Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 06-05-2009, 16:26   #41
driff
Użytkownik forum

Data dołączenia: 18 10 2006

Domyślny

Porażka >.<
Czegoś tu nie rozumiem, ludzie marudzą, że mogą zostać zabici i stracić lvl i eq, to dlaczego grają na serwerze PvP? Istnieją przecież serwerki na których można się podniecać zabitym demonem i super lootem w domku. Jak dla mnie bez sens ja w tej grze czuje klimat głównie ze względu PvP,

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Erverse Pokaż post
Też wolę starą tibię, chociaż była ona troszkę nudniejsza. Jakby połączyć fizykę gry z 7.6 bądź starszych wersji z tibią dzisiejszą (tj. outfity, moby i ogólnie grafika) to powstałoby coś ciekawego ;>
To dobry pomysł ale i tak nie ma na co liczyć.

Ostatnio edytowany przez driff - 06-05-2009 o 16:33.
driff jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 06-05-2009, 16:48   #42
Szpicel
Użytkownik Forum

Szpicel's Avatar

Data dołączenia: 03 06 2005
Lokacja: Kołobrzeg

Domyślny

-Ograniczyc strate lvl i skilli do "zzerowania bara".
-Wypadanie przedmiotów tylko dla agresorów.
-Olbrzymia ilość questow

Reszte zostawic.
stary 06-05-2009, 17:37   #43
Markos_Knight
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 06 2007
Lokacja: Polska Dolny Slask Lubin

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Marcos
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Chimera
Poziom: 73
Poziom mag.: 58
Domyślny

Jejciu! Niektóre ich pomysły to parodia xd Najlepiej zostawić jak jest, i tak wystarczająco już pogorszyli tibię....

Nie podoba mi się uciekanie do PZ jak sie ma "Fight...."

Jak zmienią na takie cos jak ze 100 level nie moze bic sie z 30 tylko minimum z 60 to już nie gram w tibię ;/

Te CipkiSoft to mnie tak denerwują z tymi update`ami
stary 06-05-2009, 17:51   #44
Monte
Użytkownik Forum

Monte's Avatar

Data dołączenia: 13 06 2004
Lokacja: Nowhere

Monte ma numer GG 4447617
Domyślny

Nie płaczcie. Jeśli na coś się zdecydowali to już to zrobią. Z tym jest jak z decyzją sędziego na meczu ;P W 99.99 % przypadków nie da się jej odwołać.

Playing in memory of MMoH and MMoG. Miss you!
Monte jest offline  
stary 06-05-2009, 18:05   #45
Sr@x
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 06 2007

Profesja: Elder Druid
Świat: Iridia
Domyślny

Co to kurde za moda (już od długiego czasu), że dzieci ciągle płaczą za tibia 7.6 o0 chcesz grać pod 7.6 to won na otsa.
Teraz jeżeli chcesz być kul motherfaker pimp to pisz na forum:
AJ mam BIG HOŁP ABY WRÓCIĆ 7.6 oneoneoneon!!!!!!11

Wiem że wtedy było fajnie, gram od czasu kiedy nie było jeszcze trade (nie wiem jaka to tibia) ale nie płacze jak reszta. Tylko szkoda że wtedy taki 140 knight to expił jak sorc tylko że z większą ilością hp, a o mocy sorów to nawet nie wspomnę.
Wiadome powinno być to zmienione (magia bije najmocniej ale drożej, na odległość paladyni ze średnią kasą i najci z profitem) no ale jak zamierzacie modernizować tibie to piszcie sobie posty na tibia.com bo na tibia pe el to możecie sobie pedobera wzywać -.-

@topic:
moim zdaniem to takie pokazanie że coś robią (co robić, żeby się nie narobić)
stary 06-05-2009, 19:30   #46
Zamne
Użytkownik Forum

Zamne's Avatar

Data dołączenia: 04 04 2006
Wpisy bloga: 7

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Sorcerer
Świat: Isara
Poziom: 1
Skille: 10/10
Domyślny

Cytuj:
6. Tibia to trudna gra, niech tak zostanie!
ta jasne -.-

w dawniejszych czasach padalem czesto, a teraz beda sie nooby cieszyc i padac po 50 razy dziennie...

notka here
Ukryty tekst:
Cytuj:
gdzie najlepiej expić pallem na rooku?
Cytuj:
12:05 CM Andasstra on Askara [2]: no kurwa in here.. thats not nice-.-
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez TheDwarf
Cytuj:
daj, ja ci zrobie ludzika
..O
./|\
../\/
./
Ja przeczytalem zamiast ludzika, to "lodzika" i cale 60 sekund szukalem w tym obrazku czegos zboczonego HAHA
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mapa_Europy Pokaż post
Miał swoje 5 minet.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez OwntibiaForFree
Nie zdziwcie sie jak anty vir bedzie wam szalal wkoncu to keylogger
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Azris- Pokaż post
Mikolaj upil sie kakalem ;d

Ukryty tekst:
Zamne jest offline  
stary 06-05-2009, 20:27   #47
Szmyr
Użytkownik forum

Szmyr's Avatar

Data dołączenia: 06 05 2009
Lokacja: Rybnik

Imię: Herior
Profesja: Paladin
Gildia: brak
Świat: Arcania
Poziom: 25
Skille: 68/48
Poziom mag.: 9
Domyślny Ehh tylko dla kasy ...

Hmm Tibia 7.6 była najlepsza z tym się zgodzę wtedy zaczynałem niie było hotkei był git runy od levela to był błąd kiedyś sie liczył magiczny zdarzało sie że 8 sork je*** z Sd i co zdziwko było i był klimat kiedyś to na Draga to sie grupki po 5 - 8 osób zbierały i była zabawa demon to było marzenie a teraz jakiś noobek sobie wyboci 90 lev i jedzie niestety nic niedają prośby o 7.6 bo cipkom i tak chodzi o kaske a nie o to żeby gra była wymagająca i odstraszająca noobków trudnością hmm kiedyś sie padało wiadomo najpierw wkurzenie chwilowe ale zachwile się śmiało z własnej słabośći np że się niedało rady 2 kolesiom na cycach ateraz dupnijcie jeszcze manaruny najlepiej tp runki do pzetu za jakies 5cc i może fast attack i będzie dopiero ots
hmm lepiej gdyby pomyśleli nad questami i terenami najlepiej gdyby połaczyli troche 7.6 z 8.4 i niedodopczuli tylu nowych itemów typu skulkrejker armor itp. bo kiedyś to się pamiętało all items a jeżeli ktoś płacze jak dednie to noob jak w każdej grze sa zwycięstwa i porażki np zwyciestwem może być
wylocenie z dla rh lub z orsha mpa albo poprostu wbicie levka a porazką ded jak ktoś absolutnie niechce byc bitym ani bić to non pvp co do pomysłu summonów na non pvp to hmm mysle ze potem by bocili mc +tibia auto i jadą a tak jest nieco trudniej jeżeli cipki chcą ją utrudnić to nieróbcie updatów które upraszczają gre dla noobków bo czasami tylko udajecie że coś robicie dla niepoznaki lenistwa powinno byc cos takiego jak robisz konto po angielsku 7 grzechów głownych w tibii i np
1-thief -7wybijanie potworków
2-pk bezpowodu
3-spam
4-obrazanie innych
5-bocenie
6-zabijania za narodowość

ogólnie niech cipsoft zrobi coś nie dla kasy moze łagodny powót do trudności z 7.6 a pvp zostawia taki jaki jest jednym słowem niech postaraja sie żeby było mniej noobków i tyle

Niepłacz kiedy się zwiniesz ;]]

po czym poznać nooba jak padnie lub go okradną robi tak :
Szmyr jest offline  
stary 06-05-2009, 21:51   #48
Sr@x
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 06 2007

Profesja: Elder Druid
Świat: Iridia
Domyślny

up. idz na otsa 7.6 -.-

Cytuj:
niedodopczuli tylu nowych itemów typu skulkrejker armor itp. bo kiedyś to się pamiętało all items
tak tak najlepiej jak by było plate armor, c armor, dsm i mpa to takie pół mózgi by zapamiętały

Cytuj:
kiedyś sie liczył magiczny zdarzało sie że 8 sork je*** z Sd i co zdziwko było
taaa mass log, trap, combo sd. teraz do combo to chociaż trzeba 45 dobić i świetnie

Cytuj:
i był klimat kiedyś to na Draga to sie grupki po 5 - 8 osób zbierały i była zabawa demon to było marzenie a teraz jakiś noobek sobie wyboci 90 lev i jedzie
to niezłe nooby musiały latać po 5-8 osób na draga , biegałeś z całą rodziną? a demony tak marzenie dla ludzi z pod depo na facc area

aha napisałeś jako kolejna osoba że chcesz 7.6, dostaniesz ciastko
stary 06-05-2009, 22:19   #49
Darren
Użytkownik forum

Darren's Avatar

Data dołączenia: 18 04 2009
Lokacja: Gdynia

Domyślny

Cała dyskusja nieco odbiegła od tematu artykułu
Darren jest offline  
stary 06-05-2009, 23:01   #50
Rocket Slayer
Użytkownik Forum

Rocket Slayer's Avatar

Data dołączenia: 01 07 2006
Lokacja: Mikołów, niedaleko zamtuzu :)

Imię: Majk
Profesja: Elite Knight
Świat: Secura
Poziom: 146
Rocket Slayer ma numer GG 9457986 Send a message via Skype™ to Rocket Slayer
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sr@x Pokaż post
Co to kurde za moda (już od długiego czasu), że dzieci ciągle płaczą za tibia 7.6 o0 chcesz grać pod 7.6 to won na otsa.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sr@x Pokaż post
up. idz na otsa 7.6 -.-
Jeśli nie grałeś na 7.6 to z łaski swojej spierdzielaj z takimi poradami. Znajdź mi otsa z takim wsparciem, z całą mapą, z takim klimatem jaki panował wtedy. Co, ciężko znaleźć? Więc z łaski swojej - zamknij mordę, gdyż to już się robi irytujące...

ontop
Cytuj:
6. Tibia to trudna gra, niech tak zostanie!
Oni nadal tak twierdzą???

Podoba Ci się ta pszczyla? Może chcesz jej wystawić 10 na fotce.pl?

Ostatnio edytowany przez Rocket Slayer - 06-05-2009 o 23:03.
Rocket Slayer jest offline  
stary 07-05-2009, 11:27   #51
Giorio
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 02 03 2009

Profesja: Paladin
Świat: ;P
Poziom: 57
Skille: 82 ->>
Poziom mag.: ;P
Domyślny

up@ are you a nub?

top@ Kiedyś nie trzeba było odczekać ileś tam, aby znów użyć runy, tylko miotało się od razu. Oczywiście miało to swoje wady, bo wystarczył bot aby kogoś zlikwidować w 5sec.

spam@ Czy ktoś zauważył, że każdy tibiok najbardziej wielbi czasy, w których to zaczynał? Jaki z tego wniosek?

Sami się zastanówcie.

Ostatnio edytowany przez Giorio - 07-05-2009 o 11:31.
Giorio jest offline  
stary 07-05-2009, 13:00   #52
Kubaland
Użytkownik Forum

Kubaland's Avatar

Data dołączenia: 21 11 2006

Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Świat: Secura
Domyślny

Hmm. Pomysłów mają chyba bez liku, ale pomysły dobre, a co dopiero te co wypalą - malutko ich ;p

Kubaland jest offline  
stary 07-05-2009, 13:28   #53
AdiZgOlekk
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 10 2008
Lokacja: ZGORZELEC

Świat: Pandoria
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wladca sedesu Pokaż post
dobrze myślą, na moje powinno być coś w stylu, innych gierek,
Podbiega taki 60-80 lvl i zabija 20-30 bo mu się nudzi, i tak bez końca, expisz takim 30 dobijasz lvl a tu zonk, przybiega tki frajer i Cie zabija.... tłumaczac się "bo mi się nudzi", nawiąże tutaj do metina,(...)

po pierwsze : to nie jest metin tylko tibia
po drugie : co bedziesz plakal bo ktos cie ubil? odrobisz sobie lvl nastepnym razem
po trzecie : Świat: Secura - to wszystko wyjasnia
AdiZgOlekk jest offline  
stary 07-05-2009, 13:31   #54
AdiZgOlekk
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 10 2008
Lokacja: ZGORZELEC

Świat: Pandoria
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sir rafski Pokaż post
To jest tylko połowa prawdy...
Zapomniales dodac :
- jak jestes innej narodowosci...
- jezeli expisz za szybko..
- albo jezeli zrobia ci PA i uciekniesz lub maja "lagi"-- to akurat pozdro dla Wanted z Azury ;P
hahaha wiedzialem ze te twoje argumenty maja cos zwiazane z wantedami ;p
AdiZgOlekk jest offline  
stary 07-05-2009, 14:32   #55
voyant
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 04 2009
Wpisy bloga: 2

Imię: Voyant
Poziom: 202
Poziom mag.: 80
Domyślny

Oby wycofali exive.
- Najlepsza strona ze statystykami tibijskimi, kalkulatory exp, 30 dniowa historia expa! Jeżeli jestes ciekaw kto expi najlepiej, jaki jest najlepszy lvl oraz kto wbił najwięcej expa ogólnie lub na twoim serwerze zapraszam na www.tibiastat.com
voyant jest offline  
stary 07-05-2009, 15:06   #56
mc200
Użytkownik Forum

mc200's Avatar

Data dołączenia: 16 10 2006

Profesja: Knight
Świat: Gaalaaanaa ;d
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez jerrry Pokaż post

= Cipsoft traci pieniądze z prawdopodobnych kupców premium

Ogółem rzecz biorąc...Nie podoba mi się nowy news...
... Popatrz ile kupców premium Cipsoft stracił banując boterów. I co? Dalej banują, więc nie narzekaj.
mc200 jest offline  
stary 07-05-2009, 17:08   #57
Koxiu
Użytkownik Forum

Koxiu's Avatar

Data dołączenia: 29 12 2007
Lokacja: Łódź

Imię: I** V***
Poziom: 270
Poziom mag.: 87
Domyślny

Przestancie glupoty gadac PVP jest potrzebne bo to pokazuje nooba i innym goscia gdzie jest ich miejsce, po smierci powinno sie tracic duzo by odczuc strate... i pvp powinno byc sztuka nie tak jak teraz hotkey i lecisz.. pewnie polowa obecnych 200 lvl nie potrafilaby trafic z sd w pelnym biegu PoZdRo

Like Bush and Saddam, I'm a find out
Where Em Laden's hiding and bomb him first
It could be much worse, I could be hotter than yo scrubs
Mask and glove, gun hot from burnin ass up
We gon' clap back, we gon' clap back
~~Let's take 'em to war niggaz!~~
Koxiu jest offline  
stary 07-05-2009, 17:29   #58
informat6
Użytkownik Forum

informat6's Avatar

Data dołączenia: 30 06 2007

Stan: Niegrający
Domyślny

czytam sobie tak ten temat i mam swoją opinie. W tibie już nie gram, znudziła mi się. Zagrałem w wowa - wszystkie miesjca do expienia zawsze są wolne! (grałem do 14 lvl, a teraz czekam z aktywacją 1 miesiąca gdy będę miał więcej czasu).Grałem w tibie 7.6 i wtedy się uczyłem. Jako newbie wyszedłem na maina z 800 gp, a rook przechodziłem w tydzień. Grałem na pvp, i wiedziałem że mogę zginąć XD. Wtedy byłem też naiwny i gracz Gruba Peja mnie zabijał aż dostał red skulla, a nie wiedział że po miesiącu mija i skończył grę XD. Gdy tak grałem weszły nowe updajty. Najlepsze były gdy wprowadzili bank i wprowadzili standardową odległość strzału z różdżek. Pamiętam że w 7.630 lvl zawsze miał szacunek od nowych. Powoli wbijając 27 lvl zaczęły się zmiany w tibi. Chyba w upie 8.0 napakowali knajcika, i mój sąsiad zaczął ponownie grać. Acchhh te przygody. Podróż do isle of kinghts, wycieczka do innych miast bez statku, czy też zwiedzanie nowych terenów. Po 8.0 ja jako druid z 29 lvl i mój sąsiad knight chodziliśmy do kopalni dwarfów. On na gurady, ja na kilka guraddów i inne krasnoludki. Szkoda tylko że po 8.0 druid i sorc stracili tyle mocy.
Zaciekawiło mnie w temacie że nikt nie podał takiego pomysłu. Cipsoft powinien te dobre pomysły (hotkey tylko na tekst, bank, różdżki) posklejać, druta i sorka cofnąć z mocą do 7.6, knighta i palla do 8.0 i założyć serwery np. Timera (od Time) (PVP), Oldera(od Old)(NPVP) i Hopera(od Hope)(PVPE). dostępne tylko dla PACCÓW. Jestem pewny że wskaźnik sprzedaży pacców wzrośnie o 60%, ale nie więcej bo noobki będą wolały teraźniejszy, darmowy system gry.

informat6 jest offline  
stary 07-05-2009, 18:01   #59
ZwirekM
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 09 2006

Domyślny

Ogolnie rozchodzi sie o Bongo team na iridi :/
Wprowadzili sd od 45+ zeby nas zniszczyc.
-Wbilismy 45 +

Chca zrobic z pvp server no pvp? Bo ludzie placza ze ich bija? To jest jakis zart... Chyba idac na pvp automatycznie zgadzasz sie ze bedziesz zabijany , paowany etc etc.. Jak komus sie nie podoba to won na no pvp.

Bo liczy sie pking a nie ciagly exp... Ta gra nie ma sensu. Smierdzi gownem. Biznes nic wiecej.
ZwirekM jest offline  
stary 07-05-2009, 20:49   #60
D_mon
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 03 10 2007

Żarówka

"Tylko niektóre grupy graczy mogłyby być znalezione przez Exivę: postacie z białej listy, którzy zgodzili się zostać dodane do tego wykazu, członkowie gildii, członkowie party, gracze z czaszkami i zawodników z Soulfire. Niektórzy gracze zaproponowali, aby listę graczy ‘Kto jest online?’ zrobić jako dodatkową opcję;"

gracze z czaszkami - Tylko Yellow/Green/Red, ponieważ white czasem służy tylko do straszenia, więc jeśli będzie dało się namierzać white "łowcy" będą podkładać jakiś noobków.

Soulfire- Dotychczas zostawał używany do przytrzymania PZ'eta nie trzeba go ulepszać.

"Ograniczenie mocy tego zaklęcia mogłoby znowu zrobić z Tibii interesującą grę, w której potrzebne są umiejętności, aby kogoś śledzić i znaleźć;"

Jeśli poważnie myślą o wprowadzeniu opcji rozwoju "łowcy" dobrze by było stworzyć specjalne runy/bronie/czary np.
Runa Exivy(teraźniejszej)- Czysta, nieskazitelna moc exivy którą dysponujemy teraz.
Sharp Arrow/Sharp Knife- Bezpośrednie trafienie powoduje krwawienie.
Hidden force- zaklęcie które informuje nas kiedy ktoś przejdzie przez naznaczone pole.
Runa Ukrycia-tylko jeśli exiva nie zostanie zmieniona.

Jeśli komuś się spodoba jeden z moich pomysłów byłbym wdzięczny gdyby go przetłumaczył na język narodowy tibii i wkleił gdzie trzeba
D_mon jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania