|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 |
Użytkownik Forum
|
![]() wg. mnie to fizyka w crysisie jest wlasnie calkiem dobra. Sa glupie wpadki typu ogien pod woda, ale perelki typu scinanie drzew seriami z karabinu, niszczenie budynkow przez rozwalenie podpor itp. calkowicie to rekompensuja.
A z wymaganiami co racja to racja. Ale jak juz sie ma dobrego kompa to mozna nacieszyc oczy. Poza tym PCty maja bajer w postacigier MMO ![]()
|
![]() |
#42 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 10 2005
![]() |
![]() Tak jak już pisałem: większość graczy posiadających konsole ma też PC. MMO nie mają jakichś wielkich wymagań(WoW, GW). Argument średnio przekonujący... :<
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Użytkownik Forum
|
![]() osobiscie niemam nic przeciwko konsolom, jak juz kilkukrotnie tu pisalem to uwazam zenie powinno sie ich zestawiac z komputerami. Ale tez nie zgadzam sie z pogladem ze do grania to tylko konsole.
PC ma ta zalete ze sie ciagle rozwija, w efekcie czego grafika i mechanizmy rozgrywki ciagle sie poprawiaja. Chociaz jest to tez pewna wada, bo trzeba w niego stosunkowo czesto ladowac kase na modernizacje. Konsola zas jest jedna na kilka lat, w efekcie czego o ile na poczatku czesto przewyzsza moca PCta to pod koniec swojej ery juz sa wyraznie slabsze. Poza tym przy zmianie konsoli na nowa na ogol tracisz mozliwosc grania w starsze gry. A PCty ta ciaglasc maja zachowana.
![]() |
#44 |
Moderator
Data dołączenia: 10 05 2005
Lokacja: Szczecin
Stan: Na Emeryturze
|
![]() co do grafiki to moglbym polecic Radeon X1600 Pro <- sam posiadam i jestem zadowolony puki co kazda gierka smiga lajtowo na high.
http://www.allegro.pl/item262306771_...12_od_ss_.html
![]() |
#45 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Jednak chcę zauważyć, że nie tylko grafika się liczy, ale głównie grywalność. Na konsole wychodzi więcej unikalnych i oryginalnych gier. Na PC są to często konwersje kiepskiej jakości, a takich perełek można długo szukać. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 21 11 2005
Lokacja: Chrzanów
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zbanowany
Data dołączenia: 21 11 2005
Lokacja: Chrzanów
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Cóż, to odosobniony przypadek... Rozumiem, że jesteś fanem PESa, dla mnie to bug, który niedługo poprawią, dla Ciebie to coś więcej... Trudno. Na PC jednak chyba każda gra miała patcha... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() Cytuj:
![]() @Koszyk: po co sie cofac wstecz z grafika? Jak juz kupowac to cos lepszego. (nie mowie o skrajnych przypadkach typu 2x8800 gtx). Ogolnie rzecz biorac: masz kase, kupuj xboxa 360+ ps3+ tv 37"+ full hd + komputer z 8800 gtx aby poszedl ci crysis na full detalach (chociaz i tak duzych fps nie wyciagniesz). Ale kto ma tyle kasy? Duzo ludzi ma problem z wymiana kompa co 3-4 lata a co dopiero dokupowac do tego konsole i gry po 200zl. Co do tego, ze komputer jest ogolnie tanszy od konsoli, pozwole sobie przytoczyc cytat pewnego uzytkownika z forum.purepc.pl "bo gry na komputer sa za darmo" I tyle ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Legnica
Stan: Niegrający
|
![]() No może mi jeszcze powiesz, że nie istnieje taki proceder, jak piractwo konsolowe?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() Cytuj:
Wiem, ze istnieje ale jest mniej pospolite niz te komputerowe. Konsole Xbox 360 i PS3 sa mocno awaryjne, otwieranie konsoli i modyfikowanie jej wnetrznosci = utrata gwarancji. Dodatkowo: -istnieje takie cos jak zbanowanie konsoli (xbox 360). -jezeli nie znamy sie na przerabianiu konsoli to mozemy ja latwo zepsuc. -laser szybciej sie psuje przy niektorych przerobkach itd. itd. itd. itd. Ostatnio edytowany przez Tompior - 05-11-2007 o 23:26. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Legnica
Stan: Niegrający
|
![]() Wszystko możemy zepsuć bez odpowiedniej wiedzy, to oczywiste. Są ludzie, którzy za niezbyt wygórowaną sumę zgodzą się przerobić konsolę. Szybsze zużywanie się lasera wydaje się być zwykłym mitem, średnio w to wierzę. A co do banów na Xboxa 360 - na jakiej zasadzie one działają?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Użytkownik Forum
|
![]() ma komputer kupiony ~rok temu za jakies 5K zł,wszystkie gry do tej pory w tym wiedźmin chodzą mi na maxymalnych detalach bez ścin,crysisa jeszcze nie dorwałem ale na srednich bedzię chodzic a co do DX10 można to wyminąc,było na stronie że zmieniajac coś w jednym pliku można zrobic by oblusgiwac efekty bez DX10
Specyfikacja mojego kompa C2D E6600(2.4Ghz) 1GB ramu(zaniedługo 2) Karta graficzna Asus En7950GX2(7900x2)<1024 MB/512 bitów) Płyta głowna Asusa z SLI ready |
![]() |
![]() |