Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Pokaż wyniki sondy: Czy masz poczucie wspólnoty (identyfikacji) ze światem Tibii i jego społecznością?
Tak, mam bardzo silne poczucie wspólnoty (identyfikacji). 11 7.05%
Tak, mam dość silne poczucie wspólnoty. 58 37.18%
Trochę tak, ale nie jest to mocny związek i nie ma dla mnie większego znaczenia. 55 35.26%
Nie wiem. 9 5.77%
Nie mam poczucia wspólnoty. 23 14.74%
Głosujących: 156. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 14-04-2005, 17:31   #41
joey
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 06 2004

Stan: Niegrający
Domyślny

1. Od jak dawna grasz w Tibię?
od 12 maja 2004r.
2. Jak często grasz w Tibię?
kiedyś często, teraz bardzo mało
3. Czy prócz dobrej zabawy szukasz w Tibii nowych znajomości? A może szukanie znajomości jest głównym motywem, dla którego grasz w tę grę?
owszem, szukam nowych znajomości, ale głównym powodem mojej gry jest chęć zabawy
4. Czy spotkałeś się w prawdziwym świecie z osobą lub osobami, które poznałeś w Tibii?
hmm... tak... ale tylko tych z E-g
5. Czy potrafisz określić, co buduje/umacnia Twoje poczucie wspólnoty z innymi graczami? (Na to pytanie odpowiedz oczywiście tylko wtedy, kiedy masz owo poczucie wspólnoty, więzi.)
1. wspólny wróg, pomoc innym, poczucie humoru
joey jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 14-04-2005, 18:25   #42
arvegil
Użytkownik Forum

arvegil's Avatar

Data dołączenia: 23 07 2004
Lokacja: bielsko-biała

arvegil ma numer GG 2107725
Szczęśliwy

Jakieś 1.5 roku, może więcej.
Przeważnie codziennie. Zależy czy komp wolny
3. Czy prócz dobrej zabawy szukasz w Tibii nowych znajomości? A może szukanie znajomości jest głównym motywem, dla którego grasz w tę grę?
Nie szukam ich celowo. Ale lubię poznawać nowych ludzi/graczy.
4. Czy spotkałeś się w prawdziwym świecie z osobą lub osobami, które poznałeś w Tibii?
Prawie wszyscy moi kumple grają więc tak, a poza tym w bielsku dużo graczy (hiberna rox) BB team
5. Czy potrafisz określić, co buduje/umacnia Twoje poczucie wspólnoty z innymi graczami? (Na to pytanie odpowiedz oczywiście tylko wtedy, kiedy masz owo poczucie wspólnoty, więzi.)
To poczucie buduje przeważnie gilidia i massowe hunty

Oldschool's maniacs were, they are and will be 4ever!
arvegil jest offline  
stary 14-04-2005, 18:44   #43
Gangrel
Fallen Angel

Gangrel's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2004
Lokacja: At the end of Rainbow.

Stan: Na Emeryturze
Imię: Va'esse
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 48
Gangrel ma numer GG 1366254 Gangrel ma login Tlenu gangrel_6@tlen.pl
Domyślny

1. Przeszlo rok
2. Zalezy czy mam czas i ochote, zwykle ok. 2 godzin dziennie
3. Szukac znajomosci w grze komputerowej? Czesc Aniu, tu Wojtek, tez mam 12 lat.
4. Nie, chodz planuje z jednym kolegom bo akurat niedaleko mieszka
5. W zasadzie niewiele...to tylko gra i nie przywiazuje sie do niej.

Gangrel jest offline  
stary 14-04-2005, 21:44   #44
dap-galothij
Użytkownik Forum

dap-galothij's Avatar

Data dołączenia: 15 09 2004

dap-galothij ma numer GG 1502311
Domyślny

1.pół roku
2.raz na miesiąc
3. nie
4.nie
5.nie dotyczy
dap-galothij jest offline  
stary 15-04-2005, 08:29   #45
Slagolash
Użytkownik Forum

Slagolash's Avatar

Data dołączenia: 14 10 2004
Lokacja: Kwidzyn

Stan: Na emeryturze
Świat: Saphira
Slagolash ma numer GG 3177912
Domyślny

Od września '04
Wtedy kiedy mam więcej wolnego czasu-weekendy i dni wolne.
Do Tibii wciągnęli mnie koledzy z rl, a więc teoretycznie na samym początku miałem znajomych i nie musiałem szukać nowych. Tyle że znajomosci nie trzeba szukać, one same przychodzą. Często można zaprzyjaźnić się z osobą spotkaną przypadkowo na huncie czy queście. Gdy wstępujesz do gildii-poznajesz i lubisz wszystkie osoby, któe do niej należą.
Tak Tyle ze u mnie było na odwrót-najpierw poznałem te osoby w rl, potem one pokazały mi Tibię.
Wspólne wyprawy, rozmowy, trening, akcje etc. Wszystko co dzieje się wtedy, kiedy jestem z qmplami i coś robimy.
Slagolash jest offline  
stary 15-04-2005, 09:11   #46
dobry barbarzyńca
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 12 2004

Domyślny

Oto pytania do tej części badań:
1. gram cuś około roku
2. 2-4 razy w tygodniu (po 1-3h)
3. tak, szukam nowych znajomości, ale to nie jest mój główny motyw
4. nie...
5. bezinteresowna pomoc (prawie nikt takiej Ci nie okarze w tej grze...)
dobry barbarzyńca jest offline  
stary 15-04-2005, 09:28   #47
Wexerh
Zbanowany

Data dołączenia: 25 09 2004
Lokacja: Łódź

Wexerh ma numer GG 2856511
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez _Adamo_
Przed Wami trzecia część socjologicznego badania Tibii.
Dwa pierwsze tematy opierały się na pewnych podstawach, na demograficznej strukturze. Teraz przechodzimy do badań już ściśle z dziedziny socjologii. Będą one związane z poczuciem wspólnoty, tożsamością, identyfikacją graczy z krainą Tibii oraz z poczuciem wspólnoty pomiędzy graczami. Będziemy się tu więc skupiać na dwóch płaszczyznach:
a) związku z miejscem, krainą
b) związku z innymi graczami.

Oto pytania do tej części badań:

(Oczywiście osoby, które jeszcze nie zagłosowały/ nie wypowiadały się w dwóch początkowych tematach-badaniach, zapraszam do odpowiedzi także w tych, o wieku i płci.)

1. od 1 roku
2. Co dzien
3. Oczywiscie
4. Tak
Wexerh jest offline  
stary 15-04-2005, 16:58   #48
_Adamo_
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 04 2005
Lokacja: W-wa

_Adamo_ ma numer GG 1301511 _Adamo_ ma login Tlenu deasel@tlen.pl
Pergamin

W dalszym ciągu proszę o odpowiadanie w tym temacie. Jest on dość ważny dla badań i dla pracy. Zagadnienie poczucia wspólnoty jest bardzo ważne, jeśli chodzi o socjologiczną ocenę zjawisk, które mają miejsce w świecie Tibii. Zapraszam do dalszego głosowania i odpowiedzi :-).
Spodziewajcie się rychło następnej sondy/pytań. Prawdopodobnie już dzisiaj, czyli w piątek 15 kwietnia.
_Adamo_ jest offline  
stary 15-04-2005, 18:09   #49
Quodion
Użytkownik Forum

Quodion's Avatar

Data dołączenia: 01 03 2005

Stan: Niegrający
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

W Tibie gram do nie dawna. Konkretnie od jesieni roku 2004.

Tak i nie. Potrafię przesiedzieć cały dzień i noc przed Tibią, a potem nie patrzeć na nią przez tydzień. Wszystko zależy od tego ile mam czasu. Średnio gram 2-3 godz. dziennie.

Nie. Od znajdowania znajomości jest czat. Tam natomiast byłem tylko 1 raz, gdy kumpel mnie namówił byśmy sobie jaja porobili (dla ciekawych: było to jak miałem 9lat ). Nie szukam tam znajomości ale też wiem że gra bez znajomych jest nudna. Dlatego wolę poznać na którymś servie tak z 2-4, góa 5 osob, z którymi się skumpluje, ale nie do tego stopnia by od razu się poznawać w realu. Nie szukam tam czegoś więcej niż znajomość, ale też nie jestem samotnikiem.

Nie, bo nie mam zamiaru. Niektórzy nawet chcieli się umawiać na prawdziwe spotkanie, ale ja nie mam zamiaru ich poznawać przez grę. Uważam to za głupsto, by gra służyła mi do poznawania znajomości.

Najważniejsze jest oczywiście pierwsze wrażenie. Jeżeli widać że to równy gość, to łatwo buduję się znajomość. Jeżeli widać że to n00bek, to wolę się z nim nie zadawać. Ale co buduje? Ok, myślę że oczywiste rzeczy. Na początku to wspólne pomoce. Jak pożyczenie/danie trochę kasy/tanich itemków (ale w dwie strony, nie tylko dla niego), przez wspólne treningi, expienie. Potem różne ciekawe zabawy w Tibii po wspólne hunty i myślę że włąsnie to ostatnie najbardziej buduje w Tibii więź, ale musi być tam spełniony przez dwie strony, jeden warunek. Po huncie, musi być sprawiedliwy podział.
stary 15-04-2005, 22:40   #50
Krzesław
Użytkownik Forum

Krzesław's Avatar

Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Komórka pod schodami do nieba

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Berylia
Krzesław ma numer GG 5937171
Domyślny

1. Od sierpnia zeszłego roku, tj. ok. 10 miechów.
2. Ostatnio coraz mniej.
3. Nie szukam. Same mnie odnajdują . Znajomych poznaje podczas jakiejś przygody, albo na quescie.
4. Nie, i nie mam zamiaru. Ostatnio za dużo słyszy się o 12 - letnich Wojtkach . Jedyną osobą w tibii, z która się spotykam jest mój sąsiad, który mnie w tę grę wkręcił.
5. Myślę , że w zdobywaniu znajaomości sprzyjają wspólne przygody, questy, treningi.

Powyższy post jest zapewne częścią programu pt. "Chcę zostać naj użytkownikiem w przyszłym roku"
Krzesław jest offline  
stary 16-04-2005, 22:56   #51
Shinjix
Master Alucard

Shinjix's Avatar

Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: www.tibiaspy.com

Imię: Yatiru
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Shinjix ma numer GG 4032930
Domyślny

ponad 2 lata.

Jak mam wolny czas i ochote na gre, czasem caly wolny czas , czasem wogole...

zdecydowanie dla zabawy. Jak chce znalesc znajomosci to ide na imprezy...

Tak, kumple. Prócz tego spotkalem niemca, który mieszka 3 km ode mnie i dowiedziałem sie o tym po pol roku znajomosci...

Chyba wspolnie spedzony czas i rozmowy.
†††

I am the pure flame that burns
I am Sirius son
I am the infinite space
I am the most conquering One
Shinjix jest offline  
stary 17-04-2005, 01:40   #52
Evul Tibian
Użytkownik Forum

Evul Tibian's Avatar

Data dołączenia: 26 11 2004

Stan: Na emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez _Adamo_
1. Nie dawno minął rok

2. tylko weekendy

3. Przedewszystkim zabawa lecz przy okazji poznaje nowych, niekiedy ciekawych ludzi

4. Tak, ale byly to tylko osoby z mojego miasta

5. ------

~Get low, bitch!~
Evul Tibian jest offline  
stary 17-04-2005, 08:03   #53
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

1. 1.01.2004r
2. 2h-8h dziennie
3.nie szukam na siłę,czasem poznaje kogo bo jest uprzejmy i normalny co w świecie tibii żadko się zdarza i z takimi ludźmi chętnie rozmawiam ;p
4. nie
5. polowania,rozmowy,wzajemna pomoc
PiXik jest offline  
stary 17-04-2005, 10:06   #54
Gunir
Redaktor

Gunir's Avatar

Data dołączenia: 16 04 2005
Lokacja: Knurów

Domyślny

Rok
30min dziennie
Oprocz dobrej zabawy szukam nowych znajomosci.
Nie.
Nie odpowiadam.
stary 03-05-2005, 02:55   #55
Rychulec
Guest

Domyślny

1. Od 3 tygodni
2. Codziennie po 3-4 godzin
3. Nie ale zawsze dobrze kogoś spotkać
4. Nie ale gram z kilkoma kolegami w ta gre
5. .......................

Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania