|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#42 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2005
|
![]() Idziesz do dogodnego miejsca .. i trenujesz najlepiej na summonie
![]() jak nie masz wyjścia to trenisz na tym co możesz .. I zgadza się ![]() I to naprawde nie wiekla tragedia .. trza tylko chcieć a można się przepchnąć z distem You see a bag it's weight 16008 o.z jeśli chodzi o ścisłość ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Użytkownik forum
|
![]() Ja bym wziom se eq miecz tarcze poszedł na gobliny nazbierał kilkaset kamieni porobil hmm selnoł je kupil jeszcze spery wbil z 50dista wiom luk dziesz na gloni i zbiarsz kaminie lvl ci niepomoże w ataku to sorc czy drut tlyko skile dizaj napadł na mojego pala 14lvl 25knight pod depo pszeglondałem tibia.com
daje exura gran i zaczołem go rombac z beltów po 50 to uciekl tlyko ja mam kase na skile ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() daruj sobie ...
#45 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 24 02 2005
Lokacja: Thais
Stan: Aktywny gracz
Imię: Elire Frugios
Profesja: Knight
Gildia: Nie ma =/
Świat: Luminera
Poziom: 9
Skille: 40/40
Poziom mag.: 3
|
![]() Ja aktualnie mam 35 lvl i 70 dista a zaczołem na Luminerze bez qmpli z 600 gp około też ja zrobiłem tak: nabiłem 11 lvl na trolach z miecza (mam 24 sword fighting) potem kupiłem łuk a za kase z troli Conjure Arrow, potem nabijałem Distance na goblinach do około 40 potem dobiłem spearami 43 i ruszyłem na... na cyce koło thais expiłem tam do 25 lvl~ dobiłęm 60 dista i więcej nie trenowałem dist poprostu z arrows'ów sam wskakuje co lvl a kasy mam full dobrze radze ten sposób
|
![]() |
![]() |
#46 |
Guest
|
![]() Lol wy albo nie umiecie grac palem albo nie graliście mam dla was wiadomość zrobiłem sobie pala po update dokładnie w poniedziłek i wieczorem byłem juz na mainie pozsedłem do ab na trolle. Ciagle mi wypadały włocznie i tak zrobiłem 40 dist na 11lvl i dalej tam siedze i nie narzekam jak zrobie 50 dsit to zbijam na soldy i tam kase da rade trzepać i dist rosnie szybko.
|
![]() |
#47 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 09 2005
Lokacja: Spadłam z gwiaździstego nieba
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
Świat: Berylia
![]() |
![]() No właśnie, ja miałam kase tylko z rooka (~1k) i od razu poszłam na trolle do Ab. Eq dostałam parcelem od drugiej postaci
![]() ![]() Skille i level na lewo, w ogóle nie skillowałam. Latałam tylko na zielonej tarczy i bardzo mi się to opłaciło ![]() Nie wiem tylko, gdzie iść teraz... Poradźcie coś.
#48 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wg mnie najlepiej palkiem sie treni na trolach na edron, jezeli ebz pacc to kolo dwarfen bridge (na prawo). Spiry maja teraz 25 atk. wiec spokojnie mozna nimi trenic na trollach do 50 dista, a z 50 dista mozna juz normalnie grac...
Kolega powiedział "na 15 lvl 50 dista to do 25 lvla spokojnie nabijesz 60+dista na samym expieniu" - a potem mozna juz przeznaczyc troche kasy na spiry i jakos to idzie ![]()
#49 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 20 03 2004
Lokacja: Łazy
Imię: Aldora Pall
Świat: Aldora
Poziom: 26
Skille: 65/55
Poziom mag.: 10
![]() |
![]() Ja dzisiaj wszedlem na Maina, Pallem. Poszedlem na trole kolo carlin. Na 5-6 troli wypadla mi jedna wlocznia, co cholernie wkurza. A tym bardziej jesli ta wlocznia lamie sie po 3-cim podniesieniu :[ !!! Czytam juz ktorys temat i widze ze nie ma innego wyjscia jak trenowanie spearami. Nazbieralem tez troche kamieni. I 20stones'ow wystarczylo mi na nabicie nie calych dwoch poziomow w discie, takze nie jest to ani jakis super sposob ani jakis gowniany, da sie przezyc! Tylko faktycznie trzeba byc cierpliwym...
|
![]() |
![]() |
#50 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() to nie znaczy ze musisz odświeżać temat sprzed kilku miesiecy zeby sie wyżalic....
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
![]() |
![]() |
#51 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 10 2005
Lokacja: Zabrze
|
![]() Co z tego, że odświeżył temat?
Co do topicu: Na początku zabijamy jak najwięcej trolli spiramy, które jesteśmy w stanie kupić po zakupie eq i innych potrzebnych rzeczy (czy ja wiem czy nowe eq na trolle, ja bym sobie to odpuścił, ale jak kto woli). Po skończeniu się spirów bierzemy jakąś broń meelee (np. mace albo katanę) i bijemy te trolle z w/w broni zbierając kasę na następne spiry, no i oczywiście zbieramy same spiry. ![]() ![]() ![]() * - oczywiście dopóki nie zrobimy wystarczającej ilości strzał wciąż expimy na trollach. ![]() P.S. jeśli ktoś już napisał ten sposób to sorry, ale nie chciało mi się czytać wszystkich postów. ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
eX Moderator
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
#53 | ||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2006
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez móc - 08-08-2006 o 12:17. |
||||||
![]() |
![]() |
#54 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 10 2005
Lokacja: Zabrze
|
![]() Cytuj:
@móc (nie chce mi się cytować wszystkiego ;f) Tak tylko, że to jest palek na NOWYM servie, więc o zmianie eq na początku raczej nie ma mowy, bo kosztuje więcej niż na starszych światach... Ostatnio edytowany przez Diamonic - 08-08-2006 o 14:30. |
|
![]() |
![]() |
#55 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
soldier helmet - 50 gp scale armor - 100 gp brass legs - 150 gp leather boots - z rooka dwarven shield - 150 gp orcish axe - 100 gp scarf - 200-300 gp ale nie musimy go w ogole kupowac Ceny na rooku wygladaja nastepujaco: legion helmet - 40 gp chain armor - 100 gp studded legs - 200 gp leather bootsy - za darmo cooper shield - 200 gp katana - 200 gp Podsumowujac: Noob set z maina kosztuje 550 gp Rook set kosztuje 740 gp Tak wiec sprzedajac rook seta na rooku przed wyjsciem na main i kupujac (za kase ze sprzedanego rook seta) noob seta na mainie jestesmy daleko do przodu jesli chodzi o ekwipunek (duzo lepszy niz te smieci na rooku ktore nawet przed rotami nie chronia) i mamy jeszcze dodatkowe 190 gp za ktore mozemy kupic pierwsze czary, scarfa, small stonesy lub w ostatecznosci speary do treningu. |
|
![]() |
![]() |
#56 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: 50 cm od ekranu
Imię: Forestman
Profesja: Elder Druid
Świat: Eternia
Poziom: 33
Skille: 13/21
Poziom mag.: 29
![]() |
![]() Cytuj:
Scarf-25gp w sklepie na Edron, badz za darmo w pewnym ciele na pustyni. Orcish axe-nie sadze aby na calkiem nowym swiecie ktos sprzedawal brass legs- 195gp w sklepie (nawet na starym serverze nikt nie sprzedaje) scale armor-pujsc do tomba i sobie wziasc legion helmet-j/w tylko do kopalni dwarven shield- j/w Reszte kasy zainwestowac w luk i strzely, pujsc expic a jak braknie kasy to mozna wziasc katane albo mace i zabic kilka rotow. Nie wiem w czym problem? Dist sam skoczy. P.S Zaczac expic z lukiem po zrobieniu jakis 30-40 dista ze spirkow na trolach wypadajacych z nich. Teraz zobaczylem kiedy temat byl zalozony-wypowiedzi z przed kilku miesiecy sa pozbawione racji bytu, bo teraz niedosc ze lamanie sie broni jest mocno zredukowane to jeszcze system rozwoju palka jest lepiej opracowany poprzez testowanie teorii w praktyce (jak wiadomo to co w teorii sie sprawdza to w praktyce czesto lipa)
Po co mamy znecac sie okrutnie nad modkami? Sami sie wykoncza... ![]() Ostatnio edytowany przez Stożek - 08-08-2006 o 19:11. |
|
![]() |
![]() |
#57 | ||||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
||||||
![]() |
![]() |
#58 | ||
eX Moderator
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
#59 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez móc - 09-08-2006 o 09:02. |
||
![]() |
![]() |
#60 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 20 03 2004
Lokacja: Łazy
Imię: Aldora Pall
Poziom: 26
Skille: 65/55
Poziom mag.: 10
![]() |
![]() Dzienks za wyczerpujace posty, przydaly mi sie. Skille juz mi podskoczyly ale jak widze nadal trwa dyskusja kiedy zalozyc luk i strzaly, czy przy 40 dista czy przy 50... Dzis nawet jeden kumpel poradzil by zrobic to przy 60<wow>, ale przy tym lamiacym sie wszystkim nerwowo tyle nie wyrobie! Co do zrobienia 13lvl i zaklecia na robienie strzal uwazam ze to spoko pomysl, bo zamiast spalac mane na UTEVO LUX zeby bic mlvl to moge miec przy okazji troche strzal. Zauwazylem ze mowicie tu o kupowaniu kamieni? Oczywiscie macie na mysli,tak jak ja, kupowanie ich od ich osob? Bo przeciez nigdzie u zadnego Npc kupic ich nie mozna... Chyba ze sie myle! A kupowanie ich od innych jest bardzo mozolne poniewaz prawie nikt ich nie sprzedaje. Najwiecej i to raz udalo mi sie kupic 60 small stones'ow! Moim sposobem na ich pozyskanie sa wyprawy moja inna postacia na gobliny na Femor Hills i tam przeszukiwanie cial...
|
![]() |