![]() |
#41 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 01 2005
Lokacja: Tam, gdzie ludzie widują smoki...
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
#42 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Stan: Na Emeryturze
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() @Plyta Goowna
Człowieku! Muzyka nie musi wiązać się ze śpiewem, także nie podawaj takich głupich argumentów. "Muzyka klasyczna sux, wogóle nie śpiewają!111"- wole, jak mają nie śpiewać, niż słyszeć "pocałuj mnie w dupe[...]*******e Cię[...]*******i mnie!" |
![]() |
![]() |
#43 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 07 2004
Lokacja: Dunno :!
|
![]() Cytuj:
Z mojej strony moge podac argumenty, ktore obalaja ta plotke...
![]() Ostatnio edytowany przez Uncle Warrior - 25-02-2005 o 18:23. Powód: korekcje kosmetyczne |
|
![]() |
![]() |
#44 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 10 2004
|
![]() Hip-Hop co to za muzyka, recytowanie wiersza plus muzyka z playbacku, Teledyski (najczęstsze) gość stoi przed kamerą, trzęsie się i macha łapami, jakieś tam panienki tańczą, sry, ale dla mnie to nie jest muzyka, jeśli nie zobaczyłem "prawdziwego" Hip-Hopu to sry, ale moim głównym źródłem inormacji o HH jest telwizja, więc jeżeli się myle to dajcie mi jakiś przykład. A co do metalu, to się nie zgodzę, że każdy słuchający tej muzyki jest satanistą itd (np ja nie
![]() @down no w sumie to masz rację, ale to trochę dziwnie wygląda ![]() i jeszcze coś a mianowcie słowo "Muzyka" które mowi samo za siebie, nie musi być tekstów (chociaż przydałyby się ![]() Ostatnio edytowany przez Patimrok - 25-02-2005 o 18:29. |
![]() |
![]() |
#45 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
Taaaa... machaja lapami... bo co maja robic? Stac na scenie i nic nie robic.. stac w miejscu nie ruszac sie... podobnie jest z metalem... nie mam za duzego o nim pojecia ale kij mnie strzela jak gosc macha glowa na wszystkie strony i jeszcze niby gra na gitarze... :/
![]() |
#46 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2005
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#47 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 09 2003
Lokacja: Płock
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 209
![]() |
![]() Nierozumiem was kazdy pociska z HH ja to słucham i dla mnie niejest takie zle. Ktos powiedzial ze HH to samo co by pójsc do lasu i recytowac wiersz w rytm robania drzewa. A metal to co!!! Drą mordy i zamiataja włosami podłoge. Do ludzi co tego słuchaja nic niemam. Kazdy słucha tego na co ma ochote i tego co mu sie podoba. Ale nie zniose jak wszyscy pociskaja z HH, zwróciwszy uwage na to ze wiekszość wypowiadajacych sie forumowiczów ma 14 lat lub nawet mniej ( nie ublizajac nikomu ).
Pozdro |
![]() |
![]() |
#48 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
Wszyscy tu sie kluca bo duzo osob nie toleruje czegos innego... jak sluchaja tylko metalu czy disco polo to smialo mozna jechac inne rodzaje muzyki... to sprawa gustu.. a o gustach sie w ogole nie powinno dyskutowac. P.S. Ciagle mnie wqrwia sprawa z 'zydami i polakami'... nie moge nawet tego sluchac :/ U mnie nikt nie slucha amerykanskiego rapu ale wszyscy powiedza ze slyszeli ze Em tak powiedzial! To niesamowite...
![]() Ostatnio edytowany przez Uncle Warrior - 25-02-2005 o 18:36. |
![]() |
![]() |
#49 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 11 2004
Profesja: Sorcerer
|
![]() Nareszcie znalazlem bratnie dusze<przeciwnicy HH>Ja tez od niedawna<niedawna bo kiedys mi sie to podobalo>juz nie slucham tego hu.....Jakby sie ktos czepial to sluchalem prawdziwego HH a nie Jak zapomniec.Ostatnio na Vivie widzialem teledysk jak jakis gosciu spiewal co o jakims zyciu<tu byla cenzura>i to bylo 50%"utworu".Mnie tez wnerwia jak gosciu stoi i nawija caly czas"yo yo ziomal..."poprostu to muzyka wspierajaca blanty narkotyki i inne rzeczy wsrod mlodziezy.
Edit:Zapomnialem dodac ze u mnie rap amerykanski przejdzie bo gadaja slangiem angielskim wiec polowy nie rozumiem,ale nawet gdybym rozumial to bylo by to o 100% lepsze od polskiego HH. Ostatnio edytowany przez Progmast - 25-02-2005 o 19:07. |
![]() |
![]() |
#50 | ||||
Nieobecny.
|
![]() Okej - jedziemy z przekazem:
IRON MAIDEN: Cytuj:
Cytuj:
To tylko przykłady. METALLICA Cytuj:
Cytuj:
To tylko dwa, jak dla mnie flagowe utwory tych zespołów.... Reszta nie jest gorsza, ale jaki sens zamieszczać ctrl+c ctrl+v ? |
||||
![]() |
![]() |
#51 |
Użytkownik Forum
|
![]() HH - bardzo lubie i słucham
![]() metal-wyją jak małpy ![]()
NIEMOŻLIWE TO TYLKO WIELKIE SŁOWO RZUCONE NA WIATR PRZEZ MALUCZKICH,KTÓRZY GODZĄ SIĘ Z NATURALNĄ KOLEJĄ RZECZY,ZAMIAST WYKRZESIĆ SIŁY,BY JĄ ZMIENIĆ.NIEMOŻLIWE TO NIE FAKT.TO TYLKO OPINIA.NIEMOŻLIWE TO NIE DEKLARACJA.TO WYZWANIE.NIEMOŻLIWE TO POTENCJAŁ MOŻLIWOŚCI.NIEMOŻLIWE JEST CHWILOWE. IMPOSSIBLE IS NOTHING NIEMOŻLIWE NIE ISTNIEJE |
![]() |
![]() |
#52 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 02 2005
Lokacja: Stargard Szczec.
|
![]() Jak ty dales Metallici i Iron Maiden to ja dam kluczową (for me :P) piosenkę Blck Sabbath'u:
Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#53 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 08 2004
Lokacja: Under dark skies
Stan: Tutor
Imię: Raven Cien Gomeza
Profesja: Knight
Gildia: Maggot Corps
Poziom: 100
Skille: 90/85
|
![]() Aaa, jestesmy biedni, podatki, dzuma, kler wredny, dziewczyna nie kocha, pies nie lubi, sprzedawczyni w warzywniaku niemila, fryzjer zbyt ostry-
NAPISZMY O TYM WIERSZYK JOJOJO! Wpada pan Miszcz Ceremonyi Zdzisiu Dooze Zet z Dzidzejem 230V po czym po nagraniu 15 sekundowego playbacku i napisaniu w 5 minut textu siadaja i: dzis sobie wstalem <unc unc unc yo unc ****a> do sklepu poginalem <unc unc *** *** c***e> w warzywniaku zle metale <unc unc unc yo *******e> wygladaja jak robale <unc unc szmata ****a ***ana yo> za kapuche tu piec zeta <unc unc bit *** yo> zdzierstwo lece do klozeta <unc unc unc kurewskie zaparcie yo> nie kupilem se papiera <unc unc unc unc *****y> kto dzis dupe mi podciera <YO YO YO> Aaa, jestem w****iony, tata mnie bil w dziecinstwie, nie moge tego zniesc, moi kumple tez sa w****ieni, people=shit, nikt mnie nie rozumie, wszyscy w kulki sobie leca- POKAZMY IM JAK GLEBOKO W DUPIE ICH MAMY! Wpadaja kolesie ktorzy po paru miesiacach dobierania zespolu, zakupie instrumentow, oplaceniu studia, napisaniu textow piosenek (czesto bardzo glebokich, szczerych, ktorych stworzenie trwalo dlugo czasu i zapalu) po czym po kilku tygodniach nagrywania plyty : I wasn't promised a thing You keep mocking me But you will never again Before you know - after you're gone Gone Somos feos apestamos y pero reinamos hoto muthafucka ![]() ![]()
Niezdarnie tańczyć na granicy zła I nawet stoczyć się na samo dno Czasami wolę to niż czułość waszych obcych rąk Posiadam wiarę w niemożliwą moc Potrafię, jeśli chcę rozświetlić mrok Mogę poruszyć was na kilka chwil Tylko zrozumcie, kiedy zechcę znowu sobą być |
![]() |
![]() |
#54 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 07 2004
Lokacja: Ostrów Wlkp.
![]() |
![]() lubie hip hop ale nienawidze takiego czegos jak np.
A:cześć B:cześć A:jakiej muzyki slochasz B:Hip Hop Aa twoj ulubiony wykonawca?? B:zespol "sistars" to jest kaleczenie hiphopu!! juz lepiej spiewa zespol downa niz to @topic mimo ze slucham hiphopu sam freestile`uje to programik do robienia hh fajny ale jezeli obrazacie ten teraz mozna juz nazwac "styl zycia" zwany hh to nie caly poslohajcie np. 997 lub czegos Bym Był zapomnial: peja-mordercy (piosenka z dość silnym przekazem) Ostatnio edytowany przez Dowizul z Inferny - 25-02-2005 o 19:29. |
![]() |
![]() |
#55 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
#56 |
Użytkownik Forum
|
![]() No Scor zadnych dowodow na slowa, ktore żekomo powiedzial Pan E? ;(((
@Up Mosh akurat odnosi sie do Amerykanow my nie mamy wplywu kto bedzie tam prezydentem. Ale ma przekaz tyle ze raczej nie do nas :P
![]() Ostatnio edytowany przez Uncle Warrior - 25-02-2005 o 19:34. |
![]() |
![]() |
#57 | |||
Nieobecny.
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
|||
![]() |
![]() |
#58 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City
![]() |
![]() @Uncle czy napisałem że to odnosi się do nas?
Chodziło mi o to żeby zaprezentować przekaz rapu, bo niektórzy wątpili w istnienie takowego ;P
#59 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
@Scor : coz, zauwaz, ze kazdy typ muzyki ma inny sens przekazu. W metalu jest tak jak napisales (wierze na slowo, bo tego typu muzyki nie slucham), w hh jest o ciezkim zyciu, paleniu blantow etc, bo ta muzyka adresowana jest do mlodziezy. A zazwyczaj jest tak, ze mlodziez ma "ciezkie" zycie, pali blanty, chodzi na imprezy etc.Trudno, zeby tego typu teksty byly wlasnie w metalu ew. muzyce klasycznej...Sa tez takie zespoly hh / metalowe, ktore maja inny styl muzyki (np. kaliber44). @Ktos-tam : glupota jest smianie sie z tego, ze ktos jest skejtem, a usprawiedliwianie metala, bo nosi czarne ciuchy. Dla skejta metal jest po prostu smieszny i vice versa. Zreszta, nie oceniajcie ludzi po ciuchach. Btw. prosze nie mowic "a skejt kazal mi sie inaczej ubierac" bo to kazdy moze powiedziec i zalezy to od czlowieka, a nie od muzyki, ktorej slucha. @All : chcialbym tez, aby w tym temacie padaly jakies argumenty, bo jakos 75% ludzi krzyczy "w hh spiewaja o jakichs imprezkach i to nie ma rytmu / melodii" a drugi odkrzykuje "a w metalu dra ryje!". W obu tych grupach mozna znalezc kicz, ale dziwie sie, ze "cywilizowani" ludzie oceniaja caly styl muzyki przez pryzmat 1 glupiego utworu. Nie ma sensu tez krzyczec 'a mi siem hh nie podoba, jest gupi, wolem metal". Sam przepadam raczej za hh, chociaz "skejtem" i "dresem" nie jestem. A jesli trafi sie cos ciekawego z metalu, tez tego poslucham, bo czemu nie? |
|
![]() |
![]() |
#60 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 04 2004
|
![]() Posluchajcie sobie slipknot: Vermillion part 2 <--- to jest piekna piosenka
![]() |
![]() |