Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > RPG

Notki

RPG Wszystko o grach RPG i cRPG, czy może MMORPG.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 03-10-2005, 16:48   #41
marecky
Użytkownik Forum

marecky's Avatar

Data dołączenia: 29 05 2005

Profesja: Paladin
Świat: Danubia
Poziom: 16
Skille: 56 dist
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lookerro
Hahaha Ludzie Myslcie Takie Gowno Do Obliviona Porownywac:}hahaha Taki Ciulowy Screen To Ty Se Dawac Mozesz A Gothica Najlepszy A Jakbyscie Zobaczeli Co Naprawde Bedzie Z Gierek To Byscie Sie Zamkneli!!oblivion Forever
Człowieku ty to naprawde dyplomata to raczej nie zostaniesz. Gothica nie warto porownywać z Oblivionem? To z czym porównasz go? Umiesz powiedziec tylko: Gothic gówno, Oblivion super.
marecky jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 25-01-2006, 22:49   #42
Dioskas
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 11 2003

Send a message via Skype™ to Dioskas
Domyślny

Ciężko stwierdzić, która gra jest lepsza jak nawet się w nią nie grało. Konkrety można podać po wyjściu gry.

Wydaje mi się, że przy tej jakości gier ważną role (dla polskich graczy) może spełnić wydawca polski i jego polska wersja. Oblivion tym razem przygotuje Cenega, natomiast Gothic III - CDProjekt czyli tak jak do tej pory ta seria.

Zapewne będzie tak jak zawsze - jedna gra bedzie miała swoich zwolenników, druga swoich. Będą tacy co obie gry uznają za boskie.

Dla mnie to poprostu świetne tytuły na, które wyczekuje od dawna.
Dioskas jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-01-2006, 05:57   #43
Jedi The Wolf
Guest

Domyślny

Ja oceniam te dwie produkcje patrząc na ich poprzedniczki. Według mnie obie gry zapowiadają się świetnie, chociaż "Gothic" nieco gorzej... Zawsze byłem raczej zwolennikiem serii TES niż Gothica, ale, hm... Przyznam, że obydwie trzymają niesamowity poziom, choć dla mnie to zawsze będzie TES... Przy obydwu seriach spędziłem wiele godzin, a z tego co wiem, wymagania TES VI będą mniejsze od Gothica III... Jak narazie dla mnie Oblivion zaroxi... Ale pożyjemy - zobaczymy.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 30-01-2006, 10:52   #44
Horde_Tauren
Użytkownik Forum

Horde_Tauren's Avatar

Data dołączenia: 20 11 2005
Lokacja: Stalowa Wola

Stan: Na emeryturze
Domyślny

gothic mial lepsza fabule od gierki bethesdy
For The Cairne Bloodhoof!
For The Me!
Horde_Tauren jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-01-2006, 23:31   #45
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Stan: Niegrający
Domyślny

@up:
No wiesz,akurat fabuła Gothic II była akurat do tyłka.Smoki chcą zniszczyc świat,a samotny macho musi je powstrzymac.Ile razy już to było wałkowane ?No ale naszczęście NK troche urozmaiciło te nijaką fabułę.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dioskas
(...)natomiast Gothic III - CDProjekt czyli tak jak do tej pory ta seria. (...)
Czyli będzie można się go spodziewac z kilku miesięcznym poślizgiem

Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 30-01-2006 o 23:34.
Yoh Asakura jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-01-2006, 23:58   #46
Grue
Użytkownik Forum

Grue's Avatar

Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Poznań - Rataje

Grue ma numer GG 8009267
Domyślny

Cytuj:
gothic mial lepsza fabule od gierki bethesdy
Tu bym sie nie zgodził. Sama Arena miała dobrą fabułe, Daggerfall wspaniałą, Morrowind również. Obilvion też sie smakowicie zapowiada. Grałem co prawda w Gothic 1 i tutaj mi fabuła nie przypadła za bardzo do gustu. Fajkowe ziele, śniący, 3 obozy. Taka se. Co bedzie w Gothic 3 czas pokaże i mam nadzieje, że przy obu grach spędze miło czas późno-wieczorny

PS. Właśnie kończe Daggerfalla poraz 2 Pozdro
<Take a look inside my head, do you see how I feel, 'cos I'm a freak dirty rocker with sex appeal, 'cos I will take your drugs, and I'll get you high, 'cos I'm a freak dirty rocker, and i'll make you fly>

-- Mitsubishi Eclipse Klub Polska --
www.eclipse.net.pl

Grue jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-02-2006, 08:59   #47
Tom'ash Hellmastah
Użytkownik forum

Tom'ash Hellmastah's Avatar

Data dołączenia: 02 02 2006
Lokacja: Giżycko Mega-City

Imię: Brak
Profesja: Sorcerer
Skille: 10/10
Problem Bez sensu

Obie gry są bardzo dobre ale taki temat jest bez sensu. Przecież jeden jest fanem serii ES i powie że Obvilion będzie lepszy, a jeden fanem Gothica i powie że Gothic III będzie lepszy, więc po co taki temat??
Tom'ash Hellmastah jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-02-2006, 23:14   #48
Ivellios Galanodel
Użytkownik Forum

Ivellios Galanodel's Avatar

Data dołączenia: 11 06 2005
Lokacja: Mroczna dolina

Ivellios Galanodel ma numer GG 1121612
Domyślny

Ludzieeee...

TES IV będzie boski. Jestem mega fanem TES'a i czekam niecierpliwie na niego (Ponoć w marcu ma być. Na stronie tak jest). Kupię wersję kolecjonerską. Co do sprzętu to dam sobię radę. Z moim Athlonem 64 3000+, GeForce 7800 GT i 1 GB ramu DDR będzie śmigało aż miło.
stary 23-03-2006, 16:35   #49
Sziruaczek
Użytkownik forum

Data dołączenia: 23 01 2006

Problem Omfg !

uhm..... Moim zdaniem Gothic 3 bedzie lepszy od Tesa IV ponieważ w Gothicu jest bardzo dobrze rozbudowany system walki , mozrzesz robic swoje własne kombinacje i tu obrut tu z lewej storny uderzyc tu sprawej i jescze inaczej....
a pozatym ja jestem Fanem serii gothic dlamnie jak ktos muwi o Gothicu ze to gówno to bym mu ja*ca urwał

Jeśli w Gothica 3 bedzie misie grało jak w I i w II Nk to hoho
bedzie gra na dłuuugie dni ktura bedzie sie przechodziło niejedenokrotnie....

Poprostu dlamnie Gothic RoX

Pozdro dla all Fanów Serii gry Gothic
Sziruaczek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-03-2006, 18:46   #50
Arrivald
Użytkownik Forum

Arrivald's Avatar

Data dołączenia: 25 08 2004
Lokacja: Kraków

Imię: Arrivald
Profesja: Paladin
Gildia: Underworld
Świat: Danubia
Poziom: 65
Skille: 85/60
Poziom mag.: 16
Arrivald ma numer GG 3371812
Domyślny

Przegladajac mase scrennow z Obliviona zapieralo mi dech w piersiach. Grafika po prostu robi ogromne wrazenie, te swietnie wykonane potworki, piekne krajobrazy, totalny szacunek za to. Ale niestety zauwazylem pewna tendencje ;/ Kiedy grafa jest wspaniala, fabula zaczyna schodzi na drugi plan. Juz wiele razy od dobrze zapowiadajacej sie gry odepchnela mnie zbytnia szczegolowosc, nie moglem skupic sie na questach bo skomplikowana grafika 3d robila mi sieczke z mozgu. Dlatego nie ma to jak Falout, Baldur, Torment, gry z estetyczna, ale w miare prosta grafika . Podsumowujac: Zagralbym w Gothica III i Obliviona ale raczej uznalbym to jako ciekawostke, chyba ze sa to wyjatki i da sie w jakis sposob skupic na fabule
stary 24-03-2006, 12:15   #51
Bakura
Użytkownik Forum

Bakura's Avatar

Data dołączenia: 06 08 2005

Imię: Bakura Pol
Gildia: Heroes Home
Świat: Elona
Poziom: 20
Domyślny

Ehhh...tak też myślałem. Nie pociupam sobie w żadne z nich Mój obecny geforce 3Mx, procek 2 ghz i 256 ramu mi na to nie pozwoli (kupie niedługo radeona 9800 i z 256 ramu drugie...;P Może pójdzie;/)

Bakura jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-03-2006, 09:22   #52
Szkut
Zbanowany

Data dołączenia: 02 10 2005
Lokacja: Tczew

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elder Druid
Świat: Thoria
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura
Bez wątpienia,Gothic III.Szkoda,że nie pójdzie na moim GeForce 4 MX,który śmie (!) nie obsługiwać pixel shaderów...
btw:
Mogłeś dodać sonde...
tak samo mialo byc z gta:sa no a jesli nie pujdzie no to kupie sobie specjalnie nowa karte bo gothic jest super giera wyobrazcie sobie gothic online..
Szkut jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-03-2006, 10:02   #53
Nadrill
Użytkownik Forum

Nadrill's Avatar

Data dołączenia: 25 10 2005

Nadrill ma numer GG 3764880
Domyślny

Zdecydowanie Oblivion. Grałem w ich poprzedniczki(Gothic 1 i 2, Morrrowind) i sądzę, że przy rozbudowaniu świata seria ES wypada o wiele lepiej.
Wolę także widok 'efpeesowy', choć wiele bym dał, aby dało się zmienić kamerę w Oblivionie na taką z Gothica.
Obydwie gry są świetne, ale mym zdaniem Oblivion wypada lepiej(ten świat Tamriel, ach...).
Nadrill jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-03-2006, 12:20   #54
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nadrill
Wolę także widok 'efpeesowy', choć wiele bym dał, aby dało się zmienić kamerę w Oblivionie na taką z Gothica.
.
W morrowindzie sie dalo, tutaj chyba tez sie da...O ile pamietam, wystarczylo nacisnac Tab i miales juz widok TPP
stary 01-11-2006, 10:45   #55
NORMALY OBYWATEL RP
Użytkownik Forum

NORMALY OBYWATEL RP's Avatar

Data dołączenia: 24 04 2004

Domyślny

Sorry za archeologizm ale chyba czas odswiezyc ten topic
Za 2 dni Gothic III bedzie mial swoja premiere w Polsce, ja gre dostaje juz jutro i to jeszcze edycje kolekcjonerska! Po zagraniu w obliviona bylem bardzo mile zaskoczony, jedna z najlepszych gier w jakie gralem i wogule ta grafika mniam!
Po czytaniu zagranicznych recenzji G3 obawiam sie ze oednak Oblivion moze stac sie lepsza gra niz G3, recenzanci narzekaja bardzo na system walki ktory podobno jest zabardzo przekombinowany i w dodatku jescze podobno grafika, pierwsze screeny z G3 ktore zostaly pokazane chyba zostaly poddane obroce w roznych programach graficznych. Bo te screeny z np. 2005 roku roznia sie bardzo od tych ktore sie teraz pokazuja(sa brzydsze). Ale byc moze zle recenzje zaleza tez od tego ze w innych krajach gra pojawila sie juz 13 pazdziernika a wtedy w tej wersji gry bylo baaardzo duzo bledow i to czasami bardzo powaznych. Miejmy nadzieje ze w Polsce G3 zbierze owiele lepsze oceny niz za granica. Wszystko okaze sie w najblizszej przyszlosci.

http://www.pajacyk.pl <--- Kliknij...
NORMALY OBYWATEL RP jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-11-2006, 11:20   #56
=Pekin=
Użytkownik Forum

=Pekin='s Avatar

Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: South Park

Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 70+
=Pekin= ma numer GG 7778722
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wilkq Pokaż post
Primo : NIE TES VI a TES IV

Secundo :
-Gothic III będzie miał dobry klimat - FAKT
-Gothic III będzie miał GORSZĄ grafikę od TES IV - FAKT
-Gothic (saga) ma u mnie ŚREDNI SZACZUNEK - FAKT
-...
-TES IV ma NAJLEPSZĄ grafikę w historii gier - FAKT
-TES IV też ma BARDZO DOBRY klimat - FAKT
-TES IV będzie BARDZO ZŁOŻONY - FAKT
-TES IV (jak TES I i II i III) ma NIEZWYKLE złożoną historię świata gry (książki , NPC , historia) - FAKT

TES IV : OBLIVION będzie dużo lepszy. Grze dodatkowo żywotność zapewnią Plugin-y z CS'a , czego o gothicu nie powiem. Sam świat gry jest dużo ciekawszy niż w Gothicu (gdzie nie ma żadnej prawdziwej historii).

Gothic po prostu lubię , ale nie szaleję za nim.

To tyle.

Takie są fakty
Ty idioto, jakie fakty ? Ze tak piszesz bo lubisz obliviona to nie sa jakies fakty omfg

Screw you guys, Im going home.

Suck my balls Kyle.

Jak tu nie lubic Cartmana :>

http://www.youtube.com/watch?v=1uVA7iEtPss
Cartman- Screw you guys, Im going home.
Stan- But cartman we try..
Cartman-no, no, no Screw you guys > Home

Byhahahahahhahaaha
=Pekin= jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-11-2006, 11:34   #57
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez NORMALY OBYWATEL RP Pokaż post
Po zagraniu w obliviona bylem bardzo mile zaskoczony, jedna z najlepszych gier w jakie gralem i wogule ta grafika mniam!
Widać w mało gier grałeś. A co do grafiki - śmiech na sali. Wyłącz poświatę i się przekonaj.
Dla mnie - Gothic. Zawsze. W nim przynajmniej widać, że świat żyje (chociaż życie ludzi jest oparte na schematach: praca-odpoczynek/rozmowa-sen które są zapętlone), lasy są zaludnione, nie to co w Oblivionie w którym z igłą szukać większego stada np. jeleni czy co to tam jest w lasach. W Oblivionie IMO tereny były robione na siły, co by się pochwalić ich rozmiarem. Niestety, świecą pustkami.
@Do tego pana twierdzącego, że TES ma najlepszą grafikę:
Buahah. Waćpan widział chociaż Crysisa albo np. Stranglehold ? 100x lepsza grafika, nie taka plastykowa, sztuczna.
stary 01-11-2006, 11:35   #58
..::QRAS::..
Manga & Anime

..::QRAS::..'s Avatar

Data dołączenia: 25 01 2005

..::QRAS::.. ma numer GG 638092
Domyślny

przeszedlem obliviona , goticka 1,2 i czekam na 3 wersje a oblivion nawet nawet.

" Choc droga jest bez konca , pozornie bez znaczenia , mniemam ze mam powody by drogi swej nie zmieniac... "

..::QRAS::.. jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-11-2006, 11:50   #59
NORMALY OBYWATEL RP
Użytkownik Forum

NORMALY OBYWATEL RP's Avatar

Data dołączenia: 24 04 2004

Domyślny

Slyszales o czyms takim ze o gustach sie nie dyskutuje? A gralem w bardzo duzo gier. Moze wedlug ciebie oblivion byl do dupy ale wedlug mnie nie... A co do tego ze uwazasz ze Crysis albo Stranglehold ma lepsza grafike, haha jak mozesz oceniac grafike w grach ktore nie mialy jeszcze swojej premiery? Wiekoszc screenow ktore sie teraz ukazuja sa poddane obrobka w programach graficznych. Pozatym user wilkq napisal posta w ktorym twierdzi ze Oblivion ma najlepsza grafike ponad 1 rok temu moze wtedy ( a raczej napewno) Oblivion mial najlepsza grafike jesli chodzi o PC, chociaz tez polprawde mowil bo premiera Obliviona byla w 2006 roku.

http://www.pajacyk.pl <--- Kliknij...
NORMALY OBYWATEL RP jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-11-2006, 12:57   #60
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez NORMALY OBYWATEL RP Pokaż post
Slyszales o czyms takim ze o gustach sie nie dyskutuje? A gralem w bardzo duzo gier. Moze wedlug ciebie oblivion byl do dupy ale wedlug mnie nie... A co do tego ze uwazasz ze Crysis albo Stranglehold ma lepsza grafike, haha jak mozesz oceniac grafike w grach ktore nie mialy jeszcze swojej premiery? Wiekoszc screenow ktore sie teraz ukazuja sa poddane obrobka w programach graficznych. Pozatym user wilkq napisal posta w ktorym twierdzi ze Oblivion ma najlepsza grafike ponad 1 rok temu moze wtedy ( a raczej napewno) Oblivion mial najlepsza grafike jesli chodzi o PC, chociaz tez polprawde mowil bo premiera Obliviona byla w 2006 roku.
Słyszałeś o czymś takim jak E3 ? Tam ludzie grali w Crysisa. I grafika była IDENTYCZNA jak na screenach. A Oblivion nigdy nie miał najładniejszej grafiki. No chyba, że gustujesz w plastyku podobnym do Dooma 3.
I fakt - o gustach się nie dyskutuje. Ale tytuł tematu wskazuje na dyskusje co jest lepsze - G3 czy Oblivion, więc twój argument można rozbić o kant dupy, bo ja powiem - "Gothic rox oblivion ssie, nie powiem dlaczego bo o gustach się nie dyskutuje...".

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania