Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp.

Notki

tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat strony, wskazać błąd i zasugerować czego brakuje.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 27-03-2009, 10:20   #41
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy

Stan: Niegrający
Domyślny

1) Parę słów o sobie
mam 20 lat, bez problemu radzę sobie ze studiami, obecnie nie mam pracy, lubię czytać książki i koty.
2) Doświadczenie na forum
zarejestrowałem się dawno, uczestniczyłem w różnych inicjatywach, byłem aktywny itd. ostatnio w ogóle nie wchodziłem na forum. do tej pory moderowałem tylko niewielkie fora.
3) Doświadczenie w grze Tibia
grałem dawno.
4) Dlaczego chcesz zostać moderatorem? Ile czasu jesteś w stanie poświęcić na moderacje?
lubię pomagać i mam sporo wolnego czasu. czynienie dobra sprawia mi satysfakcję.
5) Odpowiedz sam przed sobą - czy we własnych oczach nadajesz się na tą pozycje i dlaczego?
nadaję się, bo jestem inteligentny, potrafię być obowiązkowy i poświęcić swój czas.
6) Czy miałeś konflikty z jakimś z moderatorów?
jakieś niewielkie pewnie tak.
7) Czy masz jakieś propozycje i pomysły na rozwój strony? Jeśli tak, to napisz od razu w skrócie jakie.
tak ogólnie uważam, że strona za bardzo się skomercjalizowała. więcej widzę informacji o koszulkach czy konkursach sms, a mniej tych rzeczywiście istotnych. niezupełnie dotyczy to forum.
8) Gdybyś miał wybrać 3 działy na forum, którymi najchętniej byś się zaopiekował to jakie by to były działy?
zdjęcia, owion, potwory
9) Dlaczego mamy wybrać właśnie Ciebie? Przekonaj nas
jestem niezły.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 27-03-2009, 11:19   #42
Scobel
Redaktor

Scobel's Avatar

Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: IR/PL

Stan: Początkujący
Imię: Nenagh
Profesja: Rookstayer
Gildia: AoR
Świat: Nerana
Poziom: 57~
Skille: XX/YY
Poziom mag.: 0o
Pergamin Podanie na Moderatora.

1) Parę słów o sobie.

Cytuj:
Na imię mam Kamil, mam już na karku 24 wiosenki.
Od poniedziałku do piątku pracuje, a co drugi weekend studiuję.
Interesuję się komputerami od strony technicznej (Hardware), dużo czasu spędzam też "bawiąc się (grając)" na różnego typu konsolach (od automatów z lat 80, aż po dzisiejsze nowoczesne konsole (stacjonarne i przenośne)).
Dodatkowo interesuje się fotografią analogową oraz ultra szybkim filmowaniem.
Lubie także czytać książki (głównie wschodnia fantastyka (Rosyjska)). Moją pasją są też motory, a raczej ich odnawianie/renowacja.
2) Doświadczenie na forum (ile czasu, jakieś sukcesy?, moderowanie na innych forach?).

Cytuj:
Na Tibia.pl pierwszy raz zalogowałem się w czasie kiedy w Tibii powstał świat Pacera (czyli w granicach 30 Marca 2004).
Jakiś czas temu byłem przez pewien czas (bodajże rok) w Supporcie Tibia.pl (z którego odszedłem sam po jego reorganizacji i ponownie już nie składałem podania).
We wrześniu 2007 roku z pomocą pewnego moderatora Tibia.pl podjąłem się próby ratowania/reorganizacji "Tibijskiej Gazetki", czyli Hunted.pl (siostrzana strona Tibia.pl). Zaczynałem jako Redaktor, obecnie (po przejściu wszystkich szczebli) wraz z 2 innymi osobami (Bosalem i Optymisticiem) staram się zarządzać ów stroną (Administrator).
W roku 2006 i 2008 byłem aktywnym moderatorem kilku światów w grze Ogame.pl.
Było jeszcze kilka pełnionych funkcji moderatorskich, ale było one "po znajomości" i na mało znaczących i już nie istniejących "prywatnych" forach.
3) Doświadczenie w grze Tibia (nie najważniejsze, aczkolwiek przydatne. poziomy, osiągnięcia itp.).

Cytuj:
Obecnie posiadam tylko dwie postacie: 58 poziom na Wyspie Nowych i 98 poziom na Stałym Lądzie. Największy poziom "mej produkcji" to 170.
A wszystko to działo się w czasie Tibii 6.xx do końca 7.xx (głównie).
Od pół roku nie logowałem się do Tibii, jak każdy mam inne zajęcia i pograć mogę co jakiś czas do momentu aż znów się coś "nie wypali", odnośnie tej gry we mnie. Więc nie można na mnie liczyć jeśli chodzi o aktywna grę w Tibię, co nie oznacza iż nie jestem na bieżąco z informacjami na jej temat (z racji pełnionej funkcji na Hunted.pl).
Brałem też przez ponad rok aktywny udział w projekcie Altaron, obecnie mam z nim urlop na życzenie, wolałem poświęcić się w 100% pracą nad Hunted.pl. Lecz powoli zbieram się by wrócić do projektu jako aktywny członek zespołu.
4) Dlaczego chcesz zostać moderatorem? Ile czasu jesteś w stanie poświęcić na moderacje?.

Cytuj:
Moderatorem chce zostać z dość banalnych powodów. Chce uporządkować pewną cześć tego forum, oraz dzielić się swym doświadczeniem z grupą ludzi którzy je obecnie tworzą a to wszystko po to by poprawić jakość informacji na stronie jak i na forum Tibia.pl.
Ilości czasu nie da się sprecyzować czy określić, ale zazwyczaj jest to od jednej do dwóch godzin dziennie, samej pracy nad forum.
5) Odpowiedz sam przed sobą - czy we własnych oczach nadajesz się na tą pozycje i dlaczego?.

Cytuj:
To już jest chyba moje drugie podanie na owe stanowisko.
Wcześniej chciałem sprawdzić jak to jest "mieć władzę". Teraz już doświadczyłem to na innych forach, co zaowocowało tym iż spoglądam na to z całkowicie innej strony. Można napisać, że dorosłem lecz trafniej będzie jak napiszę iż już wiem z jaką to się wiąże odpowiedzialnością i ciężką pracą.
Użytkownicy raczej nie dziękują za ciężką pracą a nawet częściej się na ową pracę skarzą. Jestem jak każdy czasem kontrowersyjny w swych działaniach ale na ogół działam poprawnie i zawsze jestem gotów na dyskusje odnośnie np: odwołań.
Mam już spore doświadczenie i wiedzę która zawsze może okazać się potrzebna, doda też zawsze kolejny punkt widzenia w każdej konwersacji. Podanie składam głównie dlatego iż widzę jak Tibia.pl została w pewnym sensie "zaniedbana" przez "starszyznę" która odeszła lub przeszła na emeryturę, co jest znów normalnym przebiegiem. Obecnie w mych oczach Tibia.pl balansuje na granicy wzrostu i spadku przekazu. Ale tak jak udało się rozwinąć Hunted.pl, tak uda się zapewne z czasem sprowadzić Tibia.pl na prawidłowy, poprawny stary tor.
6) Czy miałeś konflikty z jakimś z moderatorów?.

Cytuj:
Nie przypominam sobie, jeśli takowe było to zapewne ja uważam je za dość "agresywne konwersacje" niż konflikty.
7) Czy masz jakieś propozycje i pomysły na rozwój strony? Jeśli tak, to napisz od razu w skrócie jakie.

Cytuj:
Po pierwsze próba powrotu w zmienionej formie do programu lojalnościowego CipSoftu. Bo tak być nie może iż żadna Polska strona nie jest włączona do tego projektu. Pośrednio ja a raczej ma praca przyczyniła się do wykluczenia Tibia.pl z ów programu. Ale myślę, że drzwi nie zostały zamknięte na zawsze i że to tylko kwestia współpracy oraz negocjacji.
Z własnego doświadczenia wiem iż bardzo irytują wszelakiego rodzaju błędy w postach, można temu zapobiec wprowadzając "automatyczny znacznik błędów".
Dodatkowo licznik realnego spędzania czasu na stronie przez użytkownika też może być ciekawym dodatkiem.
Powoli też nieubłaganie nadchodzi czas na odświeżenie wyglądu forum - jego uaktualnienie, w czym też mogę pomóc (chodź jak wiemy tym zajmuje się głównie Bosal).
Po nadchodzącej zmianie wyglądu na Tibia.pl pewnie wiele rzeczy będzie znów do "poprawienia", więc wtedy może okazać się przydatne me doświadczenie uzyskane przy podobnych sytuacjach na Hunted.pl.
8) Gdybyś miał wybrać 3 działy na forum, którymi najchętniej byś się zaopiekował to jakie by to.

Cytuj:
Mogę z czystym sumieniem zadeklarować tylko 2 działy na forum.
Tajemnice Rookgaardu oraz Mainland, na chwilę obecną tylko one mnie interesują i tylko w nich widziałbym swoją osobę jako moderatora.
9) Dlaczego mamy wybrać właśnie Ciebie? Przekonaj nas.

Cytuj:
No nie wiem jak można w kilku napisanych zdaniach przekonać was do mej osoby ale spróbuję.
Posiadam wiedzę i umiejętności zdobyte tylko i wyłącznie przez swą upartość i po części dzięki ciężkiemu charakterowi. Dużo rzeczy zaczynam mając tylko podstawową wiedzę na ich temat, ale skutecznie i uparcie dokształcam się tak by z czasem być w tym czymś dobrym (chodź oczywiście nie zawsze się to udaje). Jestem osobą którą wiele rzeczy ciekawi i jak tylko może to poszerza swą wiedzę w ich kierunku. Mam też duże wsparcie znajomych i ich wiedzy, na których zawsze mogę liczyć w kwestii porady i pomocy (np: graficy, programiści itp, z którymi stale współpracuję).
Pozdrowienia
Scobel

To napisał Scobel z Altaron Team.

Ostatnio edytowany przez Scobel - 27-03-2009 o 11:26.
Scobel jest offline  
stary 27-03-2009, 14:40   #43
Lord Dreathan
Użytkownik Forum

Lord Dreathan's Avatar

Data dołączenia: 06 08 2004
Wpisy bloga: 4

Lord Dreathan ma numer GG 5945841
Domyślny

1) Roman, 19 lat. Obecnie jestem studentem Technologii Drewna na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu. Interesuję się muzyką, nowinkami technicznymi oraz grami (głównie strategie, strzelanki, RPG'i oraz MMORPG'i).

2) Na forum Tibii.pl jestem już prawie 5 lat, niestety nigdy nie miałem szansy się wykazać jako moderator, jednakże zawsze starałem się być aktywnym na forum i pomagać innym graczom a także użytkownikom forum.

3) W Tibię grałem przez kilka lat, największe osiągnięcia zdobyłem na Xerenie grając Kryptonem Exile (97 EK), niestety z powodu zaistniałej sytuacji na serwerze zmuszony byłem zaprzestać gry, postać została zrookowana i dostała namelocka. Miałem też postaci na Aldorze (Lord Dreathan 62 Royal Paladin), Arcani (Dreathan 52 EK) i Berylii (Sir Dreathan 43 Master Sorcerer).

4) Chcę pomagać innym, dzielić się swoim doświadczeniem i jednocześnie uczyć się czegoś nowego.

5) Gdybym nie był pewien, to bym nie pisał podania. Bycie moderatorem nie jest łatwe, wymaga to dużej dyscypliny, stanowczości i lojalności. Jestem przekonany, że posiadam owe umiejętności.

6) Osobiście nie, dostało mi się tylko otrzeżenie za wypowiedź.

7) Myślę, że warto byłoby postarać o przywrócenie współpracy z Cipsoftem jako strony fanowskiej. Oprócz tego zauważyłem, że dział "Wydarzenia ze Świata" jest praktycznie martwy, a wg mnie mógłby stać się jednym z ciekawszych działów. Dział filmy jest mało przejrzysty, panuje tam chaos. Poszedłbym za przykładem Tibii.de i podzielił Filmy na kategorie, typu (Wojny, Player Killing, Hunting, Quests) itd.

8) RPG, OWION, Wywiady

9) Wieloletnie doświadczenie w grze, długi staż na forum Tibii.pl. Umiejętnie posługuję się językiem angielskim, także w razie potrzeby poradzę sobie bez większych problemów. Lubię także pracę w zespole, gdyż jest bardziej efektywna niż działanie w pojedynkę.

"We are falling - falling to rise"

Ukryty tekst:
[b] Pomogłem? Wkurzyłem? Mam fajny nick? Zostaw po sobie ślad w postaci NOTKI
Lord Dreathan jest offline  
stary 27-03-2009, 16:55   #44
jerrry
Użytkownik Forum

jerrry's Avatar

Data dołączenia: 28 12 2006
Lokacja: L-ny

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Danubia
Poziom: xx
Skille: xx
Poziom mag.: 69
jerrry ma numer GG 4122889
Domyślny

Witam

1)Mateusz, wiek 19 lat, Uczęszczam do technikum informatycznego bez konkretnego profilu. Interesuję się ogólnym pojęciem informatyki, sporty, oraz muzyką. Staram się uczyć na miarę możliwości, potrafię rozłożyć swój czas, by starczyło go na obowiązki i przyjemność

2) osiągnięcia na forum...Więc tak. Jestem kojarzoną osobą na tymże forum. Jedni postrzegają mnie negatywnie, inni pozytywnie. Staram się Reportować każdy powstały temat spam lub użytkowników którzy prezentują dość niski poziom kultury. Uważam, że każde szanowane się forum powinno mieć jasno określone zasady a użytkownicy powinni ich przestrzegać.

3) Gracz aktywny, poziom 82, posiadałem 2 konta premium na których wbiłem około 20lvl. Nie gram dla przyjemności, tylko z powodu znajomych, gdyż uważam ich za osoby wartościowe.

4) Chciałbym zostać moderatorem, ponieważ uważam, że aktualni moderatorzy potrzebują większej bądź mniejszej pomocy. Staram się składać raport na każdy temat bądź post który łamie regulamin lub jest traktowany jako spam. A zamiast dodawać im pracy - starałbym się im pomóc

5) Więc...uważam że są pewne cechy charakteru, które na pewno pomogą mi moderować działami, aczkolwiek inne będą mi w tym skutecznie przeszkadzały. Jedną z nich jest częste przekazywanie swojego zdania. Potrafię być osobą obiektywną. Jednak uważam, że ten punkt powinien zostać pominięty, gdyż to ludzie ocenią prace oraz człowieka, a nie on sam.

6) Miałem jedną poważniejszą rozmowę z jednym z moderatorów (tompior) aczkolwiek uważam, że wszystko zostało wyjaśnione. Zostałem także raz niesłusznie zbanowany, aczkolwiek szybka interwencja administratora pozwoliła zakończyć to nieporozumienie

7) powinny zostać dodane + i - za odpowiedzi w tematach. użytkownicy często udzielający się, zostają czasami pominięci, pomimo tego, iż ich posty mogły by świecić przykładem. Umożliwiłoby to rozwój forum oraz częstsze udzielanie się innych użytkowników

8)
-Zdjęcia. Jest to pięta achillesowa tego forum. Częsty spam, posty z keyloggerami oraz obrażanie innych użytkowników są na początku dziennym.

-Filmy. Masa keyloggerów które potrafią przelegiwać kilka dni.

-Newsy. Staram się być na bieżąco w świecie tibii, oraz innych rzeczy z nią związanych

9)
-Jestem w miarę starym użytkownikiem tego forum, potrafię się dogadać z ludźmi, posiadam zaletę obiektywnego poglądu na sprawę oraz sprawiedliwe ocenienie jej.
-Aktywny członek nieoficjalnej "grupy reportującej" która liczy naprawdę nikłą część tego forum.
-Znam się na php, html, bazach sql więc zawsze mógłbym pomóc przy pewnych rzeczach związanych z działaniem strony.
-Mam dobry kontakt z userami, jednakże niektórzy uważają że moje reporty są złe. Ja uważam inaczej, aczkolwiek wszystko zależy od punktu widzenia
- Mam dobry kontakt z ludźmi, potrafię się dogadać z praktycznie każdą osobą, bez względu na wiek, wyznanie czy poglądy. Potrafię doprowadzić by nawet najnudniejsza impreza przerodziła się w fajną zabawę. Uważam że bycie osobą pogodną i potrafiącą dojść do człowieka jest cechą, która jest wymagana na dobrego moderatora/administratora.
- Częsty pobyt na forum, do kilku godzin dziennie, dlatego też liczba warnowanych postów zmniejszyłaby się drastycznie.

Pozdrawiam wszystkie osoby które zgłosiły się do konkursu oraz życzę powodzienia

Majin~
stary 27-03-2009, 17:25   #45
xoz
Użytkownik Forum

xoz's Avatar

Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: ustka

Domyślny

1) Parę słów o sobie.
Maciek, lat 18, uczę się w LO profil mat-fiz-inf. Interesuję się IT (software, hacking etc), fizyką, próbuję uczyć się grać na gitarze z efektami miernymi.

2) Doświadczenie na forum (ile czasu, jakieś sukcesy?, moderowanie na innych forach?).
Na forum od zimy 2005, jestem stosunkowo aktywny przez ten czas. Sukcesów praktycznie brak, moderowałem parę niewiela znaczących grup dyskusyjnych.

3) Doświadczenie w grze Tibia (nie najważniejsze, aczkolwiek przydatne. poziomy, osiągnięcia itp.).
Grałem od listopada 2005, mam 91ek, 93ek oraz 45rookstayera. Aktualnie jestem mało aktywny w grze. Byłem senior tutorem.

4) Dlaczego chcesz zostać moderatorem? Ile czasu jesteś w stanie poświęcić na moderacje?.
Ponieważ moderatorów jest mało, pracy dużo. Jestem tu dość długo i chciałbym powrotu choć ułamka dawnego "klimatu". Mam chęci by pomóc i czas też. Mógłbym poświęcić ok 2-3h dziennie.

5) Odpowiedz sam przed sobą - czy we własnych oczach nadajesz się na tą pozycje i dlaczego?.
Tak, jestem summieny, uczciwy i pracowity. Nie toleruję chamstwa i głupców.

6) Czy miałeś konflikty z jakimś z moderatorów?.
Nigdy.

-Dobrze byłoby spróbować powrócić do supported fansities;
-punkty np. reputacji przydzielane przez użytkowników;
-zmiana urlguarda na coś wygodniejszego w obsłudze np. z panelu kontrolnego użytkownika.

8) Gdybyś miał wybrać 3 działy na forum, którymi najchętniej byś się zaopiekował to jakie by to.
Wydarzenia ze światów, owion. filmy.

Lubię pracować w zespole, mam niemałe doświadczenie w grze i znam angielski na poziomie. Mogę to wykorzystać dla dobra serwisu. Jestem kulturalny i miły. To tyle, nie lubię lać wody.

Ostatnio edytowany przez xoz - 27-03-2009 o 17:29.
xoz jest offline  
stary 27-03-2009, 18:49   #46
AkonBruth
Użytkownik forum

AkonBruth's Avatar

Data dołączenia: 10 03 2009
Lokacja: Warszawa

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Akon Bruth
Profesja: Paladin
Świat: Furora
Poziom: 22
Skille: 49/26
Poziom mag.: 6
Domyślny

Witam

1) Parę słów o sobie (imię, wiek, zainteresowania, postępy w szkole, praca)
Nazywam się Filip mam 17 (za kilka miesięcy 18 lat) lat. Interesuje się sportem szczególnie siatkówką, grami komputerowymi ( ) i nie mówie o syfie, który obecnie powstaje na rynku. Chodzę do 2 klasy LO mat-inf w Warszawie uczę się w miarę dobrze. Większość ocen to 4 oczywiście oprócz fizyki i chemi. Te przedmioty są dla mnie czarną magią. Obecnie zajmuję się pewnym tajnym projektem z bratem, o którym pewnie będzie głośno ale narazie to TOP SECRET ^^. Jak nam się uda to pochwalę się później.
2) Doświadczenie na forum (ile czasu, jakieś sukcesy?, moderowanie na innych forach?)
Kiedyś już byłem supporterem na tibia.pl, lecz z powodu nieaktywności spowodowanej nieoczykiwaną trudną sytuacją życiową straciłem tą pozycję. Mój nick to był Wolf. Obecnie także straciłem dostęp do tego konta. Pośrednio zajmowałem się także moderowaniem forum naszego składu w CS. Obecnie stary skład się rozpadł, ale składam podanie do nowego z tymi samymi ludźmi.
3) Doświadczenie w grze Tibia (nie najważniejsze, aczkolwiek przydatne. poziomy, osiągnięcia itp.)
Cóź wydaję mi się, że bardzo dużo osiągnałem w Tibi, lecz wszystko straciłem przez hacka (166rp na Candii). Mam potężną wiedzę o questach typu Banshee pod Desertem czy też Hellgate Library. Jestem po rocznej przerwie, więc narazie mam jedynie postać 21 levelową, ale mam dużo znajomych. Muszę również przypomnieć sobie dużą część wiedzy Tibijskiej, która częściowo utraciłem przez tą roczną przerwe.
4) Dlaczego chcesz zostać moderatorem? Ile czasu jesteś w stanie poświęcić na moderacje?
Jak byłem moderatorem zajmowałem się głównie questami i Tibia Earthem i wydaję mi się, iż dobrze mi to wychodziło. Jestem w stanie poświęcić tyle czasu żeby dobrze wypełniać obowiązki i żeby nie zawalić szkoły.
5) Odpowiedz sam przed sobą - czy we własnych oczach nadajesz się na tą pozycje i dlaczego?
Wydaję mi się iż nadaje się na tą posadę, gdyż jestem perfekcjonistą, który nie spocznie, dopóki dane zadanie nie zostanie dopięte na ostatni guzik.
Raczej nie.
Nowy dział: Quest nieskończone bądź jeszcze nie wykonane np. Język 469.
8) Gdybyś miał wybrać 3 działy na forum, którymi najchętniej byś się zaopiekował to jakie by to były działy?
Oczywiście questy i Tibia Earth również mógłbym tłumaczyć newsy oraz usuwać głupie posty w dziale Multimedia, lecz jeśli dostałbym inny dział postarałbym się wykonać dane zadanie jak najlepiej jeśli jednak przerosłoby to moje siły oznajmiłbym to natychmiast żeby nie marnować Waszego i mojego czasu.
Bo jestem odpowiedzialną osobą, na której będziecie mogli polegać chyba, że znów wydarzy się coś nieoczekiwanego w życiu, lecz tym razem postaram się o tym powiadomić. Pozatym miałem Senior Tutora przez 3 lata, więc niedługo na mojej nowej postaci znów odzyskam tą posadę i będę wstanie recenzować updaty .

Liczę na pozytywne rozpatrzenie tego podania.

P.S. Ryba kiedyś ze mną pracował to chyba może powiedzieć kilka pozytywnych słów .

Pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez AkonBruth - 29-03-2009 o 01:12.
AkonBruth jest offline  
stary 28-03-2009, 18:33   #47
Robin
Tibia.pl support

Robin's Avatar

Data dołączenia: 02 11 2006

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Guardia
Poziom: 182
Skille: n/d
Poziom mag.: 76
Domyślny

1) Nazywam się Robert i mam 15 lat (w kwietniu skończę 16). Nie mam specjalnych zainteresowań. Po prostu interesuję się wszystkim po trochu, ale jeśli miałbym wybrać coś szczególnego to chyba literatura i gry fantasy. W tym roku stanę się absolwentem gimnazjum, a na dzień dzisiejszy średnia nie jest mniejsza niż 4.0.

2) Jestem na forum dość długo. Znam panujące tu zasady. Staram się nie przesadzać z ilością postów. Udzielam się również na innych forach (czasem nawet angielskojęzycznych). Mam małą kolekcję wygaśniętych warnów. Na ty forum nie osiągnąłem zbyt wielu sukcesów. Kiedyś byłem moderatorem na prywatnym forum mojej szkoły, które już nie istnieje .

3) Gram prawie tyle ile jestem na forum. Gram nie po to aby tylko expić i ,,noł lajfić" tylko po to, aby poczuć przyjemność z gry. Obecnie posiadam 133 RP. Staram się, aby Tibia nie była ważniejsza od nauki.

4) Chcę zostać moderatorem po to, aby walczyć z plagą rozprzestrzeniających się kont rozsyłających angielskie posty i linki. Chciałbym również znowu poczuć jak to jest być moderatorem. Czas jaki może będę przeznaczał na moderowanie będzie nawet spory gdyż mam dużo czasu wolnego.

5) Mam już niewielkie doświadczenie co do tych spraw. Staram się sumiennie wywiązywać od obowiązków. A poza tym, gdybym nie czuł się na siłach nie pisałbym podania, prawda?

6) Nie przypominam sobie aby z jakimś skakał sobie do gardeł. Mam 5 warnów za wyrywkowe łamanie regulaminu.

7) Chętnie zobaczyłbym na tym forum dział PBFa prowadzonego w klimacie tibijskim i nie tylko.

8) Jest to dość trudna decyzja, ale wybrałem:
-Inne
-Mainland
-Profesje

9) Gdybym stał się nowym moderatorem starałbym się (jak napisałem wyżej) wywiązywać się z obowiązków sumiennie i odpowiedzialnie. Chciałbym przyczynić się rozwojowi się strony. Staram się pisać zwięźle, na temat i (przeważnie) bez błędów. Jestem dość kreatywny i twórczy, a w pisaniu postów, wspomagam się wyobraźnią.
Robin jest offline  
stary 29-03-2009, 13:23   #48
Snagoth
Cease & Sekkle

Snagoth's Avatar

Data dołączenia: 27 10 2006
Lokacja: Warszawa

Imię: Snagoth
Profesja: Sorcerer
Świat: Eternia
Poziom: 70
Snagoth ma numer GG 8429069
Domyślny

Witam

1) Parę słów o sobie (imię, wiek, zainteresowania, postępy w szkole, praca)

Mam na imie Michal, mam 20 lat, studiuje zarządzanie w Spolecznej Wyzszej Szkole Przedsiebiorczosci i Zarzadzania w Warszawie i pracuje od pol roku w Centrum Informatyki Pzu Interesuje sie przede wszystkim komputerami a konkretniej internetem jesli mozna to tak nazwac, dlatego ze ciekawym jest jak wiele mozna zrobic w dzisiejszych czasam majac jedynie komputer podlaczony do internetu. Z tym wiąże swoja przyszlosc bo nie widze siebie codziennie rano w fabryce odbijajacego karte.

2) Doświadczenie na forum (ile czasu, jakieś sukcesy?, moderowanie na innych forach?)

Na forum jestem od 2004 roku. Po stworzeniu nowej postaci w Tibii postanowilem takze stworzyc nowe konto na forum, ktorym jest to konto. Sukcesem chyba mozna nazwac dojscie do supportu tibia.pl. Na jednym z for jestem administratorem juz od jakiegos czasu... zdążyłem poczuc na wlasnej skorze ze im wieksza pozycja tym wieksza odpowiedzialnosc za to co sie robi, za ludzi ktorym zleca sie cos zrobic itd

3) Doświadczenie w grze Tibia (nie najważniejsze, aczkolwiek przydatne. poziomy, osiągnięcia itp.)

Tibia interesuje sie od 2004 roku. Zaczynalem od gry paladynem, wydawalo mi sie ze ta profesja jest polaczeniem najlepszych cech reszty profesji, lecz po 2 latach gry nim zauwazylem ze to wcale nie jest takie proste jak mogloby sie wydawac, cechy o ktorych myslalem ze sa zaletami, wiele razy okazywaly sie wadami, wiec postanowilem nie stac pomiedzy obrona(kina) a atakiem(mage) tylko sie okreslic i... temperament chyba zwyciezyl, wybralem sorcka . Grajac paladynem poznawalem Tibie, uczylem sie jej i nawet majac maxymalnie 53 lvl nim, nabralem duzo doswiadczenia przez 2 lata... grajac przewaznie nie expilem, tylko zwiedzalem, probowalem rozwiazac rozne dziwne zagadki (jak wieza na hills czy znalezienie yellow rose <3!). Sorkciem natomiast skupilem sie juz na grze, chcialem wkoncu wbic ten 100 lvl, zrobic anni itd (to takie charakterystyczne momenty w Tibii) a pozniej znow wrocic do latwego zycia Tibijskiego nie skupiajacego sie na godzinnym expieniu solo (bo z kumplami mozna caly dzien na huncie siedziec ). Osiagnalem nim maxymalnie 73 lvl.

Moderatorem chce zostac dlatego ze... na forum jestem praktycznie codziennie (jesli nigdzie nie wyjde czy cos, wiadomo... trzeba byc czlowiekiem) bo zawsze cos do zrobienia jest na kompie albo po prostu nie chce mi sie nigdzie wychodzic i za kazdym razem przegladajac forum widze tematy czy posty ktore nadaja sie do skasowania, uzytkownicy, ktorym ostrzezenia a nawet banany by sie przydaly... zreszta.. sami wiecie ile tego syfu jest i jak szybko pojawia sie nowy, natomiast bedac moderatorem moglbym od reki to kasowac i nagradzac bo az nie moge patrzec jak temat stoi pare dni a jest durny jak i jego autor, a raportow pewnie polecialo juz z 50.. ;s. Mysle ze jednak polroczny staz moderatora i kolejne ponad pol roku jako administrator daly mi wystarczajace doswiadczenie bym i tu mogl byc moderatorem i rzetelnie wykonywac ta robote . Kolo 4-5h praktycznie codziennie moglbym poswiecic i to w roznych godzinach, zaleznie od zmiany, wiec czasami bylbym do poludnia, czasami od poludnia.

Mysle ze sie nadaje z wielu wzgledow. Od poprzedniego naboru na modow, 'pracowalem' duzo jako modek, admin, koordynator i wszystko w jednym (na forum i w terenie) i doswiadczylem tego o czym wczesniej moglem tylko spekulowac i szczerze moge przyznac ze najwiekszym problemem u osob na takim stanowisku jest brak czasu/lenistwo... Jako admin mialem takie same problemy jakie sa i na Tibia.pl, z 10 nowych osob, ze 3 caly czas przykladaly sie do pracy i dzialaly.. siedmiu osob po miesiacu nie bylo praktycznie widac... bo niestety sa ludzie ktorzy nie beda sie wysilać.. za darmo o.O.. ale przeciez kazdy chce byc modem i miec wladze.. tylko szkoda ze za wladze nie umieja sie odwdzieczyc wlasna praca... Wracajac do pytania, mysle ze z moja rzetelnoscia na stanowisku moda nie byłoby problemu. Sprawdzilem sie jako mod i admin, jako dobry supporter (chyba ) to mysle ze i z pozycja moda na t.pl nie byloby problemu.

nie.

7) Czy masz jakieś propozycje i pomysły na rozwój strony? Jeśli tak, to napisz od razu w skrócie jakie
.

zmienilbym troche ulozenie strony a co za tym idzie dodaloby sie nowe opcje (ankieta? foto dnia?)... ciezko troche mowic o tym co by sie chcialo zmienic, nie znajac dotychczasowych planow... bardziej od wymyslania nowych rzeczy nadaje sie do oceniania juz wymyslonych pod wzgledem ewentualnych problemow, skutkow itd... jestem umyslem scislym, to dlatego

- na pewno filmy
- na pewno temat z fotkami z mojego swiata (syf co chwile, a zeby to usunac musze na priv kontaktowac sie z modem/adminem bo inaczej nie zniknie to nigdy chyba)
- tutaj dowolnie

9) Dlaczego mamy wybrać właśnie Ciebie? Przekonaj nas

Dlaczego mnie? Bo sie do tego nadaje, po prostu. Jestem na forum juz dosc dlugo, gram w tibie praktycznie tak dlugo jak siedze na forum, w tibii skupialem (bo teraz praktycznie nie gram, nie mam ochoty.. zreszta tak jak w inne gry) sie na poznawaniu jej a nie exp exp exp, mam doswiadczenie w koordynowaniu tysiacami uzytkownikow juz od jakiegos czasu, wiem juz po prostu jak to wyglada z drugiej strony i teraz mysle ze duzo rzetelniej moge powiedziec ze chce.. pomimo wszystkich problemow z tym zwiazanych. Nie lubie nikogo przekonywac, bo to jest w pewnym sensie narzucanie wlasnego zdania... a ludzie powinni sami sobie wyrabiac zdanie na temat innych ludzi po tym co robia, co mowia itd, więc... zdecydujcie

Pozdrawiam, Snagoth
Wybitne umysły są zawsze gwałtownie atakowane przez miernoty, którym trudno pojąć, że ktoś może odmówić ślepego hołdowania panującym przesądom, decydując się w zamian na odważne i uczciwe głoszenie własnych poglądów.
www.wolnekonopie.pl
www.otwartapestka.info
www.spliff.pl
~Albert Einstein
Snagoth jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania