Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 06-03-2004, 22:09   #41
Dejof
Użytkownik forum

Data dołączenia: 25 01 2004

Dejof ma numer GG 489986
Domyślny

ja tez mam pare pomyslow:
1. wiekszy swiat( taki jakby 2 kontynent caly i oczywiscie wyspy)
2. Czary (cos w stylo sd dla druida i cos w stylu uh dla sorca)
3.Nowe itemy
4. Duuuuuzo nowych potworkuw ale nie np zeby byly inne rodzje trolla tylko nowe rasy potworkuw( np krzyzuwka czlowieka z rotwormem takie duze chadzace na 2 nogach z wieelka czerwona paszcza.)
5. najazdy ppotworkuf na mista to moim zdaniem swietny pomysl np do thais kazda brama wchodzi 100 orc warriorow niezla jadka by byla
Dejof jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 06-03-2004, 23:25   #42
Piecyk11
Użytkownik Forum

Piecyk11's Avatar

Data dołączenia: 23 09 2003
Lokacja: Gorzow Wlkp

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Clession
Profesja: Elite Knight
Świat: Guardia
Poziom: 11
Skille: 51/50
Piecyk11 ma numer GG 3061565
Domyślny Równosc

Ja bym chcial zeby ludzie bez pacca mogli tez wejsc kiedy chca bo to mnie juz naprawde wqrwai to: too many...".
stary 06-03-2004, 23:29   #43
Piecyk11
Użytkownik Forum

Piecyk11's Avatar

Data dołączenia: 23 09 2003
Lokacja: Gorzow Wlkp

Imię: Clession
Świat: Guardia
Poziom: 11
Skille: 51/50
Piecyk11 ma numer GG 3061565
Domyślny jeszcze raz

Czytajac to wszystk powiem wam ze jest mozliwe powiekszenie Tibi bo juz kiedys taki przekret mial miejsce. Mainowicie Tibia kiedys byla tylko ten cypelek gdzie jest Thais do mostu kolo cycow, a wiec o spora czesc powiekszyli wiec i teraz mozna by bylo.
stary 06-03-2004, 23:33   #44
oskar
Użytkownik forum

Data dołączenia: 24 02 2004

oskar ma numer GG 7214113
Domyślny

Taaaaaaaaa! tibia 3d niezle brzmi wiencej czrow!! wiencej broni(wszystkih)!! ubran!! i to najbardziej wiencej pojemnych servuw!!!!!!!!!!!!

-----
Jak by to bylo gdyby...
oskar jest offline  
stary 07-03-2004, 01:36   #45
Robol
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 03 2004

Domyślny He

Mogli by zrobic animacia nocy poslubnej heheh albo dodatkowe lole i balnty ktore dodawaly bo ludziom hp i mane
Robol jest offline  
stary 07-03-2004, 16:56   #46
Aexer
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 09 2003

Wyślij wiadomość przez ICQ do Aexer Aexer ma numer GG 4451684 Adres Jabbera do Aexer
Domyślny ciekawe ciekawe...

JA bym nic nie zmienial... To wlasnie jest urok tibii Slaba grafa itd. NO MOZE DODAL BYM DUZO WIECEJ POTWORKÓW ROZBUDOWAL MAPE NO I...

DODAL NOWE SPRZETY I WIECEJ QESTÓW
Aexer jest offline  
stary 07-03-2004, 22:07   #47
Bastien
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 09 2003

Bastien ma numer GG 2567717
Domyślny

Nigdy nie powinni zmieniać grafiki!Ma swuj urok.Powinni dodac nowe outfity dla facc i pacc no i zawsze marzylem o koniach.Zaluzmy ze ktoś ma domek placi i ma stajnie i posiada konia.Wrazie problemuw wskakuje na wierzchowca i heja!
Bastien jest offline  
stary 09-03-2004, 12:51   #48
Bigvirus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 02 2004

Bigvirus ma numer GG 1493652
Domyślny ja bym!!

Ja bym se dodal wiecej broni w club i axe bo sword ma hyba wystarczajaco broni
Zmienim tesz resp bo jest troszke za maly
Mapa powina byc nie co wieksza
i bylo by fajnie gdyby mozna bylo miec wszystkie czary bez pacca!!
Bigvirus jest offline  
stary 09-03-2004, 14:08   #49
Wtajemniczony
Użytkownik Forum

Wtajemniczony's Avatar

Data dołączenia: 29 09 2003
Lokacja: Sulechów

Domyślny

wiekszy teren do expowania nowe potworki nowe itemki i bardzo ale to bardzo by przydal sie bag ktory by sam ciognol sie za postacio bo meczy mnie te caly czas rzucanie przed siebie baga z lootem
Wtajemniczony jest offline  
stary 09-03-2004, 14:09   #50
Wtajemniczony
Użytkownik Forum

Wtajemniczony's Avatar

Data dołączenia: 29 09 2003
Lokacja: Sulechów

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Wtajemniczony
wiekszy teren do expowania nowe potworki nowe itemki i bardzo ale to bardzo by przydal sie bag ktory by sam ciognol sie za postacio bo meczy mnie te caly czas rzucanie przed siebie baga z lootem
ZAPOMNIalem dodac i wiecej domkow bo juz powoli robi sie ciasno
Wtajemniczony jest offline  
stary 09-03-2004, 16:56   #51
wjskatecrew
Użytkownik Forum

wjskatecrew's Avatar

Data dołączenia: 27 02 2004

Stan: Niegrający
Gildia: Roll Deep
wjskatecrew ma numer GG 5203597
Domyślny

ja to powiem tak : grafa zostaje bez tej grafy to już nie tibia,
a i dla palków powinno byc coś w stylu pierścień światła lub dist ring bo kazda profesja moze uzywac czegos takiego tylko nie palek jest juz axe sword i club ring to czemu nie dist ring
oczywiście więcej miejsca na servie i wieksza mapa oczywiście
nowe stworki nie mam pomyłow ale moze nie tylko lepsze od demonów moze coś słabszego dla lvl typu 30.
no i moze jeszcze jakies dzwieki prostte dzwieki nie mam pomysłów . no i tak jak było juz mówione w tym temacie nowe miasto zarówno potworów jak i dla ludzi
i te naloty potworów na miasta tez moga być ciach nawet by było
wjskatecrew jest offline  
stary 09-03-2004, 18:40   #52
E@GLENEO
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 24 01 2004

E@GLENEO ma numer GG 5017878
Domyślny

Ja bym chcial zeby:
1. Byl trudniejszy quest od anihilatora (tak, tak, nic nie mowie o qustach).
2. Zeby wprowadzili tego Dzjina ktorego nie ma.
3. Wiecej clubow bo jednoreczny najlepszy club to Skull Stuff i Dragon Hammer (malo atk w porownaniu do axe i swordow)
4. Wieksza mape i wiecej respawnow przeroznych potworow (jak najmniej hunterow )
5. Troche slabszego Dragona
E@GLENEO jest offline  
stary 10-03-2004, 13:43   #53
wjskatecrew
Użytkownik Forum

wjskatecrew's Avatar

Data dołączenia: 27 02 2004

Stan: Niegrający
Gildia: Roll Deep
wjskatecrew ma numer GG 5203597
Domyślny

jeszcze tak se mysle że nie którzy piszą ze palek nie powinien miec hmm a tto by było chamstwo bo iz ponieważ kazda inna profesja moze kozystać z ringów podnoszących im skille a palek nie ma czegoś takiego wiec to by chamstwo było
wjskatecrew jest offline  
stary 11-03-2004, 15:47   #54
-miœ polarny-
Użytkownik forum

Data dołączenia: 06 03 2004

Domyślny

moje propozycje na ibie [8.0]
1.wiencej miast
2.wiencej broni i rzeby były tańcze
3.wiencej potworuw
4.wiencej miejsc gdzie soł potwory
5.wiencej czaruw dal kinga i innyh projesji
6.lepsze potwory od demona
noi to tyle
-miœ polarny- jest offline  
stary 11-03-2004, 16:37   #55
redfaction
Użytkownik Forum

redfaction's Avatar

Data dołączenia: 07 12 2003
Lokacja: Tychy

Imię: ?
Świat: Kamadan!
Poziom: ?
redfaction ma numer GG 4524829
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Xander
Grafika- mi sie podoba tibia ma swój klimat , ale bierze mnie lekka zazdrosc jak widze mu.Cip-team mugł by ulepszyc grafike.
Wprowadzenie dzwieków po stronie KLIENTA , tak jak w HB cz MU , nie spowodowalo by to zwiekszenia laga , a podnioslo by poziom gry.
Wbudowanie w tibie procedur Team Speak , <chodzi o komunikacjie glosowa przez internet , i naprawde to by laga nie zwiekszalo np w CS czy MoH dziala to wysmienicie i nie podwoduje laga , a te gry sa bardziej wymagajace wzgledem bandwidth niz tibia>
Nowe PACC area , tak 1-2 wyspy , mi sie marzy cos w rodzaju poh tylko dla pacc <Imho poh to jedne z leszych expowisk>.
Wprowadzenie eventów < takich jak w UO , MU czy HB> Np zacmienie slonca i na ulice wylegaja Undead , ale tesh zeby te eventy byly zapowiadane tak jak w wyzej wymienonuch grach , zeby low lv nie logowaly sie wtedy albo uwazayly na siebie.
Zwieszkszenie pojemnosci serwa do 1k , ale tylko dla pacc .
Czary , kilka fajny czarów niekoniecznie przydatnych ale zwiekszajacych spektrum , mi sie marzy Great Energy Ball < cos na rodzaj GFB ale na energie Mass gs lur plx >
Odciecie paladynowi hmm , fb i destroy fiedl, ale w zamian wprowadzenie nowej amunicji dla paladyna , nowe arrowsy i bolty , wewentualnie nowa bron miotana .
Jakis MOCNY dobry club , w porównaniu z Swordami czy Axe cluby wypadaja cienko < a o quescie na silver mace nic nie slychac ale i tak pewnie od 100+ lv>.
Wiecej DOMKÓW , naprawde cieżko jest o dobry domek , ale wlasnie 2 wyspy dla pacc rozwiazaly by ten problem.
Kilka nowych stworków w skali wagowej dragon+ cos co daje 700-1500 xp , bo na hi lv naprawde nie ma czego jush bic.I demon overlodr czy cokolwiek silniejsze od demona , niestety po 120+ lv tylko demony do expienia a to na dłuższom mete jest nudne .
Wiecej outfitów dla pacc <te co zostaly dodane rox , im wiecej tym lepiej>.
Kilka fajnych czarów spontanicznych dla rycka , np cos cos daje +2 albo +4 do skila na 2 min i kosztuje okolo 100-150 mana , oczywisie pacc only < Cip-team da tylko nowe itemy spele i bonusy jezeli toprzyciagnie wiecej płacących klientów , dzieki którym ta gra istnieje>.
Strefa do dueli , nawet na non pvp gdzie zgon sie nie liczy < nic nie tracisz> pozwolilo by to zwiekszyc fun z gry i prawdopodobnie zmniejszyc ilosc pekerstwa,ja to widze jako wyspe dla pacc gdzie sie teleportujesz i mozesz z innym walczyc , duelowac i nic nie tracisz< oczywscie tam expa i hitów do skili sie nie zdobywa> to prawdopodobnie by zmniejszylo ilosc pekerstwa na pvp.

WIesz co może masz dobre pomysły ale wg jesteś pewnego radzaju rasistą (bez obrazy) bo piszesz tak
-......... dla pacc
-.......... dla pacc
-.......... dla pacc
Facc też istnieją i to dla nich mogliby wprowadzić coś innego gdyż nie każdy jest w stanie załatwić sobie pacca troche wyrozumiałości dla facc
stary 27-04-2004, 22:42   #56
Arucard
Użytkownik Forum

Arucard's Avatar

Data dołączenia: 25 01 2004

Gildia: Wanted
Świat: Azura
Poziom: 180
Skille: 93/88
Poziom mag.: 9
Domyślny

Moim zdaniem cipy mogłyby zrobić coś takiego ze co rok lub pół odbywał by się turniej (1 na kazdym serwerze lub 1 w ktorym mógłby wziąc udział gracz z kaźdego świata). Gracze losowaliby numery wedlug których by walczyli(jedynka z dwojka, trojka z czworka , itd.). Ilość uczestnikow za kazdym razem by sie zmniejszała tylko o połowe(bylo by sporo walk ).Osoba ,która by zginęła nie traciłaby ani expa ani przedmiotow(jedynie rzeczy które uzyła w walce,np.:runki,fluidy,itp.) Zwycieżca otrzymywałby jakąś cenną nagrodę (hmm nie mam jescze pomusłu co to mogłoby być, ale może 100k).
Wiem że zazwyczaj wygrywała by osoba ,ktora ma najwyższy lvl,ale nie zawsze (kazdy czasem ma pecha ). Była by fajna zabawa i wiele osób by miało motywację żeby expic.
stary 28-04-2004, 11:20   #57
saxiu
Użytkownik Forum

saxiu's Avatar

Data dołączenia: 07 03 2004

saxiu ma numer GG 1817609
Domyślny

gdzieś tam widziałem krzyki o grafę 3d, respy, drzewa i lasy, itd... jest gierka rpg - knight online. ładna i wogóle, 3d, full wypas, chodzi na kompach powyżej 500 MHz z 64 MB grafą bez zająknięcia. pracuje w rozdziałkach od 1024x768. wymaga kilkaset MB na dysku, ale za to ładna jest, śliczna. ale co z tego? tibia jest kozak dla mnie właśnie dlatego że ten ludzik wygląda jak rozdeptana żaba, dlatego że mamy całe 5 rodzajów drzew. bo... bo to tibia i koniec. co do czarów? przyznajcie się sami przed sobą czy macie tak naprawdę wszystkie i wszystkei są Wam potrzebne? zgodzę się z powiększeniem świata i ilością osób na nim. powiedzmy zrobić jeszcze jeden kontynent z kilkoma miastami, przeprawa i hop, nowe tereny, itd. no i mogliby kilka monsterów dodać, nie wiem, może centaury, może archanioły (jako te najsilniejsze) może dla polewki kot z krainy z drugiej strony lustra który jak się go spotka będzie dawał jakiś itemik? może bniech dadzą mi pacc? (-;

pozdrawiam
stary 28-04-2004, 12:37   #58
Piotras
Użytkownik forum

Data dołączenia: 23 04 2004

Piotras ma numer GG 5384172
Domyślny

A mi się podoba pomysł z konikami. Np można kupić konia mając PACC i promocje, mając tam minimum z 50 lvl. Poza tym zgadzam się z dodaniem nowych potworów dla lvl w rodzaju 30 - 40. 2 albo 3 nowych miast, więcej to chyba nie. Jedno prowadzone np przez orków, bo jak są elfy i dwarfy to mogą być orki albo minoski. Do tego 1 wyspe dla FACC i 1 dla PACC. Coś w rodzaju depo na rooku, ale za dobe się płaci ileś % od wartości rzeczy. To chyba tyle, pozdro.
Piotras jest offline  
stary 28-04-2004, 12:39   #59
Piotras
Użytkownik forum

Data dołączenia: 23 04 2004

Piotras ma numer GG 5384172
Domyślny

Aha, zapomniałem dodać odnośnie tych turniejów, o których ktoś wspominał. Np za pierwsze 1, 2 i 3 miejsce pacc. Długość pacca zależna jest od miejsca.
Piotras jest offline  
stary 28-04-2004, 12:40   #60
Pcmichuneus
Użytkownik forum

Data dołączenia: 27 04 2004

Domyślny

Jak dla mnie to wystarczy więcej broni, czarów i większa pojemność severów tak do 1000 chociazby.
Co za problem...
Pcmichuneus jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania