Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 25-05-2005, 22:32   #41
-=DanieL=-
Użytkownik Forum

-=DanieL=-'s Avatar

Data dołączenia: 07 01 2005

Domyślny

Ta jak tak dalej pójdzie to będą CIPy walić nazwy typu: Sexsita and Gaylita xD
Dlaczego oni starszych servów nieulepszą tylko dowalają tych serverów sam niewiem już z 54 światy są? czy 56 gubie się O.o
-=DanieL=- jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 26-05-2005, 00:07   #42
Lesavir
Użytkownik forum

Lesavir's Avatar

Data dołączenia: 09 01 2005
Lokacja: Olsztyn

Imię: Mathrin
Profesja: Knight
Świat: Furora
Poziom: 26
Skille: 65/65~
Lesavir ma numer GG 5114857
Domyślny NioM

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ris
Fajnie że wciąż powstają nowe światy, zrobi sie luźniej na starszych Coś czuję, że gracze z Polski pójdą grać na Berylie.
Pewnie taaa... my z kunplami juz czekamy az bedzie facc... a puzniej trzeba zakupic pacc ale za rl oczywiscie
Lesavir jest offline  
stary 26-05-2005, 00:24   #43
paffelek
Użytkownik Forum

paffelek's Avatar

Data dołączenia: 22 05 2005
Lokacja: Bydgoszcz

Stan: Niegrający
Imię: Liczbix
Domyślny hehe

berylia czy jakoś tak to chyba dla Brazoli powinna być ..żeby sie tam wynieśli ..=D
przykładowo:
są 2 trole i owca.
BR: Kill please, mine sheep
I: ..ok
BR: br?
...
paffelek jest offline  
stary 26-05-2005, 02:42   #44
M@NieK
Użytkownik Forum

M@NieK's Avatar

Data dołączenia: 19 02 2005
Lokacja: in ur Nightmare

M@NieK ma numer GG 5187312
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Raul
Dlatego ja czekam jeszcze miesiąc i mam nadzieję, że nowe servery wyjdą tak na początku wakacji i wtedy dopiero zaczynam grać z nadzieją, że będę dość wysoko w levelu na serverze. Bo z tymi co dzielą konta na kilka osób to nie ma szans jak sam gram. Ale będę grał całe wakacje dzień i noc, może do czegoś dojdę.
Nie szkoda zycia? : p
M@NieK jest offline  
stary 26-05-2005, 02:54   #45
Lanatan
Użytkownik Forum

Lanatan's Avatar

Data dołączenia: 21 12 2004
Lokacja: Park Yellowstone

Lanatan ma numer GG 6270872
Domyślny

jest 3 w nocy wstalem sobie zeby troche posmigac (mialem wczesiej ale troche zaspalem) chce sie wbic , patrze a tu co ? Kolejka 64. Wbije sie za jakies 30 minut -.-
stary 26-05-2005, 08:34   #46
Rafx
Użytkownik Forum

Rafx's Avatar

Data dołączenia: 07 11 2004
Lokacja: Venore

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Rafx
Profesja: Elite Knight
Gildia: 7 SINS
Świat: Julera
Poziom: 182
Skille: 95/85
Poziom mag.: 9
Rafx ma numer GG 6432996
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Radzio Notecki
Czasami mnie ludzie wkurzaja dlaczego nie ma juz dostępnych dla free account nowych swiatow tylko pacc i kiedy beda te 4 nowe swiaty dostepne dla free account gdzies za 2 dni?
Bo nikt im nie tłumaczy że płacimy za tą gre i jesteśmy w ten sposób uprzewilejowani. Zapis serva o 8, wstałem o 8:15 i jestem 140 w kolejce. Znow 3 godziny logowania sie super eh rook nie jest dla mnie

Rok temu bylo tak: Teraz jest tak:
112 lvl <----------->157lvl
skille 92/86<-------->skille 94/85
mlvl 7 <------------ >mlvl 8

Bylem Jestem
Szalony fighter Doswiadczony fighter
Rafx jest offline  
stary 26-05-2005, 12:43   #47
Donas
Użytkownik Forum

Donas's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Gdańsk

Stan: Na emeryturze
Domyślny

Wg mnie CIP Soft robi za dużo światów, a za mało ulepszeń, napraw itp. Co z tego że będzie 70 światów, skoro lagi obejmą 58, GMy będą patrolować 7 światów, a wszyscy gracze przeniosą się na w miarę dobrze działające, co spowoduje przeludnienie. Zamiast finansować kolejne serwery, CIPy powinny zrobić jakąś modernizację sprzętu. To chyba by przyciągnęło więcej ludzi.
Donas jest offline  
stary 26-05-2005, 15:33   #48
Pan Tenorek
Użytkownik forum

Pan Tenorek's Avatar

Data dołączenia: 13 05 2005
Lokacja: Rybnik

Pan Tenorek ma numer GG 1937665
Domyślny Powinni stworzyc Premie 2

Powinni stworzyc Premie 2
Pan Tenorek jest offline  
stary 26-05-2005, 18:10   #49
_thor
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 09 2003

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pan Tenorek
Powinni stworzyc Premie 2
A jaki wedlug Ciebie mialoby to sens ? Na obecnej Premi rzadkościa jest 300 osob online, o respawnie przy takiej ilosci graczy nie wspomne.
Podobnie nie powstanie juz prawdopodobnie zaden serwer e-pvp. Powod takze jest oczywisty.

Nowe serwery to faktycznie dobry sposob na zarabianie kasy (coraz wiekszej) ale takze sposob na zatrzymywanie graczy, bo kazdy z nas wie ile osob by odeszlo od Tibi, a tak jest nowa motywacja. Jest to pewien sposob rozluznienia atmosfery. Czy nowe swiaty byly potrzebne ? Wydaje mi sie, ze tak. Najlepiej swiadczy o tym zainteresowanie (dzisiaj na Beryli 400 osobowa kolejka paccow, przy 170 osobach online).

Pozdrawiam
_thor jest offline  
stary 26-05-2005, 18:18   #50
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez _thor
A jaki wedlug Ciebie mialoby to sens ? Na obecnej Premi rzadkościa jest 300 osob online, o respawnie przy takiej ilosci graczy nie wspomne.
Podobnie nie powstanie juz prawdopodobnie zaden serwer e-pvp. Powod takze jest oczywisty.
Ale moge sie zalozyc, ze przynajmniej na poczatku wiele osob rzuciloby sie na nowa premie. To wszystko przez akcje ktora ja nazywam: "Tibia - own your world". Ekipy ludzi ciagle sie przenosza z swiata na swiat w celu podbicia go i opanowania. Dlatego nowe swiaty ciagle ciesza sie popularnoscia, dlatego ze zawsze znajdzie sie chetny aby opanowac serwer :/

Nowe swiaty enforced-pvp tez by cieszyly sie ogromnym zainteresowaniem na poczatku, wlasnie dlatego ze masa ludzi rzucilaby sie na taki, bo wiedza ze na infernie i dolerze, nie maja szans sie wybic w rankingu, bo zaraz ich zgnoja, ci co sa u wladzy.
Dr. Omader jest offline  
stary 26-05-2005, 18:23   #51
Lord Dreathan
Użytkownik Forum

Lord Dreathan's Avatar

Data dołączenia: 06 08 2004
Wpisy bloga: 4

Stan: Niegrający
Lord Dreathan ma numer GG 5945841
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Raul
Dlatego ja czekam jeszcze miesiąc i mam nadzieję, że nowe servery wyjdą tak na początku wakacji i wtedy dopiero zaczynam grać z nadzieją, że będę dość wysoko w levelu na serverze. Bo z tymi co dzielą konta na kilka osób to nie ma szans jak sam gram. Ale będę grał całe wakacje dzień i noc, może do czegoś dojdę.
Zgadzam się z tobą Jak dla mnie to trochę za wcześnie wyszły, miejmy nadzieję że następne wypuszczą w Czerwcu (najlepiej z 6-8 )

"We are falling - falling to rise"

Ukryty tekst:
[b] Pomogłem? Wkurzyłem? Mam fajny nick? Zostaw po sobie ślad w postaci NOTKI
Lord Dreathan jest offline  
stary 26-05-2005, 20:56   #52
Ungoliathos
Użytkownik forum

Ungoliathos's Avatar

Data dołączenia: 14 03 2005
Lokacja: Ostróda

Ungoliathos ma numer GG 7431918
Domyślny

Mnie to cieszy 2 nowe non pvp= mniej ludu na strych non pvp(secura itp) = mniejsze kolejki = niestety wolny exp ale co tam Jak bedzie tak że w Niedziele o 12 bez kolejki wbije to Pochwale Cipów ale jednak..... Mogli by zrobić jakiegoś Update.... Jakieś nowe Miasto dla Facc albo coś takiego bo już wszystkie tereny dla Facc Znam... Pozatym mogli by dać jakieś potworki dobre takie do trenienia przy lvl 20(+-2lvl) i żeby spawn był wieeeeeelki..i to chyba..... Fszystko!!
Ungoliathos jest offline  
stary 26-05-2005, 21:03   #53
Krecik
Użytkownik forum

Data dołączenia: 27 01 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Aristo~
Jestes zalosny

Na no-pvp jest po 41 osob online -.-
Na pvp po 160
No i co z tego myśl sobie o mnie co chcesz ale ja bardoz bym chciał żeby polacy w końcu mogli pograć spokojnie bez gildii br'ów, które na pytanie pl? bądź eng? zabijają !!!!!!!!!
Krecik jest offline  
stary 26-05-2005, 21:26   #54
_thor
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 09 2003

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dr. Omader
Ale moge sie zalozyc, ze przynajmniej na poczatku wiele osob rzuciloby sie na nowa premie. To wszystko przez akcje ktora ja nazywam: "Tibia - own your world". Ekipy ludzi ciagle sie przenosza z swiata na swiat w celu podbicia go i opanowania. Dlatego nowe swiaty ciagle ciesza sie popularnoscia, dlatego ze zawsze znajdzie sie chetny aby opanowac serwer :/

Nowe swiaty enforced-pvp tez by cieszyly sie ogromnym zainteresowaniem na poczatku, wlasnie dlatego ze masa ludzi rzucilaby sie na taki, bo wiedza ze na infernie i dolerze, nie maja szans sie wybic w rankingu, bo zaraz ich zgnoja, ci co sa u wladzy.
Masz racje, jednak na 90 % nie powstana xD
Nie wiem na jakis serwerach (laczach) stoi Premia oraz 2 e-pvp. Prawdpodobnie sa to znacznie slabsze lacza, jednak na pewno nie "2 krotnie tansze" - czyli z ekonomicznego punktu widzenia mniej oplacalne.
Z pogonia za pieniedzmy zgadzam sie, zreszta napisalem to juz wczesniej. Wielu ludzi kupuje specjalnie paccki (lub jaka maja bana zakladaja nowe konto) bo nowy swiat - szansa do "wybicia sie", poczucia sie kims wiecej jak tylko szarakiem Jest to chyba oczywiste.

Ja osobiscie gram na nowym swiecie (viva Berylia) i jestem zadowolony. Jest jednak pewne, ze dlugo spokojnie nie bedzie, poniewaz okolo 90 % osob jest nastawionych, ze to bedzie "ich world". Wojna nieunikiona i moim skromnym zdaniem wygra ja Vito (mieszanka Del Toro oraz VCF wlasnie z Premi ). Dawno, bardzo dawno nie bylo tak silnej gilidi na zadnym z serwerow, jak nowe Vito Reloaded.
Pozdrawiam
Thor
_thor jest offline  
stary 26-05-2005, 21:44   #55
rendevar
Zbanowany

Data dołączenia: 22 04 2005
Lokacja: WrocłaW <3

Gildia: GTW ofc :)
Świat: Bro to Zar'tan
Poziom: 666
Skille: cocieto
Poziom mag.: 69
rendevar ma numer GG 1966878
Domyślny pytanie

Mam takie małe pytanie co to znaczy PVP albo non-PVP ?? Rendevar i Rendevarr.
rendevar jest offline  
stary 26-05-2005, 22:06   #56
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Poziom: 104
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez rendevar
Mam takie małe pytanie co to znaczy PVP albo non-PVP ?? Rendevar i Rendevarr.
PvP to skrot od Player vs. Player. Jest to okreslenie normalnego serwera tibii, w ktorym za atakowanie dostajesz czaszki itp.
Non - PvP to swiat, na ktorym nie mozesz atakowac innych graczy.

I uprzedzajac nastepne pytanie:
E-Pvp to enforced pvp, swiat na ktorym nie dostajesz czasek za zabijanie, a co wiecej jesli zabijesz kogos dostajesz za niego expa. Jednak odradzam ci ten typ serwera, gdyz jestes poczatkujacy i bedziesz mial spore problemy z przezyciem...
Dr. Omader jest offline  
stary 26-05-2005, 22:26   #57
khazad
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Mahakam

Domyślny

re up:
spore to malo powiedziane.

jak by powstala nowa premia to by bylo jeszcze gorzej niz jest na premii. dla czego? na premii i tak sie potwornie dupiato expi z powodu respow. jest to do tego jeden z tanszych serwerow

Hail Mahakam!!!

khazad jest offline  
stary 27-05-2005, 09:02   #58
hekelpal
Guest

Domyślny

EJ czyli new serw bedzie dostepny dla faccow za 2 tygodnie ???? czy szybciej???

stary 27-05-2005, 10:04   #59
Elmer
Użytkownik Forum

Elmer's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Białystok

Imię: Friida
Świat: Nebula
Domyślny

Oj to się będzie na Beryli działo Na świat przechodzi "przegrana" ekipa z nebuli czyli z wszystkich światów i Black Widows. Bedzie wojna już po pierwszych kilku dniach :S
Elmer jest offline  
stary 27-05-2005, 10:29   #60
customer17
Użytkownik Forum

customer17's Avatar

Data dołączenia: 27 07 2004
Lokacja: Gdzie mieszkasz?

Profesja: Knight
Gildia: Silence Army
Świat: Secura
Poziom: 154
Skille: 98/94
Poziom mag.: 7
Domyślny

Moim zdaniem nowe swiaty sa dobre...
up date tez by sie przydal.
Ale sprawa podstawowa wydaje mi sie zbyt mala ilosc gm'ow jest 56 serverow a gmow jest okolo 20... liczac ze na antice zazwyczaj jest 2 gmow (wnioskujac z tibi.com kiedy jeszcze bylo widac gdzie jest jaki gm...)
to jest zenujace kiedy nooby spammuja na trade linkami z rozszerzeniem ***** i nic z tym nie da sie zrobic lub gdy 4 - 30 lwlowcow biega z guardami po 1 poziomie dwarfow.... mozesz dac raport odpowiedz otrzymasz nan astepny dzien ale musial bys byc on line caly czas.... wiec dla mnie to jest najwiekszy problem tibii bo wkurza mnie jak zabijaja niskich lwlow...
Mozna probowac to załatwiac na wlasna reke tylko ze nic to nie daje... Taki czlowiek sie nie przestraszy ciebie wiedzac ze nie jestes gmem...
Przygladajac sie dalej ilosci gmow mozna stwierdzic iz duza ich czesc nie loguje sie regularnie patrz raz na kilka dni...
Jak by tak zrekrutowali nowych 20 gmow ktorzy loguja sie regularnie ta gra byla by o wiele lepsza dopiero wtedy bym dal up date i nowe servery
Takie jest moje zdanie....

Ostatnio edytowany przez customer17 - 27-05-2005 o 10:31.
customer17 jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania