Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > RPG

Notki

RPG Wszystko o grach RPG i cRPG, czy może MMORPG.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 29-04-2005, 15:09   #41
L-fan
Użytkownik Forum

L-fan's Avatar

Data dołączenia: 21 05 2004
Lokacja: Grodzisk Mazowiecki

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Calmera
Poziom: 64
Skille: 83/80
Poziom mag.: 6
L-fan ma numer GG 6942529
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Baron Kaldrick
Tibia ma żałosny kod źródłowy. Mechanika - tak jak i grafiki - zerżnięta z Ultimy, prosty gui, brak optymalizacji. Nie wspominając o tym, że obsługa protokołów jest conajmniej śmiechu warta.
Jak jestes taki kozak to skontaktuj sie z CIPsoftem, pokaz im co potrafisz, popraw kod zrodlowy i zobaczymy...

Nie bede juz zagladal do tego tematu, mam dosc osob ktore umieja tylko krytykowac. Zostawcie Tibie w spokoju, grajcie w gry ktore wam sie podobaja. Koniec.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 29-04-2005, 17:25   #42
zajac Gro Sho
Użytkownik Forum

zajac Gro Sho's Avatar

Data dołączenia: 26 04 2005
Lokacja: wroclaw

zajac Gro Sho ma numer GG 1175900
Domyślny

ja jak juz wiele osob napisalo nie lubie w tibi ze mnie tak wciagnela co sie juz robi nalogiem a druga sprawa jest hakowanie co w tej grze jest tez duzym bezsensem zwlaszcza u hakerow ktorzy sami graja. chodz z drugiej strony gdy stracimy postac mozemy skonczyc z tibia co nam wyjdzie na dobre...
zajac Gro Sho jest offline  
stary 29-04-2005, 19:31   #43
pc5
Guest

Domyślny

Witam wszystkich!

I ja przyłączę się do dyskusji. Gram w tibię od około 2 miesięcy i kończę grę. Żałuję troche czasu spędzonego nad grą, a jednocześnie ciesze się tym co urało mi się uratować z mojego cennego czasu. Chciałbym zauważyć parę rzeczy :
1. Duża ilość noobów (w dosłownym tego słowa znaczeniu), co wiąże się z pkt2.
2. Bardzo dużo dzieci gra w tą grę, dla mnie dziecko to ktoś do 15 roku życia.
3. Grafika, interfejs, sterowanie - porażka, midoność gry - słaba

i masa innych, za dużo tego jest by wypisywać, a zalty mogę policzyć na palcach... jednej ręki.

I NAJWAŻNIEJSZE... Ci którzy podniecają się tą grą i bronią jej do upadłego albo są ślepi albo zbyt młodzi wiekiem (lub rozumem) by przyznać że gra wypada cienko w porównaniu z innymi tytułami na rynku (nawet tymi free).

Co do CIPsoftu... zarabiają $, PO TO jest tak gra, jeśli ktoś tego nie widzi, stwierdzam z pełnym przekonaniem że jest ograniczony. 16 osobowy skład, a co ciekawego zrobili? Ile mineło od wydania gry? Czy kochani zwolennicy Tibi wiecie jak bardzo zepsuli tą grę? Można to było zrobić duzo lepiej, ale po co? Ludzie w to grają, $ lecą, więc nie śpieszmy się. Dla Was jest super. Ale czego oczy nie widzą tego sercu nie żal.

Oczywiście gra się może Tobie drogi czytelniku podobać i masz prawo krzyczeć na ulicy że tak piszę i inni piszą podobne rzeczy. Każdy ma prawo.

Jeżeli ktoś bluzga na kogoś że ten wyraża swoje negatywne zdanie o grze, znaczy to tylko o jego poziomie. Po co bronić gry do upadłego skoro widać na kilometr że jest słaba? Może ktoś tego nie chce zobaczyć? Nie musi. Kiedyś jednak Tibia się znudzi.

I jeszcze jedna sprawa. Skoro mamy taki czas że są pewne gry na topie to dlaczego mamy wybrać jedną z tych najgorszych? Dlaczego nie grać w WoWa, albo chociażby Diablo2? Dlaczego upierać się przy Tibi? Tak więc drodzy zwolennicy Tibi, grajcie sobie dalej, ale negatywnymi opiniami na temat gry chcę Was zachęcić do wyglądnięcia z tego małego ciasnego pokoiku zwanego Tibią na świat zwany gry-online, rozglądnijscie się dobrze zanim znowu tam wejdziecie. Do nikogo nie mam żalu, chcę tylko pomóc, bo czasami człowiek sam nie wie w jakim g**** siedzi i jeszcze się upiera że jest mu dobrze.

Pozdrawiam - KM 21 lat

Ostatnio edytowany przez pc5 - 29-04-2005 o 19:33.

stary 29-04-2005, 19:37   #44
Lord Sauron
Użytkownik Forum

Lord Sauron's Avatar

Data dołączenia: 11 02 2005
Lokacja: W czarodziejskim świecie

Domyślny

Brawo Brawo . Jesteś super ja grałem 1 rok i po pewnym czasie zrozumiałem że Tibia jest tak za przeproszeniem zła w dosłownym znaczeni z tego sie bierze :
1Podkrążone oczy
2Bolące palce
3Nerwy (Dosłownie)
Nie chce obrażać tych co grają . To tylko moje zdanie na ten temat . :/
Lord Sauron jest offline  
stary 29-04-2005, 22:28   #45
YAYUUU
Użytkownik Forum

YAYUUU's Avatar

Data dołączenia: 27 01 2005
Lokacja: W domu

YAYUUU ma numer GG 3961949 YAYUUU ma login Tlenu yayuuu@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez L-fan
Nie bede juz zagladal do tego tematu, mam dosc osob ktore umieja tylko krytykowac. Zostawcie Tibie w spokoju, grajcie w gry ktore wam sie podobaja. Koniec.
Co Ci się nie podoba w tym, że krytykujemy? Jak już napisałem wcześniej mamy prawo. Jeśli masz takie zdanie a nie inne to w porządku. Ja uważam, że Tibia jest cienka. Taką grę nie jest trudniej zrobić niż Mario. Zobacz co się dzieje z wykorzystaniem procesora po uruchomiu Tibii. Aż żal dupę ściska. Jeśli uważasz, że Tibia jest dobra to napisz dla czego tak uważasz, a nie zabraniasz mi pisać czemu ja uważam, że jest zła. Poza tym ja umiem coś więcej niż tylko krytykować, ale ten temat niczego więcej nie wymaga.
YAYUUU jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania