Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 20-07-2004, 10:52   #41
Bajapa
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 07 2004

Stan: Na emeryturze
Profesja: Paladin
Gildia: Polish Power
Domyślny

no chciałem napisać że 2005 czyli w przyszłym roku cuferki sie pomyliły
Bajapa jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 20-07-2004, 14:30   #42
Matheous
Użytkownik Forum

Matheous's Avatar

Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Tam, gdzie... Cholera. Tam, gdzie... -Dobranoc.-Powiedzial diabel.

Matheous ma numer GG 2872460 Matheous ma login Tlenu emcid@tlen.pl
Domyślny

A ja widzialem w TV taki program o jakiejs wyspie chyba w ktorej duzy kawal ladu moze sie osunac do morza, powodujac mega-tsunami ktore zaleje cala ziemie W tym programie powiedzieli, ze takie zjawisko wystepuje gdzies raz na 100 000 lat...A ostatnie takie zdarzenie bylo 100 000 lat temu Tak wiec szykujcie sie szykujcie
Co do zabawy z literami-czy kazde dzialanie matematyczne, w ktorym wystepuje 666 musi od razu byc rownaniem ktorego wynikiem jest data konca swiata???
stary 22-07-2004, 14:57   #43
piotrusgit
Użytkownik forum

Data dołączenia: 16 07 2004

Domyślny

Też o tym słyszałem że będzie zalana cała ziemia i tylko polska "troche dziwne" zostanie ominienta bo osłoni ją ponoć Maryja i nadejdzieantychryst i bedzie zaraza ale to napewno jest prawda..... i wogle po co mówić o ym jezcze ktoś na górze sobie pomyśli że sie tego domagamy i BuM nie ma nas na świecie

Ale jak bedzie koniec swiata to może nawet tego nie zauwarzymy tylko odrazu sąd (ciekawe ile bedziemy stali i cze beda nas nogi boleć ) no a potem nagroda lub potepienie więc panowie i panie powiem tak naprawjajcie swoje błedy bo nie znacie dnia ani godziny
piotrusgit jest offline  
stary 29-07-2004, 16:54   #44
Faxero paladyn
Użytkownik Forum

Faxero paladyn's Avatar

Data dołączenia: 29 07 2004
Lokacja: Widdershins

Faxero paladyn ma numer GG secret Faxero paladyn ma login Tlenu Wole gg Adres Jabbera do Faxero paladyn
Domyślny

Jesli nadejdzie koniec swiata nie bedziemy mogli grac w tibie . Jednak wiem ze za pare a moze kilkanascie lat ziemie zaleje woda chyba ze cos wczesniej sie wydarzy............ )
Faxero paladyn jest offline  
stary 31-07-2004, 16:43   #45
Ettercap
Użytkownik Forum

Ettercap's Avatar

Data dołączenia: 12 05 2004

Stan: Na Emeryturze
Imię: Adamantite
Profesja: Sorcerer
Świat: Harmonia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez matkus
Biblii nie można brać zbyt dosłownie. Uważam, że to bardzo mądra księga, ale mimo wszystko... Ot, choćby 7 (6?) dniowe tworzenie świata. Ot choćby Adam i Ewa, ich dzieci a dalej? (kazirodztwo?)
nie jest to nic wnoszącego do tematu ALE SKĄD WIADOMO JAKĄ DŁUGOŚĆ MIAŁY TE DNI SKORO JESZCZE CZAS NIE ISTNIAŁ

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Next Great Sorcerer
Słońce zaliczy status hipernowej
Nasze słońce nigdy nie zaliczy statusu hipernowej ponieważ JEST ZAMAŁE I ZA SŁABE a do jego wybuchu i odsłonięcia "jądra" mamy 5000000000 DOKŁADNIE 5 MILIARDÓW LAT!
stary 31-07-2004, 17:08   #46
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Gdzieś w Necie. Liczba postów: koło 1337. http://rtfm.killfile.pl

Imię: Scorcerer
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 23
Skille: 23/22
Poziom mag.: 42
Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny

Po pierwsze to supernovej jak coś. Po drugie supernowa to wybuch gwiazdy, zachodzi on wtedy gdy kończy się paliwo, ten stan ma KAŻDA gwiazda , na swoim końcu. potem dopiero zależy czy jądro zamieni się w białego karła/gwiazdę neutronową/czarną dziurę. Ale czym my się przejmujemy- nim dojdzie do wybuchu mamy 5 mld lat, a zanim wybuch nastąpi to słońce stanie się czerwonym olbrzymem, wchłonie Merkurego i Wenus, a oceany na ziemi zostaną wygotowane (DOSŁOWNIE) !

Dżizas!
$corcerer jest offline  
stary 31-07-2004, 17:14   #47
Ettercap
Użytkownik Forum

Ettercap's Avatar

Domyślny

przepraszam za pomyłke jestem roztrzepany jeszcze 2 lata temu WSZYSCY znający się na temacie uważali że nasze słońce przed konwulsjami kończący mi jego karierę (czyt. czerwony olbrzym ) wchłonie takżę ziemię ale ma to dobre strony! na księżycu saturna (chyba Europa nie pamiętam) powstanie życie! na krótko ale zawsze coś a spowodowane jest to tym że ten księżyc jest jak ziemia w pierwszej fazie powstawania życia do drugiej czyli powstania wody mikroorganizmów potrzebuje tylko ciepła I DOSTANIE JE jak nasze słońce stanie się czerwonym olbrzymem
stary 31-07-2004, 17:21   #48
Zureq (RUBERA)
Użytkownik Forum

Zureq (RUBERA)'s Avatar

Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Olsztyn

Domyślny

Cytuj:
ALE SKĄD WIADOMO JAKĄ DŁUGOŚĆ MIAŁY TE DNI SKORO JESZCZE CZAS NIE ISTNIAŁ
Otóż wtedy czas już istniał. Przynajmniej tak mówią fizycy. Czas powstał razem ze wszechświatem. Jednak te dni są uwarzane za jakiś okres czasu, a nie jako 24h.

Jako, że już się wypowiadam, to napiszę, co teraz sądzę o końcu świata, a właściwie o teraźniejszej sytuacji międzynarodowej. Więc jak wiadomo, wojna w Iraku trwa, terroryści działają na terenie całego kraju, w Izraelu wzniesiono nawet mur, który ma ich bronić; Korea Południowa staje się kolejnym celem USA; w Polsce, ech, każdy wie jak jest. Najwyższy czas, by coś się zmieniło, tak i w kraju, jak i za jego granicami. I coś mi mówi, że niedługo się zmieni. Tylko nie wiem, czy na gorsze, czy na lepsze. rok 2004 zbliża się ku końcowi, a moja "przepowiednia" staje się coraz to bardziej realna. Mianowicie chodzi mi tu o moją wizję senną - wybuch bomby atomowej, która oznacza tak naprawdę wojnę atomową. Pożyjemy, zobaczymy...

BTW nie piszcie już o tym, że Ziemia przestanie za ileśtam milionów/miliardów lat wskutek potężnej katastrofy bo to już zostało przerobione i każdy wie, że tak się stanie na 99%, a my, Ziemianie, będziemy zamieszkiwać już inne planety/księżyce, niekoniecznie naszego Układu Słonecznego. A o hipernowie, to ja nie słyszałem. Wiem, że jest supernowa i Słońce też nią nie będzie

EDIT:
Cytuj:
Po drugie supernowa to wybuch gwiazdy, zachodzi on wtedy gdy kończy się paliwo, ten stan ma KAŻDA gwiazda , na swoim końcu. potem dopiero zależy czy jądro zamieni się w białego karła/gwiazdę neutronową/czarną dziurę.
Mylisz się. Tylko gwiazdy co najmniej 4x większej masy od naszego Słońca osiągają etap Supernowej. Zresztą opiszę wam tu jak skończy się życie Słońca (mam czas ): Czerwony Karzeł -> Mgławica Planetarna(umierająca gwiazda otoczona obłokiem pobudzanego do świecenia gazu) -> biały karzeł(Słońce zapadnie się do rozmiarów naszej Ziemi pod wpływem ochładzania się) -> czarny karzeł(przestaje świecić, nie można jej już obserwować)
Nie mam mowy o żadnej supernowej. Śmierć gwiazdy conajmniej 4x większej od Słońca: czerwony karzeł -> czerwony nadolbrzym (gwiazda wtedy może mieć średnicę nawet 500 razy większą od średnicy Słońca, zakładając, że była 4x większa) -> pod wpływem zapadania się pod wpływem sił grawitacji, wyzwala się wtedy wielka energia, która powoduje gwałtowny wzrost temperatury i po niedługim czasie gwiazda wybucha jako supernowa
Jeśli gwiazda ma masę conajmniej 10x większej masy od Słońca, zamienia się po wybuchu w Czarną Dziurę.

Już wszystko wiecie? Pisałem z książką od fizyki na kolanach

EDIT 2: Ludzie będą żyli:
a) na Marsie (przystosują się do warunków) jednak będzie to mieszkanie tak jak na Ziemi - do śmierci Słońca,
b) na Europie - księżycu Jowisza (naukowcy odkryli, że są tam całe oceany wody pod grubą warstwą lodu; ludzie będą tam mieszkać od śmierci Słońca [lód stopi się pod wpływem promieniowania słonecznego], jednak Europa poddana jest wysokiemu promieniowaniu ze strony Jowisza, co sprawia, że ludzie będą musieli cały czas chodzić w specjalnych skafandrach),
c) poza Układem Słonecznym (ludzie będą na tyle rozwinięci w nauce, że podróż zajmie im tyle, co teraz z Ziemi na Księżyc, a sondy kosmiczne pomogą w odnalezieniu odpowiedniej planety do życia i rozwoju)
Zureq (RUBERA) jest offline  
stary 31-07-2004, 17:31   #49
Ettercap
Użytkownik Forum

Ettercap's Avatar

Domyślny

ekhem JUŻ CHYBA PRZEPROSIŁEM NO NIE!? ILE RAZY MAM TO MÓWIĆ?! PRZEPRASZAM POMYLIŁEM SIE !

pisałem bez caps locka
stary 31-07-2004, 23:59   #50
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Gdzieś w Necie. Liczba postów: koło 1337. http://rtfm.killfile.pl

Imię: Scorcerer
Gildia: Dreamers
Poziom: 23
Skille: 23/22
Poziom mag.: 42
Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny

@ początek czasu:
Czas (czyli ni mniej ni więcej tylko zakrzywienie przestrzeni (notabene grawitacyjne) powstał zaraz po Wielkim Wybuchu, a zakończy się dokładnie w momencie Welkiej Zapaści (a i tak nie wiadomo czy do niej dojdzie)

(jestem w trakcie czytania Krótkiej historii czasu Stephena Hawkinga, wiec nie dyskutować ) P

@ wybuch słonca
w8, pójde po książkę....
.....
oka, mam, Simon i Jacqueline Milton - "Astronomia" wyd. Polska Oficyna Wydawnicz BGW:

"Gdy zu żyje się cały wodór w środku, Słońce będzie trzy razy większe niż dzisiaj. Zewnętrzne warstwyrozpościerać się będą prawie do orbity Merkurego."

Dobra, pierwszy mój błąd, merkury zostanie jak jest

"Na Ziemi pozostaną wygotowane oceany, a skały przemienią się w roztopioną lawę. (...) Głęboko w Słońcu atomy helu zacznąprzemieniać się w węgiel i atomy cięższe, aż w końcu cały zapas paliwa zostanie zużyty. Słońce będzie już tylko stygnąć i stanie się białym karłem"

sorry, mała pomyłka moja z mgławicą planetarną :>

ale skąd wiecie ze jakiś wieeeelki meteoryt wczesniej w nas nie walnie ?

Dżizas!
$corcerer jest offline  
stary 05-08-2004, 18:22   #51
Ettercap
Użytkownik Forum

Ettercap's Avatar

Domyślny

wg. naukowców zbaczać z orbity i zagrażać nam będzie dopiero za 100tys. lat kometa nie wiem jak se pisze ale czyta Heila Boppta znamy pare tys. komet ale to nawet nie 0.01 przecinających naszą orbite

RE UP:
Big Crunch czy jakoś tak (wielka zapaść) spełni sie jeśli we wszechświecie jest odpowiednia ilość materii a jeśli nie to wszechświat będzie się rozszerzał aż wygaśnie i się unicestwi
stary 05-08-2004, 19:15   #52
Allatar
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 27 07 2004

Domyślny

"Koniec świata w Roku Pańskim 1420 nie nastąpił. Nie nastały Dni Kary i Pomsty poprzedzające nadejście Królestwa Bożego. Nie został, choć skończyło się lat tysiąc, z więzienia swego uwolniony Szatan i nie wyszedł, by omamić narody z czterech narożników Ziemi. Nie zginęli wszyscy grzesznicy świata i przeciwnicy Boga od miecza, ognia, głodu, gradu, od kłów bestii, od żądeł skorpionów i jadu węży. Świat nie zginął i nie spłonął. Przynajmniej nie cały. Ale i tak było wesoło." A nawet jak kiedyś nastompi, to najprawdopodobnie będzie to wersja a la Fallout.
Cóż, zamiast w Tibie będzie się grało w "Tragic: The Garnering"
Allatar jest offline  
stary 05-08-2004, 19:29   #53
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny Koniec świata

Koniec świata nastąpi kiedy Pan Bóg będzie chciał dlaczego??Bo jeżeli nas na rozwalić meteoryt to jeżeli Pan Bóg będzie chciał to nas ocali nie wierzycie to zapytajcie sami siebie ile już cudów było.
PiXik jest offline  
stary 05-08-2004, 21:34   #54
Melabux_1
Zbanowany

Melabux_1's Avatar

Lokacja: A czy to ważne ?

Melabux_1 ma login Tlenu melabux01@tlen.pl
Domyślny no comments

Otóz powiem to w kilku słowach "Ziemia nie bedzie miała końca wiata czemu otóz mówie:

1. Jeżeli miało by to nastapić to by nastąpiło w roku 2000 czemu? otóz Nasze kontynenty przemieszczają sie co kilka tysięcy lat gdyby top miało nastapić by wyglądało tak:Wulkany pod przemieszczeniem kontynentów wybuchły by zalewając 40 % ludności Osama Bin laden miał akta już na rok 2000 chciał udezryć w ten własnie rok "zerowy" prosto centralnie w JĄRO ZIEMI (nie mylić " wtedy by było "Po kilku minutach ziemia by podzieliłą sie na 2 częsci i wybuchła niszcząc kilka planet "

2.DLaczego nie bo na Discawery było taki film "DZIKA PRZYSZŁOŚĆ" i wtedy zrozumiałem... ZImea nie przestanie istniec czemu otóz Kontynenty za 100 tys lat przemiescza sie np. Antarktyda bedzie to dzunla Afryka,Australia,Europa i inne kraje co dzis są cieple by była woda zgineliby ludzi ssaki,ptaki, i wszystkie oprócz 1 ssaka i owadów czemu? otóz owady maja ceche rozbudowanej destrucci & no takie cuś a 1 ssak by rozmnożył sie w Europie na górze lodowej i by było.. Pająki by na świecie ich było 10000 tys pająków 100 tych ssakow z modliszka w 21 wieku by była tzw. "Onimusem" to znaczy owadem który ma długoś ręki (całej) i ma 18 nożyków a potem by znowu wybuchły wulkany i znowu ziemia byął by ciemnym swiatem pełnych gazów ale to by na nowo rozkwitła aa także by byl jeden ssak (Protosczernius) ssak który miał mózg człowieka i który by jakio pierwsze ssaki by rozmnozyly sie a do juz pełnego zycia ssaków (przypominających małp) by ok. 30000 lat potem i tak znowu ziemia by była zaludniona i znowu by sie przemiesczaly kontynenty a także ludzie by uczyli sie od nowa robić dzieci rozpalać ognisko i wiedziec co to jest to cholerne kółko

Dzieki za wysłuchanie mnicha MELA***'A_1 :rolleyes: Pozdro dla tych co przeczytali a dal tych co nie przeczytali <katana> :rolleyes:
Melabux_1 jest offline  
stary 10-08-2004, 11:16   #55
Zureq (RUBERA)
Użytkownik Forum

Zureq (RUBERA)'s Avatar

Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Olsztyn

Domyślny

Hehe. About kalendarza na forum: Czemu kończy się na roku 2006? Czyżby koniec świata?
Cytuj:
ale skąd wiecie ze jakiś wieeeelki meteoryt wczesniej w nas nie walnie ?
Podobno to cud, że jeszcze nic w nas nie walnęło większego (no oprócz meteoru, przez którego wyginęły dinozaury).
Cytuj:
Big Crunch czy jakoś tak (wielka zapaść) spełni sie jeśli we wszechświecie jest odpowiednia ilość materii a jeśli nie to wszechświat będzie się rozszerzał aż wygaśnie i się unicestwi
Istnieje też teoria, która mówi, że jest kilka Wszechświatów, które albo się unicestwią nawzajem (w jednym będzie materia, a w drugim antymateria) lub zajdą na siebie i powstanie jeden wielki Wszechświat.
Cytuj:
Cóż, zamiast w Tibie będzie się grało w "Tragic: The Garnering"
Taa, jeszcze pamiętam jak to się grało w Fallouta Dla niewtajemniczonych tylko wytłumaczę, że tak, jak teraz jest gra Magic:the Gathering (patrz temat w dziale RPG), tak też w Falloucie jest "piracka" jej wersja A zamiast w Tibię będziemy grać powiedzmy w Libię?

@UP: Całkiem niezła teoria, ta z ponownym narodzeniem. Jednak z praktycznego punktu widzenia jest ona mało prawdopodobna. Dlaczego? Powiedzmy, że dwóch ludzi wybierze się rakietą w kosmos. Gdy przybędą na Ziemię, gdy życie znów powstanie, sytuacja będzie wyglądać podobnie, jak w Thorgalu, czyli będą ich uwarzać za bogów, zwykłych astronautów, którzy po prostu przeżyli katastrofę.
Zureq (RUBERA) jest offline  
stary 10-08-2004, 11:44   #56
Gufat
Guest

Domyślny

Ja wieże Majom, że koniec świata będzie w 2012 w grudniu. Nostradamus twierdził podobnie

stary 11-08-2004, 14:10   #57
SInner
Użytkownik forum

SInner's Avatar

Data dołączenia: 10 08 2004
Lokacja: Dziwnówek

Domyślny

Trzeba wziąć pod uwage, że najczęściej patrzymy przez pryzmat chrześcijaństwa. A co na ten temat mają do powiedzenia muzułmanie lub np. ludy afrykańskie?
Skąd możemy wiedzieć że to Biblia mówi prawdę ?
W końcu każdy się może mylić więc wykluczamy rzekomych jasnowidzów. Tak więc nic nie jest pewne...

--------------------------------------------------------------------------

HEREZJE - tanio ! 0-666 heretic ! Pytać o grzesznika.

Ostatnio edytowany przez SInner - 11-08-2004 o 14:15.
SInner jest offline  
stary 11-08-2004, 14:30   #58
Melabux_1
Zbanowany

Melabux_1's Avatar

Lokacja: A czy to ważne ?

Melabux_1 ma login Tlenu melabux01@tlen.pl
Domyślny

Ja boje się końca świata bo nie bede grac w TIbie <lee>
Melabux_1 jest offline  
stary 09-10-2004, 20:38   #59
zadki
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 10 2003

zadki ma numer GG 2154385 zadki ma login Tlenu zadki1
Domyślny hmmmm

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Zureq (RUBERA)
Już spieszę z wyjaśnieniem Niektórzy uwarzają, że to komputer. Jeśli weźmie się litery alfabetu angielskiego i ponumeruje się je (A-1, B-2, C-3 itd.) To gdy doda się litery ze słowa computer, otrzyma się liczbę 666.
text Kazika ("O, kuchwa")
"Kiedy dodać wszystkie liczby z ruletki
Suma daje trzy szóstki
Czy jest to sprawa Szatana?
Czy tylko przypadek, psze pana "

mowi samo za siebie

ps znow niechcialo mi sie wszystkiego czytac

a i jeszcze jak wpisywali tego ainsztajna to po hebrajsku? a jak tak to skad wzieli samogloski?

a tutaj edycja:
nie uzywajcie dat do wyznaczenia konca swiata bo z tego co mi wiadomo kalendarz jest troszke przesuniety, bodajze o 4 lata do tylu. zpowodowane to bylo zmianami kalendaza w starozytnym rzymie (przynajmniej tak mi sie wydaje :/ ) no cusz moge sie mylic

z tego co pamietam z programow edukacyjnych ta wielka zapasc wyglada tak ze wszechswiat powstaje (wielki wybuch), rozszerza sie, zapada sie calkowicie, wielki wybuch i tak w kolko.

podroze kosmiczne poza uklad sloneczy sa naprawde bardzo malo prawdopodobne bo niemozna osiagnac predkosci wiekszej niz swiatlo, a nawet predkosci swiatla chociarz kto wie moze cos ktos kiedys wykombinuje.

Ostatnio edytowany przez zadki - 09-10-2004 o 20:54.
zadki jest offline  
stary 09-10-2004, 20:58   #60
Dr.Unknown
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N

Dr.Unknown ma numer GG 3815114 Send a message via Skype™ to Dr.Unknown
Domyślny

Jest tego tak dużo, że mi się czytać niechciało i niewiem czy już ktoś to napisł. W 2013(czy 14) ma nastąpić odwrócenie biegunów magnetycznych ziemi, tj bałtyk odpłynie i zato zalana będzie ameryka, trzęsienia ziemi itp, i przyciąganie zrobi się takie, że będą wszyscy plackiem na ziemi leżeć nie mogąc się oderwać. Wszystko potrwa kilka godzin. nieliczni przeżyją. Naukowcy odkryli, że juz kilka razy tak było, i w takich samych odstępach, następny - 2013(popytam qmpla czy ma dalej link di długiego artykułu o tym).
Dr.Unknown jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania