|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 | |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
@Gogar: to reinstalka plax ![]()
![]() |
|
![]() |
#42 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2007
Lokacja: Szczecin
Profesja: Knight
|
![]() @up
Zgadzam się z tobą Wieszok, tibia ma klimat i o to mi chodziło ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Dinozaur
Data dołączenia: 27 08 2003
Stan: Niegrający
|
![]() Moje za i przeciw:
Za: Szybkie zrozumienie, że Linux to jest to! Przeciw: Microsoft. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Użytkownik Forum
|
![]() Oj, nie zgodzę się co do DX10, taki przereklamowany to on nie jest, myślałem, że padnę gdy zobaczyłem u kolegi jak śmiga w Crysisa, jednak kartę graficzną do tego trzeba mieć. Odnośnie wątku, plusem visty są jej zabezpieczenia i innowacyjność, system wymaga potwierdzenia każdej akcji co jest jednocześnie i minusem, z biegiem czasu przyzwyczaiłem się do tego i myślę, iż gdyby większość zaczęła by używać Visty, zmniejszyła by się ilość spamu pokroju "OMG! mialem hacka", na włąsnej skórze przekonałem się w jakim stopniu potrafi blokować niechciane zarazki. Aero, owszem ładnie to wygląda, ale i pochłania dużo ramu, i po czasie się nudzi, cały czas używam klasycznego wyglądu windy. Minusami są jak już wcześniej wspomniałem, zabezpieczenia, które potrafią obrócić się przeciwko userowi, przykładowo, zwykla podmiana pliku w 'Program Files' wymaga potwierdzenia operacji 3 krotnie. W starszych programach, na moim komputerze był to cpp builder 6 borlandu, Vista uniemożliwiała min. utworzenie nowego dokumentu, stwierdzając, że to trojan przykładowo zapisujący logi w pewnym pliku itp. W innych kompilatorach mialem również problemy z konfiguracją. System jest idealnie wykreowany dla typowych użytkowników komputera, używających officea, gg, outlooka, skypea czy internetu. Podsumowywując , zdecydowałbym się jednak na vistę, ciężko ją zrozumieć, ale jednak warto. W końcu nie każdy OS jet taki sam.
Adminfag has banned my Yyyeey acc. Ostatnio edytowany przez YyyeeyIsBack - 01-03-2008 o 10:08. |
![]() |
![]() |