|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
Pokaż wyniki sondy: Co lepsze?? | |||
Rammstein |
![]() ![]() ![]() ![]() |
166 | 58.04% |
Iron Maiden |
![]() ![]() ![]() ![]() |
120 | 41.96% |
Głosujących: 286. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#42 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 11 2004
Lokacja: Thais
|
![]() @Dobo: nie wiem... może kompleksy? ;]
Ale to zazwyczaj kończy się na obustronnym i jednostajnym obrzucaniu się błotem przez zwolenników strony jednej i drugiej...
#43 | |
Dobo Srobo
Data dołączenia: 23 07 2003
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#44 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 11 2004
Lokacja: Thais
|
![]() @Dobo: hm... bylem pewien, ze Twoja wypowiedź miała być zabarwiona sarkazmem. Jeśli jednak się mylilem, pozwolisz że powiem troszkę więcej na temat mojego zdania względem tej sprawy...
Zgadzam się z Tobą, iż poziom danego forum zależy glównie od ludzi na nim piszących. Z drugiej strony fora muzyczne nie składają sie tylko i wylącznie z postow typu "zespół X czy zespół Y" i IMHO są to te najmniej wciągające i odkrywcze konwersacje. Jedni bardziej X, drudzy Y i nie ma sensu, aby nawracali się nawzajem jeśli jedynymi sensownymi argumentami są te subiektywne, które i tak może wytoczyć druga strona w niezmienionej postaci. Podam przykład: Osobiscie bardziej lubię Rammsteina i - za przeproszeniem - gruszka mnie to obchodzi, co myśli na ten temat Kaziu z Nowej Kamienicy, czy nawet osoba będąca dla mnie autorytetem. Mój gust nakazuje mi wybrać Rammstein, mimo iż znaczna część populacji i tak woli IM. Jeżeli ktoś będzie mnie chciał nawrócić na siłe, normalnym odruchem z punktku psychologicznego będzie moje narastające zniesmaczenie owym tematem/zespołem/przekonaniem. A co do tej pięciotonowej płyty - zgadzam się w 100%, czlowiek ma prawo zmieniać swoje zdanie, gusta, poczucie piękna na przestrzeni czasu, wraz z rozwijającą się osobowością. Jednak zawsze musi do tego dojść sam - zazwyczaj na drodze przypadku... No i na koniec sprawa najważniejsza - sprostowanie owej łacińskiej sentencji. O gustach ludzie rozmawiają od zarania dziejów, przyslowie to nakazuje jednak zaprzestania bezpośrednich sporów względem odczuć subiektywnych - ściślej mówiąc: zdradza nam ogromne znaczenie tolerancji w życiu codziennym, która powinna cechować każdego inteligentnego czlowieka... Wracając do naszego przykładu - mimo, ze Kaziu woli IM, ja i tak nie będę miał nic przeciwko temu, nawet jeśli miałbym uważać, że owy zespół jest beznadziejny (zwracam uwagę na tryb przypuszczający ![]() BTW przykro mi, ale nie bawi mnie cykliczne czytanie tych samych dwóch schematow wypowiedzi przez 30 kolejnych postów. Żaden z nich nie wnosi nic odkrywczego ani nie stanowi sensownej, wziągającej wypowiedzi...
#45 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 06 2005
Lokacja: Sucha Beskidzka
|
![]() Zdecydowanie Ramsztajn
|
![]() |
![]() |
#46 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 06 2005
Lokacja: Toxicity
|
![]() Ja wole Rammsteina, bo pierwsza plyta jaka dostalem na urodziny to byla wlasnie Mutter
![]()
#47 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 05 2005
Lokacja: ***owo
![]() |
![]() Ironsow lubie ale Rammsteina uwielbiam szczegulnie za ich teledyski ktory kazdy jest zaj****ty, utrzymany w dobrym tonie no i jest hitem
|
![]() |
![]() |
#48 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 11 2003
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#49 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Iron Maiden, byłem na Mysticku i baaaardzo mi sie podobało. Mają po 50~ lat a grają ciągle świetnie. Co prawda na poczatku nie mogłem sie przyzyczaić do wokalu, ale do tego 'dorosłem'. Teksty genialne, a muzyke ciężko opisać słowami.
Up the Irons! |
![]() |
![]() |
#50 |
Redaktor
Data dołączenia: 16 04 2005
Lokacja: Knurów
|
![]() Z bardziej podchodzących lekko do trashu to Iron Maiden, ale ogólnie wole Rammsteina.
|
![]() |
![]() |
#51 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Bełchatów
Stan: Niegrający
Imię: Pacek man
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Julera
|
![]() ja wybrałem w sondzie niemieckie granie, ale osobiście uważam że jest sporo innych fajnych zespołów metalowych, zaczynając od starej dobrej metaliki przez różne inne. O gustach sie ogólnie rzecz biorąc nie dyskutuje
Ostatnio edytowany przez Pacek - 13-02-2006 o 13:11. |
![]() |
![]() |
#52 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 05 2005
![]() |
![]() Ja osobiście wole IM , ale Rammstein też fajny.
|
![]() |
![]() |
#53 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 07 2005
Lokacja: Rzeszów--OwNz!-- Ilość postów: ok. 100
Stan: Na Emeryturze
Imię: Klopsik Pall
Profesja: Royal Paladin
Świat: Refugia
|
![]() Ja wole Ironsów. Świetnie grają. I LOVE HEAVY METAL XD.
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Użytkownik Forum
|
![]() Rammstein!!
|
![]() |
![]() |
#55 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]
![]() |
![]() Cytuj:
Dokładnie.
![]() |
#56 |
Zbanowany
Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3
Imię: RC-1262
Gildia: Twoja Stara słucha metalkoru
![]() |
![]() Atak archeologów!!!111oneoneo
Ironsi, przecież to klasyk jest. |
![]() |
![]() |
#57 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 08 2005
Lokacja: opole
![]() |
![]() Jasne że Ironi, przynajmniej dlatego ze sa legenda i dużo zrobili dla muzyki metalowej... Zreszta i tak mam inne gusta muzyczne, chodz w tamtym roku na Mystic pojechalam żeby zobaczyc IM na zywo
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 01 2006
Lokacja: Sieradz / Łódzkie
Stan: Aktywny gracz
Świat: czekam na nowy
![]() |
![]() Wg mnie Rammstein, za bardzo nie lubię IM
![]() Moje ulubione klipy to 'Ohne dich' , 'Benzin' , 'links' , ' bang ' czy jak to się nazywa ![]()
#59 |
Użytkownik Forum
|
![]() Pewnie podpadnę fanboyom obydwu zespołów, ale osobiście uważam, że zarówno Ramm jak i Żelazna Dziewica to crap i kompletnie nie podchodzi mi ich muzyka.
#60 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 10 2004
Lokacja: Zgorzelec
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Nie chce wyjsc na rasiste, ale niestety powiem, ze po 16 latach mieszkania przy granicy z Niemcami, przestalem ich lubic ich język... dziwnie brzmi... i tylko mam gorsza srednia w szkole przez niego
![]() niechec do jezyka niemieckiego, nie zacheca mne do sluchania rammsteina.. (no moze gdyby tekst wycieli, to samej muzy moge posluchac xP) a Iron Maiden... ehh.... nie ma porownania. patrzac na lata w których grali, i jak dobrze im to wtedy wychodzilo, i wychodzi nadal, to normlanie dech zapiera jak sie slucha takiego the troopera albo fear of the dark na przyklad... i te dzwieki gitar.. absolutnie, tylko i wylacznie Iron Maiden \m/
|||||||||.................... (Trwa ładowanie podpisu) \m/, Ostatnio edytowany przez Chopkers - 03-02-2006 o 18:45. |
![]() |