|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
Pokaż wyniki sondy: Czy jesteś za karą smierci? Przeczytaj posta zanim zagłosujesz.... | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
41 | 51.25% |
Nie |
29 | 36.25% |
Nie mam zdania... |
10 | 12.50% |
Głosujących: 80. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ktoś napisał, że to jest nieopłacalne, lecz to jest b. opłacalne, bo przecież utrzymanie takiego więźnia jest kosztowne.
![]() |
|
![]() |
#42 |
Użytkownik Forum
|
![]() Z jednej strony, w krajach gdzie kara śmierci "istnieje" coraz więcej osób "dopuszcza" się tzw. "strzelania do byle kogo". A powodów są tysiące, tak więc nie patrzmy tylko na to ze względów osobistych, ale i też psychologicznych, bo taki człowiek jest świadomy, że zabiją go na miejscu lub też złapią i krzesełko elektryczne (tutaj głównie Zachód) lub też rostrzelanie/powieszenie.
Ostatnio edytowany przez qq2 - 22-07-2008 o 16:18. Powód: błont ortografjiczny ;D |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 10 2006
|
![]() Kara śmierci - nie.
Więzienie o bardzo zaostrzonym rygorze - tak. Podobno za komuny jak się szło do więzienia(tata mi opowiadał nie wiem ile w tym prawdy) skazaniec tracił wszystkie prawa tzn. można było go bić bez powodu itd. Wtedy problem zaciągnięcia więźnia na roboty przymusowe znikał. Taka resocjalizacja to by się co niektórym mordercą przydała. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 02 2004
Lokacja: Słubice.
Stan: Na Emeryturze
Imię: Pyza Takae
Świat: Nebula
![]() |
![]() Jak będzie chciał zabić to zabije i nie powstrzyma go przed tym żadna kara śmierci.
Poza tym takiemu psychopacie to już wszystko jedno i może nawet sobie umrzeć, a tak, niespodzianka! Pracuje za darmo do końca życia za darmo, od rana do nocy. Ciekawe co go bardziej zaboli? Taka praca czy szybka śmierć? Myśle że jednak praca.
![]() |
#45 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 08 2006
Lokacja: Stalowa Wola
Stan: Aktywny Gracz
Imię: pemek33
Gildia: Tibia.pl Clan
Świat: Soldat
Skille: dobre;]
Poziom mag.: ;E
![]() |
![]() Życie za życie.
Jestem za karą śmierci. Dziękuję. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2007
Lokacja: Gorzów Wlkp.
|
![]() Jestem za, ale trzeba się zastanowić czy to naprawdę skutkuje, bo:
-Prace społeczne; OK. Ale kto będzie pilnował więźniów, szukał prac dla nich, bo wiadomo, że do takich prac jak sprzedawanie odzieży w sklepie się nie nadają.(mimo, że osoby na to stanowisko są b. poszukiwane) -Więzienie o zaostrzonym rygorze - najpierw trzeba wybudować takie coś, zatrudnić ludzi do takiego miejsca (ilość chętnych min.) itd. W końcu kara śmierci...niby dobra, ale też nie rozwiązuje problemu, bo są szaleńcy, którzy wolą zginąć i zabić tą i tą osobę... Czyli dobrego rozwiązania brak... |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Arbiter Elegantiarum
|
![]() Teraz wybieraj - wsadzisz go do nowoczesnego, kosztownego więzienia na długie, długie lata (jakieś te wasze niby prace społeczne, niesamowite zyski), czy kulka w łeb i koniec z resocjalizacją?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Słitaśny Krulik
|
![]() Cytuj:
@down Ty widzę oswojony O_O Ostatnio edytowany przez Vasudanin - 22-07-2008 o 10:41. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Arbiter Elegantiarum
|
![]() Na siłę można załatwić rosyjską, stalową, pokrywaną farbą 9mm za 50 groszy sztuka. Troszkę duża różnica.
Ostatnio edytowany przez Dragon-Fly - 22-07-2008 o 10:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2004
Lokacja: Uć
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Ja jestem przeciwko karze śmierci. Niestety, nie zawsze są niepodważalne dowody, które zresztą można podrobić. Poza tym jestem za wykorzystaniem takich więźniów do czegoś pożytecznego.
@Do wszystkich mówiących o 'mszczeniu się' Tak się składa, że rok temu mój tata zginął w wypadku nie spowodowanym z jego winy. Nawet mi przez myśl nie przyszło, że osoba, która spowodowała ten wypadek zasługuje na karę śmierci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 06 2006
Lokacja: Suwałki
Imię: Uran of Aurea
Profesja: Knight
Świat: Aurea
Poziom: 50
Skille: 74/71
Poziom mag.: 5
|
![]() Dłaczego mówicie tutaj o psychopatach którzy zabili 800 osób ? Ile było takich przypadków w Polsce ? 1 albo i 0
Kara śmierci w Polsce definitywnie nie ! Polski wydział śledczy przeważnie nie ma 100% pewności, że dana osoba popełniła zbrodnie, ba nawet 70% nie ma a wokół osoby która została skazana na dożywocie nadal może być prowadzone śledztwo. W Polsce większość opiera się na zeznaniach świadków, a nie każdy mówi prawdę. Wystarczy obejrzeć marne W11 i CSI, widać różnice. ( oczywiście nie można się opierać na telewizji bo te seriale są reżyserowane, ale napewno jest duża różnica między USA a Polską.) Kara śmierci w dobrze rozwiniętych krajach - TAK ! Kara śmierci w średnio i nisko rozwiniętych krajach - NIE !
![]() |
#52 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() Jestem za karą śmierci. Dragon-Fly+1
Czekam na komentarz Vila. : < Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wiele do tematu nie wniosę, ale osobiście jestem przeciw karze śmierci, roboty przymusowe byłyby lepszym rozwiązaniem. Może niska byłaby to wydajność w takim typowym kamieniołomie(porównując do pracujących dziś maszyn), ale lepiej żeby sami pracowali na swoje wyżywienie, niż żeby pasożytowali na podatkach m.in. tych, których skrzywdzili. Ciężka sprawa z tym, dla kogo mieliby pracować i kto by takich najgorszych zatrudnił, wiedząc o mniejszej wydajności(choć nie ma problemu pensji, bo chyba takie jest założenie). Dziś nie ma raczej problemu z dobrowolną pracą, więc jakby zmusić jeszcze tych zatwardziałych przestępców do przymusowej roboty to więzienie świeciłyby pustkami.
![]() Zamiast mordować za morderstwo lepiej zapomnieć o prawach ludzi, którzy zapomnieli o prawie do, np. życia innych ludzi i zmusić ich do roboty, w której pensją będzie wyżywienie, nocleg, woda i mydło.
![]() |
#54 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() @Shanhaevel
Co ty z tymi plus jedynkami. Masz jakiś ranking? ![]() @Topic Największym problemem więziennictwa nie jest jałowa dyskusja o karze śmierci, tylko problem "co zrobić z więźniami". No tak, jak się nie ma pomysłu, co zrobić z człowiekiem, kóry poszedł krok za daleko to najlepiej zabić. Nie będziemy dawać im pracy, bo to za dużo wysiłku, pieniędzy i czasu by nas kosztowało. Ja akurat widzę w tym świetny interes, ale w naszych realiach póki co nie widzę możliwości, żeby któryś z polityków odważył się w ogóle zaproponować takie rozwiązanie. To już problem polityki. |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() @up
Idź na 4chana to zrozumiesz. ; ) Chociaż tam częściej piszą 'WIN', 'DO WANT' i 'I WOULD HIT HER'. : D O, chwila, taki sposób oceniania jest chyba popularny na deviantarcie, o. A to jest bardziej kewl niż pisanie 'Zgadzam się z Dragon-Fly'. : P Ostatnio edytowany przez Shanhaevel - 22-07-2008 o 12:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() Prawo Hammurabiego. I tyle.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Arbiter Elegantiarum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 07 2007
Lokacja: Koszalin
Imię: Nie ważne
Profesja: Sorcerer
Świat: Manera
Poziom: 20
Poziom mag.: 2-
![]() |
![]() Widze, że tamat się rozkręcił... A co do wypowiedzi jednego z kolegów nie chodzi mi o to żeby wyjśc na mądrego
![]()
![]() ![]() ![]() [22:06 Brith Amesh [188]: ale jestem zjebany, bylem po zakupy w realu... 22:06 Ricko Amesh [228]: duze waste? 22:06 Brith Amesh [188]: 2zl , nie wyciagnalem z koszyka ;/ 22:06 Ricko Amesh [228]: no i po frytkach.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2007
|
![]() Jeden z kolegów tak to odebrał, bo wygląda na to, że nie wiesz co piszesz/on pisze.
A co do tematu, jestem za (chociaż temat o karze śmierci już był, bodaj rozbudowany), olewam wszelkie "każdy ma prawo do życia" i "nie daje to skutków". Mordował skur*iel, to niech zobaczy jak to jest fajnie dostać kulkę w łeb. |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 06 2007
Lokacja: pl?
|
![]() Gorszą karą od kary śmierci, byłoby dożywocie. Ale pod jednym warunkiem. Dozywocie w samotnosci.
|
![]() |
![]() |