Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Potwory

Notki

Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 28-02-2006, 19:24   #41
Mero
Użytkownik forum

Data dołączenia: 11 02 2006
Lokacja: Lubin

Stan: Aktywny gracz
Imię: :)
Profesja: Royal Paladin
Świat: Antica
Poziom: 33
Skille: 73
Poziom mag.: 15
Domyślny !!!!!!!!!!

1) Właśnie przez takich ludzi ktorzy kradną loota, polacy maja taka opinie jaka maja

Wracajac do tematu kasy jezeli na takim lev soldki z takimi skilami ci nie wystarczaja to .... Jak godzinke na soldkach posiedze to z 4-5 d-shieldow wyciagam, 6+ kusz a i axe ring wypadnie. A jak chczesz duuza kase to idz na edron i czekaj na Orshabaal-a to ci thunder hammer wypadnie i se go sprzedaj (jak 2 hity wytrwasz to ci 100k dam )
Mero jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 28-02-2006, 19:47   #42
Tibiomankaa
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 24 09 2005

Stan: Niegrający
Domyślny

W ktorej kopalni dawrfow jest najwiecej soldów (moga byc tez gdzie niegdzie guardy)?
Tibiomankaa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-03-2006, 10:23   #43
Sebidin
Użytkownik forum

Data dołączenia: 08 02 2006

Domyślny

nie wiem po co kupowales pacca
ale jak ktos ma duzo kasy...

najlepiej hunć w katedral szybki resp i dobry loot
Sebidin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-03-2006, 23:02   #44
Zenon Burcymucha
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Gdańsk

Profesja: Druid
Świat: Xantera
Poziom: 13
Skille: 16/19
Poziom mag.: 12
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Smalec Ziom
Wiem ze knight masz duzo kasy z lootbagow z np. soldkow i z blokowania. Ale mam pewnien problem, nic dobrego jeszcze nie przyblokuje ( tak zeby bylo oplacalnie ) a z soldkow to az tak duzo kasy nie jest! Prosze powiedcie co mogo poblkowac albo gdzie robic lootbagi! (mam pacc)
prawda jest taka ze knight jest biedny w porownaniu do innych profesji. Musisz sie baaaardzo natrudzic knightem zeby zarobic tyle kasy, ile sork/drut spokojnie wyklepie na runkach z zamknietymi oczami i lewa reka
stary 02-03-2006, 09:06   #45
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Zenon Burcymucha
prawda jest taka ze knight jest biedny w porownaniu do innych profesji. Musisz sie baaaardzo natrudzic knightem zeby zarobic tyle kasy, ile sork/drut spokojnie wyklepie na runkach z zamknietymi oczami i lewa reka
Ta, jasne ..
stary 02-03-2006, 09:13   #46
zalfik
Użytkownik Forum

zalfik's Avatar

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Toruń

zalfik ma numer GG 2130859
Domyślny

Cytuj:
Przypominam, ze knight jest jedyna profesja, gdzie na hunt nie trzeba wydawac kaski na amunicje (no moze troszke uh/hmm/gfb/explo). No nie mowie tu o hunceniu z wandem/rodem na rotach i skeletonach

Zaje*iste koszulki ^_^
Poradnik korzystania z HijackThis
www.ortografia.pl
zalfik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-03-2006, 11:04   #47
malyjanek
Użytkownik Forum

malyjanek's Avatar

Data dołączenia: 02 03 2005

Profesja: Royal Paladin
Gildia: exclusive
Świat: Magera
Poziom: 129
Skille: 95/72
Poziom mag.: 21
Domyślny

Cytuj:
Przypominam, ze knight jest jedyna profesja, gdzie na hunt nie trzeba wydawac kaski na amunicje (no moze troszke uh/hmm/gfb/explo)
tylko ze knight jako bloker czasami gorzej wyjdzie z uhami niz shooter z hmmami/sd/boltami

pozatym knight jako jedyna profesja MUSI miec dobre eq wiec ma wieksze wydatki niz pozostali
malyjanek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-03-2006, 11:05   #48
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez malyjanek
tylko ze knight jako bloker czasami gorzej wyjdzie z uhami niz shooter z hmmami/sd/boltami
vs bolt - tak
vs runy - nigdy.
stary 02-03-2006, 11:40   #49
zalfik
Użytkownik Forum

zalfik's Avatar

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Toruń

zalfik ma numer GG 2130859
Domyślny

Gralem palkiem, a teraz gram knightem. O wiele latwiej zdobywa mi sie kase, kiedy wydaje ja tylko na eq co jakis czas, niz regularnie na bolty. Staram sie expic w takich meiscach, zeby na kilka godzin huntu stracic maks kilka (kilkanascie) runek uh/gfb/hmm (explo jeszcze uzywac nie moge)

Zaje*iste koszulki ^_^
Poradnik korzystania z HijackThis
www.ortografia.pl
zalfik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-03-2006, 13:24   #50
Zenon Burcymucha
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Ta, jasne ..
A sprobuj zrobic w ciagu 10 godzin polowe kasy jakiej zarobi sork knightem (nie wspominam juz nawet o druidze, bo byloby to zbyt brutalne porownanie dla knighta ). Jak ci sie uda to jestes moim mistrzem (mam na mysli oczywiscie wariant normalny, a nie ze se pojdziesz na dl i ci wypadnie dsm bo bedziesz mial farta ). Prawda jest taka ze przy szybkim expieniu knight jest zawsze w plecy of kors by uhs and gfb sometimes a sork se zrobi runy na afku za darmo i idzie expic z nimi i wandem, a grajac sorkiem spokojnie guardy zabijalem bez straty hp na 9 lvlu a soldy mi w zwarciu nic nie zabieraly albo malutko jak mialem full def, grajac knightem mozesz o tym tylko pomarzyc. I nie mowcie ze lootbagiem nadrobisz bo to bzdura: wtedy se albo spowolnisz na maxa exp biorac kazda rzecz jaka lezy na ziemi albo bedziesz bral to co z potworow wypada i bral do lootbaga to wtedy jestes na minusie nadal
Cytuj:
Przypominam, ze knight jest jedyna profesja, gdzie na hunt nie trzeba wydawac kaski na amunicje
Ciekawe na jaki hunt idziesz nie majac zadnych run poza uh ani manasow na exori?
Cytuj:
No nie mowie tu o hunceniu z wandem/rodem na rotach i skeletonach
Tu musze cie zaskoczyc bo sork 9 lvl spokojnie moze expic na pietrze w kopalni z soldami i guardami. No chyba ze jestes slepy i dystansu nie czujesz ale to wtedy tibia nie jest dla ciebie
Cytuj:
vs bolt - tak
vs runy - nigdy.
No tak knight wyda na uhy 100k i ma 0 expa a sork 120k i ma 100k expa ale co tam mala roznica A wierzcie ze rary wypadaja naprawde super rzadko, jesli liczycie na rara to chyba nigdy niczego nie bloczyliscie
stary 02-03-2006, 14:02   #51
Sozemego
Użytkownik Forum

Sozemego's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2004

Stan: Na Emeryturze
Sozemego ma numer GG 3321585
Domyślny

Cytuj:
A sprobuj zrobic w ciagu 10 godzin polowe kasy jakiej zarobi sork knightem (nie wspominam juz nawet o druidze, bo byloby to zbyt brutalne porownanie dla knighta ). Jak ci sie uda to jestes moim mistrzem (mam na mysli oczywiscie wariant normalny, a nie ze se pojdziesz na dl i ci wypadnie dsm bo bedziesz mial farta ). Prawda jest taka ze przy szybkim expieniu knight jest zawsze w plecy of kors by uhs and gfb sometimes a sork se zrobi runy na afku za darmo i idzie expic z nimi i wandem, a grajac sorkiem spokojnie guardy zabijalem bez straty hp na 9 lvlu a soldy mi w zwarciu nic nie zabieraly albo malutko jak mialem full def, grajac knightem mozesz o tym tylko pomarzyc. I nie mowcie ze lootbagiem nadrobisz bo to bzdura: wtedy se albo spowolnisz na maxa exp biorac kazda rzecz jaka lezy na ziemi albo bedziesz bral to co z potworow wypada i bral do lootbaga to wtedy jestes na minusie nadal

Ciekawe na jaki hunt idziesz nie majac zadnych run poza uh ani manasow na exori?

Tu musze cie zaskoczyc bo sork 9 lvl spokojnie moze expic na pietrze w kopalni z soldami i guardami. No chyba ze jestes slepy i dystansu nie czujesz ale to wtedy tibia nie jest dla ciebie

No tak knight wyda na uhy 100k i ma 0 expa a sork 120k i ma 100k expa ale co tam mala roznica A wierzcie ze rary wypadaja naprawde super rzadko, jesli liczycie na rara to chyba nigdy niczego nie bloczyliscie
Hunt spot - demona
Ja uzylem 18 bp uh, shooter zuzyl 20 bp sd. Teraz to sobie policz po cenach sklepowych [tam byly runy kupione]. To samo z demonami.
Hajlevelowy knight ponosi o wiele mniejsze koszty na huntach niz sorc, zakladajac ze jest jakis loot i tak dzielimy po pol. On stracil 2 razy wiecej a zarobi tyle samo.

Wystaw notkę
Przed wystawieniem notki zapoznaj się z papieżem lub farmaceutą.
Sozemego jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-03-2006, 16:28   #52
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
A sprobuj zrobic w ciagu 10 godzin polowe kasy jakiej zarobi sork knightem (nie wspominam juz nawet o druidze, bo byloby to zbyt brutalne porownanie dla knighta )
Zarabiaj 20 levelowym sorcem 6k kasy na godzine, expiac przy tym na poziomie 12k/h. Jak ci sie uda jestes moim idolem.

Cytuj:
Prawda jest taka ze przy szybkim expieniu knight jest zawsze w plecy of kors by uhs and gfb sometimes a sork se zrobi runy na afku za darmo i idzie expic z nimi i wandem
Knightem expie wyraznie szybciej niz sorcem na podobnym levelu, zwracaja mi sie uhy. Sorcem dopoki uzywalem run zwracalo mi sie do 70% kosztow.

Cytuj:
a grajac sorkiem spokojnie guardy zabijalem bez straty hp na 9 lvlu
w Royal Hall guard dogania 15 levelowego palka na zakretach ..

Cytuj:
grajac knightem mozesz o tym tylko pomarzyc.
no i ?

Cytuj:
I nie mowcie ze lootbagiem nadrobisz bo to bzdura: wtedy se albo spowolnisz na maxa exp biorac kazda rzecz jaka lezy na ziemi albo bedziesz bral to co z potworow wypada i bral do lootbaga to wtedy jestes na minusie nadal
szkoda komentowac..

Cytuj:
Nie na hunt, na zarobek.

Cytuj:
Tu musze cie zaskoczyc bo sork 9 lvl spokojnie moze expic na pietrze w kopalni z soldami i guardami.
Expiac tak szybko jak na rotach i ryzykujac zycie.

Cytuj:
No chyba ze jestes slepy i dystansu nie czujesz ale to wtedy tibia nie jest dla ciebie
Expie na guardach z visa z reguly nie tracac hp wiec chyba czuje dystans ..

Cytuj:
No tak knight wyda na uhy 100k i ma 0 expa a sork 120k i ma 100k expa ale co tam mala roznica
Knightem wyciagam 30-35 k/h, uhy schodza w tempie 1 uh na 2,5 - 3 k expa.
Porownaj z sorcem.

Cytuj:
A wierzcie ze rary wypadaja naprawde super rzadko, jesli liczycie na rara to chyba nigdy niczego nie bloczyliscie
Rary kupuje, szkoda mi kasy na blokowanie..
stary 02-03-2006, 16:30   #53
Hydro
Użytkownik Forum

Hydro's Avatar

Data dołączenia: 08 11 2005

Profesja: Sorcerer
Gildia: rock
Świat: Arcania
Poziom: 26
Skille: po co?
Poziom mag.: 25
Domyślny

Sorc duzo kasy? kto to powiedzial ,a tak pro po zenon jak patrze na twoje chary
to mi sie smiac chce do rzeczy powime szczerze ,ze to knight ma wiecej kasy niz sorc wiecej capa ,latwiej ucieknie i wiecej lootu zabierze ,wiem od czego sa lootbagi ,ale na moim servie tak kradna,ze trzeba wszystko brac .
zenon,druid zawsze ma wiecej pieniedzy i ty narzekasz, zapomnialem uhy sa od 21 lvl
Co do expienia knightem polecam katedre mozna tam calkiem niezle expic
sorc albo druid nie robia za darmo runek bo trzeba za blanki placic i nie zawsze sie zwracaja runy
Hydro jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-03-2006, 23:56   #54
Zenon Burcymucha
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Hajlevelowy knight ponosi o wiele mniejsze koszty na huntach niz sorc, zakladajac ze jest jakis loot i tak dzielimy po pol. On stracil 2 razy wiecej a zarobi tyle samo.
Tylko ze ty se marnujesz postac bo dostajesz 0 expa, a sork jak jest online to moze caly czas expic
Cytuj:
Zarabiaj 20 levelowym sorcem 6k kasy na godzine, expiac przy tym na poziomie 12k/h. Jak ci sie uda jestes moim idolem.
Taaa 6k na godzine - jaki ots?
Cytuj:
Knightem expie wyraznie szybciej niz sorcem na podobnym levelu, zwracaja mi sie uhy.
Pewnie sorcem expic niezbyt umiesz albo umiesz tylko zle expowisko dobierasz
Cytuj:
w Royal Hall guard dogania 15 levelowego palka na zakretach ..
Ja mowie o pietrze gdzie jest 75% soldow i 25% guardow i expiac nie robie ostrych zakretow bo to pewny hit od guarda
Cytuj:
szkoda komentowac..
pewnie ze szkoda bo wyjdzie ze nie masz racji
Cytuj:
Expiac tak szybko jak na rotach i ryzykujac zycie.
Nie, expiac 3-4 razy szybciej i zycia nie ryzykujac bo umiem grac
Cytuj:
a tak pro po zenon jak patrze na twoje chary
Ale ty jestes glupi, nie potrafisz sie domyslec ze podalem swoje noobchary? Tak ciezko odgadnac? Smiac mi sie chce z twojej glupoty. A jakbym podal chara na 1 lvlu to bys powiedzal ze nigdy na mainie nie bylem? -.-
Cytuj:
powime szczerze ,ze to knight ma wiecej kasy
Taaa ciekawe na czym te wiecej zarobil ?
Cytuj:
zenon,druid zawsze ma wiecej pieniedzy i ty narzekasz, zapomnialem uhy sa od 21 lvl
Aha i myslisz ze nigdy w zyciu uha nie zrobilem? Ach szkoda gadac bo brzuch boli od czytania tego -.- A sork jest duzo lepszy od druida bo druid tylko tyle ze lepiej zarabia co na 30+ lvlu juz ma male znaczenie.
Cytuj:
Co do expienia knightem polecam katedre mozna tam calkiem niezle expic
Exp 1k/h, srednio 30 osob naraz
Cytuj:
sorc albo druid nie robia za darmo runek bo trzeba za blanki placic i nie zawsze sie zwracaja runy
Omg ale monopol wydam na te blanki az 220 gp łeł a zarobie tylko np 3k robiac gfb no tak nie zwroci mi sie, wielka strata i łejst monej
stary 03-03-2006, 10:13   #55
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Jestes albo skonczonym idiota, albo celowo prowokujesz ..

Cytuj:
Taaa 6k na godzine - jaki ots?
Senja, srednio 6k/ h, czasami podchodzilo pod 8, knight lev 20 skille 70/70, koszty wlasne - 1 uh + food.

Cytuj:
Pewnie sorcem expic niezbyt umiesz albo umiesz tylko zle expowisko dobierasz
Oswiec mnie ekspercie od 13 levelowych druidow.

Cytuj:
pewnie ze szkoda bo wyjdzie ze nie masz racji
czy zbieram smiecie do lootbaga czy nie wychodzi na to samo, bo resp nie wyrabia.

Cytuj:
Nie, expiac 3-4 razy szybciej i zycia nie ryzykujac bo umiem grac
Soldek ma 2x tyle hp co rot, daje niecale 2x tyle expa, szesciolatek bez kalkulatora wydedukuje ze nie da sie na nich 2x szybciej expic bez uzycia silnych czarow ( czego na 9 levelu za cholere nie mozesz zrobic )
stary 03-03-2006, 14:08   #56
Helixaw
Użytkownik Forum

Helixaw's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Sosnowiec

Imię: Polalunia
Świat: Aldora
Domyślny

Cytuj:
[..] Prawda jest taka ze przy szybkim expieniu knight jest zawsze w plecy of kors by uhs and gfb sometimes a sork se zrobi runy na afku za darmo i idzie expic z nimi i wandem, a grajac sorkiem spokojnie guardy zabijalem bez straty hp na 9 lvlu a soldy mi w zwarciu nic nie zabieraly albo malutko jak mialem full def, grajac knightem mozesz o tym tylko pomarzyc.[..]
Bo grając knightem w czasie gdy ty robisz jakieś idiotyczne runki ja nabijam kolejny lvl na rotach, a ty dostajesz kilka % do lvl, robiąc lootbaga zarabiam jeszcze więcej niż ty na swoich hmmkach i to ja jestem do przodu, gdy ty dopiero wybierasz się do kopalni, żeby wystrzelać sobie w 10minut i wracać pod DP na kolejną godzinę...
Helixaw jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-03-2006, 14:48   #57
Sozemego
Użytkownik Forum

Sozemego's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2004

Sozemego ma numer GG 3321585
Domyślny

Cytuj:
Tylko ze ty se marnujesz postac bo dostajesz 0 expa, a sork jak jest online to moze caly czas expic
Nie wiem jak ty, ale ja blokuje w nadzieji ze wypadnie cos fajnego, a jak juz to pomagam przyjacielowi sorkowi zdobyc duzo expa o0
pozatym na hydrach, warlockach, dlach tez zdobywam expa
nie mowiac juz o zabawie jaki jest na huncie, warte stracenia tych runek, ktore i tak zarobie z lootbaga [OF, dragi]

Wystaw notkę
Przed wystawieniem notki zapoznaj się z papieżem lub farmaceutą.
Sozemego jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-03-2006, 15:18   #58
Stożek
Użytkownik Forum

Stożek's Avatar

Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: 50 cm od ekranu

Imię: Forestman
Profesja: Elder Druid
Świat: Eternia
Poziom: 33
Skille: 13/21
Poziom mag.: 29
Stożek ma numer GG 9888628
Domyślny

Jak słysze te pierdoły o tym, że jakimś dennym sorkiem/drutem na poziomach 8-28 można dużo kasy zarabiać, jednocześnie expić i nabijać mlvl to nie wiem czy się śmiać czy płakać?

Knight zarabia naprawde BARDZO dużo kasy podczas expienia na mino/dwarfach, a pozatym knight praktycznie bez uhów może szybko expić i zarabiać nawet 6k/h! Sorc/Druid bez run może expić, ale wolno, a pozatym o dużym zarobku nie ma wtedy mowy!

Jednak mówcie co chcecie - najwięcej można zarobić paladinem! Grając knightem, czy sorckiem nie ma mowy o takim zarabianiu kesza jak grając palkiem!

Co do tego, że bloker ma 0 expa... gówno prawda, czasami na DL'ach albo Warlock'ach można zgarniać nawet do 40% expa! A jak jeszcze będzie się biło dobrze z explo... to shooterzy mogą sobie iść pod DP postać
Stożek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-03-2006, 20:43   #59
Conan Barbarzyncaa
Użytkownik Forum

Conan Barbarzyncaa's Avatar

Data dołączenia: 28 01 2006
Lokacja: loch

Profesja: Knight
Świat: Askara
Poziom: 37
Skille: 70/69
Poziom mag.: 5
Conan Barbarzyncaa ma numer GG 5058849
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Raxilon
Zalezy co jest dla ciebie dobra kasa Na soldach mozna w 4-5 dni zrobic z 300k kasiory ale kosztuje to duzo wysilku. Zbieraj z soldow wszystko co da sie sprzedac w sklepie i biegaj do dp gdy masz full cap. Powtarzaj to az nie uzbierasz ladnej sumki loota, pozniej idz sprzedac i zobaczysz czy sie nie zarabia Lepszych miejsc(do kasy) niz soldy na twoim lv (z opisu mniemam ze 23) nie znajdziesz
Ze mnie kumple sie smieja ze w tydzien na soldkach moge 40k zebrac (czy to absurd czy prawda ).

Which FF Character Are You?
Conan Barbarzyncaa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-03-2006, 20:50   #60
Kejw Rat
Guest

Domyślny

omg ludzie ale wy macie problemy ja gram knightem i mam bardzo duzo kasy, ide se knightem na trolle, robie lootbag i jest gites
  Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania