|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Askara
Poziom: 47
Skille: 19/25
Poziom mag.: 49
![]() |
![]() @up
Ehh... Po update mlvl nie jest potrzebny do robienia run.. UHy: 24lvl HMMy: 25lvl GFB: 23lvl (chyba...) Crystal mace raczej nie dostaniesz...
|
![]() |
#42 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 09 2005
Lokacja: Słupsk
Stan: Aktywny Gracz
![]() |
![]() nawet nie ma co marzyć o crystal mace ... (a moze jednak
![]() druidzici wcale nie sa monotonni - zalezy jak na to patrzysz. nie musisz czaly czas sobie robic uhow, tylko lazic i szwedac sie z tym eq co masz, na np. zwiedzanie mapki, gadanii z kumplami lub cokolwiek innego, tylko poto, aby oderwac sie od monotonii. po kochanym update zostalo to znacznie bardzoiej urozmaicone (wandy) i pare fajnych innych, amlych, ale cieszacych oko dodatkow. Co prawda potrzeba na runy znacznie wyższego poziomu, (byc moze to załamie magików) ale gra jest przez to znacznie ciekawsza. ps. nie sugerucie sie opisem mojej postaci o tutaj po 'avatrem', znam tibie bardziej, niz czesc osób swoja kieszeń. Signed ~peszmerd |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Gdańsk
Imię: Zenon Burcymucha
Profesja: Druid
Świat: Xantera
Poziom: 13
Skille: 16/19
Poziom mag.: 12
|
![]() Cytuj:
![]() Druidem lub sorkiem sie najlepiej gra, na poczatek fast na guardach expisz z rozdzki pozniej robisz runy na afk, a na wpol afk to wlaczasz cave bota i expisz robiac runy i wbijajac soule a pozniej se idziesz na ciekawy hunt i zarabiasz dziecinne prosto, nie to co u knighta ze jestes skazany na laske i nielaske thiefow od lootbagow, tutaj nie musisz skilowac ani robic lootbagow
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Ostatnio edytowany przez Vil - 03-03-2006 o 13:12. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | ||||||||||
Zbanowany
Data dołączenia: 28 07 2005
|
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Druid=super zarobek+super mocne combo w pvp juz na 33 lvlu za pomoca tempest roda+sd+2fe ktore powali spokojnie 50 lvl kinę+summony na hunt+mozliwosc zabijania na malym lvlu mocnych potworow+mozliwosc wykorzystania metody up/down+samozaopatrzanie sie w runy afk+zawsze fajne przygody (bo zadna inna profesja nie moze tyle zrobic solo, co sork lub druid, najcior zawsze musi shooterow brac)+szybsze expienie bo nie tracisz czasu na skillowanie+najwazniejsza umiejetnosc czyli mlvl rosnie wraz z expem+nie musisz eq kupowac dobrego (wystarczy ci nawet plate set+bohy) Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
2. 2 bp uh zrobisz szybciej niz bp sd, a kosztują tyle samo. Wniosek: bardziej sie oplaca robic uhy na sell i za kase z nich zdobyta kupowac sd, niz odwrotnie. ![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() ![]() Cytuj:
![]() Ostatnio edytowany przez poisoner - 07-03-2006 o 14:11. |
||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
eX Moderator
![]() |
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#47 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
![]() Spell Damage from Sudden Death: 227 (średni) 184 (minimalny) 280 (max) Tempest Rod - 71 Fire Elemental: Close combat (0-100 damage), Distance combat (Fire balls with 70-100 damage, Explosions with 0-160 damage) Damage robiony przez summony jest taki sam zarówno na ludziach, jak i na potworach. Tak więc maksymalne combo takiego druida to: 280+71+(100+100+160)+(100+100+160)=280+71+360+360= 1071 (max combo w potwory) 140+35+360+360=895 (max combo w czlowieka) Znajdź mi knighta, który w jednej sekundzie jest w stanie zabrać człowiekowi 895 hp. (convince to śmieć w porównaniu do summonowania, ponieważ potwory występują najczesciej nie w tym miejscu, w ktorym ich potrzebujesz, a juz na pewno nie przydaje sie convince w pvp, a poza tym knight ponizej 40 lvla w ogole nic zconvincowac nie moze ![]() A combo 895 hp zmiecie w jednej sekundzie 50 lvl knighta albo elite knighta, bo ma on tylko 815 hp. Poza tym knight się bardzo slabo uha - na 50 lvlu z 6 mlvlem jest w stanie sie uhnac tylko na ~300 hp, wiec taki druid 33 lvl szybciej zabiera mu hp niz się knight leczy. Na przyklad policzmy srednie combo druida: 113+32+100+100=345 Tak wiec jesli knight bedzie mial farta to bedzie sie leczyl dokladnie o tyle samo hp, co mu druid zabierze, ale to malo prawdopodobne. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 02 2004
Profesja: Elite Knight
|
![]() Sprytne. Ale jest jeden szczegół. Jeżeli chciałbyś zaatakować z Tempest Rod'a to byś zginął przez atak swoich 2xFE.
Uściślając: druid jest świetnym zabójcą, ale na 33 lvl, wygląda to tak samo jak przed updatem. Chociaż z drugiej strony, EV jest od 35 lvl dopiero. Moreover. Jest szansa, 1/x; x->oo , jedna na milion (chociaż x dąży do nieskończoności), że oba Fire Elementale zaatakują za max; ale w drugiej turze już tak nie będzie, bo summon przyjdzie do Knighta i będzie atakował z meele. 20 lvl Knightem zsolowałem FE na foldzie; szczerze wątpię, aby 50 lvl Elite nie poradził sobie z dwoma. Mógłby chociaż podbiec do druida, tak aby i on otrzymywał obrażnia od Fireball'a & Explo. Ostatnio edytowany przez Bulboglowy - 07-03-2006 o 19:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 05 2004
|
![]() Cytuj:
Pomijam fakt że FE już dawno będą tylko fire fieldami....
![]() |
![]() |
#50 | |||||||
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() ![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() |
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
eX Moderator
![]() |
![]() Knight zeby wygrac taki pojedynek nie musi cie zabic, wystarczy ze ci bez problemow ucieknie widzac 2 fe.
![]() |
#52 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 05 2004
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#53 | |||||
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
2. W biegu trudniej się uhać. 3. Można go dobić później bez summonow, jak knight wyjdzie z ich pola widzenia. ![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
eX Moderator
![]() |
![]() Cytuj:
Jesli dostanie hita z FE zauwazy to i zdazy zwiac poza ekran ( bo jest znacznie szybszy niz FE ) Szansa ze trafi uhem jest znacznie wieksza niz ze ty trafisz z SD. Biles kiedys knighta 50+ ?
![]() |
![]() |
#55 | ||||
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 02 2006
Imię: Sath Phora
Gildia: Smookers
Świat: Honera
Poziom: 21
Poziom mag.: 24
|
![]() Kurde, sorka za troszkę lamerskie pytanie, ale chciałbym mieć w końcu jasną i klarowną odpowiedź. Czemu wy ciągle gadacie, że druidem to tylko do 11 mlvl i UHy. Przecież IMHO trudniej jest dojść do 24 lvl (który jest potrzebny do robienia UHów) niż zdobyć 11 mlvl, który nabije się i tak w zdobywaniu tego 24 lvl
![]() ![]() Czy może jest tak, że już na 11 mlvlu można kupić czar na tego UHa? Głupie pytanie, ale jak już powiedziałem, chcę mieć jasną odpowiedź ;p |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 10 2005
Lokacja: Płock
Stan: Na emeryturze
|
![]() @up
Wiesz, że nie dawno był update? ^.- @poisoner Nie przesadzaj... te wszystkie comba możesz o kant dupy potłuc. FE wcale nie są takie dobre. To się nadaje do pekowania, ale nie 50 knightów na 33 lvlu. Nie wiem czy wiesz, ale padniesz szybciej niż knight, chyba że mówimy tu o walkach 33 lvl PG grający w Tibię od kilku lat vs. 50 lvl newbie który widział Tibię u kolegi. Normalnie to nie masz z nim najmniejszych szans. Oprócz tego, że musiałbyś się przygotować przed walką (tzn. manasy, FE, manasy, FE, manasy), to zanim one by się do niego ruszyły, to on już koło ciebie by był. Wtedy FE te twoje combo w ciebie i po chwili tracą właściciela ![]() ![]() @down No dobra, czar na ultimate healing rune można kupić dopiero po zdobyciu 24 lvla. Nawet jak kupiłeś ten czar przed update, to nie możesz go używać, czyli nie możesz robić UH. Proste? ![]() Ostatnio edytowany przez Moddox - 29-03-2006 o 16:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 02 2006
Imię: Sath Phora
Gildia: Smookers
Świat: Honera
Poziom: 21
Poziom mag.: 24
|
![]() @up
Co mi po tym, że wiem (lub nie) o update, skoro i tak mi to nic nie mówi? Przeca gdybym wiedział co daje ten update, tobym się teraz nie pytał. No ludzie, pomyślcie sekundę przed odpowiedzią... |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 20 03 2006
Lokacja: Łodź
Imię: Dies Sollis
Profesja: Elder Druid
Gildia: Hexagram
Świat: Saphira
Poziom: 30
Poziom mag.: 37
|
![]() Ja jestem Druidem i chodze juz na hunty hydr uleczając h lvli i zawsze cos expa wpadnie atakujac summonami zadko na moim swiecie chca sorcererow ;]
i ja sie z tego ciesze bo mam 30 lvl a juz chodze na hydry;] ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 04 2006
|
![]() druid też może robic Hmm , Gfb, Explo.
Sam gram Druidem i Ci go polecam . ![]() __________________________________________________ _____________ ops ![]() |
![]() |
![]() |