Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 01-04-2005, 17:53   #41
Kubek
Użytkownik Forum

Kubek's Avatar

Data dołączenia: 12 09 2004
Lokacja: Układ słoneczny-Ziemia-Europa- Polska-Dom-Krzesło przed komputerem

Stan: Na emeryturze
Kubek ma numer GG 5950951
Domyślny

@up
To niech będzie zielony... ;P
@topic
Nie przesadzajmy <tzn. ja>, to poważny temat, ale ludzie naprawde przesadzają, a może to prima aprilis, a papież ma sie w porzo (JP2 zawsze miał poczucie hoomoru)
Ja se słucham radyjka (internetowego), gdzie 24h leci muza, a teraz jakaś baba mówi o papierzu... Omg! ile można. Ja papieża lubie, to jedyny jakiego widziałem od urodzenia i jak będzie jakiś nowy, to będzie trudno się przyzwyczaić, będe się za niego modlił, ale bez przesady. Papież też człowiek i umżeć musi...
"...z prochu powstałeś, w proch się obrócisz..."

Ragnarok miecie ooooo... Feel teh powar of the misteri egg ;P
Kubek jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 01-04-2005, 17:57   #42
Polinik
Na emeryturze.

Polinik's Avatar

Data dołączenia: 24 10 2003

Domyślny

Nie ma kultu papieza w polsce?
A te setki pomnikow? (stawiane ZYJACEJ OSOBIE!)
Ulice, place, skrzyzowania nazywane jego imieniem?
I co najwazniejsze - nazywanie go SWIETYM? (PS. Tylko mnie ubawil transparent pokazany w czasie jednej z pielgrzymek? "Tatusiu Święty - kochamy Cię").
A to znacie? "Nikogo też na ziemi nie nazywajcie ojcem swoim; jeden bowiem jest Ojciec, Ten jest w niebie" (Mt 23, 9).

To nie jest kult jednostki?
Jesli nie to, co jest?

Mam sie wrazenie, ogladajac papieskie wizyty w Polsce, ze Bog jest tutaj najmniej wazny i obchodzi katolikow mniej niz ateistow. Papiez kichnal, ziewnal, pomachal ręka, wyjrzal przez okno, zazartowal - to rozpala JEGO wiernych do białosci i staje siz wiadomosciami dnia.

Co ciekawe - sam papiez przeciwko takiemu wywyzszeniu nie protestowal.
A to wszystko sprawia, ze Polska jest postrzegana w Europie jako 'europejski iran'.

PS. Dla tych dla ktorych Wojtyla to krysztalowa ikona, ktorej nie ma nic do zarzucenie, polecam lekture:
http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,325
Pewnie malo kto sie skusi, bo dlugie, ale coz...

I nie. Nie jestem antykatolikiem - jestem zwyczajnym ateista, a papiez to dla mnie taka sama osoba, jak krolowa angielska, Sun Myung Moon, Dalaj Lama czy dowolna inna glowa jakiegos kosciola.
Polinik jest offline  
stary 01-04-2005, 18:00   #43
Sharp
Użytkownik Forum

Sharp's Avatar

Data dołączenia: 29 03 2005
Lokacja: ET Server 2.60

Sharp ma numer GG 4139914
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Polin
A to znacie? "Nikogo też na ziemi nie nazywajcie ojcem swoim; jeden bowiem jest Ojciec, Ten jest w niebie" (Mt 23, 9).
Omg, zaczynam się obawiać że mam tylko matke...
stary 01-04-2005, 18:02   #44
Kubek
Użytkownik Forum

Kubek's Avatar

Data dołączenia: 12 09 2004
Lokacja: Układ słoneczny-Ziemia-Europa- Polska-Dom-Krzesło przed komputerem

Stan: Na emeryturze
Kubek ma numer GG 5950951
Domyślny

@up
O lol....
...Mów stary, tatuś, sponsor... -.-

Ragnarok miecie ooooo... Feel teh powar of the misteri egg ;P
Kubek jest offline  
stary 01-04-2005, 18:08   #45
Fakolpet
Zbanowany

Fakolpet's Avatar

Data dołączenia: 30 01 2005
Lokacja: w kopalniach Khazad-dum

Fakolpet ma numer GG 2070266
Domyślny

Cytuj:
I co najwazniejsze - nazywanie go SWIETYM? (PS. Tylko mnie ubawil transparent pokazany w czasie jednej z pielgrzymek? "Tatusiu Święty - kochamy Cię").

To nie jest kult jednostki?
Jesli nie to, co jest?

Mam sie wrazenie, ogladajac papieskie wizyty w Polsce, ze Bog jest tutaj najmniej wazny i obchodzi katolikow mniej niz ateistow. Papiez kichnal, ziewnal, pomachal ręka, wyjrzal przez okno, zazartowal - to rozpala JEGO wiernych do białosci i staje siz wiadomosciami dnia.

Co ciekawe - sam papiez przeciwko takiemu wywyzszeniu nie protestowal.
A to wszystko sprawia, ze Polska jest postrzegana w Europie jako 'europejski iran'.

PS. Dla tych dla ktorych Wojtyla to krysztalowa ikona, ktorej nie ma nic do zarzucenie, polecam lekture:
http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,325
Pewnie malo kto sie skusi, bo dlugie, ale coz...

I nie. Nie jestem antykatolikiem - jestem zwyczajnym ateista, a papiez to dla mnie taka sama osoba, jak krolowa angielska, Sun Myung Moon, Dalaj Lama czy dowolna inna glowa jakiegos kosciola.

moglbys w skorcie powiedziec o co chodzi w tym tekscie?? bo czyta mi sie nie chce
Fakolpet jest offline  
stary 01-04-2005, 18:18   #46
Koronowany rycek II
Użytkownik Forum

Koronowany rycek II's Avatar

Data dołączenia: 19 03 2005
Lokacja: Białystok

Koronowany rycek II ma numer GG 7036307
Domyślny

No cóż kazdy umiera Jan Paweł II ma juz 80+ lat mało ludzi dozywa do takiego.
Jezeli umrze to przykro jezeli nie to wesoło.

Name:Koronowany Rycerz
Lvl:40+
Vocation:Knight

Pozdro Dla kumpli którym zawdzenczam wiele
Koronowany rycek II jest offline  
stary 01-04-2005, 18:19   #47
Sorcerer Maciek
Zbanowany

Data dołączenia: 26 04 2004

Domyślny

Cytuj:
Swietnie, jakby to ode mnie zalezalo to sam wystawil bym mu pomnik i nazwal wiecej ulic jego imieniem.
poza tym, dobrze ze zwracasz uwagi na "wady" ktore rzekomo sa na stronie ktora podales, ale z drugiej strony zapominasz o zaletach, ktorych jest NIEPOROWNYWALNIE wiecej.

btw ateisci nie istnieja - oni tak tylko mowia. Prawda jest taka ze kazdy w cos wierzy, czasem sie nie przyznaje, czasem nie zdaje sobie sprawy.

Ostatnio edytowany przez Sorcerer Maciek - 01-04-2005 o 18:21.
Sorcerer Maciek jest offline  
stary 01-04-2005, 18:26   #48
Polinik
Na emeryturze.

Polinik's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sorcerer Maciek
Swietnie, jakby to ode mnie zalezalo to sam wystawil bym mu pomnik i nazwal wiecej ulic jego imieniem.
poza tym, dobrze ze zwracasz uwagi na "wady" ktore rzekomo sa na stronie ktora podales, ale z drugiej strony zapominasz o zaletach, ktorych jest NIEPOROWNYWALNIE wiecej.
A potrafisz wymienic chociaz 15 z nich?
I czy znasz ten cytat?

"Błogosławieni będziecie, gdy ludzie was znienawidzą, i gdy was wyłączą spośród siebie, gdy zelżą was i z powodu Syna Człowieczego podadzą w pogardę wasze imię jako niecne: cieszcie się i radujcie w owym dniu, bo wielka jest wasza nagroda w niebie. Tak samo bowiem przodkowie ich czynili prorokom.
(...)
Biada wam, gdy wszyscy ludzie chwalić was będą. Tak samo bowiem przodkowie ich czynili fałszywym prorokom (Łk 6, 20–26)."

U nas Wojtyle sie tylko chwali, chcesz, zeby podpadl pod ten drugi warunek?
Polinik jest offline  
stary 01-04-2005, 18:41   #49
Siergiey
Użytkownik Forum

Siergiey's Avatar

Data dołączenia: 31 07 2004

Gildia: Draco~ 4ever
Świat: j3bac tibie
Domyślny

@polin
jestes ateista, a do Biblii siegasz...
pozatym nie wszyscy chwala papieza, np ty, ale moglbys sie wstrzymac od tego na forum, niby jest wolnosc slowa, ale zatrzymaj to dla siebie. mowienie o tym w takiej chwilii jest nie na miejscu.
Siergiey jest offline  
stary 01-04-2005, 18:54   #50
Cisak
Użytkownik Forum

Cisak's Avatar

Data dołączenia: 05 12 2004
Lokacja: W dupie

Stan: Niegrający
Profesja: Druid
Świat: ajfajkfjajfjajd
Poziom: 79
Skille: 921
Poziom mag.: 23
Domyślny

Jak Papież umrze to polską znowu bedą pomiatać tak jak za czasów wojny.. a może wyzdrowieje ale mało prawdopodobne..W TV mówią że jego stan się pogorszył
stary 01-04-2005, 18:55   #51
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Gdzieś w Necie. Liczba postów: koło 1337. http://rtfm.killfile.pl

Stan: Na Emeryturze
Imię: Scorcerer
Profesja: Sorcerer
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 23
Skille: 23/22
Poziom mag.: 42
Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny

>>Nie ma kultu papieza w polsce?

Stare babcie to co innego.

>>A te setki pomnikow? (stawiane ZYJACEJ OSOBIE!)

No i?

>>Ulice, place, skrzyzowania nazywane jego imieniem?

Boli Cie to?

>>I co najwazniejsze - nazywanie go SWIETYM? (PS. Tylko mnie ubawil transparent pokazany w czasie jednej z pielgrzymek? "Tatusiu Święty - kochamy Cię").

To ze ktoś jest debilem, to nie znaczy ze papiez jest temu winny, co nie? BTW: to chyba miało być zdrobnienie od "Ojcze Święty"

>>A to znacie? "Nikogo też na ziemi nie nazywajcie ojcem swoim; jeden bowiem jest Ojciec, Ten jest w niebie" (Mt 23, 9).

Przewrotność w twych słowach czuję.

>>To nie jest kult jednostki?
>>Jesli nie to, co jest?

Ja bym to nazwał autorytetem, ale jak chcesz.

>>Mam sie wrazenie, ogladajac papieskie wizyty w Polsce, ze Bog jest tutaj najmniej wazny i obchodzi katolikow mniej niz ateistow. Papiez kichnal, ziewnal, pomachal ręka, wyjrzal przez okno, zazartowal - to rozpala JEGO wiernych do białosci i staje siz wiadomosciami dnia.

Ale czemu ja ciągle mam wrażenie że mówisz o starych babciach? Czemu do cholery ciągle uogólniasz? To jakby ktoś się źle poczuł to nie można z tego nic zrobić? Papież jest osobą publiczną, a to raczej nie nasza wina że w TV robią z Niego temat dnia. Jego raczej też nie. Więc czemu ciągle wciskasz mi kit że to przezemnie jesteś narażony na wysłuchiwanie wiadomości o Papieżu? Podobno mamy wolność, a Ty na siłę chcesz go zjechać, zmieszać z błotem itd... Och, pardon, powinienem powiedzieć "otworzyć nam oczy", czyż nie?? żałosne.
A tak bajdełej, tak bardzo Cię boli to, że Polacy są głęboko związani z religią? To kończ waść naukę i spierniczaj z tego kraju jeżeli tu jest tak źle.

>>Co ciekawe - sam papiez przeciwko takiemu wywyzszeniu nie protestowal.

Czyli mamy być nijacy, a najlepiej to wogóle zapomnijmy o własnej polityce wewnątrzpaństwowej, stańmy się laiccy.. itd, itp... Tylko że potem to wygląda tak jak we Francji: religiofobia.

>PS. Dla tych dla ktorych Wojtyla to krysztalowa ikona, ktorej nie ma nic do zarzucenie, polecam lekture:
>> http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,325
>>Pewnie malo kto sie skusi, bo dlugie, ale coz...

Skuszę się. A potem się pośmieję.
Z tego co przeglądałem na szybko zauważyłem jedno: serwis sam się napęda, tzn wszystkie linki więcej dodatkowe info itp są w tym samym serwisie...

[EDIT]
Długo mi zeszło, a tu posty lecą...

Cytuj:
"Błogosławieni będziecie, gdy ludzie was znienawidzą, i gdy was wyłączą spośród siebie, gdy zelżą was i z powodu Syna Człowieczego podadzą w pogardę wasze imię jako niecne: cieszcie się i radujcie w owym dniu, bo wielka jest wasza nagroda w niebie. Tak samo bowiem przodkowie ich czynili prorokom.
(...)
Biada wam, gdy wszyscy ludzie chwalić was będą. Tak samo bowiem przodkowie ich czynili fałszywym prorokom (Łk 6, 20–26)."
I znów jesteś przewrotny.

>U nas Wojtyle sie tylko chwali, chcesz, zeby podpadl pod ten drugi warunek?

I co, teraz niby ty jesteś dobry a my źli, tak? phi.

Dżizas!

Ostatnio edytowany przez $corcerer - 01-04-2005 o 19:00.
$corcerer jest offline  
stary 01-04-2005, 18:57   #52
Polinik
Na emeryturze.

Polinik's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Siergiey
@polin
jestes ateista, a do Biblii siegasz...
pozatym nie wszyscy chwala papieza, np ty, ale moglbys sie wstrzymac od tego na forum, niby jest wolnosc slowa, ale zatrzymaj to dla siebie. mowienie o tym w takiej chwilii jest nie na miejscu.
A co? Do Biblii tylko katolicy moga siegac? Ksiazka jak ksiazka.
A wytykanie wad "Tatusiowi Swietemu" zawsze bedzie uznane za "nie na miejscu".

Sorka Polin, te przyciski są tak blisko, Przepraszam

Ostatnio edytowany przez $corcerer - 01-04-2005 o 19:05.
Polinik jest offline  
stary 01-04-2005, 19:09   #53
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny

Cytuj:
A co? Do Biblii tylko katolicy moga siegac? Ksiazka jak ksiazka.
Jednym z podstawowych warunków dobrego zrozumienia Pisma jest Modlitwa do Ducha Świętego. Nie można wziąści Biblii jak normalnej książki i ot, tak, zacząć czytać.

Cytuj:
A wytykanie wad "Tatusiowi Swietemu" zawsze bedzie uznane za "nie na miejscu".
Jeżeli za głupotę ludzi mamy winić papieża, to rzeczywiście coś tu jest nie tak.

Dżizas!
$corcerer jest offline  
stary 01-04-2005, 19:24   #54
Cisak
Użytkownik Forum

Cisak's Avatar

Data dołączenia: 05 12 2004
Lokacja: W dupie

Profesja: Druid
Świat: ajfajkfjajfjajd
Poziom: 79
Skille: 921
Poziom mag.: 23
Domyślny

Aha no tak..Ale już chyba umrze serce nerki coraz gorsze a więc czekajmy na nieoficjalne potwierdzenie

Ostatnio edytowany przez Cisak - 01-04-2005 o 19:41.
Cisak jest offline  
stary 01-04-2005, 19:35   #55
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Domyślny

"Stan zdrowia papieża pogorszył się"
To raczej śmierci nie oznacza...

Dżizas!
$corcerer jest offline  
stary 01-04-2005, 19:36   #56
Sharp
Użytkownik Forum

Sharp's Avatar

Data dołączenia: 29 03 2005
Lokacja: ET Server 2.60

Sharp ma numer GG 4139914
Domyślny

@edit

$scor, ty uprzedzaczu!!!

Zródło Onet.pl

Stan zdrowia papieża pogorszył się

Stan ogólny Jana Pawła II pogarsza się, upośledzeniu uległo funkcjonowanie głównych narządów wewnętrznych - wynika z komunikatu opublikowanego w Watykanie.

"Stan ogólny oraz stan układu sercowo-krążeniowego jeszcze bardziej się pogorszyły. Stwierdzono dalszy spadek ciśnienia oraz spłycenie oddechu. Papież świadomie uczestniczy w modlitwie, którą odmawiają towarzyszące mu osoby. Ponadto wystąpiła niewydolność serca, krążenia i nerek" - poinformował Navarro-Valls.

Jednocześnie włoskie agencje podały po godzinie 19.00, że Jan Paweł II stracił przytomność. Tej wiadomości nie potwierdzono.

Dziennikarze zauważyli, że około 18.00 watykański rzecznik wybiegł z biura prasowego Stolicy Apostolskiej. Teraz wiadomo, że został wezwany w związku z dalszym pogorszeniem się stanu zdrowia papieża.

Po godzinie 19 stracił przytomnośc ale jeszcze nie umarł.

Ostatnio edytowany przez Sharp - 01-04-2005 o 19:37.
Sharp jest offline  
stary 01-04-2005, 19:40   #57
Fakolpet
Zbanowany

Fakolpet's Avatar

Data dołączenia: 30 01 2005
Lokacja: w kopalniach Khazad-dum

Fakolpet ma numer GG 2070266
Domyślny

Kurcze Papież jusz dlugo nie pociuagnie. Mam nadzieje ze to jednak nie prawda. Jak widze te wspommnienia to zal sciska mi gardlo
Fakolpet jest offline  
stary 01-04-2005, 19:49   #58
Jowisz
Użytkownik Forum

Jowisz's Avatar

Data dołączenia: 20 01 2005
Lokacja: Białystok

Jowisz ma numer GG 1088052
Domyślny

Cytuj:
Jak Wojtyla przekreci sie akurat dzisiaj to i tak nikt nie uwierzy. Pewnie podlacza go do maszynerii i przetrzymaja do jutra.
Im dluzej papiez umiera - tym wiecej kasy te dziesiatki tysiecy ludzi, co koczuja na Placu Swietego Piotra, zostawia w Watykanie i okolicach. Jesc, pic, wydalac, spac musza - a to wszystko kosztuje. Ze nie wspomne o "pamiatkach", flagach, modlitewnikach itp.
Jak juz chcecie sie modlic, to modlcie sie, zeby media nie odstawily takiej dwutygodniowej szopki, jaka byla z Terri Schiavo, bo wlasnie na to sie zanosi.
Papiez-warzywo chyba nie jest tym co wyznawcy jego osoby by chcialy?
Jesteś Głupi i tyle możesz mnie za te słowa zbanować a i tak bede miał cie wdupie.... Gadasz głupoty a przekręci się to możesz tak powiedzieć jak ktoś z twojej rodziny umrze... !!! Jak czytam twoje posty to sie wstydze że ktoś z Polski jest taki głupi.... I co dasz bana, ostrzeżenie ??!! Bo tylko to w rzyciu potrafisz...
Jowisz jest offline  
stary 01-04-2005, 19:50   #59
By$iu
Michail Fradkow

By$iu's Avatar

Data dołączenia: 05 06 2004
Lokacja: Kawal drogi, nikomu nie radze isć piechotą.

Imię: Bysiu
Profesja: Elite Knight
Domyślny

Wg. mnie JP II przezywa to samo co jezus, teraz jest jego droga krzyzowa, nameczy sie strasznie, by za pare godzin umrzeć ( moze dni), ale zrobil to dla nas, dla naszej wiary, to on nas nauczyl jak wierzyc. To on jest, byl i bedzie glowa kosciola, ktorej polska tak wiele zawdziecza.

Amen.

Edit:

Polin bez przesady, z smierci wielkiego czlowieka, chcesz robic biznes, oczywiscie sa kretyni ktorzy nawet na rtym chca zarobic, ale zrozum, ze to nie jego wina. A jesli ty nie wierzyrz to twoja sprawa, ty nie osmieszaj wiary katolickiej.

Ostatnio edytowany przez By$iu - 01-04-2005 o 19:54.
By$iu jest offline  
stary 01-04-2005, 19:50   #60
Rankor
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: białystok

Rankor ma numer GG 2811393
Domyślny

Tak... papiez umiera... ludzie wzieli sie za modlitwe a media zrobily z tego sensacje.....
On juz dlugo nie pozyje... Serce, pluca, nerki.... Smierc jest juz tylko kwestai czasu. Kiedys tak musialo byc predzej czy pozniej.
Mimo wszystko zyl (zyje nadal...) cholernie dlugo....
Rankor jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania