|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 04 2004
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() drugie spotkanie z zerkiem... włączyłem balance... ten sam kolo to samo equip ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
#42 |
Buuuuu
|
![]() @ZaleS
Wiesz na tej samej zasadzie mozna powiedziec ze knight na 25 lvl moze na GS polowac (z HMM), chodzi o OPLACALNE polowanie na cyklopy. Pozatym jesli zmieniales typ broni to czemu shielding masz nizszy - powiedz po prostu ze tak jak 99% normalnych ludzi wolisz grac normalnie a nie stac jak kolek przez XX dni liczac chmurki. Cytat: -------------------------------------------------------------------------------- Gremlin, co Ty sie tak do tych 2-recznych broni doczepiles ?? wedlug mnie jest zalosna 2 reczna bo knigh to bloker ! nawet jezeli nie blokujesz nim tylko solo nawalasz to sie daje full def (jak masz dobry miecz) i po prostu wymiatasz.... -------------------------------------------------------------------------------- Mam dla ciebie propozycje: - 1 reczna bron w lape - tarcza w druga - plecak UH ze soba - full defens i idziesz zabijac solo smoki Jak juz zabijesz chociaz jednego to sie pochwal screenami na forum. Oczywiscie pewnie masz za maly lvl zeby to zrobic to ci powiem jaki problem w tym planie wystepuje: 1. Knight lvl ~50, skille ~75 z GS zabije smoka na 1-4 UH 2. Knight lvl ~50, skille ~80 z Bright Sword i Demon shield zabije smoka na 6-10 UH z full atak i sword ring. 3. Knight lvl ~50, skille ~80 z Bright Sword I Demon Shield na full defense uzyje 2+ BP UH zanim zjedze smoka do czerwonego (dalej smok sie zacznie leczyc jak szalony i knight moze mu najwyzej nadmuchac). Jak juz sie obudzisz w swiatyni po zgonie na smoku to wez nowy BP UH i sprubuj zabic 1 reczna bronia potwora typu DS/GS, na 50 lvl ze skillami ~80 z giant sword biore giant spidera z 6-10 UH, raz prubowalem go bic z przymusu z Bright Sworda, po tym jak poszedl BP UH a GS nadal mial zielone zycie postanowilem go dojechac z HMM/Explosion. Cytat: -------------------------------------------------------------------------------- Jak blokowalem gsa na skillach 66/65 z vampire shieldem, to najmocniejszy jego hit (wraz z przywolanymi pajakami) wynosil ~40. A tak normalnie to same chmurki. Sumujac 15 chmurek i jeden hit za 20~40. Max 3 uhy zeszly. A blocker bil z giant sworda. Smok... 1-3 uhy -------------------------------------------------------------------------------- UH leczy minimum 250, ty obrywales co 30 sekund po 20-40, poszlo ci 3 UH, tak wiec blokowales GS przez 20-30 minut, zrobiliscie tam sobie przerwe na kawe czy co ze tyle walka trwala? (czyt. twierdze ze klamiesz). Cytat: -------------------------------------------------------------------------------- Hmm powiem ze ja paladynem na 13 lvlu SPOKOJNIE UCIEKAM SMOKOWI. -------------------------------------------------------------------------------- A wiesz ze po ostatnim update smoki zostaly przyspieszone? Pozatym do wszystkich paladynow na 10-15 poziomie bijacych smoki: Czekamy na wasze screeny/filmy w dziale zdjecia. re: Do calej reszty Temat zostal otwarty po to zeby nanosic poprawki, najlepiej jak poprawki byly by dodawane w stylu poradnika, tak zeby mozna bylo wytnij->wklej w pierwszym poscie. I jeszcze raz to samo co mowilem juz chyba w poradniku dla kazdej pozostalej profesji: Nie obchodzi ani mnie, ani ludzi poszukujacych porady jak to rozwaliliscie raz smoka, wiekszosci chodzi o to kiedy normalnie moga pojsc na to polowac bez obawy ze wiecej razy zgina niz potwor na ktorego poluja.
#43 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 20 09 2003
|
![]() Cytuj:
Nie wydaje mi sie zebym klamal, jak masz jakies watpliwosci to mozesz zerknac do moich ss na forum, nazywaly sie "Elfy..Elfy, Geomancer i Gs"albo jakos tak. Widac na nich ze ja blokuje a kolega bije z gs'a. Czyli troche nam czasu zeszlo na zabicie tego stworka. Wystarczy tylko pomyslec ile zajmie jednemu knightowi na skillach kolo ~68 zabicie gs'a. Nie pamietam dokladnie ale zabijanie giant spidera trwalo 1~2 min. Jelzeli grasz knightem to powinienes wiedziec. Nara |
|
![]() |
![]() |
#44 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 03 2004
Lokacja: Poznań
![]() |
![]() Cytuj:
No dobra dobra. Przepraszam. Tak tylko słuszałem od kumpli. |
||
![]() |
![]() |
#45 | ||
Buuuuu
|
![]() @Killer
Cytuj:
Cytuj:
Taki hit twierdzisz ze otrzymywales raz na 15 ciosow 15 ciosow = 30 sekund 8 * 30 = 4 minuty. 4 minuty * 3 UH = 12 minut a nie 1-2. Blokowalem GS z duzo wyzszymi skillami i lepszym sprzetem i powiem ze obrywalem znacznie wiecej niz "20-40".
![]() |
#46 |
Użytkownik Forum
Lokacja: London
Imię: Nilostan
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Mortal Sin
Świat: Pandoria
Poziom: 155
Poziom mag.: 75
|
![]() Witam..widze ze znowu musze sie wypowiedziec
![]() Killer troszke przesadzil z tymi hitami bo ja na 34 lvl i 72 shielding z mm shieldem blokowalem gsa wiele razy czasem dla zabawy a czasem dla qmpli. Bylo roznie czasem 0 uh na gsa (padal okolo 30 sekund) a czasem 3 uhy a nawet 6 jezeli kumpel bil go z hmmow (3 minuty). GS czasem potrafi nic nie zrobic ale z przyzwanymi pajakami to z 72 shieldingu i mm shieldem nawet za 230~ sie zdazalo. I co do tych wypowiedzi ze 60 lvl 90/90 skille zeby zablokowac gsa to nie bede sie wyrazal zbyt wulgarnie , jak juz wczesniej pisalem jezeli nie masz oczyms pojecia to nie wprowadzaj w blad innych osob czytajacych te forum. Na 16 lvl pierwszy raz blokowalem GSa z bh shieldem przy czym biegalem troche co 3 sekundy podbiegalem pare kratek i jakos przezylem , gs potrafi walnac naprawde mocno ![]() Jesli sie ktos ze mna nie zgadza to niech napisze... |
![]() |
![]() |
#47 |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytat:
co do zerka... powiedz mi tylko jedno... dlaczego moje spotkanie z zerkiem wyglądało tak... idę do ork fortress... la la la... o kur... zerk ![]() ![]() drugie spotkanie z zerkiem... włączyłem balance... ten sam kolo to samo equip ![]() Moje zdanie na ten temat: Moze dlatego ze na 50/50 nie chodzi sie na zerki?? pomysl troche.... racja mozesz go zabic ale duze ryzyko ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Guest
|
![]() mam kilka pytań :
1.UH to rozumiem, Ultimate healing a w opisie czarow poszczególnych profesji pisze ze jest on dostepny tylko dla Druid, Czarownik, Paladyna wiec jak Knight moze go uzywać ?? 2. co to jest Gfb ?? 3.co to jest Gs ?? sory za być może lamerskie pytania ale wszystkie te sformułowania znalazłem w tym poście i chciałbym wiedzieć o co chodzi. :-) |
![]() |
#49 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
GFB- great fire ball...... gs to albo potwor giant spider albo bron Giant sword... ------ Edit by Gremlin (dopowiedzenia o UH) Sa 2 czary: 1. Ultimate Healing (exura vita) ktory kosztuje 80 many i mozna go rzucac od 8 magic lvl (nie dla knighta). 2. Ultimate Healing Rune (adura vita) ktory moze zrobic tylko druid i kosztuje 100 many. Do uzycia potrzeba 4 magic lvl i 0 many (uzywa sie runy). |
|
![]() |
![]() |
#50 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 04 2004
Lokacja: Piła
|
![]() Cytuj:
![]() |
#51 |
Użytkownik Forum
|
![]() Karwa z tobą to sie moge zgodzic , ale w temacie była mowa o knight-cie na 30 lvl~ i skillach ponizej 70 jak sobie przypominam, ty jestes po za rangą
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw
Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Gildia: Defenders of Fangorn
Świat: Azura
Poziom: 89
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#53 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Chyba lepiej na 30 lvl bic guardy z broni jednorecznej i dobra tarcz miec zeby mniej uhs zchodzilo, niz zabijac z broni 2 recznej poniewaz 30 knight ma za malo hp i za slabe skille zeby bic z 2 recznej broni, jest to nie oplacalne... Co innego tak jak Karwa ma 1300hp~ nie wiem dokladnie i skille powyzej 80, to dla niego guard to 2 hity.... czasem go nawet nie zdazy uderzyc, a nawet jak to zrobi to co to dla niego te 50~ hp w porównaniu do jego 1300.... |
||
![]() |
![]() |
#54 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 05 2004
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Niegrający
Imię: Sir Soulfire Strike
Profesja: Knight
Świat: Aurea
Poziom: 25
Skille: 75/75
Poziom mag.: 4
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
#55 |
Buuuuu
|
![]() re: Pasorzytek
1. Jesli niemasz antidote (albo many) to i na 50 lvl skorpion potrafi zabolec, o zaklad ze w poscie ktory cytujesz chodzi wlasnie o ta fajna trucizne skorpiona. 2. Garlic Necklate ma 150 ladunkow. Chroni zdaje sie tylko przed mala czescia life drain.
#56 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 05 2004
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Niegrający
Imię: Sir Soulfire Strike
Profesja: Knight
Świat: Aurea
Poziom: 25
Skille: 75/75
Poziom mag.: 4
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#57 | |
Buuuuu
|
![]() Cytuj:
![]() |
#58 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 04 2004
|
![]() Mam jedno pytanko :
Co wy sie tak do tych 2-recznych broni doczepiliscie ?? Wiem ze one maja duzo atako ale co do obrony .... Lepiej miec tarcze. Przynajmiej ja tak sadze. Taki np knight z Fire swordem i jakas tarcza na full def moze dostac ze ~~50 dmg od zerka (oczywiscie "dostac" to znaczy otrzymac) I zabiej go po jakis 10 minutach ![]() Oczywiscie mowie o knajcie z niezlymi skillami P.S Prosze o odpowiedz w sprawie 2-recznych gowien P.S2 przepraszam , 2-recznych broni, TAK JAKOS mi sie napisalo 8)
#59 |
Buuuuu
|
![]() re: Vorment
Pojedynczego Zerka to moze i faktycznie lepiej zabic z 1 recznej broni + tarczy, ale jesli idziemy na masowy ork Hunt to 2 handed sie lepiej oplaca. Pozatym jesli napadniemy leadera to z 1 reczna bronia to sie mozna pociac zanim go zabijemy.
#60 |
Guest
|
![]() Na guardy się chodzi knightem dla expa, więc lepiej bić z GSa. Jeśli chce się bić pojedynczo z jednoręczną, to podobny exp można w tym czasie natrzaskać na soldach, a loot zdecydowanie lepszy.
Zerk na full atak, im szybciej ubijemy tym lepeij. GS to tylko dla sportu na solo. Można jeszcze na w miarę wysokim levelu uciekać i walić z hmmów. Śmiesznie to wygląda ![]() Dla knighta według mnie najlepeij zacząć od bicia troli pod Ab, a potem przenieść się do Kaz i stopniowo ze zwykłych dwarfów i rotó przerzucać się na soldy i w końcu na guardy. Jakiś szczegółowych wyliczeń levelowo-skilowo-sprzętowych podawać nie będę, bo po prostu to trzeba samemu wyczuć kiedy już opłaca się zacząć masowo ubijąć trudniejsze stworki... |