![]() |
#41 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 07 2004
Stan: Na emeryturze
Imię: old vij... ;-)
Profesja: Paladin
Gildia: Polish Power
|
![]() no chciałem napisać że 2005 czyli w przyszłym roku
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
#42 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Tam, gdzie... Cholera. Tam, gdzie... -Dobranoc.-Powiedzial diabel.
![]() ![]() |
![]() A ja widzialem w TV taki program o jakiejs wyspie chyba w ktorej duzy kawal ladu moze sie osunac do morza, powodujac mega-tsunami ktore zaleje cala ziemie
![]() ![]() ![]() Co do zabawy z literami-czy kazde dzialanie matematyczne, w ktorym wystepuje 666 musi od razu byc rownaniem ktorego wynikiem jest data konca swiata???
#43 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 07 2004
|
![]() Też o tym słyszałem że będzie zalana cała ziemia i tylko polska "troche dziwne" zostanie ominienta bo osłoni ją ponoć Maryja i nadejdzieantychryst i bedzie zaraza ale to napewno jest prawda..... i wogle po co mówić o ym jezcze ktoś na górze sobie pomyśli że sie tego domagamy i BuM nie ma nas na świecie
![]() Ale jak bedzie koniec swiata to może nawet tego nie zauwarzymy ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jesli nadejdzie koniec swiata nie bedziemy mogli grac w tibie
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 05 2004
Stan: Na Emeryturze
Imię: Adamantite
Profesja: Sorcerer
Świat: Harmonia
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
#46 |
Nieobecny.
|
![]() Po pierwsze to supernovej jak coś. Po drugie supernowa to wybuch gwiazdy, zachodzi on wtedy gdy kończy się paliwo, ten stan ma KAŻDA gwiazda , na swoim końcu. potem dopiero zależy czy jądro zamieni się w białego karła/gwiazdę neutronową/czarną dziurę. Ale czym my się przejmujemy- nim dojdzie do wybuchu mamy 5 mld lat, a zanim wybuch nastąpi to słońce stanie się czerwonym olbrzymem, wchłonie Merkurego i Wenus, a oceany na ziemi zostaną wygotowane (DOSŁOWNIE) !
|
![]() |
![]() |
#47 |
Użytkownik Forum
|
![]() przepraszam za pomyłke jestem roztrzepany jeszcze 2 lata temu WSZYSCY znający się na temacie uważali że nasze słońce przed konwulsjami kończący mi jego karierę (czyt. czerwony olbrzym
![]()
#48 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Olsztyn
|
![]() Cytuj:
Jako, że już się wypowiadam, to napiszę, co teraz sądzę o końcu świata, a właściwie o teraźniejszej sytuacji międzynarodowej. Więc jak wiadomo, wojna w Iraku trwa, terroryści działają na terenie całego kraju, w Izraelu wzniesiono nawet mur, który ma ich bronić; Korea Południowa staje się kolejnym celem USA; w Polsce, ech, każdy wie jak jest. Najwyższy czas, by coś się zmieniło, tak i w kraju, jak i za jego granicami. I coś mi mówi, że niedługo się zmieni. Tylko nie wiem, czy na gorsze, czy na lepsze. rok 2004 zbliża się ku końcowi, a moja "przepowiednia" staje się coraz to bardziej realna. Mianowicie chodzi mi tu o moją wizję senną - wybuch bomby atomowej, która oznacza tak naprawdę wojnę atomową. Pożyjemy, zobaczymy... BTW nie piszcie już o tym, że Ziemia przestanie za ileśtam milionów/miliardów lat wskutek potężnej katastrofy bo to już zostało przerobione i każdy wie, że tak się stanie na 99%, a my, Ziemianie, będziemy zamieszkiwać już inne planety/księżyce, niekoniecznie naszego Układu Słonecznego. A o hipernowie, to ja nie słyszałem. Wiem, że jest supernowa i Słońce też nią nie będzie ![]() EDIT: Cytuj:
![]() Nie mam mowy o żadnej supernowej. Śmierć gwiazdy conajmniej 4x większej od Słońca: czerwony karzeł -> czerwony nadolbrzym (gwiazda wtedy może mieć średnicę nawet 500 razy większą od średnicy Słońca, zakładając, że była 4x większa) -> pod wpływem zapadania się pod wpływem sił grawitacji, wyzwala się wtedy wielka energia, która powoduje gwałtowny wzrost temperatury i po niedługim czasie gwiazda wybucha jako supernowa Jeśli gwiazda ma masę conajmniej 10x większej masy od Słońca, zamienia się po wybuchu w Czarną Dziurę. Już wszystko wiecie? ![]() ![]() EDIT 2: Ludzie będą żyli: a) na Marsie (przystosują się do warunków) jednak będzie to mieszkanie tak jak na Ziemi - do śmierci Słońca, b) na Europie - księżycu Jowisza (naukowcy odkryli, że są tam całe oceany wody pod grubą warstwą lodu; ludzie będą tam mieszkać od śmierci Słońca [lód stopi się pod wpływem promieniowania słonecznego], jednak Europa poddana jest wysokiemu promieniowaniu ze strony Jowisza, co sprawia, że ludzie będą musieli cały czas chodzić w specjalnych skafandrach), c) poza Układem Słonecznym (ludzie będą na tyle rozwinięci w nauce, że podróż zajmie im tyle, co teraz z Ziemi na Księżyc, a sondy kosmiczne pomogą w odnalezieniu odpowiedniej planety do życia i rozwoju) |
||
![]() |
![]() |
#49 |
Użytkownik Forum
|
![]() ekhem JUŻ CHYBA PRZEPROSIŁEM NO NIE!? ILE RAZY MAM TO MÓWIĆ?! PRZEPRASZAM POMYLIŁEM SIE !
pisałem bez caps locka ![]()
#50 |
Nieobecny.
|
![]() @ początek czasu:
Czas (czyli ni mniej ni więcej tylko zakrzywienie przestrzeni (notabene grawitacyjne) powstał zaraz po Wielkim Wybuchu, a zakończy się dokładnie w momencie Welkiej Zapaści (a i tak nie wiadomo czy do niej dojdzie) (jestem w trakcie czytania Krótkiej historii czasu Stephena Hawkinga, wiec nie dyskutować ) ![]() @ wybuch słonca w8, pójde po książkę.... ..... oka, mam, Simon i Jacqueline Milton - "Astronomia" wyd. Polska Oficyna Wydawnicz BGW: "Gdy zu żyje się cały wodór w środku, Słońce będzie trzy razy większe niż dzisiaj. Zewnętrzne warstwyrozpościerać się będą prawie do orbity Merkurego." Dobra, pierwszy mój błąd, merkury zostanie jak jest "Na Ziemi pozostaną wygotowane oceany, a skały przemienią się w roztopioną lawę. (...) Głęboko w Słońcu atomy helu zacznąprzemieniać się w węgiel i atomy cięższe, aż w końcu cały zapas paliwa zostanie zużyty. Słońce będzie już tylko stygnąć i stanie się białym karłem" sorry, mała pomyłka moja z mgławicą planetarną :> ale skąd wiecie ze jakiś wieeeelki meteoryt wczesniej w nas nie walnie ? ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Użytkownik Forum
|
![]() wg. naukowców zbaczać z orbity i zagrażać nam będzie dopiero za 100tys. lat kometa nie wiem jak se pisze ale czyta Heila Boppta znamy pare tys. komet ale to nawet nie 0.01 przecinających naszą orbite
RE UP: Big Crunch czy jakoś tak (wielka zapaść) spełni sie jeśli we wszechświecie jest odpowiednia ilość materii a jeśli nie to wszechświat będzie się rozszerzał aż wygaśnie i się unicestwi
#52 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 07 2004
|
![]() "Koniec świata w Roku Pańskim 1420 nie nastąpił. Nie nastały Dni Kary i Pomsty poprzedzające nadejście Królestwa Bożego. Nie został, choć skończyło się lat tysiąc, z więzienia swego uwolniony Szatan i nie wyszedł, by omamić narody z czterech narożników Ziemi. Nie zginęli wszyscy grzesznicy świata i przeciwnicy Boga od miecza, ognia, głodu, gradu, od kłów bestii, od żądeł skorpionów i jadu węży. Świat nie zginął i nie spłonął. Przynajmniej nie cały. Ale i tak było wesoło."
![]() Cóż, zamiast w Tibie będzie się grało w "Tragic: The Garnering" ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zbanowany
|
![]() Koniec świata nastąpi kiedy Pan Bóg będzie chciał dlaczego??Bo jeżeli nas na rozwalić meteoryt to jeżeli Pan Bóg będzie chciał to nas ocali nie wierzycie to zapytajcie sami siebie ile już cudów było.
|
![]() |
![]() |
#54 |
Zbanowany
Data dołączenia: 29 07 2004
Lokacja: A czy to ważne ?
![]() |
![]() Otóz powiem to w kilku słowach "Ziemia nie bedzie miała końca wiata czemu otóz mówie:
1. Jeżeli miało by to nastapić to by nastąpiło w roku 2000 czemu? otóz Nasze kontynenty przemieszczają sie co kilka tysięcy lat gdyby top miało nastapić by wyglądało tak:Wulkany pod przemieszczeniem kontynentów wybuchły by zalewając 40 % ludności Osama Bin laden miał akta już na rok 2000 chciał udezryć w ten własnie rok "zerowy" prosto centralnie w JĄRO ZIEMI (nie mylić ![]() 2.DLaczego nie bo na Discawery było taki film "DZIKA PRZYSZŁOŚĆ" i wtedy zrozumiałem... ZImea nie przestanie istniec czemu otóz Kontynenty za 100 tys lat przemiescza sie np. Antarktyda bedzie to dzunla Afryka,Australia,Europa i inne kraje co dzis są cieple by była woda zgineliby ludzi ssaki,ptaki, i wszystkie oprócz 1 ssaka i owadów czemu? otóz owady maja ceche rozbudowanej destrucci & no takie cuś ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzieki za wysłuchanie mnicha MELA***'A_1 :rolleyes: Pozdro dla tych co przeczytali a dal tych co nie przeczytali <katana> :rolleyes: |
![]() |
![]() |
#55 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Olsztyn
|
![]() Hehe. About kalendarza na forum: Czemu kończy się na roku 2006?
![]() ![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() ![]() @UP: Całkiem niezła teoria, ta z ponownym narodzeniem. Jednak z praktycznego punktu widzenia jest ona mało prawdopodobna. Dlaczego? Powiedzmy, że dwóch ludzi wybierze się rakietą w kosmos. Gdy przybędą na Ziemię, gdy życie znów powstanie, sytuacja będzie wyglądać podobnie, jak w Thorgalu, czyli będą ich uwarzać za bogów, zwykłych astronautów, którzy po prostu przeżyli katastrofę. |
|||
![]() |
![]() |
#56 |
Guest
|
![]() Ja wieże Majom, że koniec świata będzie w 2012 w grudniu. Nostradamus twierdził podobnie
![]() |
![]() |
#57 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 08 2004
Lokacja: Dziwnówek
|
![]() Trzeba wziąć pod uwage, że najczęściej patrzymy przez pryzmat chrześcijaństwa. A co na ten temat mają do powiedzenia muzułmanie lub np. ludy afrykańskie?
![]() Skąd możemy wiedzieć że to Biblia mówi prawdę ? ![]() W końcu każdy się może mylić więc wykluczamy rzekomych jasnowidzów. Tak więc nic nie jest pewne... -------------------------------------------------------------------------- HEREZJE - tanio ! 0-666 heretic ! Pytać o grzesznika. Ostatnio edytowany przez SInner - 11-08-2004 o 14:15. |
![]() |
![]() |
#58 |
Zbanowany
Data dołączenia: 29 07 2004
Lokacja: A czy to ważne ?
![]() |
![]() Ja boje się końca świata bo nie bede grac w TIbie <lee>
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2003
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
"Kiedy dodać wszystkie liczby z ruletki Suma daje trzy szóstki Czy jest to sprawa Szatana? Czy tylko przypadek, psze pana " mowi samo za siebie ps znow niechcialo mi sie wszystkiego czytac ![]() a i jeszcze jak wpisywali tego ainsztajna to po hebrajsku? a jak tak to skad wzieli samogloski? a tutaj edycja: nie uzywajcie dat do wyznaczenia konca swiata bo z tego co mi wiadomo kalendarz jest troszke przesuniety, bodajze o 4 lata do tylu. zpowodowane to bylo zmianami kalendaza w starozytnym rzymie (przynajmniej tak mi sie wydaje :/ ) no cusz moge sie mylic ![]() z tego co pamietam z programow edukacyjnych ta wielka zapasc wyglada tak ze wszechswiat powstaje (wielki wybuch), rozszerza sie, zapada sie calkowicie, wielki wybuch i tak w kolko. podroze kosmiczne poza uklad sloneczy sa naprawde bardzo malo prawdopodobne bo niemozna osiagnac predkosci wiekszej niz swiatlo, a nawet predkosci swiatla ![]() Ostatnio edytowany przez zadki - 09-10-2004 o 20:54. |
|
![]() |
![]() |
#60 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Jest tego tak dużo, że mi się czytać niechciało i niewiem czy już ktoś to napisł. W 2013(czy 14) ma nastąpić odwrócenie biegunów magnetycznych ziemi, tj bałtyk odpłynie i zato zalana będzie ameryka, trzęsienia ziemi itp, i przyciąganie zrobi się takie, że będą wszyscy plackiem na ziemi leżeć nie mogąc się oderwać. Wszystko potrwa kilka godzin. nieliczni przeżyją. Naukowcy odkryli, że juz kilka razy tak było, i w takich samych odstępach, następny - 2013(popytam qmpla czy ma dalej link di długiego artykułu o tym).
|
![]() |