|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
Pokaż wyniki sondy: Czy masz poczucie wspólnoty (identyfikacji) ze światem Tibii i jego społecznością? | |||
Tak, mam bardzo silne poczucie wspólnoty (identyfikacji). |
![]() ![]() ![]() ![]() |
11 | 7.05% |
Tak, mam dość silne poczucie wspólnoty. |
58 | 37.18% |
Trochę tak, ale nie jest to mocny związek i nie ma dla mnie większego znaczenia. |
55 | 35.26% |
Nie wiem. |
9 | 5.77% |
Nie mam poczucia wspólnoty. |
23 | 14.74% |
Głosujących: 156. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
Stan: Niegrający
|
![]() 1. Od jak dawna grasz w Tibię?
od 12 maja 2004r. 2. Jak często grasz w Tibię? kiedyś często, teraz bardzo mało 3. Czy prócz dobrej zabawy szukasz w Tibii nowych znajomości? A może szukanie znajomości jest głównym motywem, dla którego grasz w tę grę? owszem, szukam nowych znajomości, ale głównym powodem mojej gry jest chęć zabawy 4. Czy spotkałeś się w prawdziwym świecie z osobą lub osobami, które poznałeś w Tibii? hmm... tak... ale tylko tych z E-g 5. Czy potrafisz określić, co buduje/umacnia Twoje poczucie wspólnoty z innymi graczami? (Na to pytanie odpowiedz oczywiście tylko wtedy, kiedy masz owo poczucie wspólnoty, więzi.) 1. wspólny wróg, pomoc innym, poczucie humoru |
![]() |
|
![]() |
#42 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 07 2004
Lokacja: bielsko-biała
![]() |
Jakieś 1.5 roku, może więcej. 2. Jak często grasz w Tibię? Przeważnie codziennie. Zależy czy komp wolny ![]() 3. Czy prócz dobrej zabawy szukasz w Tibii nowych znajomości? A może szukanie znajomości jest głównym motywem, dla którego grasz w tę grę? Nie szukam ich celowo. Ale lubię poznawać nowych ludzi/graczy. 4. Czy spotkałeś się w prawdziwym świecie z osobą lub osobami, które poznałeś w Tibii? Prawie wszyscy moi kumple grają więc tak, a poza tym w bielsku dużo graczy (hiberna rox) BB team ![]() 5. Czy potrafisz określić, co buduje/umacnia Twoje poczucie wspólnoty z innymi graczami? (Na to pytanie odpowiedz oczywiście tylko wtedy, kiedy masz owo poczucie wspólnoty, więzi.) To poczucie buduje przeważnie gilidia i massowe hunty ![]()
![]() |
#43 |
Fallen Angel
|
![]() 1. Przeszlo rok
2. Zalezy czy mam czas i ochote, zwykle ok. 2 godzin dziennie 3. Szukac znajomosci w grze komputerowej? Czesc Aniu, tu Wojtek, tez mam 12 lat. 4. Nie, chodz planuje z jednym kolegom bo akurat niedaleko mieszka 5. W zasadzie niewiele...to tylko gra i nie przywiazuje sie do niej.
#44 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 09 2004
![]() |
![]() 1.pół roku
2.raz na miesiąc 3. nie 4.nie 5.nie dotyczy |
![]() |
![]() |
#45 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 10 2004
Lokacja: Kwidzyn
Stan: Na emeryturze
Imię: Slagolash The Second
Świat: Saphira
![]() |
Od września '04 2. Jak często grasz w Tibię? Wtedy kiedy mam więcej wolnego czasu-weekendy i dni wolne. 3. Czy prócz dobrej zabawy szukasz w Tibii nowych znajomości? A może szukanie znajomości jest głównym motywem, dla którego grasz w tę grę? Do Tibii wciągnęli mnie koledzy z rl, a więc teoretycznie na samym początku miałem znajomych i nie musiałem szukać nowych. Tyle że znajomosci nie trzeba szukać, one same przychodzą. Często można zaprzyjaźnić się z osobą spotkaną przypadkowo na huncie czy queście. Gdy wstępujesz do gildii-poznajesz i lubisz wszystkie osoby, któe do niej należą. 4. Czy spotkałeś się w prawdziwym świecie z osobą lub osobami, które poznałeś w Tibii? Tak ![]() 5. Czy potrafisz określić, co buduje/umacnia Twoje poczucie wspólnoty z innymi graczami? (Na to pytanie odpowiedz oczywiście tylko wtedy, kiedy masz owo poczucie wspólnoty, więzi.) Wspólne wyprawy, rozmowy, trening, akcje etc. Wszystko co dzieje się wtedy, kiedy jestem z qmplami i coś robimy. |
![]() |
![]() |
#46 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 12 2004
|
![]() Oto pytania do tej części badań:
1. Od jak dawna grasz w Tibię? 2. Jak często grasz w Tibię? 3. Czy prócz dobrej zabawy szukasz w Tibii nowych znajomości? A może szukanie znajomości jest głównym motywem, dla którego grasz w tę grę? 4. Czy spotkałeś się w prawdziwym świecie z osobą lub osobami, które poznałeś w Tibii? 5. Czy potrafisz określić, co buduje/umacnia Twoje poczucie wspólnoty z innymi graczami? (Na to pytanie odpowiedz oczywiście tylko wtedy, kiedy masz owo poczucie wspólnoty, więzi.) 1. gram cuś około roku ![]() 2. 2-4 razy w tygodniu (po 1-3h) 3. tak, szukam nowych znajomości, ale to nie jest mój główny motyw 4. nie... 5. bezinteresowna pomoc (prawie nikt takiej Ci nie okarze w tej grze...) |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 25 09 2004
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() Cytuj:
1. od 1 roku 2. Co dzien 3. Oczywiscie 4. Tak |
|
![]() |
![]() |
#48 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 04 2005
Lokacja: W-wa
![]() ![]() |
![]() W dalszym ciągu proszę o odpowiadanie w tym temacie. Jest on dość ważny dla badań i dla pracy. Zagadnienie poczucia wspólnoty jest bardzo ważne, jeśli chodzi o socjologiczną ocenę zjawisk, które mają miejsce w świecie Tibii. Zapraszam do dalszego głosowania i odpowiedzi :-).
Spodziewajcie się rychło następnej sondy/pytań. Prawdopodobnie już dzisiaj, czyli w piątek 15 kwietnia. |
![]() |
![]() |
#49 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 03 2005
Stan: Niegrający
Profesja: Royal Paladin
|
W Tibie gram do nie dawna. Konkretnie od jesieni roku 2004. 2. Jak często grasz w Tibię? Tak i nie. Potrafię przesiedzieć cały dzień i noc przed Tibią, a potem nie patrzeć na nią przez tydzień. Wszystko zależy od tego ile mam czasu. Średnio gram 2-3 godz. dziennie. 3. Czy prócz dobrej zabawy szukasz w Tibii nowych znajomości? A może szukanie znajomości jest głównym motywem, dla którego grasz w tę grę? Nie. Od znajdowania znajomości jest czat. Tam natomiast byłem tylko 1 raz, gdy kumpel mnie namówił byśmy sobie jaja porobili (dla ciekawych: było to jak miałem 9lat ![]() 4. Czy spotkałeś się w prawdziwym świecie z osobą lub osobami, które poznałeś w Tibii? Nie, bo nie mam zamiaru. Niektórzy nawet chcieli się umawiać na prawdziwe spotkanie, ale ja nie mam zamiaru ich poznawać przez grę. Uważam to za głupsto, by gra służyła mi do poznawania znajomości. 5. Czy potrafisz określić, co buduje/umacnia Twoje poczucie wspólnoty z innymi graczami? (Na to pytanie odpowiedz oczywiście tylko wtedy, kiedy masz owo poczucie wspólnoty, więzi.) Najważniejsze jest oczywiście pierwsze wrażenie. Jeżeli widać że to równy gość, to łatwo buduję się znajomość. Jeżeli widać że to n00bek, to wolę się z nim nie zadawać. Ale co buduje? Ok, myślę że oczywiste rzeczy. Na początku to wspólne pomoce. Jak pożyczenie/danie trochę kasy/tanich itemków (ale w dwie strony, nie tylko dla niego), przez wspólne treningi, expienie. Potem różne ciekawe zabawy w Tibii po wspólne hunty i myślę że włąsnie to ostatnie najbardziej buduje w Tibii więź, ale musi być tam spełniony przez dwie strony, jeden warunek. Po huncie, musi być sprawiedliwy podział.
#50 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Komórka pod schodami do nieba
Stan: Na Emeryturze
Imię: Krzeslaw on Berylia
Profesja: Knight
Świat: Berylia
![]() |
![]() 1. Od sierpnia zeszłego roku, tj. ok. 10 miechów.
2. Ostatnio coraz mniej. 3. Nie szukam. Same mnie odnajdują ![]() 4. Nie, i nie mam zamiaru. Ostatnio za dużo słyszy się o 12 - letnich Wojtkach ![]() 5. Myślę , że w zdobywaniu znajaomości sprzyjają wspólne przygody, questy, treningi.
#51 |
Master Alucard
|
ponad 2 lata. 2. Jak często grasz w Tibię? Jak mam wolny czas i ochote na gre, czasem caly wolny czas , czasem wogole... 3. Czy prócz dobrej zabawy szukasz w Tibii nowych znajomości? A może szukanie znajomości jest głównym motywem, dla którego grasz w tę grę? zdecydowanie dla zabawy. Jak chce znalesc znajomosci to ide na imprezy... 4. Czy spotkałeś się w prawdziwym świecie z osobą lub osobami, które poznałeś w Tibii? Tak, kumple. Prócz tego spotkalem niemca, który mieszka 3 km ode mnie i dowiedziałem sie o tym po pol roku znajomosci... 5. Czy potrafisz określić, co buduje/umacnia Twoje poczucie wspólnoty z innymi graczami? (Na to pytanie odpowiedz oczywiście tylko wtedy, kiedy masz owo poczucie wspólnoty, więzi.) Chyba wspolnie spedzony czas i rozmowy.
![]() |
#52 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 11 2004
Stan: Na emeryturze
|
![]() Cytuj:
2. tylko weekendy 3. Przedewszystkim zabawa lecz przy okazji poznaje nowych, niekiedy ciekawych ludzi 4. Tak, ale byly to tylko osoby z mojego miasta 5. ------
![]() |
![]() |
#53 |
Zbanowany
|
![]() 1. 1.01.2004r
2. 2h-8h dziennie 3.nie szukam na siłę,czasem poznaje kogo bo jest uprzejmy i normalny co w świecie tibii żadko się zdarza i z takimi ludźmi chętnie rozmawiam ;p 4. nie 5. polowania,rozmowy,wzajemna pomoc |
![]() |
![]() |
#54 |
Redaktor
Data dołączenia: 16 04 2005
Lokacja: Knurów
|
Rok 2. Jak często grasz w Tibię? 30min dziennie 3. Czy prócz dobrej zabawy szukasz w Tibii nowych znajomości? A może szukanie znajomości jest głównym motywem, dla którego grasz w tę grę? Oprocz dobrej zabawy szukam nowych znajomosci. 4. Czy spotkałeś się w prawdziwym świecie z osobą lub osobami, które poznałeś w Tibii? Nie. 5. Czy potrafisz określić, co buduje/umacnia Twoje poczucie wspólnoty z innymi graczami? (Na to pytanie odpowiedz oczywiście tylko wtedy, kiedy masz owo poczucie wspólnoty, więzi.) Nie odpowiadam. |
![]() |
![]() |
#55 |
Guest
|
![]() 1. Od 3 tygodni
2. Codziennie po 3-4 godzin 3. Nie ale zawsze dobrze kogoś spotkać 4. Nie ale gram z kilkoma kolegami w ta gre 5. ....................... |