|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 30 04 2005
Lokacja: Krzeslo przed komputerm (na serio Wrocek)
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Po 2 to nie moj pomysl tylko w jakiejs gazecie czy czyms to czytalem (moze w necie) |
|
![]() |
|
![]() |
#43 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#44 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2004
|
![]() Ech , tyle sie tego uzbieralo , ze nie wiem od czego zaczac ...
- Caerlionne Jesli poczytasz Stary Testament dowiesz sie , ze Bog uczynil z Izraelitow narod wybrany ! Nie wiem czy jestes praktykujacym katolikiem , ale powiem tylko , ze Jezus Chrystus , Matka Boska , Apostolowie ... oni wszyscy byli Zydami. Dla Zydow fakt zawarcia przymierza z Bogiem jest rzecza niezwykle wazna i sa z niej dumni. Wolno im !!! Niewydaje mi sie zeby uwazali sie za narod lepszy od innych , ale jesli tak jest , to sa w bledzie. Kazdy narod jest w czyms dobry , ma swoja historie , swoich uczonych , sportowcow , artystow , pisarzy , politykow ... Porownywanie kto zrobil wiecej dla swiata i kto jest lepszy : Jezus , Mahomet , czy Budda ... przypomina mi klotnie dzieci z piaskownicy. Wszystkie te postacie to wielcy ludzie, wielcy przywodcy religijni , dla swoich wyznawcow sa swietoscia ! Nie ma sensu sie klocic ktory jest wazniejszy !!! Co do tego , ze Zydzi beda rzadzic swiatem ... A niech se rzadza , nie mam nic przeciwko ... Niemcy maja rzadzic prosze bardzo ... Jedna sprawa : pelna demokracja ! wolnosc slowa ! tolerancja ! Co to znaczy rzadzic swiatem ??? Mozna miec olbrzymie wplywy, z racji dostepu do zrodel finansowych. Zydzi maja niesamowity zmysl do robienia interesow , za to ich podziwiam. Sa swietnymi bankierami , stad tez ich odzialywania na politykow. Ale wydaje mi sie , ze zeby byc dobrym ekonomista , trzeba miec naprawde spora wiedze. A ludzie dysponujacy olbrzymia wiedza , rzadko kiedy sa na tyle glupi aby darzyc do wladzy absolutnej. __________________________________________________ __________________ - czy chec podbicia swiata ma sens ? To , ze Hitler chcial podbic swiat nie czyni z niego osoby nienormalnej. Wrecz przeciwnie fakt ten swiadczy, ze byl ponadprzecietnie ambitny , ze ocieral sie gdzies tam o geniusz. Ale to co wyprawial z innymi narodami, ten terror, to mordowanie Zydow , Cyganow , Polakow ... No sorry, ale jak ktos zleca wymordowanie milionow niewinnych ludzi to jaki jest ??? Normalny raczej nie !!! Co do tego wielomilionowego wymordowania , to dla Hitlera raczej trudne nie bylo. A to z tego powodu , ze on wszystko zlecal ! Podpisywal dokument , a reszta zajmowaili sie inni ... Ostatnio edytowany przez Angelus - 14-07-2005 o 14:09. |
![]() |
![]() |
#45 | ||
Zbanowany
Data dołączenia: 30 04 2005
Lokacja: Krzeslo przed komputerm (na serio Wrocek)
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
#46 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 08 01 2005
Lokacja: W moim domu proste, nie?
|
![]() Cytuj:
NIE MOWIE ZE MĄDROŚCIĄ JEST ZABIJANIE ŻYDÓW W STRASZNY SPOSÓB I MORDOWANIE LUDZI NA CAŁYM ŚWIECIE, ale mądrością jest zapanowanie nad takimi rzeczami nad jakimi on panował czyli prowadzenie wojny na tak wielką skale. I gówno prawda, że robili to za niego jego ludzie ( tzn chodzi mi o to że faktycznie ludzie walczyli za niego ale nie podejmowali za niego ważnych decyzjii). I jeszcze apropo jedej rzeczy- hitler nie zabijał Żydów , ponieważ spodobała mu sie myśl jakiegos filozofa jak to ktoś napisał ani nie uważał ich za podludzi. Hitler wiedział, że Żydzi niosą za sobą kant i oszustwo. I nie mówie, że był on , że tak powiem mądry ponieważ zabijał ludzi ale był on mądry ponieważ wszystko dobrze prowadził na swojej wojnie oprócz błędów takich jak atakowanie za wiele państw naraz co przesądziło o jego klęsce. |
|
![]() |
![]() |
#47 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() Cytuj:
Dalej, to całkiem możliwe, że pomagali mu ludzie, a wręcz rządzili za niego. On był bardziej politykiem, człowiekiem, który umiał porwać lud i podrzegać d o wojny. Ostatnio edytowany przez Shanhaevel - 14-07-2005 o 14:14. |
|
![]() |
![]() |
#48 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#49 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Angelus - 14-07-2005 o 14:21. |
|
![]() |
![]() |
#50 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Dobrze a czy slyszałeś, że każdy popełnia błędy?? Do czasu aż widać było ze hitler wojne wygra nie robił praktycznie żadnych błędów tylko pod koniec. |
|
![]() |
![]() |
#51 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Ale jego przeciwnicy tez je robili , moze nawet duzo wiecej. 1. Kiedy Hitler uderzyl na Polske , rzucil do walki niemal cale swoje wojsko. W Niemczech zostalo bardzo niewiele odzialow. Gdyby wojska zachodnich mocarstw / Francji , Anglii / uderzyly wtedy na niego z drugiej strony to by sie zabawa skonczyla od razu. Ale zachodnie mocarstwa wolaly ostrzegac, gadac i grozic palcem. 2. Otworzenie drugiego frontu wschodniego bylo samobojstwem strategicznym !!! __________________________________________________ ____________________________________ 3. Najwiekszym bledem Hitlera bylo to , ze nie zdawal do Akademii Sztuk Pieknych po raz czwarty !!! Moze by sie dostal , moze by zostal znanym i cenionym artysta ... a tak jego imie zostalo na wieki przeklete ! Zastanawia mnie jedna rzecz ??? Gdyby Hitler dostal sie do tej Akademii , to czy nazisci doszliby do wladzy w Niemczech. A nawet jesli by doszli to , czy wybuchlaby II Wojna Swiatowa ??? Moim zdaniem nawet jesli by doszlo na swiatowego konfliktu militarnego , to raczej zaden przywodca poza Hitlerem / i Stalinem / nie mial takich szalonych pomyslow dotyczacych wymordowania milionow ludzkich istnien. Ludzie prosze Was !!! Zdawajcie do Akademii Sztuk Pieknych nawet i 10 razy !!! Sztuka uszlachetnia ... hehe / tak troche na wesolo dla rozladowania napiecia/ Ostatnio edytowany przez Angelus - 14-07-2005 o 14:45. |
|
![]() |
![]() |
#52 |
Użytkownik Forum
|
![]() Hitler był nienormalny. Każdy, kto chce zapanować nad całym światem, jest nienormalny. On chciał, aby cały świat był Rzeszą. Też byś tak chciał?
~~Wieczny Szejk of Oldschool's maniacs~~ Jestem jaki jestem to fakt Lubie kiedy buja sie mój świat Poruszam sie raz w przód raz w tył Ja piłem, pije i będę pił Historii mojej nie pozna nikt Znów świat się buja a ja z nim To nie jest wyścig , to nie próba sił Ja piłem, pije i będę pił. |
![]() |
![]() |
#53 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
A slyszales o wielkich przywodcach / Aleksander Wielki ,Juliusz Cezar, Napoleon / , o imperium perskim , imperium macedonskim , imperium rzymskim , imperium mongolskim , imperium rosyjskim ... Aleksander Wielki - podbil niemal caly owczesnie znany swiat !!! Uwazany jest za geniusza militarnego, potrafil wygrywac bitwy mimo przygniatajacej przewagi liczebnej przeciwnika , dziesiec tys. Macedonczykow , kontra 100 tys. Persow. Wiedzial jak ustawic swoich ludzi , gdzie zaatakowac , jak zmotywowac swych zolnierzy . Jadl z nimi , sypial tam gdzie oni , rozmawial , a w czasie bitwy walczyl ramie w ramie. Za to go kochali i walczyli jak szaleni. Ale kiedy Aleksander podbijal jakies panstwo nie wprowadzal terroru. Pozwalal na zachowanie kultury , jezyka, wierzen. Zachecal swych zolnierzy,aby zenili sie z miejscowymi kobietami i zakladali rodziny. Wcielal miejscowych mezczyzn do swojej armii ... itp. Inni wielcy wodzowie wzorowali sie na Aleksandrze Wielkim . Juliusz Cezar i Napoleon byli nim zafscynowani. Ale zeby nie bylo , ze Aleksander byl idealem . Potrafil sie upic i byl wtedy nieobliczalny, latwo sie denerwowal i agresje wyladowywal nawet na najblizszych. Kiedys w szale zabil swego najlepszego przyjaciela ,za jakas drobnostke. Ostatnio edytowany przez Angelus - 14-07-2005 o 15:07. |
|
![]() |
![]() |
#54 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Tak, popelnil bledy pod koniec wojny, a dokladniej w 1941. A wojna sie skonczyla w 1945. Grunt to poczucie czasu.
Cytuj:
2. Fakt, to juz blad. Chociaz, gdyby nie ostra zima, ktora przyszla dosc wczesnie, historia mogla sie potoczyc inaczej...
![]() |
#55 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#56 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 06 2004
![]() |
![]() Nacjonalizm śmierdzi.
Był człowiekiem nienormalnym, bardziej lub mniej. Oglądał kiedyś ktoś z jakim szaleństwem i porywczością przemawiał do ludu? Nie, on nie grał. On wierzył w to co mówi bardziej niż ktokolwiek inny. Dla tych których to nie przekonuje - dobra, nie był szaleńcem, ale miał zepsuty system wartości. Najpierw jest ZYCIE LUDZKIE, a potem narody i inne bzdury(ja wogóle nie uznaję narodów, dla mnie to kompletna bzdura). Co do antysemitów : I co to ma do rzeczy, że Ci ludzie są Żydami? A co, Polacy mają rządzić światem? Dużo to zmieni? Tak naprawdę to nie Żydzi rządzą światem, ale wartośćficyjna, wirtualna - PIENIĄDZE. A to, że są w rękach Niemców, Żydów, Rosjan czy Indochińczyków - nie robi nikomu różnicy. |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Kolejny idiota który mówi, że ojciec hitlera bił go i ,że przez to hitler nienawidził ludzi (szczególnie Żydów) i chciał wszystkich zabić. Kolejny idiota, który mówi, że hitler był psychopatą. Kolejny idiota, który mówi , że hitler zabijał Żydów , ponieważ spodobały mu sie sentencje jakiegos filozofa. Tak to jest gdy masz zawyżone ambicje i zdaje ci sie że wszystko co mówisz jest święte. Ostatnio edytowany przez Ziomisław - 14-07-2005 o 15:55. |
|
![]() |
![]() |
#58 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 06 2004
![]() |
![]() Cytuj:
Kierował się on filozowią Nietschego. Czytał jego dzieła i kierował się nimi w swojej polityce. Nie p*dol jak qrva nie wiesz. Hitler był psychopatą, co człowiek musi zrobić, żebyś uznał go za psychopatę? On był MANIAKIEM, zaślepionym przez swoją ideologię. |
|
![]() |
![]() |
#59 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
teraz musze przeprosic bo to prawda ze hitler kierował sie filozofią. Ale psychopatą nie był! |
|
![]() |
![]() |
#60 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: III RP
|
![]() Cytuj:
Nie no sory, ale dla mnie on był zkretyniałym psychopatą(?) z jakąś dziwną manią wielkości -.-