Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 16-08-2007, 19:29   #41
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Żyłka Pokaż post
W Oblivionie Havok sprawuje się świetnie.
Hahahaha. Postaci zachowujące się jak piórka, lecące na wszystkie strony książki po uderzeniu w szafkę - to jest rewelacyjny engine fizyczny ?

Cytuj:
Czyli wykluczasz ją z czołówki darmowych gier MMORPG? Niesłusznie, bo może i Tibia jest pozbawiona klimatu, zresztą jak większość MMORPG'ów, ale na pewno nie grywalności.
Tibia ma zero grywalności. Przyciąga jedynie niedowartościowane dzieci dla których wysoki lvl jest przedłużeniem fiutka.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 16-08-2007, 20:21   #42
Zati
Użytkownik Forum

Zati's Avatar

Data dołączenia: 17 06 2007
Lokacja: Wrocław

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Guardia
Poziom: 14
Skille: 51/50
Poziom mag.: 2
Żarówka Mam Wiadomość Dla Fanów Fallouta.

Mam Wiadomość Dla Fanów Fallouta.

Fallout 3 Został Przejęty Przez Bethesde ( Poprzednia Firma Zbankrutowała ) Przez co Zmieni Sie trochę Klimat Gry Ponieważ Nowy Fallout 3 Bedzie miał Grafikę 3D Oto Kilka SS Z Nowej Wersji 3D: http://fallout.bethsoft.com/home/home.php
( Trzeba Bendei Wybrac Date Urodzenia I Wybierzcie Tak żeby Wyszło ze macie 18 + lat Bo SS z Headshotem Jest Naprawde Powalajoncy Jak Na Fallouta 3 W wykonaniu Bethesade.

Ostatnio edytowany przez Zati - 16-08-2007 o 20:21. Powód: skleroza
Zati jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-08-2007, 20:23   #43
Żyłka
Użytkownik Forum

Żyłka's Avatar

Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Legnica

Domyślny

Cytuj:
Hahahaha. Postaci zachowujące się jak piórka, lecące na wszystkie strony książki po uderzeniu w szafkę - to jest rewelacyjny engine fizyczny ?
Ponawiam swą prośbę - rzuć tu nazwą lepszego silnika fizycznego.

Cytuj:
Tibia ma zero grywalności. Przyciąga jedynie niedowartościowane dzieci dla których wysoki lvl jest przedłużeniem fiutka.
Skoro znajdujesz się na forum o Tibii, to znaczy, że musiałeś w nią kiedykolwiek grać, inaczej by cię tu nie było. Idąc dalej tym krokiem - nie gra się w gry bez grywalności, więc jednak Tibia miała ją kiedyś w twoich oczach.

Ostatnio edytowany przez Żyłka - 16-08-2007 o 20:25.
Żyłka jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-08-2007, 20:23   #44
Zati
Użytkownik Forum

Zati's Avatar

Data dołączenia: 17 06 2007
Lokacja: Wrocław

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Guardia
Poziom: 14
Skille: 51/50
Poziom mag.: 2
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura Pokaż post

no Wypraszam Sobie ja Gram W tibię Dla Zabawy
stary 16-08-2007, 20:28   #45
Tovob Lard
Użytkownik Forum

Tovob Lard's Avatar

Data dołączenia: 21 01 2006

Domyślny

Cytuj:
Sugerujesz, że MDW to kobieta? %-)

@Topic
Co do MoHAA, D-day - najlepsza misja w tego typu grach, a w CoD, Stalingrad miażdzy suty
Tovob Lard jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-08-2007, 20:59   #46
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tovob Lard Pokaż post
a w CoD, Stalingrad miażdzy suty
Na single playerze owszem, i to tak, że aż bolą. A na multi CoD-owy Stalingrad ssie namiętnie.
stary 16-08-2007, 21:07   #47
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Ponawiam swą prośbę - rzuć tu nazwą lepszego silnika fizycznego.
Ja też mam do ciebie prośbę - naucz się czytać ze zrozumieniem. Nawet przedszkolaki to potrafią...

Cytuj:
Skoro znajdujesz się na forum o Tibii, to znaczy, że musiałeś w nią kiedykolwiek grać, inaczej by cię tu nie było. Idąc dalej tym krokiem - nie gra się w gry bez grywalności, więc jednak Tibia miała ją kiedyś w twoich oczach.
Cóż, każdy ma chwilę słabości w swoim życiu. A jeśli Tibia dla mnie kiedykolwiek grywalność, to w iście symbolicznych ilościach...
@Edit:
Cytuj:
Sugerujesz, że MDW to kobieta? %-)
Kto taki ?

Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 16-08-2007 o 21:08.
Yoh Asakura jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-08-2007, 21:42   #48
Żyłka
Użytkownik Forum

Żyłka's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Ja też mam do ciebie prośbę - naucz się czytać ze zrozumieniem.
Właściwie to ja u ciebie spostrzegłem brak zdolności czytania ze zrozumieniem, ale wstrzymałem się z upublicznieniem tego. Przypuszczam, że twoja wypowiedź dotyczyła faktu, iż napisałeś wcześniej, że Havok to wspaniały silnik fizyczny, lecz w Oblivionie został wykorzystany w nieprawidłowy sposób, a ja w swoim poście prosiłem cię o podanie lepszego silnika fizycznego względem Havoka. W takim wypadku nie wiem, czy to mało oczywiste, że podczas dyskusji odnośnie Obliviona pisząc o Havoku mam na myśli Havok w tej konkretniej grze, a nie ogólnie, czy też jesteś złośliwy i łapiesz mnie za słowa. Tak więc, jeszcze raz, podaj mi nazwę gry, w której ujrzeć można lepszą fizykę, niż w Oblivionie.

Ostatnio edytowany przez Żyłka - 16-08-2007 o 21:44.
stary 16-08-2007, 22:12   #49
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Właściwie to ja u ciebie spostrzegłem brak zdolności czytania ze zrozumieniem, ale wstrzymałem się z upublicznieniem tego. Przypuszczam, że twoja wypowiedź dotyczyła faktu, iż napisałeś wcześniej, że Havok to wspaniały silnik fizyczny, lecz w Oblivionie został wykorzystany w nieprawidłowy sposób, a ja w swoim poście prosiłem cię o podanie lepszego silnika fizycznego względem Havoka. W takim wypadku nie wiem, czy to mało oczywiste, że podczas dyskusji odnośnie Obliviona pisząc o Havoku mam na myśli Havok w tej konkretniej grze, a nie ogólnie, czy też jesteś złośliwy i łapiesz mnie za słowa. Tak więc, jeszcze raz, podaj mi nazwę gry, w której ujrzeć można lepszą fizykę, niż w Oblivionie.
Skoro masz takie problemy ze zrozumieniem to wytłumaczę ci jak dziecku. Chodziło mi o to, że Havok sam w sobie to genialny engine fizyczny, jednakże nie zawsze efekt końcowy w grach których jest zaimplementowany jest taki, jakim wymarzyli go sobie twórcy. Bethesda MUSIAŁA zrobić coś z Havokiem skoro fizyka kuleje tak mocno, przecież w innych spraw ten silnik sprawuje się bardzo dobrze. Rzadko kiedy zdarza się bowiem żeby postaci w grach z Havokiem zachowywały się jakby warzyły parę gramów, a przedmioty które po uderzeniu w np. szafkę spadają, robią to z nienaturalną prędkością. Rozumiesz teraz o co chodzi, czy nadal mam ci tłumaczyć ?
I jeszcze ad. lepszej fizyki - przykład z brzegu - Dark Messiah. Tu masz przykład prawidłowo działającej fizyki. Wszystko zachowuje się tak jak w normalnym świecie, nie masz żadnych przekłamań jak w Oblivionie.
stary 17-08-2007, 00:19   #50
Żyłka
Użytkownik Forum

Żyłka's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Skoro masz takie problemy ze zrozumieniem to wytłumaczę ci jak dziecku. Chodziło mi o to, że Havok sam w sobie to genialny engine fizyczny, jednakże nie zawsze efekt końcowy w grach których jest zaimplementowany jest taki, jakim wymarzyli go sobie twórcy. Bethesda MUSIAŁA zrobić coś z Havokiem skoro fizyka kuleje tak mocno, przecież w innych spraw ten silnik sprawuje się bardzo dobrze. Rzadko kiedy zdarza się bowiem żeby postaci w grach z Havokiem zachowywały się jakby warzyły parę gramów, a przedmioty które po uderzeniu w np. szafkę spadają, robią to z nienaturalną prędkością. Rozumiesz teraz o co chodzi, czy nadal mam ci tłumaczyć ?
Przecież dokładnie o tym samym napisałem w swoim poprzednim poście, więc nie wiem czego według ciebie jeszcze nie pojąłem i gdzie widzisz problemy ze zrozumieniem cię przez moją osobę.

Cytuj:
I jeszcze ad. lepszej fizyki - przykład z brzegu - Dark Messiah. Tu masz przykład prawidłowo działającej fizyki. Wszystko zachowuje się tak jak w normalnym świecie, nie masz żadnych przekłamań jak w Oblivionie.
Przypuśćmy, że rzeczywiście tak jest. Tak jak z Tibią - to, że jedno jest lepsze od drugiego nie znaczy, że to drugie nie jest w czołówce. Przestań w końcu wygłaszać te brednie, że Oblivion ma beznadziejny model fizyki, bo jestem przekonany, że posiada jeden z najlepszych.

Ostatnio edytowany przez Żyłka - 17-08-2007 o 00:22.
stary 17-08-2007, 01:06   #51
Misza
Użytkownik Forum

Misza's Avatar

Data dołączenia: 30 06 2005
Lokacja: -+*≡☼SZWECJA☼≡*+-

Domyślny

Cytuj:
Rzadko kiedy zdarza się bowiem żeby postaci w grach z Havokiem zachowywały się jakby warzyły parę gramów, a przedmioty które po uderzeniu w np. szafkę spadają, robią to z nienaturalną prędkością.
Wyłącz wszelkie Ageia PsychShitX, może będzie działać normalnie. Bo u mnie tego typu błędów nie ma. A w ogóle to rządzisz, skoro uważasz, że kiepski silnik fizyczny skreśla RPGa z listy najlepszych.
stary 17-08-2007, 09:39   #52
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Misza Pokaż post
Wyłącz wszelkie Ageia PsychShitX, może będzie działać normalnie. Bo u mnie tego typu błędów nie ma.
Agei użyłem raz, do BoSa a później wywaliłem to w piździec.
Cytuj:
A w ogóle to rządzisz, skoro uważasz, że kiepski silnik fizyczny skreśla RPGa z listy najlepszych.
Gdzie tak napisałem ? Nie moja wina, że rozmowa nagle zeszła na fizykę w Oblivionie. U mnie po prostu kuleje i już.
stary 17-08-2007, 10:33   #53
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Nie grałem w Oblviona, ale jeśli tylko w stosunku do Morrowinda poprawili NPC (w Morrowind zachowują się jak roboty - każdy gada tak samo i to samo, kiedy do nich podejdziesz zawsze zaczepiają cię niepytani, każdy z nich spytany np. o swój zawód zacznie referować wszystkie jego aspekty, jakby odpowiadał przy tablicy) i questy (większość jest typu "przynieś, podaj, pozamiataj" a poziom trudności rośnie jedynie w tym sensie, że trzeba podróżować dalej za każdym razem i trudniej znaleźć osoby/rzeczy, o które chodzi), to już byłby dla mnie naprawdę świetną grą (pomijając jeszcze denerwujący system walki, ale już takie założenie sobie przyjęli twórcy, no i da się do tego przyzwyczaić).
Duch Niespokojny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-08-2007, 11:44   #54
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny Pokaż post
Nie grałem w Oblviona, ale jeśli tylko w stosunku do Morrowinda poprawili NPC (w Morrowind zachowują się jak roboty - każdy gada tak samo i to samo, kiedy do nich podejdziesz zawsze zaczepiają cię niepytani, każdy z nich spytany np. o swój zawód zacznie referować wszystkie jego aspekty, jakby odpowiadał przy tablicy) i questy (większość jest typu "przynieś, podaj, pozamiataj" a poziom trudności rośnie jedynie w tym sensie, że trzeba podróżować dalej za każdym razem i trudniej znaleźć osoby/rzeczy, o które chodzi), to już byłby dla mnie naprawdę świetną grą (pomijając jeszcze denerwujący system walki, ale już takie założenie sobie przyjęli twórcy, no i da się do tego przyzwyczaić).
Niewiele rzeczy zostało poprawionych. W końcu drugie imię Obliviona to "ej, a dlaczego 666 osoba mówi do mnie to samo ??". A walka nadal jest irytująca, bo podczas uderzania bronią liczy się tylko jej czubek.
Cytuj:
Przypuśćmy, że rzeczywiście tak jest.
Hahaha, widać, że waćpan nie grał w DM.
Cytuj:
Przestań w końcu wygłaszać te brednie, że Oblivion ma beznadziejny model fizyki, bo jestem przekonany, że posiada jeden z najlepszych.
Jeśli u mnie fizyka w Oblivionie kuleje, to nie widzę powodu aby o tym nie napisać. Jedyny pozytywny aspekt tej fizyki to zachowywanie się zwisających łańcuchów itp. rzeczy.

Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 17-08-2007 o 11:46.
Yoh Asakura jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-08-2007, 12:09   #55
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Niewiele rzeczy zostało poprawionych. W końcu drugie imię Obliviona to "ej, a dlaczego 666 osoba mówi do mnie to samo ??". A walka nadal jest irytująca, bo podczas uderzania bronią liczy się tylko jej czubek.[...]
Tak, tu nie ma co sie kłucić z faktami, w Oblivionie nadal są powtarzający się NPCowie, w mniejszej liczbie ale są, fizyka i może kuleje jeżeli chodzi o ciężar przedmiotów ale czy znajdziesz mi inny erpeg gdzie każdy npc mówi co innego, gdzie wiadro nafaszerowane strzałami również zacznie się przechylać? Nie ma... Oblivion nie jest grą idealną ale do diabła, nie ma aktualnie lepszego (moje zdanie) RPGa! btw, w Obka nie kram po to, by wywalać książki z regałów! Gram dla klimatu, zwiedzania katakumb z mieczem, tarczą, bez pochodni i modleniem się, by mi żaden syf nie wyskoczył zza rogu... po to są RPGi, a nie po to, by rzucać książkami na prawo i lewo... -.-"

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-08-2007, 13:02   #56
- Prodigy -
Użytkownik Forum

- Prodigy -'s Avatar

Data dołączenia: 03 07 2006

Domyślny

Do dziś nie wiem, czy większy bajzel się robi przy dyskusjach o grach, czy muzyce =p Ale jak już jestem, to (bez szczególnej kolejności) -

Icewind Dale
Seria Battlefield
Sacred
Morrowind
Manhunt
...
...
...
Robot Arena 2?

Pewnie o kilku jeszcze zapomniałem, bo Tibia wyżarła mi mój niby-mózg.

- Prodigy - jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-08-2007, 13:08   #57
Depeszowiec92
Użytkownik Forum

Depeszowiec92's Avatar

Data dołączenia: 27 05 2007
Lokacja: Szczecin

Domyślny

To tak:
-GTA forever (również SA:MP)
-Gran Turismo 4
-Tibia
-Diablo 2
-Kiedyś jak miałem z 8 lat: Abe Odysey i Abe exodus, przeszedłem je chyba po 20 razy xD
-Spellforce
-Heros 3
Depeszowiec92 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-08-2007, 15:01   #58
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok Pokaż post
Oblivion nie jest grą idealną ale do diabła, nie ma aktualnie lepszego (moje zdanie) RPGa!
Nie ma ? Fallout 1 i 2, Baldurs Gate 1 i 2, Planescape Torment, KotOR 1 i 2, Gothic I z miażdżącym klimatem (polecam Making of Gothic 3, tam się dowiecie dlaczego Gothic ma taki a nie inny klimat ). Jak widzisz jest masa innych cRPG które nie były reklamowane wszem i obec jako "nowa super generacja gier cRPG !!" a pomimo tego Oblivion może im buty czyścić. Też moje zdanie, choć pewnie wielu je podzieli.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok Pokaż post
btw, w Obka nie kram po to, by wywalać książki z regałów! Gram dla klimatu, zwiedzania katakumb z mieczem, tarczą, bez pochodni i modleniem się, by mi żaden syf nie wyskoczył zza rogu... po to są RPGi, a nie po to, by rzucać książkami na prawo i lewo... -.-"
Może i nie, ale coś takiego jest strasznie denerwujące. Oblivion ma masę takich małych niedoróbek który potrafią skutecznie odrzucić uważniejszego gracza. Np. dlaczego w trybie FPP nie widać nóg postaci ? Przecież to główna kamera do całej serii TES, a "cielesność" bohatera była już nawet w DM.
stary 17-08-2007, 15:20   #59
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Nie ma ? Fallout 1 i 2, Baldurs Gate 1 i 2, Planescape Torment, KotOR 1 i 2, Gothic I
Fallouty - pod warunk8iem, że ktoś przepada za klimatem, mi nie pasuje w tej grze właśnie post apokaliptyczny klimat..., Baldurs - tu nie ma się co spierać, to jest klasyk przez wielkie K ale gra ma swoje lata i dajmy zaistnieć innym grą, KotOR - nie grałem, słyszałem pozytywne komentarze, ale nie mogę się wypowiedzieć, Gothic 1, i tu znów kolejna przełomowa gra, Gotyk był i zawsze będzie krokiem milowym w grach RPG

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-08-2007, 15:24   #60
Nadrill
Użytkownik Forum

Nadrill's Avatar

Data dołączenia: 25 10 2005

Nadrill ma numer GG 3764880
Domyślny

Hm, hm, ulubione gry... no więc tak(Tibii nie będę wymieniał, gdyż każdy ją kocha):

- Heroes(na Commodore), Heroes II, Heroes III na PC. No dobra, może być Heroes V.
-Abe's Oddysee - PC
-Test Drive: Unlimited - PC
-Jade Empire - PC
-wszystkie części Guild Wars - PC
-jakieśtam Crashe - PSX
-Disciples 2 -PC
-Black & White - PC
-Rayman: Raving Rabbids - Wii
-Age of Empires I i II - PC
-Lost Planet - PC
-Worms World Party - PC
-Minigolf - SE T630i
Wyróżnione:
-Saper - PS3
-Pasjans - X360
Nadrill jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania