|
Notki |
Filmy Gdy zdjęcia to za mało do akcji wkraczają filmy. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 12 2007
|
![]() Cytuj:
No i było najlepiej, Cipy nie miały zamiaru balansować. A teraz jakies bronie od lvli, potiony które gówno dają itd. Ręce opadają. |
||
![]() |
![]() |
|
![]() |
#42 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 12 2005
Lokacja: Gdynia
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Avari Aldaron
Profesja: Elder Druid
Gildia: Eternal Friendship
Świat: Grimera
Poziom: 133
Skille: 23/28
Poziom mag.: 74
![]() |
![]() Cytuj:
![]() I co ztego ze ma 9k many - na manasieldzie straci ja w mniej niz minute bez szansy na jej uzupelnienie, leczac sie tez niewiele mu sie zda - co lepszejsze combo i sie koles zawija....bo poprostu ma malo hp i nie ma naczenia ile sie leczy... ten 1000 dotyczy pvm - w pvp max jaki siada hlvl magowi to ~500hp z hellscore.. o druidzie nie wspomne bo jest slabszy od sorca. Tak wiec bijac za 500 max teoretycznie - w kogokolwiek kto tam stal to moglby co najwyzej ich posmyrac takim hitem. Po upie jest sprawiedliwie - nie ma znaczenia lvl postaci czy profesja, jak sie zalapie trapa to jest odrazu gleba... bez wzgledu na to jak sie leczysz. I to wlasnie jest balansacja. Co do super hiper expa - widzialem ten filmik.... pokaz mi gdzie i na jakim serwie 1 ms ma do dyspozycji cale okolnir dla siebie z wzystkimi respami. 30 bp mf na 30 minut gry - cool ciekawe gdzie on by zmiescil zapasy na dlugi hunt... co 30 minut do svargrondu po nowe mf... a moze ma dobrych kolegow co nosza mu mf i odnosza kase. 270k expa to 127+ frostow - skoro zwrocilo mu sie 30 bp mf a nie lotnol nic cennego to srednio musialo mu wypadac 235gp golda na frosta Ha ha ha wiekszej bajki nie slyszalem. Jesli 180 ek boi sie wziasc na klate 4 frosty to albo kupil tego chara na allegro albo go wybotowal. Zal..
![]() |
![]() |
#43 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 07 2005
Poziom: 50+
Skille: 20/24
Poziom mag.: 50
|
![]() Cytuj:
750k exp/h???!!! Na 200lvl pojdzie ci max 500-600k exp/h przy wybijaniu pierwszego respa. Potem masz juz 300kexp/h. I do tego masz waste, chyba ze ci sie poszczesci z lootem. A waste nie jest taki maly, jak ci sie wydaje. Na dodatek expiac sorcem solo frosty z sd jest bardzo niebezpiecznie, i co z tego jak wbijasz 20kk expa tygodniowo jak tracisz polowe na dedach. Powiesz, ze mozna expic na frostach z e-wave z mniejszym wastem, ale wtedy szanse na deada sa juz ogromne, wiec prawie nikt tak nie expi. Co do expienia knightem to z bierzesz 4 frosty(zaraz ktos powie ze sie padnie, a to nie prawda bo knight leczy sie 600hp na 1sec, a to jest bardzo duzo) i bijesz je z exori gran, na czym z kasa wychodzisz calkiem podobnie do sorca. A tak wogole to tak jest w wiekszosci grier RPG, ze hlvlowe magiczne postacie sa troche lepsze od innich. Za to te inne maja przewage na poczatku. Tyle piszecie o tych 200 sorcach, a ile ich jest? 100?150? na 300 000 osob grajacych w Tibie. Co do "fortecy" to leczenie knighta jest teraz sprawiedliwe. Przed update zabic knighta bylo za ciezko, bo do zabicia takiego 300lvl potrzeba bylo 30~x 200lvli, co bylo nie sprawiedliwe. Teraz na zabicie 100 knighta trzeba co najmniej 15x 100lvl sorcow, wiec jest to nadal bardzo ciezkie. @Hell'Xiz Cytuj:
Jak takiego nie strapujesz to nie padnie nawet od 5 sorcow. Przed update mial do wyboru, albo mfy po 100mp, albo uhy z duza szansa na deada od combo. Ogolnie uwazam ze sorc, druid i knight to profesje wyrownane(no moze knight minimalnie gorszy), ale to co zrobili z palem to przesada, jest duzo za dobry. Ostatnio edytowany przez tibia zone - 12-01-2008 o 19:49. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 04 2007
|
![]() Dobra już gadacie od rzeczy ktoś tam napisał że cip soft był zły po lecie a ja sie z tym nie zgodze bo cip soft zaczął być pierdem kiedy potraktował tą gierke nie jako hobby ale jako produkt na naiwnych br etc.. a co do przeżywalności jak seromntisa dm zabilo to ich tam było max 15 on miał ten 256 lvl ale zważywszy na to że tam byli prawie sami palkowie to coś musi dawać do myślenia że dyferencjał leczenia do obrywanego combo prz firepowerze 2k+ i leczeniu 1 k -1.5 wynosi tam przy extremalnym uhaniu 200 hp no to wystarczy walnąć 5 combo żeby wyniósł te 1.5 k i to wystarczy aby last 2 k zgasiło przeciwnika "nie wliczając comba z zaskoczenia"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Użytkownik Forum
Lokacja: Jaworzno
Imię: Budy Maximus
Profesja: Paladin
Gildia: Loyalty
Świat: Chimera
Poziom: 70
Skille: 86/68
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Teraz to nawet nie trzeba jakiegoś komba kleić tylko wystarczy zaznaczyć na atack i można iść oglądać telewizje ;/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
4 frosty teraz to jak 7 frostów na klate przed upem więc nie pierdol. -,- nie grałeś nawet knightem, a chcesz mi wmawiać. Co z tego że wysune 2x e grana pod rząd nawet polowy hp nie zabiore, a później będe musial spamować health potiona. Jest sprawiedliwe, bo knightem nie ma mowy o expieniu na frostach bez waste? -,- nawet jak mi dsm poleci to i tak sie nie zwróci, na dodatek zawsze można sie wjebac w 3 frosty, lub je ktoś lurnie i jest mega waste health potionów. Powinieneś troche pomyśleć o serverach non pvp -,- Btw. przed upem trap zazwyczaj też równał się deadowi. No może magowie nie mają jakiegoś super powera ale max dmg knighta w pvp to 300, przy czym zabić go jest tak samo trudno jak sorca/druida, a nawet łatwiej bo jak już wspominałeś trap=dead, magowie mają przewagę szybkości (gran hur) przez co jest ich trudniej trapnąć. W tę 1 min zdąży napisać do kumpli żeby mu wpadli pomóc. @Osoba nazywająca mnie kretynem, może byś podał jakieś argumenty -,- bo jak na razie to widze puste słowa. @down Jedyny co tu konkretnie mówi. -.- Btw. kiedy wybierałem knighta nie miał on powera i do 100+ lvla musiałem siedzieć na zolwiach, mimo że wtedy sorc/drut byli najlepszymi vocami z ostrym powerem, wybrałem knighta dlatego, że był wtedy czołgiem, jak to niektórzy mówią fortecą. W moim przypadku nie jest najgorzej bo gram na non pvp i przynajmniej nikt mnie nie ubije, ale o hard core exp solo mgoe sobie tylko pomarzyć, chyab że ktoś za hard core uważa 3 frosty na klate z e grana. HF c: Ostatnio edytowany przez Hunab - 12-01-2008 o 21:30. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |||
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Salarigoth - 12-01-2008 o 21:21. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zbanowany
Data dołączenia: 25 02 2005
Lokacja: Radwanice
Świat: Eternia
Poziom: 53+
![]() ![]() |
![]() @up
On mówi zapewne o 7.5, gdzie (jesli nie wiesz/nie miałeś okazji grać wtedy) każdy był najlepszy i najgorszy. PvP miał doskonały system, który teraz zaprezentowałby się bardzo ciekawie (wiele h-lvli). Co do tematu, uważam, że taki 300~ knight powinien być fortecą, bardzo trudną do pokonania. |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 06 2006
Lokacja: Lubaczow
Stan: Niegrający
Profesja: Elite Knight
Świat: Aktualnie brak
|
![]() Cytuj:
300 ek to forteca/czołg i moze blockowac mocne potwory w dużych ilosciach.Sorc za to moze jechac solo dosc silne potwory ale w mniejszych ilosciach.Decydujac sie na sorca wiesz ze w ob mozesz szybciej niz inny biegac,spierd.olic,zamfowac sie do full ,pyknac pare sdkow -wbic unj,i tak w kolko. I tu sorc ma power ale za to musi byc uwazny. Knight ma dużo hp i chwile powinien potrzymac się w trapie by w razie pomocy kolegów uciekac.Ale za to Knight/czolg itp,pyka max po 300 dmg w pvp. Moim zdaniem powinii zostawic Mana Potiony zaś Przywrócic stare SD oraz stare UH.Nie sądzicie ,że to będzie sprawiedliwe?Sorcowi dodajemy/zwracamy: -szybsze dopełnianie many -wieksze dmg z sd Knightowi zwracamy: -jakże ważne leczenie @film pokazuje jak latwo aktualnie jest sie pozbyc 300ek pozdrawiam Your's jucha |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Salarigoth
A przeszkadzało Ci to? Bo mi nie, choć grałem knightem. Tibia od Tibii 7.8 to już nie jest Tibia. Przezyłem soule, przezyłem wandy, ale nie przezylem tego leczenia. No przykro mi, mam swoje zdanie. Ostatnio edytowany przez Mumin121 - 12-01-2008 o 22:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 03 2005
Lokacja: suwauki
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Świat: aldora
|
![]() dlaczego 3/4 uzytkownikow tego forum to idioci?? kazdy by sie zlozyl od comba 21 osob z lvlami ~100... a czy kilka sekund dluzej czy krocej to na prawde mala roznica
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 01 2008
Lokacja: Skoczów
Imię: Kaiser De'Spax
Świat: Danubia
Poziom: 99
Skille: 82/80
Poziom mag.: 7
|
![]() nie wiem po co sie tam pchal wiadomo ze nooby zanim pujda ale i tak ladny frag gz dla ekipy
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 12 2007
![]() |
![]() profesje sa zeby byly roznice miedzy postaciami... a update 8.1 mial oslabic leczenie knightow zeby mieli wieksze waste na expie, bo po updacie 8.0 knighci byli naprawde potezni, leczylo sie glownie exura i manasami a uhy jak juz malo hp... a teraz cipsoft moze nie pomyslal o pvp...
![]() |
#55 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 12 2005
Lokacja: Gliwice
Imię: Tizane/Violent Fighter
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Dark Mortals/Demoralize
Świat: Hiberna/Saphira
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 06 2007
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2007
Lokacja: Lublin
Profesja: Paladin
|
![]() Jesli zamiast grzecznie (albo i nie) bawic sie z kolegami na podworku, konwersowac z nowo poznanymi dziewczynami, strzelac bramki pieprzonej avi albo chociazby oddychac pierdolonym czystym powietrzem i cieszyc sie ze mozesz wyjsc z tego zatechlego mieszkania na zewnatrz i rozprostowac nogi ktos woli siedziec po 300h na miesiac (W kazdym razie mowie o EO, Seromontisie, Pskonejocie i innych starych prawdziwych rycerzach) to sori ale mimo wszystko nalezy mu sie kurwa status TANKA. Wastowanie calego tego czasu tylko po to zeby cie nawet srednia grupka 100 lvli zabila? Kazdy z nich zrobil swojego chara w srednio pol roku wcale nie pgujac siedzac 200 h na miech. A ty jako prawdziwa legenda (jeszcze raz zaznaczam nie mowie o LP) nie masz szans wytrwac w boju z takimi nowozrobionymi pajacami? NIe to jest kurwa niesprawiedliwe, CHUJ NIE BALANSACJA 300 LVL NAJT POWINIEN BYC Z ZASADY NIEUJEBALNY BO JEST PIEPRZONA FORTECA i wlozyl w tworzenie tej postaci mnostwo czasu sily i poswiecenia. I TAKIE WYPIRDKI POWINNY GO MAX POCALOWAC PO DUPIE I S*******AC ILE SIL W NOGAC A JAK IM COS NIE ODPOWIADA TO NIECH SAMI KRUWA WBIJA TAKI LVL. Taka sama sytacja ma sie z 300 masterem, powinien kazdego zmiatac z powierzchni ziemi, w koncu jest czarodziejem, okielznal starozytne zywioly i potrafi sie nimi perfekcyjnie poslugiwac.
I jescze slowo o druidach, po to sa 4 profesje zeby byla jakas roznorodnosc, nie powinno sie ich sprowadzac coraz bardziej ku punktowi w kotrym wszystkie stana sie wlasciwie jednolite, nie podoba ci sie ze nie masz ue swym elderem? chuj mnie to bylo brac sorca. wkurzasz sie ze tak latwo zlozyles sie na combo? s*******aj i nastepnym razem wybierz knighta. W ZAJEBISCIE ASTRONOMICZNYM SKROCIE: tibia od 7.6 ssie
![]() |
#58 |
Zbanowany
|
![]() Zgadzam się z panem Up.
To co zrobili z leczeniem knighta po update to przesada... |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 07 2007
Lokacja: Bytom
Imię: Bloody'Lady
Profesja: Knight
Świat: Kyra
|
![]() Teraz widzimy "plusy" update ;/
![]() |
![]() |
#60 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2007
Lokacja: Gostyń
Imię: Nero Smiths
Gildia: Lost Warriors
Świat: Harmonia
Poziom: 168
Skille: 99/95
Poziom mag.: 8
|
![]() Chyba o ek masz małe pojęcie... zapytaj się jakiegoś ek ile bije średnio na frostach z exori gran, i zanim ubijesz 4 frosty naraz ile stracisz ghp za 250gp jeden?
Ostatnio edytowany przez Neroo - 13-01-2008 o 10:40. |
![]() |
![]() |