Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Pokaż wyniki sondy: Czy tolerujesz osoby BI lub HOMO?
Tak, jak ktoś tak lubi, i chce... to czemu nie? 94 35.34%
Byle by mnie nie dotykali, mogą być... 106 39.85%
Nie, to jest DEWIACJA! 46 17.29%
Nie mam zdania. 20 7.52%
Głosujących: 266. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 27-12-2007, 11:07   #41
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Skoro niektorzy twierdza, ze homoseksualizm jest naturalny, to co powiecie na coraz wieksze sukcesy w leczeniu z homoseksualnosci?
spider-bialystok jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 27-12-2007, 11:12   #42
Patton
Guest

Domyślny

Tak samo sie da wyleczyc z homoseksualizmu jak i z heteroseksualizmu przy pomocy terapeuty.
btw:homo~ zostal wykreslony z listy chorob w 1979r.

Down: No nie zupelnie Bo niektorzy sie rodza juz homoseksualistami.

Ostatnio edytowany przez Patton - 27-12-2007 o 11:36.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 27-12-2007, 11:35   #43
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Patton Pokaż post
Tak samo sie da wyleczyc z homoseksualizmu jak i z heteroseksualizmu przy pomocy terapeuty.
Tyle, ze heteroseksualizm jest naturalny i zdrowy, wiec nie mozna z niego leczyc. Zdrowy czlowiek moze co najwyzej ''zachorowac'' na homoseksualizm.
spider-bialystok jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-12-2007, 11:41   #44
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Mi oni absolutnie nie przeszkadzaja,powinni zmienic prawo zeby homoseksualisci mogli adoptowac dzieci! Bo oni sa naprawde wartosciowymi ludzi (wiem z autopsji,znam paru)
I co z tego? Mogą być i świętymi, ale po pierwsze, nie wiadomo jaki wpływ na psychikę dziecka miałoby wychowanie przez 2 osoby tej samej płci, a po drugie - wyobraź sobie jaką "jazdę" takie dziecko by miało ze strony rówieśników np. w szkole. Dopóki te dwie kwestie nie zostaną rozwiązane, będę zdecydowanym przeciwnikiem adopcji dzieci przez pary homoseksualne.
Cytuj:
To jeszcze o niczym nie świadczy. Możliwe przecież, że po prostu stało się tak przez chorą i bezsensowną poprawność polityczną, której na Zachodzie przecież pełno.
Cytuj:
Down: No nie zupelnie Bo niektorzy sie rodza juz homoseksualistami.
Nie ma na to żadnych dowodów i, szczerze mówiąc, wydaje mi się to bzdurą.

Ostatnio edytowany przez Duch Niespokojny - 27-12-2007 o 11:44.
Duch Niespokojny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-12-2007, 11:45   #45
Rethfing on Aldora
Użytkownik Forum

Rethfing on Aldora's Avatar

Data dołączenia: 29 05 2005
Lokacja: Knurów

Rethfing on Aldora ma numer GG 2007389 Send a message via Skype™ to Rethfing on Aldora
Domyślny

Wszystko OK dopóki geje nie będą chcieli zaadoptować dziecka. Nie wychowają żadnego dziecka na geja/lesbijkę, a ono będzie miało zryte życie do końca swych dni. Więc małżeńśtwo homoseksualne - tak, adopcja - nie.
Rethfing on Aldora jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-12-2007, 11:54   #46
Irons
Użytkownik Forum

Irons's Avatar

Data dołączenia: 11 11 2006
Lokacja: Płock

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura Pokaż post
Dopóki gej nie patrzy na mnie z pożądaniem to nie mam nic przeciwko.
Signed.<znaczki>

Nie zawsze żyję dobrze, bo żyję chwilą
W momencie upadku oddaję hołd swoim czynom
To się staje w sekundzie, nie jest godziną
Chłopak na rozdrożu obarczający się winą
Wszystko przesłonięte czarną kurtyną
Myśli giną, odeszło to, co było rutyną
Pośród ludzi, co dla mnie żyją
Znajdą słowo, opatrzą moje rany
Bo człowiek nigdy nie jest spisany na straty...
Irons jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-12-2007, 12:18   #47
Slay
Użytkownik Forum

Slay's Avatar

Data dołączenia: 27 03 2005

Slay ma numer GG 1676568
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok Pokaż post
Tyle, ze heteroseksualizm jest naturalny i zdrowy, wiec nie mozna z niego leczyc.
Homoseksualizm tez jest zdrowy. I rownie naturalny jak heteroseksualizm.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura
Dopóki gej nie patrzy na mnie z pożądaniem to nie mam nic przeciwko.
Jedyni geje jacy mogliby patrzyc na Ciebie z pozadaniem to jedenastka Arsenalu.
Slay jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-12-2007, 12:32   #48
Emily Firehair
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 08 2005
Lokacja: opole

Emily Firehair ma numer GG 8444502
Domyślny

Cytuj:
Mi oni absolutnie nie przeszkadzaja,powinni zmienic prawo zeby homoseksualisci mogli adoptowac dzieci! Bo oni sa naprawde wartosciowymi ludzi (wiem z autopsji,znam paru)

Hitler sam byl homoseksualista -.-
Rece mi opadaja. Chcialbys miec dwoch ojcow?
Nie dla zwiazkow homoseksualnych, to zboczenie a nie milosc.
Stanowcze nie dla jakichkolwiek praw dla takich zwiazkow (slub, adopcja...)

Hitler homoseksualista nie byl. Jego bliski wspolpracownik Ernst Röhm byl, wiec moze Ci sie pomylilo, a moze pierdzielisz glupoty

Jednostka Gestapo w 1928r oszacowala, ze w Niemczech zyje 1,2mln homoseksualistow. Pare lat pozniej aresztowano okolo 100tys ludzi pod zarzutem zakazanego homoseksualizmu (byl to zakaz prawny - ustawy Norymberskie). Polowa zostala uznana oficjalnie za homoseksualistow, z czego 10-15 tys zginelo w obozach koncentracyjnych a reszta byla torturowana.
Emily Firehair jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-12-2007, 12:35   #49
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ancient900 Pokaż post
Coś w tym stylu. I nie ma znaczenia czy to są dwie kobiety czy dwaj panowie, po prostu budzi we mnie niesmak
wyobrazasz sobie takie rzeczy jak jestes sam w domu ? Bo nie smiem twierdzic ze obracasz sie w takim srodowisku ...

Problem z nastawieniem wzgledem homoseksualistow jest taki, ze statystycznie szansa na zobaczenie nazwijmy to aktu homoseksualnego jest znikoma, a mimo to wszyscy, nie stykajac sie z nim wiedza ze ich to obrzydza.

Cytuj:
Chcą powstrzymać dyskryminację swojej "odmienności"?
Cale parady to jest nieudolna proba podczepienia sie ludzi pozujacych na gwiazdy medialne pod jakas idee ( w tym przypadku szeroko rozumianej tolerancji ), z cala swiadomoscia tego ze parady odnosza skutek odwrotny do zakladanego ( czyt. raczej zrazaja spoleczenstwo do homo ).

Bylo takie popularne haselko "niech nas zobacza". Niech mi ktos powie po kiego chu mam ich "zobaczac" skoro wiem ze istnieja i mam o nich wyrobione zdanie ?

Cytuj:
nie wiadomo jaki wpływ na psychikę dziecka miałoby wychowanie przez 2 osoby tej samej płci, a po drugie - wyobraź sobie jaką "jazdę" takie dziecko by miało ze strony rówieśników np. w szkole.
to jest aspekt wtorny, w utopijnie tolerancyjnym spoleczenstwie dzieciak nie mialby zadnej jazdy wiec trudno byloby mowic o negatywnym wplywie wychowania.

Cytuj:
Skoro niektorzy twierdza, ze homoseksualizm jest naturalny, to co powiecie na coraz wieksze sukcesy w leczeniu z homoseksualnosci?
zdefinuj jak rozumiesz: "naturalny".

homoseksualizm jako taki w naturze wystepuje, ma sie calkiem dobrze, a ze wielu gatunkow zwierzat nawet nie podejrzewamy o dokonywanie swiadomego wyboru odnosnie ich seksualnosci to mozna rownie dobrze zalozyc ze moze byc wrodzony.

Cytuj:
A co do pojęcia "homofobia" to nie ma takiego czegoś.
'homofobia' jest teraz bardzo mocno zdewaluowana, na takiej zasadzie jak 'antysemityzm' - na zasadzie "nie kochasz nas i nie popierasz to jestes homofobem i faszysta".
stary 27-12-2007, 12:40   #50
Martka
Music addict

Martka's Avatar

Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: Siemianowice Śl.

Profesja: Elite Knight
Martka ma numer GG 8189306 Send a message via Skype™ to Martka
Domyślny

@Emily Firehair

Ustawy Norymberskie bierzesz za podstawę swojego stanowiska w tej sprawie? No to powodzenia. To tak jakby decydować o przyznanie azylu Żydowi opierając się o "Mein Kampf".

Ostatnio edytowany przez Martka - 27-12-2007 o 12:43.
Martka jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-12-2007, 12:45   #51
Emily Firehair
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez marla666 Pokaż post
Ustawy Norymberskie bierzesz za podstawę swojego stanowiska w tej sprawie? No to powodzenia. To tak jakby decydować o przyznanie azylu Żydowi opierając się o "Mein Kampf".
Naucz sie czytac ze zrozumieniem, mala dawka historii ma miec wplyw na moje zdanie w tej sprawie? A moze jeszcze mi powiesz, ze A. Hitler jest dla mnie wzorem do nasladowania?
stary 27-12-2007, 12:52   #52
Patton
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Emily Firehair Pokaż post
Rece mi opadaja. Chcialbys miec dwoch ojcow?
No przeciez dziecko jak jest adoptowane to ma cos do gadania czy chce byc z tymi ludzmi czy nie?

Cytuj:
Hitler homoseksualista nie byl. Jego bliski wspolpracownik Ernst Röhm byl, wiec moze Ci sie pomylilo, a moze pierdzielisz glupoty
Czytalem w ksiazce powojenne losy niemieckeiej wunderwaffe ze byl,podobno byl impotentem.

Ostatnio edytowany przez Patton - 27-12-2007 o 13:01.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 27-12-2007, 12:58   #53
Emily Firehair
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
No przeciez dziecko jak jest adoptowane to ma cos do gadania czy chce byc z tymi ludzmi czy nie?
A wiek dziecka? Jak bedzie mialo ok. roku to tez sie spytasz? I co, jak bardziej sie zaslini tzn, ze chce miec takich rodzicow?
Pomijajac to, to uwazam, ze dziecko nawet w wieku powiedzmy 7 lat mając wybor: dom dziecka lub rodzice homo to wybierze rodzicow, ale pozniej moze zalowac wyboru, kiedy wyksztalci sie u niego wlasne zdanie na ten temat, wejdzie w inne srodowisko itd
stary 27-12-2007, 13:02   #54
Erhion
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 03 2006

Domyślny

Cytuj:
OMG. A co jak ich dziecko jest hetero? Może nie akceptuje takich rodziców?
Erhion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-12-2007, 13:11   #55
Patton
Guest

Domyślny

Cytuj:
A wiek dziecka? Jak bedzie mialo ok. roku to tez sie spytasz?
Nie w tym przypadku powinno sie dziecko dac do tych ludzi na jakis czas i poprostu zaobserwowac czy sie z nimi dobrze czuje to na tej zasadzie.
Cytuj:
OMG. A co jak ich dziecko jest hetero? Może nie akceptuje takich rodziców?
No to jak ich nie akceptuje to nie idzie do nich,to tak samo jak by dziecko bylo homo a rodzice hetero

Ostatnio edytowany przez Patton - 27-12-2007 o 13:18.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 27-12-2007, 13:12   #56
Mad-Sin
Użytkownik Forum

Mad-Sin's Avatar

Data dołączenia: 17 01 2007
Lokacja: In the coffin...

Mad-Sin ma numer GG 4619816
Domyślny

Prawdę mówiąc ręce mi opadają.

Może jeszcze powinna być opcja "Mi to wisi i powiewa, ale z dala od dzieci"?

Pierdzielenie o tolerancji, której, nie tylko moim zdaniem, NIE MA!
Nie będę argumentował, ponieważ to nie ma większego sensu. Jak ktoś zacytuje to może odpowiem.
stary 27-12-2007, 13:52   #57
gyagen
Zbanowany

Data dołączenia: 16 07 2007

Domyślny

jak widzę,że niektórzy są za adopcją przez pary homo to polecam postawienie siebie w takiej sytuacji-samobójstwo,zryta psycha?co jeszcze?okopanie mordy bo ma się 2 ojców?
gyagen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-12-2007, 14:17   #58
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez By$iu Pokaż post
A ja nie bede ukrywam, ze jestem homofobem. Nie nawidze pedalow i zaluje, ze Hitler nie urodzil sie pare lat pozniej, moze zamiast Zydow wystrzelalby wlasnie ich.
Gdybyś trochę pouczył się historii to byś wiedział, że homo byli tak samo tępieni jak Żydzi, ogólne czyszczenie uberczłowieka z "odpadków"...
Cytuj:
Przez odpowiednie terapie można człowiekowi wmówić miłość do lwa i co, uznasz wtedy, że zoofilia jest cool?... Leczyć można z choroby a nie z orientacji... to tak samo jak gdybyś chciał mnie terapią zmusić do tego, by smakowała mi gorzka czekolada...

Cytuj:
Tyle, ze heteroseksualizm jest naturalny i zdrowy, wiec nie mozna z niego leczyc. Zdrowy czlowiek moze co najwyzej ''zachorowac'' na homoseksualizm.
Primo, nie można zachorować na coś co nie jest chorobą, i póki homo nie jest na tej liście, wypada się do tego stosować...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny Pokaż post
I co z tego? Mogą być i świętymi, ale po pierwsze, nie wiadomo jaki wpływ na psychikę dziecka miałoby wychowanie przez 2 osoby tej samej płci, a po drugie - wyobraź sobie jaką "jazdę" takie dziecko by miało ze strony rówieśników np. w szkole. Dopóki te dwie kwestie nie zostaną rozwiązane, będę zdecydowanym przeciwnikiem adopcji dzieci przez pary homoseksualne.[...]
Nie ma na to żadnych dowodów i, szczerze mówiąc, wydaje mi się to bzdurą.
Jakoś nigdy nie słyszałem w TV by było coś o parze homo źle wychowującej dziecko, a o zachlanych heterykach naćpanych czy bóg jeden wie co słyszy się w każdym miesiącu... I pragnę tutaj zauważyć, że jak para homo zechce mieć dziecko to je będzie miała, nie koniecznie drogą adopcji ani w żaden "czarnorynkowy" sposób...
A co do homo od urodzenia, to nie wiadomo czy taki człowiek się staje czy jest od początku... na przykładzie trochę innym - jest pewna mucha która od urodzenia ma gen homoseksualny który aktywuje się w wysokiej temperaturze, człowiek również może coś takiego mieć choć nie powiązanego z temperaturą...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Emily Firehair Pokaż post
A wiek dziecka? Jak bedzie mialo ok. roku to tez sie spytasz? I co, jak bardziej sie zaslini tzn, ze chce miec takich rodzicow?
Pomijajac to, to uwazam, ze dziecko nawet w wieku powiedzmy 7 lat mając wybor: dom dziecka lub rodzice homo to wybierze rodzicow, ale pozniej moze zalowac wyboru, kiedy wyksztalci sie u niego wlasne zdanie na ten temat, wejdzie w inne srodowisko itd
Inne podejście do twojej odpowiedzi - czy chrzest dziecka w wieku miesiąca jest dobry? Może dziecko wykształci później swoje własne zdanie i katolicyzm będzie dla niego nieodpowiednią religią?...

Taka drobna dygresja... Średniowiecze i ówczesny kościół to były dwie zmory naszej cywilizacji... Jeszcze przed narodzeniem Chrystusa, w Imperium Rzymskim była kanalizacja, rurociągi dostarczające bieżącą wodę i inne tego typu rzeczy. W antycznej Grecji biseksualizm był wręcz oznaką kultury, Platon nie tylko nauczał swoich uczniów ale ich "kochał" i czy przez to dzieła Platona są mniej ważne, epickie? Potem pojawił się kościół w formie Pullmanowskiej Magistratury który obrócił w pył zarówno Grecką tolerancję jak i Rzymskie osiągnięcia techniczne... Czy możecie sobie wyobrazić, jak daleko posunięta była by technika gdyby nie ten ciemny okres średniowiecza w Europie?...

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-12-2007, 14:18   #59
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez gyagen Pokaż post
jak widzę,że niektórzy są za adopcją przez pary homo to polecam postawienie siebie w takiej sytuacji-samobójstwo,zryta psycha?co jeszcze?okopanie mordy bo ma się 2 ojców?
O tym samym mówiłem, ale bojownicy o tolerancję są w stanie dobro dziecka wspaniałomyślnie poświęcić dla sprawy...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok Pokaż post
Jakoś nigdy nie słyszałem w TV by było coś o parze homo źle wychowującej dziecko, a o zachlanych heterykach naćpanych czy bóg jeden wie co słyszy się w każdym miesiącu...
Rozumiem, że gdyby to byli geje/lesbijki, to byliby wzorową rodziną, bez chlania, awantur itp.? Przecież to nie ma żadnego związku z orientacją seksualną rodziców. Po prostu rodzin "tradycyjnych" jest przytłaczająca większość (wszak adoptowanie dzieci przez pary osób tej samej płci jest wciąż w Polsce nielegalne, jeśli się nie mylę), toteż i zrozumiałe, że częściej to w nich zdarzają się patologie. I nie chodziło mi o to, że homoseksualiści gorzej by wychowywali dziecko. Ale nie można wykluczyć, że sam fakt, iż ma się dwóch tatusiów/dwie mamusie może negatywnie wpłynąć na psychikę dziecka - byłby to przypadek trochę podobny do rodzin rozbitych. No i, jak już wspomniałem, dochodzi do tego brak tolerancji ze strony rówieśników.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok Pokaż post
I pragnę tutaj zauważyć, że jak para homo zechce mieć dziecko to je będzie miała, nie koniecznie drogą adopcji ani w żaden "czarnorynkowy" sposób...
Jeżeli lesbijka zajdzie w ciążę, to przecież nie będę jej dziecka zabierał, ale to że tak czy siak mogą mieć dzieci, nie oznacza jeszcze, że muszę się na to zgadzać.

Ostatnio edytowany przez Duch Niespokojny - 27-12-2007 o 14:35.
Duch Niespokojny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-12-2007, 14:53   #60
Voon
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 07 2006

Voon ma numer GG 1528304
Domyślny

Cytuj:
Mi to nie przeszkadza, byle nie mieli dzieci.
Naturalnych, sztucznych czy adoptowanych? Przy naturalnych u homo moge życzyć powodzenia ;x

Niech będą, nie miałem większej styczności z nimi (bez skojarzeń -.-). Do kiedy nie zaczną sie buntować to nie trzeba ich częstowac napalmem.
Z drugiej storny nie trzeba być homofobami, tolerancja - jak najbardziej.

Ostatnio edytowany przez Voon - 27-12-2007 o 15:00. Powód: trÓ
Voon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania