|
Notki |
Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 12 2006
Lokacja: Siedlce
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Gildia: >.<
Świat: Thoria
Poziom: 125
Skille: 101
Poziom mag.: 21
|
![]() w update 2010 pewnie beda juz w tej grze samoloty, statki, czołgi, karabiny, atomowki, bron chmiczna etc...
![]() ![]() ![]()
![]() |
#42 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 07 2004
Lokacja: Bełchatów
Imię: Deren Arathor
Profesja: Knight
Świat: Aldora
Poziom: 79
Skille: 77/78
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() Cytuj:
dlaczego? ponieważ zarówno mi, jak i użytkownikowi do którego masz zastrzeżenia, nie chodzi o to że dodawanie terenów i potworów jest złe, tylko o to że system gry przy zmianach jakie zaszły w tibi 7.6 był zły, bo to zmiany w systemie, a nie wyglądzie i terenach tibi zadecydowały o tym że dzisiejsza ekonomia w Tibi wygląda jak polski rząd za czasów PIS... |
|
![]() |
![]() |
#43 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2007
|
![]() powiem wam tak ;]
8.0 - power pallow i knightow update - power sorcow i druidow ale nadal sorc/drut<<<knight/pall knight wali ze sworda po 400 w warlocki ^^ pall też tak samo wastujac e-speary a sorc co ? nawet po tym update hity mu sie nie zwieksza a warlockow na dystans nie bedzie trzymać ;] no może na skos ale chodzi o to że głównie dodali im strike na odległość i jakieś ue podobne czary ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Kraśnik
Wpisy bloga: 5
Imię: Solonius Jhee
Profesja: Elite Knight
Świat: Hiberna
Poziom: 106
![]() |
![]() Cytuj:
Stary dobry jesteś ![]() ![]() ![]() ![]() Jak widać o update nic nie wiesz oprócz kilku screenów, które widziałeś. I co z tego, że knight w warlocka będzie walił po 400+, jak sorc stanie na skos będzie mógł sie leczyć i atakować w jednym momencie, a na dodatek z strików będzie walił mniej więcej po równo (200+), przy czym knight i pall mimo, że ich ataki zostały polepszone po letnim update mają jeszcze większą rozpiętość pomiędzy kolejnymi atakami. Zdarzy się, ze walniemy 2x po 300+, ale zdarzy się, że nie trafimy 3 razy albo będziemy uderzać po 50,60,70. Ataki są bardzo nieregularne. A w kwestii leczenia magowie na manashieldzie/energy ringu, używają najlepszych mikstur i mają tańsze o 3x leczenie od knighta. Rzeczywiście knight i pallek lepszy od postaci magicznych xDD Boże widzisz i nie grzmisz...
![]() |
#45 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 02 2006
Lokacja: Żory
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
Parodia... Hity sorców zwiększą się o tyle, że 70+ MS z exori flam będzie bił ponad 200 czasami. A średnie hity to 160. Powiedz mi, który rycerz wali non-stop po 400 w wrl? Bo jakoś ja ich nie dostrzegam. No chyba, że EO i Sero. Taki rycerz bije raz czy dwa po 400+, ale reszta hitów jest w granicy 150-200, a niektóre w ogóle nie trafiają. Jeśli nie masz o czymś pojęcia to nie komentuj.
Jeżeli nie wiesz co przedstawia ten obrazek. To znaczy, że nie wiesz co to prawdziwy futbol. Jeżeli nigdy ich nie widziałeś. To znaczy, że nie wiele w życiu widziałeś. Jeżeli nie znasz ich przydomku. To znaczy, że nie rozumiesz mnie. Jeżeli mnie nie rozumiesz. To znaczy, że... CZERWONE DIABŁY! NA ZAWSZE WIERNY! OD 1997 ROKU! You see dead Game. You recognized Tibia. It was killed by CipSoft. |
|
![]() |
![]() |
#46 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 06 2006
Lokacja: Jawor
Wpisy bloga: 1
Profesja: Rookstayer
|
![]() Cytuj:
zauważ ze to byl TYLKO test server wiec tam hity napewno byly 5 razy wieksze @topic wezcie w końcu przestancie płakac ze kina bedzie znowu udupiony bo to jest nudne i nawet porzadnych argumentów nie umiecie przedstawić :/ |
|
![]() |
![]() |
#47 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2007
Lokacja: Myszków
Imię: Steel Maiden
Świat: Nerana
Poziom: 35
Skille: xx/xx
|
![]() Moim zdanie TIBIA byle do 3D oj byle do 3D to moje zdanie...
|
![]() |
![]() |
#48 |
Guest
|
![]() Witam, również według mnie Tibia zmierza ku łatwości, a kolejne update'y zmienieja grę od jednej do drugiej strony, raz na lepsze raz na gorsze, a wszyscy musimy sie poddać tej "grze" CIP'pów, albo zrezygnować, ale natura człowieka jest jaka jest i zrezygnować nie zrezygnujemy.
To jest ciągłe zmienianie, zamienianie, dodawanie, to sie nie skończy do tej pory aż tibia podupadnie, a to kiedyś sie musi stać, bo ile ludzie mogą grać w kwadraty i prostokąty, i bicie na 1 ture czy dwie, dymki itp., ale z drugiej strony, czy chciałbyś Tibie 3D, i wyobbrażasz ją sobie, bo ja nie zabardzo, nie iwem ale ta grafika 1,5D mi nie przeszkadza, te dymki też, w tym polega problem, chcemy czegoś nowego, ale nie chcemy tracić starego. Balansacja profesji, hmm to jest bardzo różnie odberane pojęcie, by wszyscy byli równi, ale czy to do czegoś dojdzie ?? Zawsze jakaś profesja bedzie najlepsza, raz nią bedzie pall, raz sorc, w końcu druid, albo knight, to też jest kwestia nie skończona, bo balansacja profesji ma miejsce od pierwszej wersji Tibii, z każdym kolejnym updatem coś dochodziło nowego, i jeszcze wiecej, i jeszcze, CIP'om w dupie sie przewraca, co oni moga zrobić by Tibia była najpopularniejszą grą MMORPG, są gry 3D, ale czy mają taką grywalność (tutaj bedzie oburzenie WOW'ów) jedni powiedza że tak inni że nie. Kwestia ekonomii. Jest to bardzo zaawansowane pojęcie, jedna rzecz ciągnie za sobą drugą, wszystkie modyfikacje tego elementu gry, będzie zawsze źle odbierane, bo przyzwyczailiśmy sie normalnie do tego co jest, wartość Gold Coinsa wzrasta, wartość itemo maleje. CIP'y nie mogą dopuścić by ekonomia się waliła, bo to by był przykładowy powrót do komuny, czego nikt by nie chciał, wszelkie updaty tego elementu muszą być bardzo delikatne, a nie przepaść ekonomiczna pomiędzy Tibia 7.5 i 7.6, to co sie wtedy stało powinno ewoluować 10 updatów, a nie jeden, kolejne załąmały całą gospodarkę, ale czy low levele będą narzekać ?? Nie bo każdy 8lvl z kasą zarobionąna rooku kupi se plate seta. No i wróćmy do Tbii sprzed kilku updatów, Plate set był cenionym zestawem zbrojnym co teraz podupadło, sam ubijając rekordowy 18lvl (nigdy nie byłem zaciętym graczem) miałem plate seta już dawno w depo, co dawniej byłoby nie do pomyślenia, 60lvl zmieniał niedawno z crown arma na goldena. Kolejny problem jaki zaistniał to kwestia przepełnienia, która niekontrolowana moze doprowadzić do czegoś co byłoby już trudne do opanowania, czyli przykładowe (na początku) Plate Sety leżące na ziemi, nikt ich nie zbiera, no może jakiś 8lvl weżnie i sprzeda za kilak groszy w sklepie by uzbierać na Golden Armora. Iwem że to co teraz mówie jest teraz nei do pomyślenia, ale jeżeli kilka uddatów temu, Plate Set był tak cenion y, tearaz juz jest podstawową zbroją 8-9 lvl, prawie każdy ją ma. Za 10, może i wiecej upadatów, jeżeli CIP'y nie opanują ekonomii może się cała Tibia zrujnowac. Nie mówie by Plate Set kosztował po 100k ale coś trzeba by z tym zrobić Tibia jak już wiemy jest jednym wielkim nieskonczonym dziełem, którego nastepca się nie spieszy i nie pospieszy raczej. Dopuki CipSoft będzie robił co do tej pory, Tibia wygląda szaro, może trzeba zmienić producenta ![]() Możemy rozmawiać o firmie która przejmie CipSoft, ale że CIP'y zerżną wszystko co istnieje wszędzie indziej niż u nich, będzie nader ciekawie |
![]() |
#49 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
|
![]() Zmieniam zdanie. Tibia zmierza w stronę OTS i gry dla dzieci do lat 8.
|
![]() |
![]() |
#50 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2007
|
![]() Po pierwsze, dziękuję Panu Moderatorowi za poświęcenie chwilki na dokonanie dwóch wnikliwych analiz wypowiedzi w tym temacie. Ja też pozwolę sobie na taką, jednak nieco krótszą
![]() Otóż przeglądając posty w moim temacie, zauważyłem, że wiele osób zawierało całe swoje zdanie, tą frustrację, bądź radość w paru słowach. Dlaczego? Nasuwa mi się myśl, że zmiany, jakich jesteśmy teraz świadkami są już tak skomplikowane, że należy sobie zadać pytanie: czy aby na pewno wszyscy rozumieją, o co chodzi? Dotychczas, gdy nadchodził nowy update, mówiło się o konkretach: powstaje nowe pustynne miasto, dodają skillbary, pojawiają się addony. A dziś, jakby nie patrzeć, pozornie powierzchowne dodanie nowych żywiołów, nowych czarów i broni ma ponoć służyć pociągnięciu procesu wyrównywania profesji. A jednak nie mogę oprzeć się wrażeniu, że Cipsoft skomplikował sprawę i znikła gdzieś ta klarowność z poprzednich uaktualnień (co nie znaczy, że nigdy wcześniej zmiany nie miały wpłynąć na wyrównanie profesji itp.). Zastanawiałem się także, czy możliwe by było ograniczenie problemu zbyt szybkiego i nierównomiernego dla profesji wzrostu poziomów graczy w inny sposób. Nierównowaga między profesjami uwidaczniała się szczególnie na wyższych poziomach. Przyszedł mi na przykład do głowy pomysł, który proszę traktować jako luźne rozważania w ramach "gdyby" lub dalekiej przyszłości. Czy bowiem nie można by było poprowadzić balansu bardziej łagodnie, a skupić się na tym, aby przy wysokich poziomach gwałtownie wzrastał próg doświadczenia i intensywne expienie przestawałoby dawać tak duże korzyści? Wyższy poziom przestawałby mieć tak duże znaczenie, którego miejsce zajmowałoby doświadczenie i umiejętności, pomocne np. przy rozwiązywaniu questów wymagających wielkiej zręczności, wiedzy i "pomyślunku". Mogłyby być mocno związane z historią Tibii. Tacy gracze zyskiwaliby uznanie nie z powodu trzechsetnego poziomu wbitego w rok, ale tych właśnie cech. Mogliby dostawać dodatkowe uprawnienia, przywileje, swoistą nagrodę za trud, którą jednak tylko te cechy spożytkować pozwolą. Ci, którzy nie potrafiliby przejść w rolę wielkiego doświadczonego i mądrego wojownika z powodu przyzwyczajenia do bezustannego wymiatania w proch kolejnych expowisk, odpadaliby. To powstrzymałoby kilkuletnich tibijskich terminatorów przed wyparciem starego, zasłużonego pokolenia i doszczętnego zniszczenia sensu gry, którym bezcelowe levelowanie przecież nie jest. Gwoli wyjaśnienia, nie mówię tu o ograniczeniu do maksymalnego poziomu, bo byłoby to zwyczajne pogwałcenie wolności, która jest także charakterystyczną cechą Tibii. I na zakończenie, myślę, że obierając taką drogę Cipsoft zyskałby bardzo wiele w oczach wszystkich graczy, czyli tych, którzy najbardziej cenią sobie możliwość współzawodnictwa i współpracy z innymi w fantastycznym świecie Tibii. Pokazałby, że oprócz pieniędzy umie docenić także umiejętności i doświadczenie. P.S. Coś nie wyszedł mi ten "krótszy" komentarz...
Jestem lisek - kogo liznę, wykituje na wściekliznę! Ostatnio edytowany przez Foxbee - 23-11-2007 o 21:16. |
![]() |
![]() |
#51 | |||
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Bolaczka Tibii jest to, ze expienie do niebotycznych leveli wogole jest umozliwione, o wiele lepiej by bylo gdyby nie trzeba bylo sie z tego wycofywac. Generalnie droga wyjscia byloby wprowadzenie przedmiotow z bonusami do atrybutow tak, aby od pewnego levelu np. mozliwosci blokowania przez knighta okreslone byly maksymalna iloscia HP wynikajaca z tego co ma na sobie, z tego co wielogodzinnie zmuszony byl farmowac w teamie, a nie z tego ile czasu spedzil na expieniu ( czepiam sie tego zawsze i wszedzie, ale faktem jest ze ten 300 level mozna wbic nawet w kuriozalny sposob farmienia minosow przez 3-4 lata codziennie ). Wprost wyglada to tak, ze armor +150hp bylby bardziej zasluzony niz 150hp wynikajacych z wbicia przez tydzien 10 milionow expa. Tyle ze na tak daleko idace zmiany jest o pare lat za pozno.
![]() Ostatnio edytowany przez Vil - 23-11-2007 o 20:59. |
|||
![]() |
![]() |
#52 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Cytuj:
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
|
![]() |