Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp.

Notki

tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat strony, wskazać błąd i zasugerować czego brakuje.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 05-12-2008, 23:45   #41
PabloMage
Użytkownik Forum

PabloMage's Avatar

Data dołączenia: 16 11 2008

Domyślny PabloMage zgłoszenie

1) Parę słów o sobie (imię, wiek, zainteresowania, postępy w szkole, praca)
Witam, mam na imię Paweł, mam 19 lat. Moje zainteresowanie.. hmm lubię wszystkiego po trochu gdybym miał wymienić to: Piłka nożna, informatyka, Różnego rodzaju statystyki, dziewczyny, filmy, dobre imprezy w sprawdzonym gronie oraz wiele innych,uczę się dalej zaocznie w liceum oraz pracuje jako kierowca
2) Doświadczenie na forum (ile czasu, jakieś sukcesy, praca na innych stronach internetowych)
Na forum jestem od niedawna pod tym pseudonimem a ogólnie to od 2 lat, na forum zaglądam często (kilkanaście razy na dzień) sukcesów jak na razie nie mam ale wszystko jest przede mną.
3) Doświadczenie w grze Tibia (poziomy, osiągnięcią itp)
Obecnie mam 120EK oraz 45MS, przedtem miałem jeszcze 56 Knighta i kilka postaci po 30lvl max
4) Dlaczego chcesz zostać supporterem?
Lubie pomagać zarówno na forum jak i w grze, moja wiedza jest raczej wystarczająca, jeżeli czegoś nie wiem nie boje się zapytać.

5) Odpowiedz sam przed sobą - czy we własnych oczach nadajesz się na tą pozycje i dlaczego?

Nadaje się na to "miano" ponieważ lubię pracować w zespole, lubię gdy wszystko jest odpowiednio przemyślane, zaplanowane i zrobione, jestem odpowiedzialny i rzetelny.
6) Czy masz jakieś propozycje i pomysły na rozwój strony? Jeśli tak, to napisz od razu w skrócie jakie.
1. Zmodernizować trochę dział "Filmy" na forum a mianowicie żeby wstawić film będzie trzeba mieć przynajmniej tydzień konto i nie będzie wolno edytować posta z linkiem do filmu (zapobieganie podmianie linka)
2. Każdy użytkownik miał by jakaś range... np gwiazdki, inni użytkownicy wystawili by oceny za pomoc itp oraz wiedzieli by komu zaufać itd.
A wyglądało by to mniej więcej tak ze mamy 10 gwiazdek, jeżeli uzytkownik kliknie na 6 gwiazdkę od lewej strony to osoba dostaje notę 6 i tak każdy będzie dawał i potem mamy średnia
3. Nowy dział na stronie tibia.pl > Moja Tibia.
Polegało by to na tym ze każdy będzie mógł zrobić własne konto, dodawać zdjęcia swojej postaci (awanse, questy itp), dodawać znajomych (VIP) komentować fotki nawzajem, zakładać klany-Gildie, poznawać nowych ludzi, oraz wiele wiele więcej.
4. Robić częściej różnego rodzaju konkursy nie zawsze z hojnymi nagrodami
5. Nowy dział na stronie tibia.pl > RL Life.
Jak wiadomo nie tylko gramy w Tibie, robimy w życiu wiele innych rzeczy, w tym dziale będziemy mogli sprawdzić jaki sprzęt komputerowy jest najlepszy, gdzie i kiedy będą imprezy w twojej okolicy, zobaczyć co jest teraz "na topie", będzie tez trochę o muzyce i filmach, polityce oraz o tym co nas otacza.

Mam jeszcze trochę pomysłów w zanadrzu oraz ciągle przychodzą nowe

7) Czym najchętniej zająłbyś się w Supporcie?
Najchętniej bym pomagał na forum, chciałbym również zająć się konkursami oraz rożnymi ankietami i statystykami, rozwijaniem strony i po trochu znajdowaniem informacji o danych potworze, mieście, miejscu itp
8) Dlaczego mamy wybrać właśnie Ciebie? Przekonaj nas
Droga publiczności, jak sami widzieliście to nie ja jestem kłamcą ohh to nie ten program xD a tak na poważnie...
Jestem na tyle dojrzały ze wiem "w co się pakuje" xD jestem często na forum oraz w grze, jestem kreatywny, lubię gdy moja praca daje efekt i jest komuś potrzebna, lubię stronę tibia.pl i chciałbym być częścią zespołu tej oto strony.

P.S
Gdyby było to możliwe chciałbym otrzymać odpowiedz na PM nawet ta negatywna żeby nie mieć zbędnych nadziei.
Pozdrawiam wszystkich i życzę każdemu powodzenia!

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 16-12-2008, 12:09   #42
Disseny__
Użytkownik Forum

Disseny__'s Avatar

Data dołączenia: 13 01 2008
Lokacja: Z nienacka.
Wpisy bloga: 9

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
Świat: Titania
Disseny__ ma numer GG 10165026 Send a message via Skype™ to Disseny__
Domyślny

Na imię mi Agnieszka, mam 12 lat (wiem, że mało, ale jestem dosyć inteligentna na swój wiek, a przynajmniej tak myślę ^^). Interesuję się grafiką, informatyką, dziennikarstwem, mangą i anime. W szkole radzę sobie dobrze, nie mam problebów. Dodam, że niedawno miałam egzamin próbny, miałam 35/40 punktów.

2) Doświadczenie na forum (ile czasu, jakieś sukcesy, praca na innych stronach internetowych)

Na forum jestem prawie od roku. Co do sukcesów, to chyba żadnych nie miałam, ewentualnie nic o tym nie wiem. Praca na innych stronach... Miałam własne forum, ale ono już nie istnieje. Mam też bloga, którego prowadzę systematycznie, ale jest on mało popularny. Adresu tego bloga wolę nie podawać. ; )

Nie jestem pewna, czy mój char jeszcze istnieje, w każdym razie miałam nick Disseny, 11 level, Rookstayer.

Chciałabym mieć udział w rozwijaniu się strony. Bardzo często wchodzę na tę stronę. Przy okazji mogłabym poznać nowe osoby. (:

5) Odpowiedz sam przed sobą - czy we własnych oczach nadajesz się na tą pozycje i dlaczego?

Szczerze, nadaję się, ponieważ jestem odpowiedzialna, ambitna, sumienna, zawsze robię wszystko do końca.

6) Czy masz jakieś propozycje i pomysły na rozwój strony? Jeśli tak, to napisz od razu w skrócie jakie.

Hm... Nie myślałam nad tym. Mogłabym zawsze się zastanowić. Jednak pomysły bardzo szybko przychodzą mi do głowy.

Pisaniem newsów, lub tłumaczeniem (tylko jakiś prostych tekstów, ale z angielskiego dobrze mi idzie).

Ponieważ jestem pracowita, sumienna, zastanawiam się, zanim coś zrobię lub napiszę. Jestem zawsze na zawołanie, chyba, że jestem w szkole. xD
Wiem, na czym polega praca w supporcie i myślę, że się do tego nadaję. Mam pojęcie, że będę musiała mieć dużo czasu na taką pracę, ale mnie to nic nie przeszkadza. Mam chyba małe szanse na to, że zostanę przyjęta, ale zobaczymy...

__

Przepraszam za wszystkie literówki, ale pisałam to na szybko, na informatyce. xD

Ostatnio edytowany przez Disseny__ - 16-12-2008 o 12:22.
Disseny__ jest offline  
stary 16-12-2008, 19:20   #43
Nari
Użytkownik Forum

Nari's Avatar

Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com

Domyślny

Nazywam się Wojciech, uczęszczam do drugiej klasy LO, mam 17 lat. Uczę się dobrze- jestem systematyczny. Dorywczo uczę języka angielskiego w pewnej placówcę zastępczo-rodzinnej (wpis do papieru na ewentualnym CV). Interesuję się mangą i anime, inaczej animacją, lubię czytacz książki, choć szczerze mówiąc na ogół nie gram w gry komputerowe, nie posiadam żadnej konsoli.

Użytkownik Nari jest zarejestrowany w bazie od 06 12 2006 r., choc tak naprawdę nie jest to moje pierwsze konto. Żeby nie skłamac co do prawdziwej daty rejestracji na forum, przyznam, że pierwszy raz zagrałem w Tibię 2003 roku, świadczy o tym moje pierwsze konto (ewentualni zainteresowani mogą spytac się o nick poprzez PW, choc obawiam się, że konto zostało skasowane z powodu nieużywania).
Jestem dorywczym wikipedystą, czasami bywam niezależnym redaktorem na pomniejszych forach, czy uogólniając serwisach.

Najbardziej warty wspomnienia jest mój paladyn- 108 lvl na świecie Obsidia. Został sprzedany. Grałem też paladynem na 71 lvlu, jednak na ogół tak naprawdę nie był mój- zostałem poproszony o expienie. Na wymienionym wyżej koncie zdobyłem jeszcze 50 lvl knighta, 32 lvl sorcerera, oraz kolejnego paladyna na lvlu 27, prawdopodobnie wszystkie na Aldorze. Ostatnią moją postacią był sorcerer na 30 lvlu na Pytherze. Prawdopodobnie na wszystkie postacie swego czasu miały PACCa, oraz promocję. Obecnie jestem na, zasłużonej moim zdaniem, emeryturze.

Kieruje mną zdrożna chęc pomocy.

Przyznaję się, że się nadaję. Moim zdaniem jestem sumienny, oraz potrafię zadbać o to co robię.

Przede wszystkim aktualizacja danych.

Tłumaczeniem, oraz korektą wszelakich tekstów, oraz- jadąc na łatwiźnie- dostarczaniem, oraz sprawdzaniem informacji o questach, potworach i przedmiotach.

Szczerze mówiąc nie widzę niczego przeciw mnie. Po prostu zdaje mi się, że mogę pomóc jako tak zwana tania siła robocza. Nie uważam, że potrafię wiele pomóc ilościowo, jednak jestem pewien, że nie przyjęcie mnie byłoby swego rodzaju stratą- za przeproszeniem oczywiście.

Nari jest offline  
stary 16-12-2008, 20:30   #44
Iron
Użytkownik Forum

Iron's Avatar

Data dołączenia: 11 10 2004
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 2

Iron ma numer GG 1080629
Domyślny

Podanie powinno trzymać się tego schematu:

1) Marcin jeszcze w tym miesiącu będzie 18 lat interesuje się historią i sportem.
2) Na forum od końca 2004 r czyli już trochę czasu
3) W Tibie nie gram już od około 2 lat jednak staram być na bieżąco z grą.
4) Ponieważ chcę zrobić coś dla innych.
5) Nadaje się, ponieważ jestem solidną osobą staram się wykonywać wszystko co jest mi powierzone jak najlepiej.
6) W praktyce wszystko wyjdzie
7) Najchętniej zająłbym się wyszukiwaniem informacji, i tłumaczeniem.
8) Bez ryzyka nie ma efektów.

Iron jest offline  
stary 03-01-2009, 14:59   #45
Ameriov
Użytkownik Forum

Ameriov's Avatar

Data dołączenia: 25 04 2006
Wpisy bloga: 4

Gildia: Vampires
Świat: Isara
Poziom: 70
Skille: 96 Fish
Domyślny

Kandydatura wycofana. Nie ze względu, że z mieniłem zdanie czy coś. Z przyczyn losowych i niezależnych ode mnie
w najbliższych a może też trochę dalszych tygodniach nie będę miał czasu na pomaganie w supporcie
a jak wiadomo pierwsze dni są najważniejsze. Maybe another time.

Powodzenia dla innych kandydatów, Ameriov.

Rookgaardians Smasher

Secrets Keeper.

Ostatnio edytowany przez Ameriov - 25-01-2009 o 10:55.
Ameriov jest offline  
stary 03-01-2009, 16:29   #46
xXxKaiserxXx
Użytkownik Forum

xXxKaiserxXx's Avatar

Data dołączenia: 09 01 2008
Lokacja: Skoczów

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Danubia
Poziom: 99
Skille: 82/80
Poziom mag.: 7
Domyślny Podanie

Witam, oto moje podanie:

1. Mam na imię Mateusz, mam 14 lat. Interesuje się informatyka i ogólnie wszystkim co z tym związane. Uczęszczam do klasy 2 gimnazjum. Problemów w nauce jako tako nie mam. Pracy jeszcze nie posiadam.

2. Na forum przebywam ponad rok czasu, jeśli chodzi o sukcesy to żadnych nie posiadam, ale mam nadzieję, że takowe będą. Praca na innych stronach można powiedzieć, że była - miałem własne forum i nic poza tym.

3. W grze moje osiągnięcia nie były może za duże, ale to przecież tylko zabawa. Więc: posiadałem 76 rycerza na świecie "Danubia", 99 paladyna na świecie "Selena". Oba "accounty" posiadały premium account. Osiągnięć nie było żadnych. W Tibie gram ponad 4 lata.

4. Chciałbym zostać supporterem ponieważ: bardzo lubię pomagać w dużych projektach i chciałbym pomagać innym (czyt. pisać nowe rzeczy dla serwisu).

5. Wydaje mi się, że nadaję się na tą pozycję ponieważ jeśli chodzi o prace i staranie się jestem w tym dobry. Chodzi mi tutaj o to, że jeśli coś robię to staram się jak najlepiej potrafię i nie chcę żeby inni się na mnie zawiedli.

6. Jeśli chodzi o rozwój strony to można by wprowadzić kilka nowych rzeczy, np. obecnie brakuje nowych czarów w dziale "Magia".

7. Najchętniej zająłbym się rozwojem strony, pisanie nowych wiadomości ze świata Tibii.

8. Dlaczego mnie? Uważam się za osobę godną zaufania, i pracowitą. Staram się zawsze żeby moja praca nie była byle jaka. I ogólnie lubię pomagać.

Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojego podania.
xXxKaiserxXx jest offline  
stary 03-01-2009, 20:51   #47
Glannath
Użytkownik Forum

Glannath's Avatar

Data dołączenia: 28 08 2008
Lokacja: Winterfell

Domyślny Zgłoszenie

Mikołaj, 15 lat, niczym szczególnym się nie interesuję, może trochę historia.
Na forum, jako użytkownik od niedawna, ale to chyba nie robi problemu. Dawno temu prowadziłem forum, oczywiście z marnym skutkiem. Z kumplem prowadzę stronę mojej klasy.
Z tego co pamiętam, 26 druid.
Chęć wprowadzenia kilku nowych pomysłów, szczególnie w jednym z działów. ^^
Pewnie, że tak. Mimo tego, że jestem cholerniem upierdliwy i wk***wiający, jeśli coś sobie założę, próbuję się do tego przyłożyć i doprowadzić do końca (niestety rzadko patrząc na ludzi, ale przynajmniej udaje mi się osiągnąć cel)
Oczyszczenie działu fake'i, i co mówią chyba wszyscy, wszytkiego rodzaju literówki i błędy na stronie.
Fake'i.
Tak, jak napisałem, robię to, co sobie zakładam. I średnio mnie interesuje, że, czasami, doprowadzam ludzi przy tym do szału, poprostu robię to, co mi każą. Bardzo dobrze znam angielski.
stary 04-01-2009, 14:23   #48
Vadimq
Użytkownik Forum

Vadimq's Avatar

Data dołączenia: 04 05 2008
Lokacja: Płock

Profesja: Elder Druid
Świat: Secura/Pacera
Poziom: 500
Domyślny

Cytuj:
1. Marcin, 16 lat, w maju będzie 17 Pochodzę z Płocka. Uczeszczam do liceum ogólnoksztalcącego. Ogólnie jestem humanistą, interesuję się językiem polskim, historią oraz kulturą (kino, muzyka, literatura, ksiażki, itp.). Interesuję się również geografią oraz informatyką.

Cytuj:
2) Doświadczenie na forum (ile czasu, jakieś sukcesy, praca na innych
2. Forum tibia.pl regularnie odwiedzam od około 2-3 lat, lecz wcześniej sie tu nie udzielałem. Jestem aktywnym użytkownikiem na takich forach jak tibia.org.pl oraz elektroda.pl, posiadam tam swietną reputację.

Cytuj:
3) Doświadczenie w grze Tibia (poziomy, osiągnięcia itp)
3. W Tibię gram od wersji klijęta 7.2~, oczywiście z przerwami. Moje dwa największe osiągniecia to 94 Elder Druid na Aldora (było to na około 7.4~, niestety, postać sprzedana) oraz aktualna moja postać, 90 Elite Knight na Pacera. Posiadam również dużą ilość postaci w przedziale 10-30 lvl na różnych światach. Gram również na Rookgardzie, gdzie mam 26 lvl.

Cytuj:
4. Poprostu, chcę uczestniczyć w rozwoju tego serwisu, pomagać innym. Pozatym mam dosyć dużo wolnego czasu który mogłbym zainwestować w ten serwis

Cytuj:
5. Nie mi to oceniać, niech to robią inni... Ale według mnie nadaję się na to stanowisko, ponieważ doskonale znam realia Tibii, potrafię posługiwać się jezykiem angielskim (jak i również innymi lecz w mniejszym stopniu...), jestem otwarty na każde wyzwanie, wytrwale dążę do obranego celu, szybko się uczę.

Cytuj:
6. Zaktualizować opisy questów, dodać do nich bardziej szczegółowe zdjęcia, dokładniej opisać sposoby walki oraz wystepowanie danego potwora. Wiem, że wiele graczy ma problem z niezbyt dokładnymi owymi opisami. Chciałbym je poprostu polepszyć

Cytuj:
7. Jak wyżej, aktualizacja questów, potworów, itp. Moge również zadowolić się inną powierzoną pracą.

Cytuj:
8. Jak już pisałem, bardzo chciałbym uczestniczyć w rozwoju tego serwisu, mam sporo wolnego czasu który mógłbym poświecić na realizację moich planów z punktu 6. Dbam o język oraz styl wypowiedzi. Jestem opanowany i odpowiedzialny.

Ostatnio edytowany przez Vadimq - 18-01-2009 o 12:55. Powód: Aktualizacja poziomu mojej postaci
Vadimq jest offline  
stary 05-01-2009, 18:08   #49
Tvkg
Użytkownik Forum

Tvkg's Avatar

Data dołączenia: 11 08 2006

Profesja: Elite Knight
Poziom: 312
Poziom mag.: 11
Domyślny

1) Nazywam się Mateusz, mam 16 lat. Interesuję się grafiką komputerową (layouty etc.), informatyką. Znam podstawowy angielski i niemiecki. Miałem średnią 4.8.
2) Jestem na Tibia.pl prawie od 3 lat. Uważam że jest to najlepsza strona fansite o Tibii.
3) Ogólnie mam 3 postacie. 175 ek na Securze, 150 ek na Furorze i 80 ek na Obsidii.
4) Chcę pomóc w rozwijaniu najlepszej strony o Tibii!
5) Myślę , iż się nadaję dużo czasu spędzam przed komputerem i mam czas. Ale decyzja należy do Administracji
6) Uważam, że nie potrzeba jeszcze jakiś modyfikacji.
7) Najbardziej chciałbym opisywać nowe potwory, questy, addony etc. Jestem wszechstronny.
8) Gram w Tibie prawie 4 lata, mam jakieś doświadczenie. Po szkole posiadam dużo czasu. Język angielski dominuję w tej grze, a ten język znam na przyzwoitym poziomie. Byłem już w paru zespołach (fora, strony itd.), więc nie ma problemu z pracą w grupie.
Oczekuję na pozytywne rozstrzygnięcie mojego podania.

Pozdrawiam, Tvkg
stary 22-02-2009, 17:36   #50
KrEmAs KAc
Użytkownik Forum

KrEmAs KAc's Avatar

Data dołączenia: 29 05 2005
Lokacja: Nowe Miasto Lubawskie 53° 25' N 19° 35' E

Stan: Niegrający
Świat: ¶♪&#
Poziom: 666
Skille: ↕
Poziom mag.: §§
KrEmAs KAc ma numer GG 8372892
Domyślny

Podanie powinno trzymać się tego schematu:

Kacper 28(rocznikowo 29) lat , koszykówka , student , studia)
Na forum jestem prawie 4 lata , dziennie daje kilka reportów , nigdy nie byłem kimś wyżej niż użytkownikiem
w tibie nie gram od 3 lat max lvl 58
bo źle się dzieje na forum. Nie jest przestrzegany regulamin i tematy reklamujące zarabianie kasy są 2-3 dni.
Nadaję się gdyż należę do tego grona użytkowników 18lat+ a nie 10-16
Nie mam pomysłów. Wszystkie jakie bym wymyślił to zostały zahaczone na forum.
zamykaniem tematów i ich usuwaniem.
8) Dlaczego mamy wybrać właśnie Ciebie? Przekonaj nas.
Często wbijam po 3-4 nad ranem i widzę jaki tu jest czasami burdel i często jestem online.
KrEmAs KAc jest offline  
stary 22-02-2009, 19:56   #51
K.Jay
Użytkownik Forum

K.Jay's Avatar

Data dołączenia: 04 10 2008
Lokacja: Zielona Góra Ulubiona aktorka: Eliza Dushku

Stan: Aktywny Gracz
K.Jay ma numer GG 8832635
Domyślny

Krystian, 17 lat, muzyka & koszykówka & piłka nożna. Jestem jednym z najlepszych uczniów w klasie, od 10 lat uczę się języka angielskiego.
Forum przeglądam od 3 lat, na razie bez sukcesów. Byłem moderatorem na rookgaard.pl.
W Tibię gram od 3 lat. Najwyższy posiadany przeze mnie poziom to 127.
Chciałbym pomagać w rozwijaniu się strony, pomagać w projektach itp.
Sądzę że nadaje się na tą pozycję, ponieważ wywiązuje się ze swoich obowiązków, jestem pracowity, pomagam innym i dążę do postawionych sobie celów.
Poprawić funkcjonowanie strony, ogólnie "podreperować" niektóre rzeczy.
Tłumaczeniem tekstów, tworzeniem ogłoszeń, bannerów i innych podobnych rzeczy.
Nadaję się na pozycję supportera, ponieważ można na mnie polegać, nigdy nie rzucam słów na wiatr, dotrzymuje słowa, jestem skory do pomocy, mam mnóstwo pomysłów które po zrealizowaniu na pewno okażą się dobrymi projektami itp. Bardzo przydatną rzeczą w dzisiejszych czasach jest znajomość języka, a jako że języka ang. uczę się praktycznie od przedszkola, na pewno do czegoś się przydam.

K.Jay

Ostatnio edytowany przez K.Jay - 22-02-2009 o 19:57. Powód: Błąd.
K.Jay jest offline  
stary 22-02-2009, 22:13   #52
Hakuoh
Użytkownik Forum

Hakuoh's Avatar

Data dołączenia: 30 04 2005
Lokacja: Bełchatów/Reading
Wpisy bloga: 1

Stan: Niegrający
Imię: Eldryzif
Świat: Calmera
Poziom: 74
Domyślny

Bartosz, lat 17 (w kwietniu 18). Moje zainteresowania to muzyka z przełomu lat 60 - 89, głównie rock klasyczny oraz siatkówka. Aktualnie ucze się w Sixth Formie, rocznik 12 w Anglii, pracuję również w szkolnych dyżurach podczas lunchu.
Jestem aktywny na tibia.pl, mimo 4 lat bycia na tym forum nie otrzymałem żadnych sukcesów. Byłem również moderatorem (8 miesięcy) i administratorem (2 miesiące) polskiej strony o Rookgaardzie (Rookgaard.pl).
Posiadam 73 Rookstayera, znany z licznych combosów, najlepszy none na Calmerze. Gram na tej wyspie ponad 3 lata.
Jestem w stanie zająć się sprawami związanymi z Rookgaardem.
Tak, gdyż mam spore doświadczenie o Rookgaardzie oraz przebieg jej zmiany.
Rozwinąć więcej informacji związanych z Rookgaardem.
Edycją istniejących artykułów lub tworzeniem nowych, informacje dotyczące Rookgaardu oraz różnymi ciekawostkami.
Wiele doczynienia miałem ze stroną Rookgaard.pl, zwłaszcza tworzenie stron (takie, jak Questy, przedmioty, artykuły). Przez ten czas większość użytkowników zdobyło we mnie zaufanie i poparcie. Tym samym nie olewam swoich obowiązków i robię to, co do mnie należy.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania