Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 26-10-2009, 12:02   #41
Nonex
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 10 2007

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Domyślny

Sa plusy sa i minusy troche najebali w tym pvp no ale kto placi ten wymaga a wiadomo kto placi w wiekszosci na cipsoft walniete dzieci co nie mogly grac na pvp enforced bez blesow i aoli bo jak dostali hunta za ryj to w ciagu dnia wracali na rooka. Sad. Nigdy nie wybacze tego CIpom

Nonex jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 26-10-2009, 14:47   #42
Azjateczka
Użytkownik Forum

Azjateczka's Avatar

Data dołączenia: 14 10 2009
Lokacja: Londyn

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Azura
Poziom: 58
Poziom mag.: 48
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Antocyjan94 Pokaż post
Ale ten przypadek który podałeś nigdy nie zdarzył się na moim servie dlatego nie pomyślałem nad tym ale wydaje mi się że to są bardzo rzadkie przypadki gdyż 90% huntów są dawane za nagminne pk kumpla lub ciebie lub za wyzwiska. Wiele zależy od charakteru i znajomości osoby udzielającej hunta. Aczkolwiek wydaje mi się że jeden resp dragów jak ten koło veno nie zastąpi pacc'om darashi

mnie zabilo 3 pk ( ja = 21 lvl oni 50 45 i 35 ) za to tylko ze nalezalem do brazylijskiej gildii ... nalezalem od 2 dni ...

wiec nie piernicz ze 90 % huntow sa dawane za nagminne pk ....
Azjateczka jest offline  
stary 26-10-2009, 15:47   #43
Antocyjan94
Użytkownik forum

Data dołączenia: 25 10 2009

Domyślny

Ja zostałem tylko raz zaatakowany na 32 lvl przez rs'a zadnego loota . Porównaj sobie ta (na 21 lvl) śmierć do innych na które zasłużyłeś. Wyjdzie ci 90% z własnych przyczyn. Poza tym to jest zwykły ded czasami ja noobem dla loota pekuje ale nie daje hunta tak o.
Antocyjan94 jest offline  
stary 26-10-2009, 16:32   #44
Krajzel
Użytkownik Forum

Krajzel's Avatar

Data dołączenia: 19 08 2006

Imię: Krajzel
Profesja: Elite Knight
Gildia: Casa Rosso
Świat: Iridia
Poziom: 123
Skille: b.d.
Poziom mag.: 8
Krajzel ma numer GG 9625503
Domyślny

@up
To chyba grasz na jakimś servie opanowanym przez brazoli...Albo masz 20lvl i expisz na rotach. Ja padałem od graczy z 10 razy i zawsze bez powodu.

Przytocze 2 posty ogrey, komuś może sie nie chce czytać milion pytań na forum t.com.
Cytuj:
Hi again!

Teleporting
Will still be able on Optional PvP.

No blocking
"You will have to move your character in a direction twice within 5 seconds in order to access a square that is preoccupied" means, indeed, that you have to double tap your arrow key or double click with your mouse.

Player combat on Optional PvP
PvP fights are only possible if both sides agree. In other words: the war system has to be used to do that.

PZ block within the scope of the war system
The character that attacks another character instantly gets a PZ block. The one that is being attacked only gets a PZ block when he fights back.

Joining guilds that are in war
A guild which is in war, sent a war declaration to another guild or received a war declaration cannot invite any players to join. That's how we will start. Further options might be implemented at a later date.

Stacking on Optional PvP
Characters on position 2 or lower...

* will not be able to attack players. But they can attack monsters!
* will not be able to cast area runes or area spells (including strike spells). But they can cast other runes and spells which do not have an area effect.
* will not be able to heal others. But they can heal themselves.

Stacking on Open and Hardcore PvP
Only if a character is deep inside a stack he has to leave the stack first before he can attack other players or creatures. "Deep inside a stack" means roughly (!) around position 9, but it depends on the actual square the stack is on. We cannot give you an exact number.

Magic walls and wild growth on Open and Hardcore PvP
Magic walls and wild growth can still be used for blocking on Open and Hardcore PvP, even by characters that are not involved in the war. You have the possibility to get rid of those troublemakers via game design on these world types. In order to achieve that without getting a black skull, use your unjustifieds wisely.
Cytuj:
Correction

Hi everybody,

when you declare war to another guild, the maximum penalty payment that can be set actually is 2.000.000.000 (2kkk). It was a typo. Sorry for that!
@down
Na iridii od zawsze panowali szwedzi, do tego nie znasz sytuacji na różnych serwerach a się wypowiadasz. Bardzo dużo jest guild zabijających graczy bez powodu (dla paymentu), chociaż po tej "pro" łatce z 20 fragami za 1 gościa troche mniej. Zresztą ta dyskusja do niczego nie prowadzi.

Ostatnio edytowany przez Krajzel - 26-10-2009 o 20:15.
Krajzel jest offline  
stary 26-10-2009, 17:11   #45
Antocyjan94
Użytkownik forum

Domyślny

Człowieku mam 64 sorca i tylko raz padłem bez powodu (wyżej wymienione) może dlatego że jestem raczej znany na servie z powodu m lvl. A panujące gildie są polskie Anima oraz Chosen Ones. więc albo macie pecha albo kłamiecie lub jesteście początkującymi graczami
Antocyjan94 jest offline  
stary 26-10-2009, 20:49   #46
Alkonn_89
Użytkownik Forum

Alkonn_89's Avatar

Data dołączenia: 14 05 2008
Lokacja: Wrocław

Imię: Alkonn
Profesja: Royal Paladin
Świat: Askara
Poziom: 180
Skille: 101/81
Poziom mag.: 24
Domyślny

Podsumuje ta dyskusje szybko i prosto...
Osoby ktore sa przesladowane za narodowosc lub za free ucieszy mozliwosc zmiany serva... a jak komus dobrze na swoim servie to niech gra dalej i niech nie marudzi. wkoncu ma dobrze

/Alkonn.
Alkonn_89 jest offline  
stary 26-10-2009, 22:04   #47
Antocyjan94
Użytkownik forum

Domyślny

Ludzie zastanówcie się nad tym czy umiecie czytać nie mam zamiaru nikogo urazić ale ja piszę o huntach , nie o pojedynczych dedach. Odpisałem jednej osobie i już się zmienił temat. A zmiana światów nadal mi się nie podoba. Nałoże komuś hunta bo mnie będzie bezczelnie wkurw... A on sobie ucieknie na inny serv. Ja tak nie zrobię bo mi szkoda pieniędzy, już wole pacca sobie kupić

Ostatnio edytowany przez Antocyjan94 - 26-10-2009 o 22:08.
Antocyjan94 jest offline  
stary 27-10-2009, 12:58   #48
Nonex
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 10 2007

Domyślny

Huntowanie kogos bez powodu nie istnieje zawsze jest powod stary jak swiat chec zysku(payment,eq) dobra zabawa(mi sprawialo przyjemnosc random pk) inne pobudki typu nick, kraj pochodzenia, ewentualnie zabijalalem ludzi z mniejszych powodow chociaz by bo pojawili sie w zlym miejscu w zlym czasie i padali po x razy dziennie(nie rozumiem tej tendencji ktos raz padnie to potem coraz latwiej go zabic jakby poddal sie psychicznie) Gralem swojego czasu na Inferni gdzie nigdy nie bylo limitu na zabijanie a takich psycholi do mordowania nie winnych pikseli bylo cale stado i nie chodzi tu bynajmniej o jakies 20 lvle i noob chary a powazna gre o powazna kase.

@temat zmiana swiata na inny bedzie skutecznie wykorzystywany do przekretow i innych noobowatych spraw. Zaloze sie ze zaraz powstanie Tibijska lista Most Wanted graczy poszukiwanych na kazdym swiecie gdzie za ich glowe zaplaca ludzie z servera z ktorego ucieka albo nawet gildie miedzy serverami beda si dogadywac kogo tepic wiec jak jestes tibijskim frajerem wybieraj ostroznie na jaki swiat zmieniasz bo ze nie ma tam starych tepicieli nie oznacza ze nie zajma sie Toba nowi ^^ Sam chcetnie zrobie taki serwis Nasz-Hunt.pl LOL

Ostatnio edytowany przez Nonex - 27-10-2009 o 13:02.
Nonex jest offline  
stary 27-10-2009, 22:01   #49
Zamne
Użytkownik Forum

Zamne's Avatar

Data dołączenia: 04 04 2006
Wpisy bloga: 7

Profesja: Sorcerer
Świat: Isara
Poziom: 1
Skille: 10/10
Domyślny

najchujowszy uptade ever. pvp na nub pvp, niemoznosc robienia trapow, "wojny" (czy kurwa cip mysli ze wojenki to pedalskie na*******anko miedzy 2 zaprzyjaznionymi gildiami ktorym sie frosty znudzily?)

notka here
Ukryty tekst:
Cytuj:
gdzie najlepiej expić pallem na rooku?
Cytuj:
12:05 CM Andasstra on Askara [2]: no kurwa in here.. thats not nice-.-
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez TheDwarf
Cytuj:
daj, ja ci zrobie ludzika
..O
./|\
../\/
./
Ja przeczytalem zamiast ludzika, to "lodzika" i cale 60 sekund szukalem w tym obrazku czegos zboczonego HAHA
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mapa_Europy Pokaż post
Miał swoje 5 minet.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez OwntibiaForFree
Nie zdziwcie sie jak anty vir bedzie wam szalal wkoncu to keylogger
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Azris- Pokaż post
Mikolaj upil sie kakalem ;d

Ukryty tekst:
Zamne jest offline  
stary 27-10-2009, 23:59   #50
Wiross
Użytkownik Forum

Wiross's Avatar

Data dołączenia: 09 02 2006

Profesja: Knight
Gildia: Ardor
Świat: Kyra
Poziom: 207
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Azjateczka Pokaż post
mnie zabilo 3 pk ( ja = 21 lvl oni 50 45 i 35 ) za to tylko ze nalezalem do brazylijskiej gildii ... nalezalem od 2 dni ...
tak mi przykro...
kolejna wypowiedz "high lvla" ktory pewnie nigdy nie mial pacc i nie wie co to biala czaszka przy nicku.

kup pacca, zdobadz duzo tibijskiego doswiadczenia na zielonych smokach to cie nie beda bily jakies pionki...
Wiross jest offline  
stary 28-10-2009, 08:46   #51
nevil11
Użytkownik forum

Data dołączenia: 26 10 2009

Domyślny

WITAM.

Mam do sprzedania pacc za sms który kosztuje 25 zł (+VAT).
Należy wysłać sms o treści AA.ONEPAY 790 na numer 92555. Pózniej proszę wysłać nick postaci, serwer i poziom na numer gg 9523952.
nevil11 jest offline  
stary 28-10-2009, 11:37   #52
Maly89
Użytkownik Forum

Maly89's Avatar

Data dołączenia: 21 01 2007
Lokacja: Poznan

Profesja: Knight
Świat: Titania
Poziom: 107
Skille: 88/85
Poziom mag.: 7
Domyślny :d

@up

Passy i recka też?

Nie wiem może nie umiem czytać ze zrozumieniem ale gram teraz tzn będę jak minie ban na serwerze Titania (pvp) to będę mógł zmienić serwer na optional pvp gdzie tak naprawdę będę mógł ze spokojem poexpić co mnie najbardziej jara?

Titania Warrior

Na świecie pvp trzeba mieć siano/znajomości/CZAS
jeżeli nie masz 2 z 3 rzeczy nie masz co grać na pvp, bo zawsze będziesz nisko levelową ciotą z przypisanym paymentem za samo życie.

PoZdRo all

Ostatnio edytowany przez Maly89 - 28-10-2009 o 11:39.
Maly89 jest offline  
stary 29-10-2009, 01:33   #53
Dirk Pitt
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 05 2006

Domyślny

Boterami sie juz zajeli, teraz czas na blokerow. Ciekawe co bedzie next. Widze ze Cipsoft powoli przeksztalca funkcje GM-a to roli reprezentatywnej.
stary 29-10-2009, 20:43   #54
zielony-lp
Użytkownik Forum

zielony-lp's Avatar

Data dołączenia: 15 09 2004

Domyślny

albo mi sie wydaje... ale piszą to samo 3 raz !?

żenada.

Gdy osiągniesz 10 punktów karnych, zostaniesz automatycznie zbanowany na forum na 30 dni.
zielony-lp jest offline  
stary 30-10-2009, 01:41   #55
Brtek00
Użytkownik Forum

Brtek00's Avatar

Data dołączenia: 09 09 2007
Lokacja: Sanok

Imię: Szugar
Gildia: ??
Świat: Secura
Poziom: ??
Skille: ??
Poziom mag.: ??
Brtek00 ma numer GG 340747
Domyślny

Brak możliwości blokowania
W trybie opcjonalnego pvp blokowanie innych postaci zostanie zasadniczo wyeliminowane. Będziesz miał możliwość dostępu i przejścia tego samego pola,

GRATULUJE CIPSOFTOWI !!!!! TAK DALEJ RóBCIE DOBRZe, Że nie gram w to badziewie OMG hHAHAHabuahsdhas jeszcze raz WIELKIE GZ!!!!!!!!!!!!! najlepsza rzecz w tibi wycofac OMG
stary 01-11-2009, 00:13   #56
Tom_Brood
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 06 2007
Lokacja: Hell

Poziom: 125
Poziom mag.: 70
Domyślny

System wojen gildii? wchodzenie na innych graczy? wchodzenie na mw? walki na n-pvp? brak expa na e-pvp??
w takim razie ja ściągam mario.
Tom_Brood jest offline  
stary 01-11-2009, 20:17   #57
Kocurek93
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 11 2006
Lokacja: z bunkru

Kocurek93 ma numer GG 4941427
Domyślny

@up
dokładnie ...

@topic
podobno na stacku tylko 1 osoba może atakować, w takim razie powodzenia z Ghazem i Feru

no i jeszcze co do tego stacku na non-pvp ... cipy cioty usunęły jedyną możliwość karania w*****ających noobów ... pewnie dlatego, że takiego 20lvla zabili na ogniu jak puścił bota to zaczął spamować do cipów żeby coś z tym zrobili

powo
13:35 GM Exilya Honera [2]: get rid of that trap or you're all banished

Kocurek93 jest offline  
stary 05-11-2009, 21:07   #58
MetiuS
Guest

Domyślny

A przestań... takich noobków jest od groma... ostatnio byłem na 3 expach i wszedzie boty.. i tylko alerty maja wlaczone.. jak zacząłem bić to po jakims czasie sie odzywali i uciekali.. ;p masakra

Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania