 21:43   #44
Xantro
Użytkownik Forum

Xantro's Avatar

Data dołączenia: 05 12 2006
Lokacja: Olsztyn

Stan: Niegrający
Profesja: Paladin
Świat: Aldora
Xantro ma numer GG 2640199
Domyślny

Rockgard POWINIEN zostać powiększony już dawno... Graliście kiedyś na rooku na nowym serverze? Nabicie 8 lvl trwa ok. 2-3 razy dłużej przez niezliczone ilości graczy / noobow na roku.
Xantro jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-06-2007, 21:47   #45
Goldscorpion
Użytkownik Forum

Goldscorpion's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2006
Lokacja: Katowice/Lędziny

Świat: czekam na nowy
Goldscorpion ma numer GG 9387970
Domyślny

Facc mógłby dostać jakijś np. górski łańcuch (niewielki), na którym byłby resp: snakeów (w duuużych ilościach) wolfów może trochę trolli i mino.
Dla PACCA na 100% przydałby sie respawn waspów i rotów. Proponuje stworzyć mała wysepkę (dojscie na nią jakąś kładką) a na wyspie zamek-wieża. Kilka pieter na dole: od snakeów po skeletony i mino na rotach skonczywszy. Natomiast up jakijś wasp garden coś tego typu...

Ostatnio edytowany przez Goldscorpion - 13-06-2007 o 18:40.
Goldscorpion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-06-2007, 16:17   #46
Lord'Micu
Użytkownik Forum

Lord'Micu's Avatar

Data dołączenia: 01 09 2006

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Koko'Pall
Profesja: Paladin
Świat: Astera
Poziom: 12
Skille: 42/32
Poziom mag.: 4
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Candi Pokaż post
Rookgard nie jest żadną wizytówką i według mnie nic nie powinno być dodawane. Co teraz jeszcze tam chcecie? Postawić wam tam miasto, dodać czary już na rookgardzie, dodać nowe bronie, różdżki, powiększyć teren z 3x? Rook powinien zostać taki jaki jest i kompletnie nic nie powinno się do niego dodawać, a rookstaylerzy jeśli mają ochotę expić 5 godzin dziennie na trolach, bugach i minotaurach to życzę powodzenia i nie widzę w ich grze ani sensu ani przyjemności...

A jakby zmienić w twojej wypowiedzi słowo Rookgaard na słowo Main w niektórych przypadkach to co byś zrobił?? Wam też po co nowe tereny, questy, wyrównanie profesji. A poczytaj cały ten temat od pierwszej strony masz tu jakieś wzmianki o czarach czy różdżkach? Teren Nowy owszem i by sie przydał ale jak już dadzą to pewnie będzie dla PAKKOWCÓW i pewno nie za duży znając CIP'soft.

P.S. Co to dych kilkunastu ostatnich wyrazów w wypowiedzi Candi a dokładniej "...a rookstaylerzy jeśli mają ochotę expić 5 godzin dziennie na trolach, bugach i minotaurach to życzę powodzenia i nie widzę w ich grze ani sensu ani przyjemności..." mnie tam nie obchodzi czy na biało pokaże się liczba 20 czy liczba 200. Na mainie nie doświadczyłem tego co na roku a więc normalnych kumpli. Nawet jeżeli już znajdziesz jakiegoś kumpla na mainie którego wcześniej nie znałeś to po kilku tygodniach zobaczysz napis "You are dead" a twój tzw. "kumpel" będzie się z ciebie śmiał.

To na tyle pozdro. Lord'Micu

Ostatnio edytowany przez Lord'Micu - 13-06-2007 o 16:21.
Lord'Micu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-06-2007, 16:31   #47
Grimer
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 16 03 2006

Stan: Początkujący
Profesja: Rookstayer
Świat: Refugia 4ever
Poziom: xx
Domyślny

Wyspa powinna byc powiekszona ale niezncznie (np. pare dodatkowych przejsc w podziemiach, pare nowych respow, ale nie za duzo).
Pamietajmy jednak ze Rook do wyspa poczatkujacych i zeby nie przesadzac z jego rozbudowa, bo od nadmiaru miejsca jest Main....
stary 13-06-2007, 16:38   #48
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze

Imię: Moon Durus
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
Domyślny

mogli by dodac wieze jakas i kazde pietro na bramke levelova

5 pieter

1 : kilka troli ( level 5+ )
2 : masa troli ( level 8 + )
3 : duzo orcow ( lvl 15 +)
4 : z 5/6 minoskow i z 3 roty ( lvl 20+ )
5 : ostatnie pietro na kturym quest ; 1 mino , 1 rot , 5 skieletow , 2 spearmany , 3 waspy , 5 goblinow , 1 ORC WARRIOR , 1 ELF , za drzwiami 1 ghoul ( zamkniete na klucz klucz niewiadomo gdzie )

oczywiscie wieza dla pacc

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rzyttofrajer Pokaż post
potem takie mniej inteligentne beholdery to podchwyca i za wszelka cene chca pokazac ze oni sa jak ich "bogowie"
Albertus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-06-2007, 16:51   #49
Hakuoh
Użytkownik Forum

Hakuoh's Avatar

Data dołączenia: 30 04 2005
Lokacja: Bełchatów/Reading

Imię: Eldryzif
Świat: Calmera
Poziom: 74
Domyślny

@up
2 spearmany (średnio 50hp), 5 goblinów (średnio 60hp), elf (średnio 10hp)...loool? I to od 20lvla?
Powodzenia.
stary 13-06-2007, 16:59   #50
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze

Imię: Moon Durus
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hakuoh Pokaż post
@up
2 spearmany (średnio 50hp), 5 goblinów (średnio 60hp), elf (średnio 10hp)...loool? I to od 20lvla?
Powodzenia.

sam bys tego nie wypelnial to po 1

po 2 popatrz np. poi taka sama sytuacja

3 mielibysmy wyzwanie zeby trenowac do tego questa

4 nie koniecznie na 20 levelu muisz isc mozesz nabic 40 level zrobic ekipe 20 ludzi all 20+ i wtedy wypelnicie luzem dobruy bloker duzo life fluidow honey flower i all siekaja potwory kture strzelaja czyli elf , spearmany i gobliny z broni miotajacej i gra muzyka

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rzyttofrajer Pokaż post
potem takie mniej inteligentne beholdery to podchwyca i za wszelka cene chca pokazac ze oni sa jak ich "bogowie"
Albertus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-06-2007, 17:06   #51
Sirblaze
Użytkownik Forum

Sirblaze's Avatar

Data dołączenia: 03 11 2005
Lokacja: London

Imię: Sirblaze
Gildia: Brainstorm
Świat: Selena
Poziom: 50
Skille: Forgot
Poziom mag.: jw
Wyślij wiadomość przez ICQ do Sirblaze Sirblaze ma numer GG Zapomnialem Send a message via Skype™ to Sirblaze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Albertus Pokaż post
mogli by dodac wieze jakas i kazde pietro na bramke levelova

5 pieter

1 : kilka troli ( level 5+ )
2 : masa troli ( level 8 + )
3 : duzo orcow ( lvl 15 +)
4 : z 5/6 minoskow i z 3 roty ( lvl 20+ )
5 : ostatnie pietro na kturym quest ; 1 mino , 1 rot , 5 skieletow , 2 spearmany , 3 waspy , 5 goblinow , 1 ORC WARRIOR , 1 ELF , za drzwiami 1 ghoul ( zamkniete na klucz klucz niewiadomo gdzie )

oczywiscie wieza dla pacc
Pomysl moze nie najnizszych lotow, jednakze takie rzeczy to tylko w erze

Wedlug mnie niech zostanie tak jak jest, nie chce azeby pod naciskiem graczy cokolwiek zmieniac. Kazdy kto sie decyduje na gre na rooku musi poniesc pewne konsekwencje swojej decyzji.

Regards
Sirblaze jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-06-2007, 18:30   #52
crystal12
Użytkownik Forum

crystal12's Avatar

Data dołączenia: 26 02 2007
Lokacja: WrocLove ;*

crystal12 ma numer GG 9359900 Send a message via Skype™ to crystal12
Domyślny Hmmm...

Skoro update dotyczy lodu to może dodadzą za tą wieżą spiderów w której podziemiach są szkielety lodowy miniteren z respem frosttrolli, winter wolfów, a w jaskiiach polar bearów.
Mniej prawdopodobne są:
- dwupiętrowa piramida niedaleko miasta. Na każdym piętrze z dwoma pomieszczeniami z czego do lewego nie dało się wejść. Na parterze byłby resp dwóch hieny i wolfa, a za murem niemożliwym do przejścia Fire Devil . Na pierwszym piętrze byłby resp 2 szkieletów i poison spidera, a za murem niemożliwym do przejścia ancient scarab. Na drugim piętrze byłby NPC Mumia nie wiem np. Numernabis i NPC dziewczyna - Nila, a za murem niemożliwym do przejścia byłby ich skarbiec, a w nim - fire field, golden armor, royal helmet, crown legs, 100 scarab coinów i soft boots, albo bohy. W podziemiach byłby quest na brass armor.
- resp swamp trolli na bagnach
- cos jak plaga ratów tylko w miescie i z innymi potworami np. raz wolfy z 1 war wolfem, raz raty z 1 munsterem, raz 3 minotaury z 1 apprentice shengiem, raz orci z 1 orciem spearmanem itp.
- dwie kopalnie dwarfów. Jedna PACC druga FACC. Kiedy zeszło by się na poziom najniższy kopalni (-5), zobaczyło by się za ścianą dwarfa soldiera, a zdrugiej strony pomieszczenia - dwarfa guarda, lub geomancera.

Wątpie żeby coś takiego było :/

Ukryty tekst:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Jakiś Druid
Koło cyców jest dziura
Niżej też...;]

Ukryty tekst:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Noob
A wieće co? Wuasińe zabiuem duagona louda! A wieće, rze gdy gwauciuem amazonke to poiawiuo sieu kiłka falkirji i mnje zabiuy? Nie dobue amazonkj i falkirje. Oi nje!
Lol?

Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Jeśli dotarłeś/aś aż tutaj to musiało Ci się naprawdę nudzić...P.S. Ciekawość to pierwszy stopień do piekła
crystal12 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-06-2007, 18:39   #53
GothicMaster
Użytkownik Forum

GothicMaster's Avatar

Data dołączenia: 12 05 2007

Domyślny x

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Goldscorpion Pokaż post
Facc mógłby dostać jakijś np. górski łańcuch (niewielki), na którym byłby resp: snakeów (w duuużych ilościach) wolfów może trochę trolli i mino.
Dla PACCA na 100% przydałby sie respawn waspów i rotów. Proponuje stworzyć mała wysepkę (dojscie na nią jakąś kładką) a na wyspie zamek-wieża. Kilka pieter. na dole od snakeów po skeletony i mino na rotach skonczywszy. Natomiast up jakijś wasp garden coś tego typu...
Pomysl w porzadku, ale roty to.... robale. Nie moga znajdowac sie najwyzej.
stary 13-06-2007, 18:40   #54
Goldscorpion
Użytkownik Forum

Goldscorpion's Avatar

Domyślny

Sry źle to napisałem chodziło mi, że te pietra to w podziemiach
stary 13-06-2007, 18:56   #55
Pan Klocek
Rook-User roku 2007

Pan Klocek's Avatar

Data dołączenia: 22 06 2004
Lokacja: Zielona Góra

Imię: Pan Klocek
Świat: Titania
Poziom: 51
Skille: 27 fist
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Goldscorpion Pokaż post
Sry źle to napisałem chodziło mi, że te pietra to w podziemiach
A ja twierdzę, że to zbyt duża interwencja i to w dodatku dotycząca praktycznie tylko Rookgaardianów.
Max 5,5k expa/h taka powinna być złota zasada Rookgaardu, aby nie popsuć jego życia.

Mnie martwi ten update. Skoro obrażenia wzrosną w miarę poziomów to obawiam się, że te bestie będą stanowiły jeszcze mniejsze wyzwanie. No chyba, że małe skille zrównoważa ten nadmiar poziomów.
Mam taką nadzieję.....

Klocek-Clan

"W tym szaleństwie jest metoda. Wal ich wszystkim, co masz. Wal ich mocno i szybko. Wal ich, póki nie przestaną się ruszać. Oto metoda"
-Krusk zabójca Tanar'ri

Pan Klocek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-06-2007, 19:17   #56
Hakuoh
Użytkownik Forum

Hakuoh's Avatar

Data dołączenia: 30 04 2005
Lokacja: Bełchatów/Reading

Imię: Eldryzif
Świat: Calmera
Poziom: 74
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pan Klocek Pokaż post
Skoro obrażenia wzrosną w miarę poziomów to obawiam się, że te bestie będą stanowiły jeszcze mniejsze wyzwanie.
Ale przynajmniej może oznaczać szybsze expienie.
@down
Wiesz, zależy jak kto do tego podchodzi.

Ostatnio edytowany przez Hakuoh - 13-06-2007 o 19:57.
Hakuoh jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-06-2007, 19:25   #57
Pan Klocek
Rook-User roku 2007

Pan Klocek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hakuoh Pokaż post
Ale przynajmniej może oznaczać szybsze expienie.
To po to Ty zostałeś na Rooku? To jaki to ma sens? Nie lepiej non-PvP?
Szybsze expienie.... ludzie zostają Rookstayerami bo to jest trudna profesja. Ciężko zdobyty exp, dlatego ludzie robie wielkie oczy i piszą WOW kiedy widzą 40 lvl na Rooku. Expienie na Rooku z 10k expa /h ma jakikolwiek sens?

Klocek-Clan

"W tym szaleństwie jest metoda. Wal ich wszystkim, co masz. Wal ich mocno i szybko. Wal ich, póki nie przestaną się ruszać. Oto metoda"
-Krusk zabójca Tanar'ri

stary 13-06-2007, 23:27   #58
kuba1324
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 05 2005
Lokacja: wygodna

Świat: Aldora
Poziom: 50
Domyślny

Cytuj:
A ja twierdzę, że to zbyt duża interwencja i to w dodatku dotycząca praktycznie tylko Rookgaardianów.
Max 5,5k expa/h taka powinna być złota zasada Rookgaardu, aby nie popsuć jego życia.
Heh, Przejdź się na 'bugi+pająki' na pacc area, jeśli sie sprężysz, spokojnie osiągniesz prędkość 6,1 k expa/h.

Cytuj:
Mnie martwi ten update. Skoro obrażenia wzrosną w miarę poziomów to obawiam się, że te bestie będą stanowiły jeszcze mniejsze wyzwanie. No chyba, że małe skille zrównoważa ten nadmiar poziomów.
Mam taką nadzieję.....
Wydaje mi się, że nie odczujemy znacznej różnicy, z powodu niskich skillów. W teaser'ze napisali, że warunkiem zwiększenia obrażeń jest wysoka umiejętność w walce...
kuba1324 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-06-2007, 23:30   #59
Goldscorpion
Użytkownik Forum

Goldscorpion's Avatar

Domyślny

Cytuj:
To po to Ty zostałeś na Rooku? To jaki to ma sens? Nie lepiej non-PvP?
Szybsze expienie.... ludzie zostają Rookstayerami bo to jest trudna profesja. Ciężko zdobyty exp, dlatego ludzie robie wielkie oczy i piszą WOW kiedy widzą 40 lvl na Rooku. Expienie na Rooku z 10k expa /h ma jakikolwiek sens?
Wtedy powiedzą WOW 200lvl
stary 13-06-2007, 23:37   #60
Pan Klocek
Rook-User roku 2007

Pan Klocek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kuba1324 Pokaż post
Heh, Przejdź się na 'bugi+pająki' na pacc area, jeśli sie sprężysz, spokojnie osiągniesz prędkość 6,1 k expa/h.

Wiem wiem (chociaż ja tam maks 6k wydusiłem), jak nie będzie noobków, a mi chodzi o nowe miejsca które projektują ludzie dla rookstayerów. Bo wiadomo że na takiej wieży to tylko my będziemy expic, bo ci mniejsi nie przeżyją

Klocek-Clan

-Krusk zabójca Tanar'ri

Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania