Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 08-07-2007, 13:22   #41
Fiszbin
Zbanowany

Fiszbin's Avatar

Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Świebodzin

Domyślny

Chyba jedyna możliwość aby przez hackowanie postaci w Tibii czy też innej grze trafić na policję to następująca sytuacja:
Otwieramy maila z jakimś plikiem który będzie ingerował w nasz system , na tyle żeby np. wykraść jakieś dane z dysku twardego etc, przy okazji hackując postać w grze. Na podstawie adresu e-mail, można łatwo zdobyć IP osoby wysyłającej i dalej już wiadomo co się dzieje.
Myślę że w takiej sytuacji można zgłosić na policję, że ktoś włamał się do naszego komputera przy użyciu nielegalnych programów i za takie coś ta osoba może zostać ukarana, innych możliwości nie widzę. Twój kolega albo jest niezłym kretynem, albo po prostu chce cię zastraszyć. Najlepiej daj mu ignora na gg i zapomnij o nim.
Fiszbin jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 08-07-2007, 13:49   #42
Kropka997
Użytkownik Forum

Kropka997's Avatar

Data dołączenia: 07 04 2007
Lokacja: dębno->Boh Rox

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Royal Paladin
Świat: Unitera/Galana
Poziom: ---
Kropka997 ma numer GG 7434575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nortonus Pokaż post
Witam!
Pytanie kieruję raczej do moderatorów/supportu lub ludzi(acz nie dzieci) którzy mogą się na tym znać. Otóż mojego "kolegę"(ostatnio się z nim pokłóciłem) shakowano, zmieniono passy a podejrzenia skierowano na mnie(miałem jako jedyny hasło do jego maila,ponieważ zakładałem mu konto). Recovery keya od jego postaci też nie mam(jedyna kopia została zniszczona po zalaniu komórki) nie mówiąc już o passach. Teraz shakowano go i każe mi oddać 120zł albo pójdzie z tym na policję lub "poturbuje" mnie. Koleś nie umie zakładać maila, wpisać reca ni nic, więc pozostaje mi odzyskanie konta, choć passów nie pamiętam, ale mam już kilka obstawionych haseł. Postać jego miała PACCa, więc jeśli pójdzie z tym na policję to mogę mieć z tego co wiem kłopoty, ale jak odzyskam postać(choć pewnie bez itemków) to już raczej nie, ponieważ chyba nie może mnie oskarżyć o zabranie wirtualnych(nic nie wartych w realu) przedmiotów?
1)twoj kolega nie ma dowodow na to ze to ty
2) niech pojdzie na policje wysmieja go za glupia gre...
Kropka997 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania