Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 04-12-2007, 18:32   #41
Erhion
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 03 2006

Domyślny

Up: Ale miło nie będzie.

Cytuj:
Aha, więc powinienem jeszcze płacić za możliwość obejrzenia filmiku jak to paccowcy expią sobie na pacc areach? Jeśli tak, to sory Winetou, no way.
Ja tego nie powiedziałem. Mówie tylko, że filmy i "obcowanie z pacc" w tibii + fakt, że macie naprawdę dużo rzeczy na facc wystarczy do tego by przekonać kogoś do kupna pacc.
Erhion jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 04-12-2007, 18:42   #42
Aroonia
Now or never

Aroonia's Avatar

Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Chorzów

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Tytanowiec
Profesja: Royal Paladin
Świat: Refugia
Poziom: 87
Skille: 87/56
Poziom mag.: 18
Aroonia ma numer GG 3824417 Send a message via Skype™ to Aroonia
Domyślny

Tak to zabrzmiało... Mimo wszystko zostaję przy swoim. Czy myślisz, że gdyby Cipsoft zrobił dla facców rookgard + 2 expowiskia na krzyż na mainie ktokolwiek kupiłby pacca? Gra na faccu musi się podobać. IMO, gracz który pogra chwilę na zbyt ograniczonym faccu, stwierdzi "Taki shit?" nie będzie podejmował ryzyka i kupował pacca, żeby zobaczyć czy teraz mu się gra spodoba. Jednocześnie nie byłoby dobrym rozwiązaniem, jak już mówiono, udostępnić 90% gry faccom, wtedy brak zarobku.
Aroonia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-12-2007, 19:11   #43
Erhion
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Tak to zabrzmiało
Tak to zrozumiałeś/zrozumiałaś.

Cytuj:
Mimo wszystko zostaję przy swoim.
Tak jak ja.

Cytuj:
Czy myślisz, że gdyby Cipsoft zrobił dla facców rookgard + 2 expowiskia na krzyż na mainie ktokolwiek kupiłby pacca? Gra na faccu musi się podobać. IMO, gracz który pogra chwilę na zbyt ograniczonym faccu, stwierdzi "Taki shit?" nie będzie podejmował ryzyka i kupował pacca, żeby zobaczyć czy teraz mu się gra spodoba. Jednocześnie nie byłoby dobrym rozwiązaniem, jak już mówiono, udostępnić 90% gry faccom, wtedy brak zarobku.
Ale tak nie jest. Facc mają wystarczająco dużo, by zachęcić ich do gry i nie potrzeba dawać im niczego wiecej. Jak ktoś zaczyna grę w Tibie to nie narzeka, bo wszystko dla niego jest nowe. A jak wyskakuje jakiś facc na forum grający już np. od roku i płacze + żadą by mu dać wiecej to sorka ale mam tego dość.
stary 04-12-2007, 19:19   #44
Voon
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 07 2006

Voon ma numer GG 1528304
Domyślny

Cytuj:
Powiem szczerze, że zawsze było mi żal wydać tyle pieniędzy na parę pikseli
Cytuj:
Była by płatna, proste - nie grałbym w nią.
Przepraszam, po co w to grasz? Przecież, tu cytuje: "para pikseli". Grasz dlatego bo jest darmowa? Zabijasz swój niespożytkowany w pożyteczny czas wolny bo masz możliwość zrobie czegoś za darmo? Gdyby na ulicy leżała butelka z trucizną wypiłbyś ją bo jest darmowa (nieważne, że szkodzi, grunt że za darmo!)? Prosze, nie graj, wyjdź na powietrze, odsapnij troche i zrób coś pożytecznego choćby na rzecz jakieś akcji charytatywnej lub kościoła (jeśli jesteś wierzący) bądź może poucz sie po prostu, to nie zaszkodzi.
Voon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-12-2007, 22:35   #45
Piranezi
Użytkownik Forum

Piranezi's Avatar

Data dołączenia: 03 07 2007
Lokacja: z Nienacka

Imię: Piranesi
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dark Water
Świat: Menera
Poziom: 112
Skille: 86/82
Poziom mag.: 7+
Piranezi ma numer GG 3699082
Domyślny

@Aroniaa i inni

Czy wy myslicie, ze ja wydalem 90 zl na takie cos i to jeszcze na 3 miesiace o.O ? Mozna miec pacc za darmo prawie : moj kumpel ma pacca , kupil przez drom zrobil postmana chodzimy razem na mintwalin , ja blokuje on ma exp , ja mam loot = pacca. Kupuje za za Gp

Cytuj:
16:58 Arnold Kacper [14]: hoccie

Cytuj:
10:39 Kubix master sho [23]: HELP I m Still NA DESERT QUEST and DESCENT W HOLE WERE SCORPION AND NIEDA SIE ROPNAC HELP
HELP CHANNEL <3
Piranezi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-12-2007, 00:48   #46
sasky
Użytkownik forum

sasky's Avatar

Data dołączenia: 27 11 2007

Imię: ;)
Domyślny

Ludzie co wy w ogóle "dajecie". Choć nie mam PACCA to zgadzam się z tym, aby FACC mieli wszytko ograniczone. No bo nic nie ma dzisiaj za darmo . No, ale z niektórych waszych postów wynika, że uważacie tych co nie mają Pacca za biedaków, którzy powinni grać w Sapera, a nie w Tibie, która nie jest dla was (co też mnie dziwi i przeraża) grą, ale (odważę się użyć tego sformułowania) bóstwem.

Tibia wg mnie:
Facc ----> 20% możliwości
Pacc --------------------> 100% możliwości

P.S.
Cytuj:
No, ale z niektórych waszych postów wynika, że uważacie tych co nie mają Pacca za biedaków, którzy powinni grać w Sapera, a nie w Tibie, która nie jest dla was (co też mnie dziwi i przeraża) grą, ale (odważę się użyć tego sformułowania) bóstwem.
Od razu mówię, że nie kieruje tego do wszystkich użytkowników, którzy wypowiedzieli się dotychczas w tym temacie, zarówno tych za rozwinięciem Facc jak i tych przeciwko.

Pozdrawiam! (czy te emotikony nie są zajebiste? )
sasky jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-12-2007, 14:31   #47
raf420
Użytkownik Forum

raf420's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2007

Gildia: tez brak
Świat: i znowu
Domyślny

Tak rozumiem, że Facc MUSI mieć ograniczoną gre..., ale na jakiego grzyba ma na updatach tracić?! np. poprzedni update... zabrał faccom (palkom i knightom) możliwość normalnego korzystania z runek, a teraz istnieje zagrożenie, że faccom odbiorą niektóre czary i zastąpią je paccowymi. ;/

P.S.
Dziwne, bo nikt nie przyznał mi racji z przykładem z panem Kowalskim... dziwne forum.
raf420 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-12-2007, 17:04   #48
Aroonia
Now or never

Aroonia's Avatar

Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Chorzów

Imię: Tytanowiec
Profesja: Royal Paladin
Świat: Refugia
Poziom: 87
Skille: 87/56
Poziom mag.: 18
Aroonia ma numer GG 3824417 Send a message via Skype™ to Aroonia
Domyślny

@~Von

Tak dla Twojej wiadomości, w Tibię gram 2-4h dziennie, nie więcej. Owszem, jestem wierzący, a ponadto w poprzednią niedzielę uczestniczyłem w zbieraniu datków na hospicjum. Lubie przy Tibii posiedzieć, co nie oznacza, że za swoją postać jestem w stanie pobić matkę krzesłem. A co do płatności, czy Cipsoft narzuca mi, że po jakimś czasie gry muszę kupić pacc lub nie mam możliwości grania? NIE, dlatego właśnie gram w Tibię.

@Bloodwin

-łem... cóż, mylący nick, tak jak Twoja wypowiedź. Zaistniała tam lekka dwuznaczność, więc nie byłem w stanie domyślić się, o co konkretnie Ci chodzi.

A tak z ostatniej chwili, kupiłem swojego pierwszego pacca. Tak tak, jestem rp, podoba mi się, ale zawszę będę pamiętał te czasy, kiedy biegałem z jednego expowiska do drugiego tylko po to, żeby przekonać się, że jest zajęte.
Aroonia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-12-2007, 20:13   #49
Tipox3
Użytkownik Forum

Domyślny

Przecież gracze posiadający free acc nie mogą mieć zbyt dużo.
Jakby facce mieli np. 70% możliwości w stosunku do pacc to dużo pacc'ow by się sprzedawało? Jak myślisz? Mniej pacc=mniej kasy dla Cipów itd. Moim zdaniem facc jest po to by nabić chociaż ten 50lvl albo dla tzw. noobów, aby nauczyli się grać.
Tipox3 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-12-2007, 21:27   #50
Voon
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 07 2006

Voon ma numer GG 1528304
Domyślny

@Aroonia
To miło z twojej strony ale któż powiedział że trzaskasz matke krzesłem? Masz możliwość dalszej gry bez PAcc'a jednak na zmniejszonych "zasadach". Gratki PAcc'a i myśle że po jakiś 3-5 miechach gry zobaczysz że bulwersy "bo pacc ma więcej!" są bezsensowne i denerwujące

@Tipox3
Cytuj:
albo dla tzw. noobów, aby nauczyli się grać.
Noob - osoba która grać nie umie i nie zamierza sie nauczyć, roszcząc swoje błędne racje. Noob bardzo często mylony jest z newbie co jest dużą różnicą.
Voon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-12-2007, 23:24   #51
sasky
Użytkownik forum

sasky's Avatar

Imię: ;)
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tipox3 Pokaż post
Moim zdaniem facc jest po to by nabić chociaż ten 50lvl albo dla tzw. noobów, aby nauczyli się grać.
Przepraszam bardzo, ale jak ktoś jest początkującym graczem tibijskim to oznacza, że jest noobem.

Wiecie w ogóle co to jest noob? - Poradnik WszechStronnego

Zachęcam pana Tipox3 do lektury!

Pozdrawiam!
sasky jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-12-2007, 12:25   #52
Erhion
Użytkownik Forum

Domyślny

On powiedział albo jak byś nie zauważył.
stary 06-12-2007, 21:18   #53
Granteon
Użytkownik Forum

Granteon's Avatar

Data dołączenia: 25 07 2005

Stan: Niegrający
Domyślny

Ta... Bo tatuś czy mamusia kupuje wam PACC to nie musicie już nim tak szpanować na forum...

Notka!
Granteon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-12-2007, 16:07   #54
Skaj
Użytkownik forum

Data dołączenia: 01 08 2007
Lokacja: Lubaczów

Stan: Początkujący
Profesja: Sorcerer
Świat: Nebula
Poziom: 16
Skille: 11/19
Poziom mag.: 12
Skaj ma numer GG 2919534
Domyślny

No cóż....
Z jednej strony facc są rzeczywiście ignorowani większość upadate jest poświęcana pacc...
Z drugiej strony po co zakładać temat na tibia.pl!!!!!!
Coś się nie podoba to napisać list(email,wiadomość),a jak nie znacie języka to poproście kolegę i tyle(o ile odbiorą ten list).

Ostatnio edytowany przez Skaj - 15-12-2007 o 16:08.
Skaj jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania