![]() |
#41 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2008
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
Nie ma co się kłócić, każdy ma inny gust. @Gtyk Frusciante to wspaniały muzyk, cieszę się, że w tym gronie nie tylko ja go słucham ^^. @Lotress Czy oglądając obraz nie zastanawiasz się nad jego metaforycznym przekazem ? Oglądając film, zwracasz uwagę tylko na efekty ? Moim skromnym zdaniem trochę płytkie podejście, jednak każdy ma swoje. : ) Ostatnio edytowany przez Ze'To - 09-04-2010 o 00:22. |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#42 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 09 2006
Wpisy bloga: 2
Profesja: Elite Knight
Świat: Nebula
|
![]() Przekaz w tekstach? A po co to komu? Jeżeli szukasz mądrości, to sięgnij po Dostojewskiego/Prousta, ja muzyki słucham głównie dla... muzyki. No i tak już mam, że byle co, nie jest w stanie zaspokoić mnie muzycznie
![]() @up A czy nie sądzisz, że dużo trudniej jest stworzyć utwór, niż napisać tekst? Nie powiesz mi, że muzyka Schoenberga, Ligetiego czy Shostakovicha jest bezwartościowa, bo brak w niej w słów. Zresztą, brak warstwy lirycznej w piosence, pozwala skupić ci się na muzyce, interpretować ją, doznawać przy niej nowych odczuć. Otrzymanie całego tekstu na tacy jest bardzo nudne, lepiej wysilić się i starać się zrozumieć MUZYKĘ. Abstrahuję już od takich gatunków muzycznych jak hip-hop, w którym to oczywiście umiejętność pisania ciekawych linijek czy składania technicznych rymów jest bardzo ważna. Reasumując, nie insynuuj mi, iż moje podejście jest płytkie, bo zapewniam cię, nie jest. Nie zauważyłem twego posta, dlatego tak późno odpisuję ![]() Ostatnio edytowany przez Lotress - 09-04-2010 o 21:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2009
|
![]() Być może jeszcze "Bullet for my valentine".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 06 2007
Lokacja: Japonia
Wpisy bloga: 15
Profesja: Elite Knight
Świat: Calmera
Poziom: 50
Poziom mag.: 5
|
![]() Ja polecam od siebie Three Days Grace, Papa Roach, Skillet, Sum 41.
A co do LP, to słyszałem różne teorie, a nawet takie że to Punk-Rockowy zespół. W sumie to Linkin Park ma masę różnorodnych utworów, gdzie każdy jest z pod rożnego gatunku rocka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2008
Profesja: Paladin
Poziom: 45
Skille: 75/59
Poziom mag.: 12
|
![]() Ja powiem tylko tyle: Black River… Może niewiele ma wspólnego z Linkin Park i całym tym nu metalem, ale większość moich znajomych (niezależnie od upodobań muzycznych) polubiła ten zespól, więc i może Ty polubisz xP.
![]() |
![]() |
#46 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Z oczywistych Stone Sour.