![]() |
#41 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 02 2004
|
![]() Jedyna rzecz do której można się przyczepić to trzymanie każdej literki w osobnym pliku. Zalecałbym funkcje CopyRect. Pozatym tworzenie "editb35" i kolejnych jest chyba troche przynudnawe.
![]() |
#42 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2005
Lokacja: W domu
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
![]() Napiszcie tylko czy kolory są te co trzeba i czy nie zaczynająsię za wcześnie/późno. EDIT: Złego screenka wrzuciłem, 2x sie ten sam żółty powtarzał. @Down: Ja zrobiłem tak jak mi się zdawało ale pewny też nie jestem a trzeba mi kogos kto jest pewny jak to dokładnie leci. Może jeszcze ktoś by narysował odkąd się jaki kolor zaczyna to już by było wogóle dobrze. A tak poza tym zostało mi jeszcze dokończyć jasnozielony i będzie wszystko.
Fake Ultra Project (czyli mój program - Fake Font Converter Final) Chcesz posłuchać tego co ja? Kliknij tutaj! (Zalecany Internet Explorer) Klikajac tutaj bardzo mi pomożesz. ![]() Ostatnio edytowany przez YAYUUU - 22-04-2005 o 18:13. |
|
![]() |
![]() |
#43 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 03 2005
Lokacja: Gołdap
![]() |
![]() Mi sie zdaje ze yellow jest od połowy paska hp ale do końca nie weim
|
![]() |
![]() |
#44 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 02 2004
Lokacja: Słubice.
Stan: Na Emeryturze
Imię: Pyza Takae
Świat: Nebula
![]() |
![]() mnie sie wydaje ze dobrze, bo już nie moge sie doczekać
![]()
#45 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 09 2004
|
![]() Yayuu wez po prostu otworz jakiegos skrena i tam pobierz kolory, wez se z rana zrob skrena jak pisze Server gonna save in 5 minutes blablabla i pobierz ten kolorek. Przy okazji masz odrazu kolorek paska zycia itd, wez jeszcze podejdz na drugiego skrena do jakiegos potworka, niech cos powie a ty skrena cyknij ;-)
|
![]() |
![]() |
#46 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 11 2004
Lokacja: OldSchool.
|
![]() Widzę, że program wciąż się rozwija. Zapowiada się ciekawie.
![]() |
#47 |
Użytkownik Forum
![]() ![]() |
![]() Ukończyłem już programik. Jest w Downloads na www.yayuuu.prv.pl . Polecam przeglądać tą stronę w przeglądarce Internet Expolorer. W innych należy kliknąć link poniżej po otwarciu się indexu. Jeśli by ktoś jednak zaczął za bardzo oglądać stronę i przekroczył limit transferu to oto link do programu:
http://rapidshare.de/files/1388615/Fake*****.html Zamieściłem już programik a zachwilę wyśle matkusowi źródło, być może program znajdzie się również na www.tibia.pl. Aha, co do kolorków to brałem je trochę z fake tutoriala, troche z jakichś filmików. Kolory raczej co do samych kolorów się już zgadzają, tylko nie byłem pewien od kiedy zaczyna się zółty itp. Jeśli jednak się pomyliłem co do kolorów itp to piszcie tutaj co jest nie tak a ja poprawię. Gdyby programik nie chciał u kogoś działać (co jest mało prawdopodobne, ale znam kolesia, u którego nie chciała działać połowa moich programów pomimo, że u wszystkich działały) niech zrobi print screena i wrzuci na forum.
Fake Ultra Project (czyli mój program - Fake Font Converter Final) Chcesz posłuchać tego co ja? Kliknij tutaj! (Zalecany Internet Explorer) Klikajac tutaj bardzo mi pomożesz. ![]() Ostatnio edytowany przez YAYUUU - 23-04-2005 o 00:53. |
![]() |
![]() |
#48 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 02 2004
|
![]() Heh, skończył program a ja badania właśnie zakończyłem -.- Trudno ale to moje wyniki(kolor nie zawsze zmienia sie razem z długością paska):
1) 100%-95% HP | pasek od 0 do 2 pixeli od prawej ramki paska | kolor nicka: #00BF00 kolor paska: #00C000 2) 94%-60% HP | pasek od 2 do 10 pixeli od prawej ramki paska | kolor nicka: #5FBF5F kolor paska: #60C060 3) 59%-30% HP | pasek od 11 do 18 pixeli od prawej ramki paska | kolor nicka: #BFBF00 kolor paska: #C0C000 4) 29%-10% HP | pasek od 7 do 2 pixeli od lewej ramki paska | kolor nicka: #BF2F2F kolor paska: #C03030 5) 9%-4% HP | pasek od 2 do 1 pixelia od lewej ramki paska | kolor nicka: #BF0000 kolor paska: #C00000 6) 3%-0% HP | pasek brak | kolor nicka: #5F0000
![]() Ostatnio edytowany przez Gniew Mroku - 22-04-2005 o 23:32. |
![]() |
![]() |
#49 |
Użytkownik Forum
![]() ![]() |
![]() LOL, teraz mi to mówisz?
Zaraz sprawdzę i pewnie poprawię. Zbadałem dokładniemój program i porównałem z twoimi wynikami. Coprawda kolor paska jak i nicku się różnią, jednak nie na tyle, aby mialo to jakieś znaczenie wizualne. Jedynie 1 kolor różni się znacząco od twoich wyników, i ten właśnie kolor zmienię. Co do długości pasków miałem błędy w 2 miejscach, ale to akurat najłatwiejsze do poprawienia. EDIT: Wiedziałem, że coś mi nie pasowało. Dzięki Gniewowi wygląda znacznie lepiej (bo jako jedyny zrobił coś konkretnie). Co prawda nie zmieniłem dokładnie kolorów na takie jak podał, gdyż zmiana 1 koloru wymaga trochę pracy a w wiekszości pomiedzy moimi i jego nie było widać żadnej różnicy wizualnej, aczkolwiek część zmieniłem gdyż różnica była kolosalna. Oto aktualne działanie: ![]() Za chwile zedytuję linka i wrzuce aktualniejszą wersje. Tak jeszcze raz jakby ktoś nie widział 2 posty wyżej: www.yayuuu.prv.pl <-- Strona, z której można ściągnąć ten program oraz kilka innych moich i nie tylko. http://rapidshare.de/files/1388615/Fake*****.html <-- Link do programu (jak ktos przekroczy limit transferu na stronie).
Fake Ultra Project (czyli mój program - Fake Font Converter Final) Chcesz posłuchać tego co ja? Kliknij tutaj! (Zalecany Internet Explorer) Klikajac tutaj bardzo mi pomożesz. ![]() Ostatnio edytowany przez YAYUUU - 23-04-2005 o 05:33. |
![]() |
![]() |
#50 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 02 2005
![]() |
![]() Cytuj:
No tak mi sie ten program spodobal ale po przeczytaniu tego mam takie same zdanie jak ten pan wyzej. Wszyscy sie mecza a tu nowy programik ktory robi wszysko za ciebie. Znam trika w fakeach dzieki koremu nie trzeba robic obwodki. Wiem jak wszystkie texty zrobic w tibii i cyknac screena ^^ |
|
![]() |
![]() |
#51 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 03 2005
Lokacja: Gołdap
![]() |
![]() O.o chłopie to jest super mega odjazd program.Dobra ide fejkowac
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 02 2005
Lokacja: Z daleka od moderatorów
![]() ![]() |
![]() A mi sie nie moze sciągnąc ten program
![]() ![]() ![]()
#53 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Neverwinter
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
![]() In the memory you’ll find me Eyes burning up The darkness holding me tightly Until the sun rises up Ostatnio edytowany przez Radek 666 - 23-04-2005 o 10:44. |
|
![]() |
![]() |
#54 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
Lokacja: From Dark Forest
![]() |
![]() Czekam na poradnik
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Użytkownik Forum
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
#56 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
Lokacja: From Dark Forest
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#57 | |
Użytkownik Forum
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
#58 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: Szczecin
Imię: ---
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 62
Skille: 84/70
Poziom mag.: 15
|
![]() Jeszcze mógłbyś zrobić kolory jakie są gdy pisze się na priv , wtedy to by było już full mega wypas ; P I wydaje mi się że kolor wiadomości z servera jest za ciemny : >
![]() Ostatnio edytowany przez Angel of Death - 23-04-2005 o 12:37. |
![]() |
![]() |
#59 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2005
Lokacja: Darashia
|
![]() Mnie tez sie ten program nie podoba, ktos go sciagnie i bedzie myslal ze zrobi dobrego fake, a potem "dlaczego sie nie podoba przeciez texty sa ok no wiec o co chodzi plx plx mesage my plx plx plx na pryw plx plx", a takie rzeczy mnie denerwuja juz...
![]() |
![]() |
#60 |
http://tibiaspy.com
Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy
Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
Gildia: Death Assassins
Świat: Secura
|
![]() OKi, otrzymałem kody źródłowe.
W kodach nic niebezpiecznego nie widze, natomiast, jeśli pozwolisz, to małą uwagę na temat ilości wstukanego przez ciebie kodu. Strasznie duzo pisania, a nic z tego nie wynika ![]() Zamiast pisać Kod:
edit1.text:=copy(memo1.text,1,1); edit2.text:=copy(memo1.text,2,1); edit3.text:=copy(memo1.text,3,1); edit4.text:=copy(memo1.text,4,1); edit5.text:=copy(memo1.text,5,1); edit6.text:=copy(memo1.text,6,1); edit7.text:=copy(memo1.text,7,1); edit8.text:=copy(memo1.text,8,1); edit9.text:=copy(memo1.text,9,1); i task dalej ![]() Każdemu editowi nadaj TAG odpowiadający jego pozycji w tekście (edit dla pierwszej litery =1, dla drugiej=2 itd) i teraz tak: Kod:
for x:=1 to Form1.ControlCount do // jedziemy przez wszystko co jest na forumie (edity, buttony itp. itd.) begin if Form1.Controls[x] is TEdit then // czy to, co akurat mamy, to Edit? begin with Form1.Controls[x] as TEdit do // mniej pisania :) Po za tym "ogólnie" kontrolkę zaczynamy traktować jako Edit begin d:=length(name); if d>=5 then // żeby przypadkiem za krótka nazwa nie wyszła i sie nie wysypało :P begin // wpisz odpowiednią literę do tego edita. Jeśli pole nazywa cię // XXXXbX, na przykład Editb4, to wpisz tam z memo2, itd. if name[5]='b' then text:=memo2.Text[tag] else if name[5]='c' then text:=memo3.Text[tag] else if name[5]='d' then text:=memo4.Text[tag] else if name[5]='e' then text:=memo5.Text[tag] else text:=memo1.Text[tag]; end; end; end; end; Wyślę ci to też mailem. Po za tym jeszcze 2 uwagi : Po pierwsze, czy tyle tych Images i Editów jest potrzebne? Strasznie długo się to przez to kompiluje, a i zasoby systemu nieźle zżera. A po drugie, czy nie lepiej by było te wszystkie obrazk wrzycić do jednego i skorzystać z copyrect ?
Najlepsza strona o Tibii - http://tibiaspy.com - jeśli nie znasz, to nie wiesz, co tracisz! Zarejestruj się na http://forum.tibiaspy.com - prowadź i oglądaj galerie, szukaj i udzielaj pomocy, rozmawiaj o Tibii i na każdy inny temat! Ostatnio edytowany przez MatKus - 23-04-2005 o 13:01. |
![]() |