![]() |
#41 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 09 2004
Lokacja: Układ słoneczny-Ziemia-Europa- Polska-Dom-Krzesło przed komputerem
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() @up
To niech będzie zielony... ;P @topic Nie przesadzajmy <tzn. ja>, to poważny temat, ale ludzie naprawde przesadzają, a może to prima aprilis, a papież ma sie w porzo (JP2 zawsze miał poczucie hoomoru) Ja se słucham radyjka (internetowego), gdzie 24h leci muza, a teraz jakaś baba mówi o papierzu... Omg! ile można. Ja papieża lubie, to jedyny jakiego widziałem od urodzenia i jak będzie jakiś nowy, to będzie trudno się przyzwyczaić, będe się za niego modlił, ale bez przesady. Papież też człowiek i umżeć musi... "...z prochu powstałeś, w proch się obrócisz..." |
![]() |
|
![]() |
#42 |
Na emeryturze.
Data dołączenia: 24 10 2003
|
![]() Nie ma kultu papieza w polsce?
A te setki pomnikow? (stawiane ZYJACEJ OSOBIE!) Ulice, place, skrzyzowania nazywane jego imieniem? I co najwazniejsze - nazywanie go SWIETYM? (PS. Tylko mnie ubawil transparent pokazany w czasie jednej z pielgrzymek? "Tatusiu Święty - kochamy Cię"). A to znacie? "Nikogo też na ziemi nie nazywajcie ojcem swoim; jeden bowiem jest Ojciec, Ten jest w niebie" (Mt 23, 9). To nie jest kult jednostki? Jesli nie to, co jest? Mam sie wrazenie, ogladajac papieskie wizyty w Polsce, ze Bog jest tutaj najmniej wazny i obchodzi katolikow mniej niz ateistow. Papiez kichnal, ziewnal, pomachal ręka, wyjrzal przez okno, zazartowal - to rozpala JEGO wiernych do białosci i staje siz wiadomosciami dnia. Co ciekawe - sam papiez przeciwko takiemu wywyzszeniu nie protestowal. A to wszystko sprawia, ze Polska jest postrzegana w Europie jako 'europejski iran'. PS. Dla tych dla ktorych Wojtyla to krysztalowa ikona, ktorej nie ma nic do zarzucenie, polecam lekture: http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,325 Pewnie malo kto sie skusi, bo dlugie, ale coz... I nie. Nie jestem antykatolikiem - jestem zwyczajnym ateista, a papiez to dla mnie taka sama osoba, jak krolowa angielska, Sun Myung Moon, Dalaj Lama czy dowolna inna glowa jakiegos kosciola. |
![]() |
![]() |
#43 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 03 2005
Lokacja: ET Server 2.60
![]() |
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
#44 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 09 2004
Lokacja: Układ słoneczny-Ziemia-Europa- Polska-Dom-Krzesło przed komputerem
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() @up
O lol.... ...Mów stary, tatuś, sponsor... -.- |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 30 01 2005
Lokacja: w kopalniach Khazad-dum
![]() |
![]() Cytuj:
moglbys w skorcie powiedziec o co chodzi w tym tekscie?? bo czyta mi sie nie chce ![]() |
|
![]() |
![]() |
#46 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2005
Lokacja: Białystok
![]() |
![]() No cóż kazdy umiera Jan Paweł II ma juz 80+ lat mało ludzi dozywa do takiego.
Jezeli umrze to przykro jezeli nie to wesoło.
#47 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 26 04 2004
|
![]() Cytuj:
poza tym, dobrze ze zwracasz uwagi na "wady" ktore rzekomo sa na stronie ktora podales, ale z drugiej strony zapominasz o zaletach, ktorych jest NIEPOROWNYWALNIE wiecej. btw ateisci nie istnieja - oni tak tylko mowia. Prawda jest taka ze kazdy w cos wierzy, czasem sie nie przyznaje, czasem nie zdaje sobie sprawy. Ostatnio edytowany przez Sorcerer Maciek - 01-04-2005 o 18:21. |
|
![]() |
![]() |
#48 | |
Na emeryturze.
|
![]() Cytuj:
I czy znasz ten cytat? "Błogosławieni będziecie, gdy ludzie was znienawidzą, i gdy was wyłączą spośród siebie, gdy zelżą was i z powodu Syna Człowieczego podadzą w pogardę wasze imię jako niecne: cieszcie się i radujcie w owym dniu, bo wielka jest wasza nagroda w niebie. Tak samo bowiem przodkowie ich czynili prorokom. (...) Biada wam, gdy wszyscy ludzie chwalić was będą. Tak samo bowiem przodkowie ich czynili fałszywym prorokom (Łk 6, 20–26)." U nas Wojtyle sie tylko chwali, chcesz, zeby podpadl pod ten drugi warunek? ![]() |
|
![]() |
![]() |
#49 |
Użytkownik Forum
|
![]() @polin
jestes ateista, a do Biblii siegasz... pozatym nie wszyscy chwala papieza, np ty, ale moglbys sie wstrzymac od tego na forum, niby jest wolnosc slowa, ale zatrzymaj to dla siebie. mowienie o tym w takiej chwilii jest nie na miejscu. |
![]() |
![]() |
#50 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 12 2004
Lokacja: W dupie
Stan: Niegrający
Imię: aDHIiFAQFIAIF
Profesja: Druid
Świat: ajfajkfjajfjajd
Poziom: 79
Skille: 921
Poziom mag.: 23
|
![]() Jak Papież umrze to polską znowu bedą pomiatać tak jak za czasów wojny.. a może wyzdrowieje ale mało prawdopodobne..W TV mówią że jego stan się pogorszył
![]()
#51 | |
Nieobecny.
|
![]() >>Nie ma kultu papieza w polsce?
Stare babcie to co innego. >>A te setki pomnikow? (stawiane ZYJACEJ OSOBIE!) No i? >>Ulice, place, skrzyzowania nazywane jego imieniem? Boli Cie to? >>I co najwazniejsze - nazywanie go SWIETYM? (PS. Tylko mnie ubawil transparent pokazany w czasie jednej z pielgrzymek? "Tatusiu Święty - kochamy Cię"). To ze ktoś jest debilem, to nie znaczy ze papiez jest temu winny, co nie? BTW: to chyba miało być zdrobnienie od "Ojcze Święty" >>A to znacie? "Nikogo też na ziemi nie nazywajcie ojcem swoim; jeden bowiem jest Ojciec, Ten jest w niebie" (Mt 23, 9). Przewrotność w twych słowach czuję. >>To nie jest kult jednostki? >>Jesli nie to, co jest? Ja bym to nazwał autorytetem, ale jak chcesz. >>Mam sie wrazenie, ogladajac papieskie wizyty w Polsce, ze Bog jest tutaj najmniej wazny i obchodzi katolikow mniej niz ateistow. Papiez kichnal, ziewnal, pomachal ręka, wyjrzal przez okno, zazartowal - to rozpala JEGO wiernych do białosci i staje siz wiadomosciami dnia. Ale czemu ja ciągle mam wrażenie że mówisz o starych babciach? Czemu do cholery ciągle uogólniasz? To jakby ktoś się źle poczuł to nie można z tego nic zrobić? Papież jest osobą publiczną, a to raczej nie nasza wina że w TV robią z Niego temat dnia. Jego raczej też nie. Więc czemu ciągle wciskasz mi kit że to przezemnie jesteś narażony na wysłuchiwanie wiadomości o Papieżu? Podobno mamy wolność, a Ty na siłę chcesz go zjechać, zmieszać z błotem itd... Och, pardon, powinienem powiedzieć "otworzyć nam oczy", czyż nie?? żałosne. A tak bajdełej, tak bardzo Cię boli to, że Polacy są głęboko związani z religią? To kończ waść naukę i spierniczaj z tego kraju jeżeli tu jest tak źle. >>Co ciekawe - sam papiez przeciwko takiemu wywyzszeniu nie protestowal. A to wszystko sprawia, ze Polska jest postrzegana w Europie jako 'europejski iran'. Czyli mamy być nijacy, a najlepiej to wogóle zapomnijmy o własnej polityce wewnątrzpaństwowej, stańmy się laiccy.. itd, itp... Tylko że potem to wygląda tak jak we Francji: religiofobia. >PS. Dla tych dla ktorych Wojtyla to krysztalowa ikona, ktorej nie ma nic do zarzucenie, polecam lekture: >> http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,325 >>Pewnie malo kto sie skusi, bo dlugie, ale coz... Skuszę się. A potem się pośmieję. Z tego co przeglądałem na szybko zauważyłem jedno: serwis sam się napęda, tzn wszystkie linki więcej dodatkowe info itp są w tym samym serwisie... [EDIT] Długo mi zeszło, a tu posty lecą... Cytuj:
>U nas Wojtyle sie tylko chwali, chcesz, zeby podpadl pod ten drugi warunek? I co, teraz niby ty jesteś dobry a my źli, tak? phi. Ostatnio edytowany przez $corcerer - 01-04-2005 o 19:00. |
|
![]() |
![]() |
#52 | |
Na emeryturze.
|
![]() Cytuj:
A wytykanie wad "Tatusiowi Swietemu" zawsze bedzie uznane za "nie na miejscu". ![]() Sorka Polin, te przyciski są tak blisko, Przepraszam Ostatnio edytowany przez $corcerer - 01-04-2005 o 19:05. |
|
![]() |
![]() |
#53 | ||
Nieobecny.
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
#54 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 12 2004
Lokacja: W dupie
Imię: aDHIiFAQFIAIF
Profesja: Druid
Świat: ajfajkfjajfjajd
Poziom: 79
Skille: 921
Poziom mag.: 23
|
![]() Aha no tak..Ale już chyba umrze serce nerki coraz gorsze a więc czekajmy na nieoficjalne potwierdzenie
Hail Metal Militia Ostatnio edytowany przez Cisak - 01-04-2005 o 19:41. |
![]() |
![]() |
#55 |
Nieobecny.
|
![]() "Stan zdrowia papieża pogorszył się"
To raczej śmierci nie oznacza... |
![]() |
![]() |
#56 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 03 2005
Lokacja: ET Server 2.60
![]() |
![]() @edit
$scor, ty uprzedzaczu!!! Zródło Onet.pl Stan zdrowia papieża pogorszył się Stan ogólny Jana Pawła II pogarsza się, upośledzeniu uległo funkcjonowanie głównych narządów wewnętrznych - wynika z komunikatu opublikowanego w Watykanie. "Stan ogólny oraz stan układu sercowo-krążeniowego jeszcze bardziej się pogorszyły. Stwierdzono dalszy spadek ciśnienia oraz spłycenie oddechu. Papież świadomie uczestniczy w modlitwie, którą odmawiają towarzyszące mu osoby. Ponadto wystąpiła niewydolność serca, krążenia i nerek" - poinformował Navarro-Valls. Jednocześnie włoskie agencje podały po godzinie 19.00, że Jan Paweł II stracił przytomność. Tej wiadomości nie potwierdzono. Dziennikarze zauważyli, że około 18.00 watykański rzecznik wybiegł z biura prasowego Stolicy Apostolskiej. Teraz wiadomo, że został wezwany w związku z dalszym pogorszeniem się stanu zdrowia papieża. Po godzinie 19 stracił przytomnośc ale jeszcze nie umarł.
![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Sharp - 01-04-2005 o 19:37. |
![]() |
![]() |
#57 |
Zbanowany
Data dołączenia: 30 01 2005
Lokacja: w kopalniach Khazad-dum
![]() |
![]() Kurcze Papież jusz dlugo nie pociuagnie. Mam nadzieje ze to jednak nie prawda. Jak widze te wspommnienia to zal sciska mi gardlo
|
![]() |
![]() |
#58 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 01 2005
Lokacja: Białystok
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#59 |
Michail Fradkow
Data dołączenia: 05 06 2004
Lokacja: Kawal drogi, nikomu nie radze isć piechotą.
Stan: Na Emeryturze
Imię: Bysiu
Profesja: Elite Knight
Gildia: Death Assassins
|
![]() Wg. mnie JP II przezywa to samo co jezus, teraz jest jego droga krzyzowa, nameczy sie strasznie, by za pare godzin umrzeć ( moze dni), ale zrobil to dla nas, dla naszej wiary, to on nas nauczyl jak wierzyc. To on jest, byl i bedzie glowa kosciola, ktorej polska tak wiele zawdziecza.
Amen. Edit: Polin bez przesady, z smierci wielkiego czlowieka, chcesz robic biznes, oczywiscie sa kretyni ktorzy nawet na rtym chca zarobic, ale zrozum, ze to nie jego wina. A jesli ty nie wierzyrz to twoja sprawa, ty nie osmieszaj wiary katolickiej.
![]() Ostatnio edytowany przez By$iu - 01-04-2005 o 19:54. |
![]() |
![]() |
#60 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: białystok
![]() |
![]() Tak... papiez umiera... ludzie wzieli sie za modlitwe a media zrobily z tego sensacje.....
On juz dlugo nie pozyje... Serce, pluca, nerki.... Smierc jest juz tylko kwestai czasu. Kiedys tak musialo byc predzej czy pozniej. Mimo wszystko zyl (zyje nadal...) cholernie dlugo.... |
![]() |