Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 29-08-2007, 10:44   #41
Krzys Nemptor
Guest

Domyślny

Cytuj:
alex'ander
Ta wiadomość została usunięta przez Hegemmon. Powód: wulgaryzmy
To pokazuje jak ograniczonym jestes czlowiekiem skoro nie potrafisz uargumentować swoich racji bez uzywania przekleństw.
Cytuj:
W pelni popieram to co napisal alex'ander. Gram juz w Tibie dlugo, sam zwiedzialem wszystkie miejsca, odnajdywalem rozne potwory, najlepsze miejsca do expienia itd. A teraz dzieki tej mapce kazde dziecko zaczynajace grac w te gre wie to samo co ja po tylu latach zwidzania, okupionego moim czasem i kasa zainwestowana w to. Bylem przeciwny projektowi TibiaEarth on samego poczatku, nigdy go nie uzywalem i nie mam zamiaru. Gry tego typu maja polegac na wedrowkach po bezkresnych (sic!) przestrzeniach, groznych lochach itp...a tu wszystko podane na tacy.Tibia juz od dluzszego czasu zmierza tylko w strone wiekszej kasy. Zrobmy gre latwiejsza, bedzie gralo wiecej dzieci ktorzy namowia rodzicow na PACC, i cieszmy sie kasa na koncie...
Kazdy chce zarobic, nie widze w tym nic zlego ale bez przesady...

I niech zaden debil mi nie mowi zebym przestal grac, bo to bedzie moja decyzja a nie wasza...

Takie jest moje zdanie.
Ja też gram juz w Tibie dlugo, sam zwiedzialem wszystkie miejsca, odnajdywalem rozne potwory, najlepsze miejsca do expienia itd. Prawdziwego gracza nie obchodzi co wie każde dziecko. Ciebie obchodzi bo ty zwiedzasz nie dla samej przyjemnosci zwiedzania i wczuwania się w klimat gry lecz po to zeby sie potem pochwalić przed innymi graczami lub kumplami że wiesz wiecej od nich o tibii. Nikt ci nie kazał tracić czasu na zwiedzanie. Nikt ci nie kazał inwestować kasy w zwiedzanie. Tibia jest grą w 90% darmową. Nie chcesz mieć podanego wszystkiego na tacy - nie korzystaj ze spoilerów. Proste. Na pewno mapa respawnu nie przyczyni się w znaczącym stopniu do wzrostu dochodów za pacc. Pojawienie się mapy respawnu na tibia.pl nie oznacza, że tibia od razu stanie się grą łatwiejszą. Nie wystarczy wiedziec gdzie sa jakie potwory. Trzeba jeszcze umieć je pokonywać co jest znacznie trudniejsze niż sama wiedza na temat ich występowania. Na pewno nie będzie z tego powodu grało więcej dzieci. Na pewno nie będzie więcej osób kupowała PACC tylko dlatego że teraz wie gdzie znajdują się różne potworki.
Cytuj:
Ja np. tiqande ktora nie jest za duzo,gdy mialem mniejszy level zwiedzialem bez zadnych TE czy cos tam...poprostu zwiedzialem i sie bawilem,raz hydra wyleciala to bylo ciekawie i wogole,a teraz to poprostu kazdy moze spojrzec na mape i okreslic jak i co ma zrobic,troche to przykre,ale nie mamy na ot wplywu,a co do tibii to uptadowanie map i pare zmianek jest ciekawych,ale jednak tibia 7.6 byla chyba lepsza od tej teraz...
Prawdziwego gracza nie powinno obchodzić co może zrobić każdy. Tibia 7.6 byla gorsza od tej teraz bo profesje były w niej bardzo niezbalansowane. (wprowadzono różdzki i tańszą manę) Najlepsza była tibia 7.5

@Thor of heaven
Popieram w 100%.

Ostatnio edytowany przez Krzys Nemptor - 29-08-2007 o 10:50.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 29-08-2007, 12:31   #42
Finch
Użytkownik Forum

Finch's Avatar

Data dołączenia: 04 02 2007
Lokacja: Bartoszyce

Stan: Niegrający
Finch ma numer GG 3884618
Domyślny

Powiem wam tyle.
Najpierw nażekacie, że w Tibii gra wiele noobów, dzieci neo i innych, którzy bez hotkeyów i ich exori visa nie nabiliby nawet 20 poziomu. A teraz sami ich wspomagacie, bo dzięki wam takie dziecko będzie wiedziało co i gdzie jest. Zamiast zwalczać takie niedoroby, które tylko wku**ja ludzi pod depo albo groża swoim pro którego kupili za kasę kupiona na allegro to wy odkrywacie za nich mapke a nawet pokazujecie gdzie co na nich czycha. Padłoby takie dziecko z pare razy i odechciałoby mu sie grać....
Skoro robicie TibiaEarth to dlaczego nie napiszecie wykonania questów (spoilerów) z droga zaznaczona na tej mapce??

@Down
UEHauheuaheuahuehauehauheuaheua
Na więcej cie nie stać?

Ostatnio edytowany przez Finch - 29-08-2007 o 12:48.
Finch jest offline  
stary 29-08-2007, 12:47   #43
Krzys Nemptor
Guest

Domyślny

Cytuj:
Najpierw nażekacie, że w Tibii gra wiele noobów, dzieci neo i innych, którzy bez hotkeyów i ich exori visa nie nabiliby nawet 20 poziomu.
Ja nie narzekam, że w Tibii gra wiele noobów, dzieci neo i innych, którzy bez hotkeyów i ich exori visa nie nabiliby nawet 20 poziomu.

stary 29-08-2007, 13:09   #44
Adamsik
Użytkownik Forum

Adamsik's Avatar

Data dołączenia: 04 02 2004
Lokacja: Stalowa Wola

Stan: Początkujący
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Harmonia
Domyślny

Wszystkich pr0 elo odkrywców zapraszam do supportu, moze nam troche pomozecie? Banda kozaków która nie potrafi docenić czyjejś pracy. Tibia straciła klimat RPG kiedy pierwszy raz została uruchomiona i naprawde jedna mapa respa mniej czy wiecej tego nie zmieni.
Adamsik jest offline  
stary 29-08-2007, 13:15   #45
Krzys Nemptor
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez AdAmSiK Pokaż post
Wszystkich pr0 elo odkrywców zapraszam do supportu, moze nam troche pomozecie? Banda kozaków która nie potrafi docenić czyjejś pracy. Tibia straciła klimat RPG kiedy pierwszy raz została uruchomiona i naprawde jedna mapa respa mniej czy wiecej tego nie zmieni.
Popieram w 100%.

stary 29-08-2007, 14:51   #46
Jojunifu
Użytkownik Forum

Jojunifu's Avatar

Data dołączenia: 17 03 2005
Lokacja: Myśliboże

Imię: Jojunifu
Profesja: Paladin
Poziom: 14
Skille: 40
Poziom mag.: 3
Jojunifu ma numer GG 4214428
Domyślny

no niezłe ale jak mi wyskakuje reklama to mam lipe i nic nie widać :/ WHY ?
Jojunifu jest offline  
stary 29-08-2007, 14:55   #47
Usambara
Użytkownik forum

Usambara's Avatar

Data dołączenia: 05 08 2007

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Usambara
Profesja: Elite Knight
Świat: Unitera
Poziom: 80
Skille: 81/78
Poziom mag.: 6
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Finch Pokaż post
Kawał beznadziejnej roboty..... Dlaczego zabieracie ludziom możliwość poznawania świata Tibii samodzielnie?? ;/
Wiem, że jeżeli nie chce to nie muszę korzystac z tej pomocy. Ale potem macie już odpowiedz na pytanie dlaczego Tibia to tylko monotonne bicie lvla.
Nikt niekaże ci jej włączać cieciu jeden.... a co do mapy... ładnie zrobione !! Chociaż sam wole sobie odkryć miejsca.
Ale mapka pomoże wszystkim tym ktorzy boja sie wyjsc z depo...

Ostatnio edytowany przez Usambara - 29-08-2007 o 14:59.
Usambara jest offline  
stary 29-08-2007, 15:56   #48
Krzys Nemptor
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Jojunifu Pokaż post
no niezłe ale jak mi wyskakuje reklama to mam lipe i nic nie widać :/ WHY ?
Bo używasz internet explorera.

stary 30-08-2007, 12:13   #49
Finch
Użytkownik Forum

Finch's Avatar

Data dołączenia: 04 02 2007
Lokacja: Bartoszyce

Finch ma numer GG 3884618
Domyślny

[i]Oryginalnie napisane przez Finch
Kawał beznadziejnej roboty..... Dlaczego zabieracie ludziom możliwość poznawania świata Tibii samodzielnie?? ;/
Wiem, że jeżeli nie chce to nie muszę korzystac z tej pomocy. Ale potem macie już odpowiedz na pytanie dlaczego Tibia to tylko monotonne bicie lvla.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Usambara Pokaż post
Nikt niekaże ci jej włączać cieciu jeden.... a co do mapy... ładnie
zrobione !! Chociaż sam wole sobie odkryć miejsca.
Ale mapka pomoże wszystkim tym ktorzy boja sie wyjsc z depo...
K***a ***** ****** naucz się czytać ze zrozumieniem. Nie dziwię sie że w Tibi tak j***e noobami, jak graja tam sami tacy jak ty!

Ostatnio edytowany przez Finch - 30-08-2007 o 12:15.
Finch jest offline  
stary 30-08-2007, 23:31   #50
Triplonq
Zbanowany

Triplonq's Avatar

Data dołączenia: 28 05 2007
Lokacja: Wlochy(Crespellano - Bologna)
Wpisy bloga: 11

Profesja: Druid
Świat: $
Triplonq ma numer GG 354318 Triplonq ma login Tlenu zobrak80@tlen.pl
LOL Bardzo Pomyslowe!!!

bardzo dobry pomysl teraz niemusze sie bac... gdzie co jest przynajmniej wiem troche gdzie co jest
Triplonq jest offline  
stary 31-08-2007, 01:19   #51
Sizel
Użytkownik Forum

Sizel's Avatar

Data dołączenia: 08 01 2007

Profesja: Elite Knight
Domyślny

Moim zdaniem teraz trochę mniej zabawy będzie przy odkrywaniu nowych miejsc. Osobiście z mapy nie będę korzystać, choć szanuję włożoną weń pracę. Może komuś się przyda. Mnie na pewno nie, mimo że zostało mi jeszcze wiele miejsc do zwiedzenia.

Find me there.
Sizel jest offline  
stary 31-08-2007, 17:55   #52
Bigzone
Użytkownik Forum

Bigzone's Avatar

Data dołączenia: 25 09 2006
Lokacja: Łódź

Profesja: Elder Druid
Świat: Isara/Harmonia
Domyślny topicwszys

wszystko fajnie tylko szkoda ze jeszcze niedopracowana ta mapka ;]
To jest króliczek. Skopiuj go do swojej sygnaturki
aby pomóc mu w zawładnięciu światem!!!
Bigzone jest offline  
stary 09-09-2007, 22:27   #53
Mineks
Guest

Domyślny troche glupio...

ciagle mnie wkurza jak cipsoft w up[date daje wsyztko pacc

Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania