Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Pokaż wyniki sondy: Czy przemawia do ciebie mój "artykuł" i jestes za, czy przeciw religi w szkołach?
Masz rację. jestem przeciwny 25 35.21%
Szczerze mówiąc 'Mi to lotto" 19 26.76%
Nie masz racji. Niech zostanie tak jak jest. 27 38.03%
Głosujących: 71. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 09-08-2005, 14:38   #41
Bakura
Użytkownik Forum

Bakura's Avatar

Data dołączenia: 06 08 2005

Imię: Bakura Pol
Gildia: Heroes Home
Świat: Elona
Poziom: 20
Domyślny

Według mnie religie powinni znieść ze szkół.Zamiast niej mogli by dać jeszcze jeden polski,matme,angielski...przecież to przez religie niektórzy mają złe stopnie ,bo muszą się uczyć do jakichś durnych sprawdzianów z reldy ,a potem nie mają czasu na polski lub coś im się myli.

PRECZ Z RELIGIĄ!
Bakura jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 10-08-2005, 13:32   #42
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

@up:
Tak. A potem zacofance co nie chodzili ani na rweligie ani do kosciola maja czelnosc pieprzyc glupoty, ze ksieza sa bogaci, nic nie robia i ogolnie sa slugami szatana.

Bez obrazy, ale wiekszosc was zyje w katolickich rodzinach. Nie chcecie chodzic na religie - karteczka od rodzicow. Nie daja - przekonajcie ich. Nie mozecie ich przkonac - nie dorosliscie jeszcze do tego, zeby decydowac calkowicie samodzielnie o sobie. Bolesna prawda.

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-08-2005, 14:01   #43
Black Warior
Użytkownik Forum

Black Warior's Avatar

Data dołączenia: 22 06 2005

Profesja: Elite Knight
Świat: Elysia
Poziom: 80+
Domyślny

A według mnie religia musi zostać ja też kiedyś nażekałem ale po śmierci naszego papieża zmieniłem zdanie wcześniej do kościoła chodziłem 1 lub 2 razy na miesiąc a od kwietnia jeszcze ani razu nieopuściłem żadnej niedzelnej mszy świętej .Nawed pojechałem na kolonie parafialne gdzie dzinnie czeba był chodzić do kościoła a głowy nieurywa chodzenie do kościoła.
Black Warior jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-08-2005, 16:48   #44
Pramus
Tupac Legacy

Pramus's Avatar

Data dołączenia: 05 12 2004
Lokacja: Olsztyn

Stan: Na Emeryturze
Imię: Midurion
Profesja: Elder Druid
Świat: Furora
Pramus ma numer GG 4183891
Domyślny

@UP
Też miałem coś w tym stylu po śmierci papieża, ale zmieniłem z powrotem zdanie. Wiesz dlaczego? Bo wszyscy gadają, że kościól jest taki świety itd. A słyszeliście o tym (to było z miesiąc temu może trochę dłużej), że w Afrykańskim KATOLICKIM kościele zamordowali w kościele na oczach wiernych zakonnicę, bo księża uważali, że jest ona diabłem wcielony, że jest opętana itd.

@DOWN
To nie są bzdury... Wystarczy oglądać wiadomości przynajmniej raz na dwa dni ablo przejrzec gazetę, a będzie się na bierząco ;/

Tupac Amaru Shakur

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ujo
To by była akopalipsa czy jak to jej

Ostatnio edytowany przez Pramus - 10-08-2005 o 18:43.
Pramus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-08-2005, 17:11   #45
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Domyślny

Zrodlo prosze! A nie bez dowodow gadasz bzdury

Moj jogger
stary 10-08-2005, 22:31   #46
Sorcerer Maciek
Zbanowany

Data dołączenia: 26 04 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Adi Olsztyn
zmieniłem z powrotem zdanie. Wiesz dlaczego? Bo wszyscy gadają, że kościól jest taki świety itd.
Kościół nie jest swiety sam z siebie. To organizacja grzeszników. Jezus Chrystus uświęca swoja obecnoscią wiernych zgromadzonych w Jego Ciele Mistycznym.

>>A słyszeliście o tym (to było z miesiąc temu może trochę dłużej), że w Afrykańskim KATOLICKIM kościele zamordowali w kościele na oczach wiernych zakonnicę, bo księża uważali, że jest ona diabłem wcielony, że jest opętana itd.

No i co z tego? Dlatego że gdzies w kraju trzeciego swiata ktos kogos zabil, czlowiek ma zwatpic w Kosciol? Gratuluje. Jak niemiec czeskiego pochodzenia zabije fina, to kogo zaczniemy nie lubić? Niemcow czy czechów? Oto jest pytanie!

Get a life. To co czynia czlonkowie Kosciola, nie rzutuje na jego istote i olbrzymia ilosc zaslug. Ale nie, wszystko co katolickie jest be.

Ostatnio edytowany przez Sorcerer Maciek - 10-08-2005 o 22:32.
Sorcerer Maciek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-08-2005, 17:39   #47
Pramus
Tupac Legacy

Pramus's Avatar

Data dołączenia: 05 12 2004
Lokacja: Olsztyn

Stan: Na Emeryturze
Imię: Midurion
Profesja: Elder Druid
Świat: Furora
Pramus ma numer GG 4183891
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sorcerer Maciek
Kościół nie jest swiety sam z siebie. To organizacja grzeszników. Jezus Chrystus uświęca swoja obecnoscią wiernych zgromadzonych w Jego Ciele Mistycznym.

>>A słyszeliście o tym (to było z miesiąc temu może trochę dłużej), że w Afrykańskim KATOLICKIM kościele zamordowali w kościele na oczach wiernych zakonnicę, bo księża uważali, że jest ona diabłem wcielony, że jest opętana itd.

No i co z tego? Dlatego że gdzies w kraju trzeciego swiata ktos kogos zabil, czlowiek ma zwatpic w Kosciol? Gratuluje. Jak niemiec czeskiego pochodzenia zabije fina, to kogo zaczniemy nie lubić? Niemcow czy czechów? Oto jest pytanie!

Get a life. To co czynia czlonkowie Kosciola, nie rzutuje na jego istote i olbrzymia ilosc zaslug. Ale nie, wszystko co katolickie jest be.
Ej ja tak nie powiedzialem.... Chodzi o to, ze jesli kosciol i wszystkie osoby w nim zrzeszone osoby (nie chodzi o wiernych tylko o ksiezy, papiezy, kardynalow itd.) sa nasladowca,i Chrystusa to nie byloby przypadkow morderstw tego typu i ksiezy pedofilow. Oczywiscie we wszystkim sa jakeis wyjatki, ale kosciol nie uczynil jakis porzadnych krakow, by cos z tym zrobic. Czy ksiadz Pedfil czy oskarzony o jazde po pijanemu przestaje nim byc po udowodnieniu winy? nie bardzo...

Tupac Amaru Shakur

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ujo
To by była akopalipsa czy jak to jej
Pramus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-08-2005, 17:43   #48
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Adi Olsztyn
@DOWN
To nie są bzdury... Wystarczy oglądać wiadomości przynajmniej raz na dwa dni ablo przejrzec gazetę, a będzie się na bierząco ;/
Daj linka. Osobiscie codziennie siedze na onecie, wp i gazeta.p od 7:30 do 15:30. Kosciolem interesuje sie bardzo i czytam artykuly na jego temat.

Wiadomosci ogladam raz dziennie zazwyczaj.

Wiec podaj dowod bo wezme cie za kolejnego pacana, ktory obraza kosciol bez najmniejszgo powodu od tak tylko, zeby byc cool i trendy.

Cytuj:
Czy ksiadz Pedfil czy oskarzony o jazde po pijanemu przestaje nim byc po udowodnieniu winy? nie bardzo...
jasne, ze przestaje pelnic posluge kaplanska. Jesli UDOWODNI mu sie jego wine. Bywa przeciez nie raz, ze jak tylko pojawia sie jakies pogloski ksiadz zostaje 'zawieszony' do czasu wyjasnienia sprawy.

Moj jogger

Ostatnio edytowany przez Matek - 11-08-2005 o 17:46.
stary 11-08-2005, 19:15   #49
Bakura
Użytkownik Forum

Bakura's Avatar

Data dołączenia: 06 08 2005

Imię: Bakura Pol
Gildia: Heroes Home
Świat: Elona
Poziom: 20
Domyślny

Tak tak tak...Ja nie uważam ,że księża są bogaci.Do kościoła chodze tylko na wielkanoc ,bo starsza wypycha ze święconką:/Wogóle to jest jakieś popierdzielone...był sobie koleś...napisali o nim troche za dużo nadciągniętych historyjek i teraz każdy się nim podnieca.Uwierze w Boga i wogóle w to wszystko jak go zobacze.
Bakura jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-08-2005, 19:18   #50
Pogromca pk
Zbanowany

Pogromca pk's Avatar

Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Siedziba Świętej Inkwizycji

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bakura
Uwierze w Boga i wogóle w to wszystko jak go zobacze.
Wtedy juz bedziesz wiedział, a nie wierzył. Na tym to polega. Grawitacji też jakos nie widać, a wierzysz ze cie przyciąga...
Pogromca pk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania