Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 29-11-2003, 12:15   #41
Oxygane
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 11 2003

Stan: Niegrający
Oxygane ma numer GG 4384632
Domyślny

Z tym czaszkami to będzie zamieszanie podczas treningów
Oxygane jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 29-11-2003, 12:25   #42
and14
Użytkownik forum

Data dołączenia: 27 11 2003

Imię: Vedon Rodd
Profesja: Sorcerer
Świat: Iridia
Poziom: 27
Skille: 20/24
Poziom mag.: 36
and14 ma numer GG 5399952
Domyślny

Po co mamy dzielić skórę na niedźwiedźiu, którego nawet nie widzieliśmy???
OK podana jest lista zmian, ale nie sprecyzowane jest jak te zmiany zostaną zastosowane, więc zanim kolejna osoba zacznie narzekać, że czaszki wprowadzą BIG zamieszanie w grze(przynajmniej gdy ktoś trenuje) myślę, że lepiej poczejać tych kilka tygodzni i zobaczyćjak nowe reguły będą sięsprawdzać 8)
and14 jest offline  
stary 29-11-2003, 12:50   #43
MatKus
http://tibiaspy.com

MatKus's Avatar

Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy

Stan: Na Emeryturze
Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
Świat: Secura
Adres Jabbera do MatKus
Domyślny

Co wyście się tak czepili treningu i czaski na nim? Przecież nie będzie czaszki na treningu. Czaszka jest za zabicie, nie za udezenie kogoś! a przecież na treningu raczej zadko się zabija

wykopywanie AFKerów to IMHO bardzo dobry pomysł. Jak teraz wchodze do depo i nie mogę znaleść wolnej skrzynki, bo przy każdej ktoś AFKuje, to mnie szlag trafia. Pewnie reebow zrobi jakiś mover w GG, chociaż ostatnio on coś nie za bardzo się zajmuje tibią GG, AFAIK on teraz zajmuje się OTServ oraz swoim własnym serwekiem, i ma gdzieś zwykła tibię.

AOL - hmm. no nie wiem. Zobaczymy, co CIPowie wymyślą, wolę się nie wypowiadać, zanim nie zobaczę, ale faktem jest, że jak widzę, że ktoś mi się chwali, że w depo ma zapas 8 AOLi i szuka powodu na wojnę, to trochę dziwne się robi.

Spider : 12,5K to 4, nie 6 razy mniej niż 50k

Mnie natomiast bardziej zastanawia automatyzacja rekrutacji C'sów. Boję się, czy to nie doprowadzi do pojawienia się noobów w tej roli. Już ostatnio jak se na pogadałem z jednym C'sem, to się załamałem, jak ktoś taki może zostać Counsellorem (na moje oko gość ma ze 13 lat) a co dopiero będzie, gdy będzie to automatycznie robione.
stary 29-11-2003, 13:19   #44
Kapi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 09 2003

Domyślny

Za duze zamieszanie bedzie i wogule ...
Kapi jest offline  
stary 29-11-2003, 13:23   #45
Bloody_Izual
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 09 2003

Bloody_Izual ma numer GG 6608391
Domyślny

No ale czaski mają też dobre strony ot np.ide sobie do takiego Carlin podchodzi do mnie knight i zaczyna mnie tłuc pojawia się na nim czaszka to ludzie wiedzą że ON ATAKUJE MNIE a nei ja jego po kumple mieli triki że szedl gosciu atakuje i się drą HELP PK!! to gośiu mówi Thieft lub cosik innego to odrazu ida na niego i go zabijają,a tak z czaszkami będzie wiadomo kto jest PK a kto ofiarą.
Bloody_Izual jest offline  
stary 29-11-2003, 13:26   #46
MatKus
http://tibiaspy.com

MatKus's Avatar

Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy

Stan: Na Emeryturze
Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
Świat: Secura
Adres Jabbera do MatKus
Domyślny

Bloody_Izual : Dopiero, jak cię zabije, to pojawi mu się czaszka. A jeśli będziesz jedyną osoba, ktorą ostatnio zabił, to tą czaszkę tylko ty zobaczysz, i nikt inny.

A mnie zastanawia tak sytuacja. Wracam sobie z lootbagiem, a tu taki noob podlatuje i mi lootbaga zabiera. Co powinienem zrobić? Normalnie, to się SDkiem wita takiego, ale teraz będę się bał, że mogę zabić jednym strzałem, a jeśli by się w krótkim odstępie czasu kilku takich znalazło, to będę miał publicznie widoczną czaszkę i zonk.
stary 29-11-2003, 14:44   #47
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy

Domyślny

Cytuj:
Temporary PK mark: Whenever a character attacks another character that has no skull mark at all he will get an orange skull mark that all players can see!
To chyba znaczy że jak kogoś walniesz to widać pomarańczową czaszkę dla wszystkich a nie jak go zabijesz.
stary 29-11-2003, 16:06   #48
Pikol
Użytkownik Forum

Pikol's Avatar

Data dołączenia: 28 10 2003

Domyślny

Pewnie to skomentujecie ale wedlug mnie ten pomysl z czaszkami mi sie nieco podoba. Cipowie mogliby zrobic cos takiego jak menu pojedynkow zeby trenowac ktore wymaga potwierdzenia 2 graczy na walke miedzy soba.
Powinni terz cos zrobic z thiefami a moj pomysl troche do tego nie pasuje
A teraz cos z innej beczki. Przedmioty i inne (procz stroji)beda dla wszystkich
stary 29-11-2003, 16:13   #49
Bobercjusz
Użytkownik Forum

Bobercjusz's Avatar

Data dołączenia: 20 09 2003
Lokacja: Poznań

Bobercjusz ma numer GG 4940122
Domyślny

czyli sumujac juz nic nierozumiem
moze ktos bylby laskaw i napisal ale prostym jezykim za co sie dostaje ziel czaszke a za co pomarancza
bo z amuletem kapuje
w wlasnie
tam pisze ze mozna go sell za 50k u npc a za ile jest teraz przed update.

pozdrawiam i bardzo plz o napisanie co i jak
stary 29-11-2003, 16:39   #50
Balien
Guest

Domyślny CZACHY !!!

H-U-R-A !-!-!
Nareszcie nie bende mial takich wielkich problemuw z pk !!! Podoba mi sie pomysl z czaszkami jest swietny ale musze zobacztyc a potem dopiero sie cieszyc !!!Postaram sie pomarańczowej nie dostac a nie ma mowy o czerwonej <NIE JESTEM PK> PK poprostu muszom zabijac rzeby miec sprzed bo nie potrafiom sobie potwora zabic a slabego gracza mogom (jeden z powoduw pkowania)

TIBIA IS ALL MY LIFE ! ! !

stary 29-11-2003, 17:43   #51
Dark Czolg
Użytkownik forum

Data dołączenia: 07 10 2003

Domyślny

A co ze zlodziejami? Wyobrazcie sobie taka sytucje:
Idziesz sobie z hunta, rzucasz lootbagiem, nagle podchodzi do ciebie jakis koles zabiera ci z baga np Brass Armor(lub cos bardziej wartosciowego) i zaczyna uciekac - twoja reakcja jest natychmiastowa - gonisz go i zabijasz i co? masz czache i jakis hlvl cie kill. Takie rozwiazanie to lipa bo moze pojawic sie pelno zlodziejow ktorych ciezko bedzie wytepic bo nie oni dostana czachy tylko poczciwy , porzadny tibijczyk
Edit: Sorry wiem ze ktos juz cos podobnego napisal ale nie czytalem odrazu wszystkeigo i dlatego to powtorzenie ale to przyklad ze sporo osob ma takie same obawy
Dark Czolg jest offline  
stary 29-11-2003, 18:27   #52
Bazolo
Użytkownik forum

Data dołączenia: 09 11 2003

Domyślny

Ten pomysł jest zajebisty!!!(to chyba bluzg nie jest[a jak jest to sry])
Ale jedno mnie nie pokoi.
Jak się będzie z kims trenowało, to też czaszki będą??
Bazolo jest offline  
stary 29-11-2003, 19:02   #53
Rikimaru
Zbanowany

Rikimaru's Avatar

Data dołączenia: 29 11 2003
Lokacja: Międzyzdroje

Imię: Saigai
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Air
Świat: Titania
Poziom: 66
Skille: 86/67
Poziom mag.: 17
Rikimaru ma numer GG 3171131
Domyślny

eeee panowie moim zdnaiem tu jest jakies nieporozumienie albo ja cos zle przeczytalem. napisane jest ze gracz dostaje pomaranczowa czache jezeli zaatakuje INNEGO gracza. czyli jezeli trenujemy z kolega to obydwoje powinnismy miec po zielonej czaszce a dopiero pozniej gdybysmy przez ten czas zaatakwoali kogos innego to dostalibysmy pomaranczowa gwiazdke pryznajmniej ja to tak rozumiem
Rikimaru jest offline  
stary 29-11-2003, 21:27   #54
dream
Użytkownik forum

dream's Avatar

Data dołączenia: 27 11 2003

Domyślny

Jak dla mnie to czach się powinna ojawiać zamiast ikonki gracza w "battle".
dream jest offline  
stary 29-11-2003, 22:05   #55
Czkowron
Zbanowany

Czkowron's Avatar

Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Głuchołazy

Wyślij wiadomość przez ICQ do Czkowron Czkowron ma numer GG 5079155 Czkowron ma login Tlenu puchacz13@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez quak
No to ja bede jadl, sral, uczyl sie, myl sie przy kompie tylko zeby mnie przez te 15 min nie wywalilo
re : Zostane przy milczeniu
ale ciekawe jak Ci się wszystko na biurku pomieści
Czkowron jest offline  
stary 29-11-2003, 22:44   #56
egg
Użytkownik Forum

egg's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2003
Lokacja: Słubice
Wpisy bloga: 12

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dao
Gildia: Nox
Świat: Nerana
Poziom: 148
Skille: 130/76
Poziom mag.: 23
Domyślny

Jeżeli dobrze rozumuję to będzie tak:
Zakładamy że żaden z graczy nie ma żadnej czachy, i chłopaki rozpoczynają trening.
Gracz 1 atakuje Gracza 2. Gracz 2 widzi Gracza 1 z zieloną czaszką, a wszyscy wokoło widzą Gracza 1 z pomarańczową czaską?
Już się nie mogę doczekać jak to będzie w praktyce.

Aha... wszyscy strasznie się boicie tych treningów, a napisane zostało na końcu że rozwiązana zostanie funkcja dueli oraz wojen między gildiami.
Duel to przecież zgoda jednej i drugiej strony na walkę między sobą, i jest to przyjmowane w społeczności Tibii jako coś normalnego.
Jezeli zostanie wybrana jakaś opcja że "ten gracz może mnie atakować, niech nie pokazuje żadnej czaszki nad nim", to będzie bardzo pozytywnie.
Bardziej intrygujące będą walki między gildiami, i jestem ciekaw rozwiązania tego problemu. Może na stronie będzie oficjalne wypowiadanie wojen.

Ahm, co do tych czasek, to uważam że ilość killi w danym czasie jest lekko wyśrubowana. Powinno to być pare oczek wyżej moim zdaniem. (Choć PK nie jestem).

AFK. Nareszcie się skończy
Nie będzie już więcej exitujących się knightów trenujących w nieskończoność.
Ja jako sorc muszę ciągle przy tibii siedzieć, jeść i runki robić, a taki knight może być bez echa przejęcia 2h afk. Palladyni podnoszą przynajmniej speary (choć te makra są wqr... zające).
PS. czas 15 min to też krótko moim zdaniem. 20 min nieaktywności chyba byłoby kompromisem dla wszystkich stron.

AOL'e
Hmm... nie uważam że usuwanie AOL'a jest dobrym pomysłem, ani złym. "Mnie to ani ziębi ani parzy" - jak ktoś to kiedyś powiedział. Nie stać mnie na AOL'a. Nigdy nie byłem w posiadaniu czegoś takiego, i może lepiej że nie będę. 4x12,5 = 50k = 3% straty całkowitego expa, 6% dla FACC. Powinno być jeszcze jakieś miejsce obniżające prawdopodobieństwo straty przedmiotów do 3% jak z expem. Oczywiście odpowiednio kosztujące.

Czyli zamiast wydawać 50k na AOLa i żyć beztrosko to high lvl'e powinni wydawać 100k i mieć 3% straty expa, i 3% szans na stratę przedmiotu.

Jedyne co jest mi cierniem to zmiana zachowania potworków. Po prostu boję się że mogę to przypłacić życiem... :evil:

You want peace? Prepare for war!
Punisher.

egg jest offline  
stary 30-11-2003, 02:20   #57
Quackor
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 27 09 2003

Quackor ma numer GG 1582946
Domyślny

Ale marudzicie. Z treningiem będzie spokój, bo przecież nie zabijacie się chyba podczas treningu, prawda?!?

Co do rookowania kogoś za złodziejstwo czy inne przewinienia to pomyślcie chwilę... Rookowanie kogoś to rzecz za którą powinno się dostawać bana. Do najgorsza kara jaką jeden gracz może wymierzyć drugiemu i moim zdaniem nikt tak naprawde nie ma prawa jej wykonywać. Nie mówię że nie ma ludzi którzy na nią zasługują, ale takimi przypadkami powinni zająć się GM i zastosować odpowiednie bany.

Cały system ma jeszcze sporo niejasności i wydaje mi się że troche niepotrzebnie tak się tym przejmujecie. Prawdziwą wartość tego update'u poznamy i tak dopiero w praktyce.

Osobiście nie podoba mi się on z jednej przyczyny - ujmuje grze realizmu. Nie będzie chichyc zabójców i graczy z podwójnymi obliczami
Rozumiem jednak że w świecie w którym nie ma działającego systemu prawnego konieczne są tego typu zabiegi.

Jedna rzecz w tym całym poście nie podoba mi się za to wogóle Nowe wyglądy postaci tylko dla pacc
Quackor jest offline  
stary 30-11-2003, 09:14   #58
ader
Użytkownik Forum

ader's Avatar

Data dołączenia: 01 11 2003
Lokacja: Wrocek

Profesja: Rookstayer
Świat: Titania
Domyślny L0L|

No nie CIPowie przesadzają.... jestem zatwardziałym PKowcem i te nowe "usprawnienia" mnie dobijają. Ta gra powinna być w miarę realistyczna! Czy w prawdziwym życiu jakby ktoś kogoś zabił to czy pojawiłaby mu się czaszka nad banią? To jest śmieszne. Powiem to tak: można zrobić to lepiej a najlepsze rozwiązanie jest w Ultimie Online (mimo że nie grałem); po zabiciu kogoś jeśli ktoś inny to widział zostajesz zapamiętany przez strażnika i jeśli on cię zobaczy robi z Ciebie sieczkę. Mam duży szacunek do Tibii i CIPów ale to jest naprawdę głupie rozwiązanie. A jeżeli ścigając peka trafie jakiegoś innego kola (np. z hmm) zupełnie przez przypadek; to może też jestem pk nie? i wychodząc z miasta w którym ludzie wiedzą o co chodzi, jestem potencjalnym celem dla "przechodniów"...
A swoją drogą to błogosławieństwo jest niezłym pomysłem każdy lepszy PK sobie weźmie je na wypadek ukarania go przez gracza. dobrze że nie ma tego update'a bo bym już miał żółtą czache to już all kończe ide grać nowym chara na valorii
stary 30-11-2003, 09:45   #59
Freesnake
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 31 10 2003

Domyślny

ale czy ja bede widzial ze mam czaszke??
Freesnake jest offline  
stary 30-11-2003, 10:00   #60
egg
Użytkownik Forum

egg's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2003
Lokacja: Słubice
Wpisy bloga: 12

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dao
Gildia: Nox
Świat: Nerana
Poziom: 148
Skille: 130/76
Poziom mag.: 23
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez ader
A jeżeli ścigając peka trafie jakiegoś innego kola (np. z hmm) zupełnie przez przypadek; to może też jestem pk nie? i wychodząc z miasta w którym ludzie wiedzą o co chodzi, jestem potencjalnym celem dla "przechodniów"...
Masz napisane w orginale że system nie jest doskonały, ale będzie sprawdzał się w większości sytuacji. A pozatym, będziesz miał teraz okazję potrenować sobie celność. Kto wie, może zostaniesz snajperem

You want peace? Prepare for war!
Punisher.

egg jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 2 (zarejestrowanych: 0, gości: 2)

Zasady postowania