Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 29-09-2005, 16:55   #41
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Scream
Alkochol to narkotyk, tylko ze legalny. Alkochol powoduj uzaleznienie fizyczne oraz psychiczne, marichuana tylko psychiczne i to bardzo slabo, duzo slabsze od alkocholu.

@edit
papieros to rowniez narkotyk, majace silne konsekwencje zdrowotne i mocno uzalezniajacy.
Tak?zapalona chemiczka byla nauczycielka chemii powiedziała że marichuana jest bardziej szkodliwa niż alkohol i fajki.raczej się zna no ale przecież ty wszystko wiesz lepiej
tabaka:ma zastosowania lecznice ale wątpie żeby ludzie którzy mają 13-17 lat brali to z tych powodów.raczej dla szpanu albo bo koledzy biorą(wciągają-.-)próbowałem ale takie super to nie jest ot po prostu nowa używka dla ludzi;p
PiXik jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 29-09-2005, 18:41   #42
Szpicel
Użytkownik Forum

Szpicel's Avatar

Data dołączenia: 03 06 2005
Lokacja: Kołobrzeg

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez pawelekthedruid
ot po prostu nowa używka dla ludzi;p
No nie taka nowa (Pan Tadeusz - tam wciagaja, czego oni ucza w tych szkolach )

@ down: Mame oszukasz, tate oszukasz, ale zycia nieoszukasz .
Zartuje ofcourse i jednoczesnie zgadzam sie z toba.

Ostatnio edytowany przez Szpicel - 29-09-2005 o 18:55.
Szpicel jest offline  
stary 29-09-2005, 18:47   #43
Scream
Użytkownik Forum

Scream's Avatar

Data dołączenia: 30 07 2004
Lokacja: who cares.....?

Stan: Niegrający
Profesja: Master Sorcerer
Świat: tu i tam
Poziom mag.: wy
Scream ma numer GG 9478893
Domyślny

@up,up
moje zrodla informacji to glownie www.narkotyki.com.pl oraz osoby pracujace w specjalnych osrodkach pomagajacym osobą uzaleznionym i mysle ze oni wiedza lepiej od twojej chemiczki? dym marichuany jest ok. 10x bardziej szkodliwy od dymu tytoniowego, ale zastanow sie ile osoba uzalezniona od marichuany jej pali, a ile tytoniu pali osoba uzalezniona od niego .... pozatym od marichuany nie mozna umrzec w przeciwienstwie do wodki oraz papierosow, nie mozna rowniez jej przedawkowac. Mozna umrzec od zjedzenia zbyt duzej ilosci pomidorow lub wypicia zbyt duzej ilosci wody, ale od marichuany nie umrzesz :<

kliknij pana garrisona!

Ostatnio edytowany przez Scream - 29-09-2005 o 18:48.
Scream jest offline  
stary 29-09-2005, 20:19   #44
maro38
Użytkownik Forum

maro38's Avatar

Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Tutaj

Imię: Marros
Profesja: Knight
Domyślny

@up
Od marichuany niby nie można umrzeć? Nie można jej przedawkować? Buhahaha. Ma dużo więcej trujących środków od papierosów. Przez dużo rozumiem: Naprawdę Dużo. Nie znaczy to wcale, że papierosy są zdrowsze. Od nich można też uzależnić się (wszyscy to wiedzą), można mieć choroby krążenia (np. zawalik - pare chwil i po sprawie), raka m.in. płuc (kilka miesięcy potwornego cierpienia, a potem spokój. Wieczny). Niszczy się od nich także mózg (to coś, co jest potrzebne by czasem pomyśleć, np. o tym by dać sobie spokój z tymi wszystkimi używkami)

@Jedi master
Cytuj:
Tabaka jest do czyszczenia nosa !!
Do czyszczenia nosa to są chusteczki higieniczne. Lub papier toaletowy. Chyba, że wolisz rękaw koszuli.

@Maniakalny Zabójca
Cytuj:
jest udowodnione że jest zdrowa
No, pokaż mi, gdzie. Gdzie jest powiedziane, że należy ją przyjmować jak najczęściej lub jak witaminę C?

X Japan: Blue Blood
maro38 jest offline  
stary 29-09-2005, 20:28   #45
Scream
Użytkownik Forum

Scream's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez maro38
@up
Od marichuany niby nie można umrzeć? Nie można jej przedawkować? Buhahaha.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez maro38
No, pokaż mi, gdzie.
pokaz mi gdzie pisze ze mozna ja przedawkowac, na czym sie opierasz piszac to. Bo ja jestem pewny ze nie idzie przedawkowac.

kliknij pana garrisona!

Scream jest offline  
stary 29-09-2005, 20:48   #46
Starkey
Użytkownik Forum

Starkey's Avatar

Data dołączenia: 03 03 2004
Lokacja: Wrocław

Świat: Valoria
Poziom: 27
Poziom mag.: 4
Domyślny

Śmieszne są wypowiedzi osób, które nigdy danego środka nie próbowały, ale są pewne( bo tak mówi bacia, albo kolega kuzynki znajomego), że to jest ble i fu, bez podania dowodów.

Marihuanę można przedawkować, musiałbyś wypalić 11-14 kg .

PROUD MEMBER OF METAL MILITIA !!!

Starkey jest offline  
stary 29-09-2005, 21:00   #47
NORMALY OBYWATEL RP
Użytkownik Forum

NORMALY OBYWATEL RP's Avatar

Data dołączenia: 24 04 2004

Domyślny

Tabaka jest dobra (sczegolnie mietowa)
ale moj kumpel mial objawy lekkiego zatrucia nikotynowego. Czy jak to tam sie pisze
Wziol 3 dupne kupki tabaki do kazdej dziurki. I jakos dziwnie potem wygladal (Blady jak sciana, czerwone oczy, pocenie sie, lekkie drgawki rak itd. )
Ale ogolnie to dobra jest na katar

http://www.pajacyk.pl <--- Kliknij...
NORMALY OBYWATEL RP jest offline  
stary 29-09-2005, 21:07   #48
Glamri
Krzyżak

Glamri's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: Zewsząd!!! /m/ Liczba postów: Nie powiem Głupie pomysły: Za dużo Imię: Krzysio

Stan: Na Emeryturze
Imię: Glamri
Gildia: -
Świat: Hiberna
Poziom: 23
Skille: 75/75
Glamri ma numer GG 2728942 Glamri ma login Tlenu glamri@tlen.pl Send a message via Skype™ to Glamri
Domyślny

Ahhh... Tabaka... Ja w tym nie widzę nic złego, taniej wyjdze wciągać tabakę niż pić piwo! I tu nie chodzi o to czy jest się przed 18-tką czy po tylko chodzi o to jak bardzo jest się dojrzałym człowiekiem... Są i tacy co i po 30-tce piwa nie ruszą. Ja np. przyznaję się do wszelkich używek ale nie po to żeby poszpanować przed kolegami tylko robię to dla siebie. Moje zdrowie moja sprawa - prawda? Uważam, że poprostu powinno się to robić dla własnej przyjemności. Bo jeśli ktoś np. nie lubi tabaki a wciąga ją bo koledzy to robia to poprostu pozerstwo i jest to żałosne, a jak ktoś to robi bo to mu sprawia przyjemność? Proszę bardzo!
stary 29-09-2005, 21:11   #49
Radek 666
Użytkownik Forum

Radek 666's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Neverwinter

Radek 666 ma numer GG 9619721 Radek 666 ma login Tlenu radek12345@tlen.pl
Domyślny

Mówicie, że ludzie młodsi biorą to dla szpanu? Ja na serio dostałem zalecenie od lekarza na jakiś tam rodzaj (teraz już nie pamiętam, to było w zimę) tabaki. Bardzo mała ilość dziennie jeden raz. I katar przeszedł .

In the memory you’ll find me
Eyes burning up
The darkness holding me tightly
Until the sun rises up
Radek 666 jest offline  
stary 29-09-2005, 22:14   #50
Nequss
Użytkownik Forum

Nequss's Avatar

Data dołączenia: 08 07 2005
Lokacja: z nienacka

Nequss ma numer GG 4495053 Nequss ma login Tlenu osdlep
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Scream
pokaz mi gdzie pisze ze mozna ja przedawkowac, na czym sie opierasz piszac to. Bo ja jestem pewny ze nie idzie przedawkowac.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez wikipedia
dawka śmiertelna jest szacowana na 20 000 do 40 000 pojedynczych dawek
wszystko sie da

tylko biorac to serio trzeba by wyjarac od 20 do 40 kilo zioła co jest fizycznie i finansowo ((20 000 do 40 000) * ok. 30 zeta = 600000 zł do 1200000 zł) niemozliwe

a co do tabaki do wole tyton jarac niz niuchac

klikajcie codziennie i wspomagajcie ^^
dla Ciebie to ok. 5 sec* dla mnie duża pomoc!
*na necie 512

Ostatnio edytowany przez Nequss - 29-09-2005 o 22:23.
Nequss jest offline  
stary 29-09-2005, 22:19   #51
Scream
Użytkownik Forum

Scream's Avatar

Domyślny

zanim bys tyle spalil to bys dawno stracil przytomnosc, a nawet gdybys nie stracil to trwalo by tak dlugo ze wczesniej umarl bys z glodu lub przemeczenia.

kliknij pana garrisona!

Scream jest offline  
stary 30-09-2005, 00:56   #52
Fiszbin
Zbanowany

Fiszbin's Avatar

Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Świebodzin

Domyślny loool

Lool to nie jest przecierz nic takiego kosztuje bodajze 5zl za 10gram i mozna to w kiosku kupic -.- Mi sprzedawali bez problemu. Ma to konsystencje przypraw i wciaga sie nosem i potem jest takie fajne eukaliptusowe uczucie
dobre na zatkany nos.
Fiszbin jest offline  
stary 30-09-2005, 01:42   #53
ketsok
Użytkownik Forum

ketsok's Avatar

Data dołączenia: 02 12 2003

Stan: Na emeryturze
ketsok ma numer GG 3472574
Domyślny

ok..ja mam juz te swoje 20 latek prawie i pierwsyz raz snufnąłem w wieku 18 lat... teraz snufam dosc czesto, zawsze mam pudeleczko w kieszeni...najabrdziej mi odpowiada redbull (3.5zl czewone pudeleczko).
Tabak uzaleznia i szkodzi zdrowiu ale tylko w duzych ilosciach (zreszta..pisze to na opakowaniu)...smiesza mnie ludzie, ktorzy robia sobie "metrowki" i ciagna...dla mnie to debilismy (dla niewtajemniczonych...metrowka to metrowa sciezka...)..mi osobiscie starczy 5-15 cm na jedna dziurke zebym mial fajne halo w glowie...wieksze ilosci powoduja niezbyt mile zawroty i odczucie "zaraz bede heftal"..to tyle..cos jeszcze? odpowiem
[img]http://www.userbars.com/galerie/images/files/3/16/bobban.gif[/img]

[url="http://www.tibia.pl/forum/showthread.php?t=64481"] [img]http://i1.tinypic.com/no97gi.jpg[/img][/url]

[/center]
<MAX 20 kB W PODPISIE!>
ketsok jest offline  
stary 30-09-2005, 08:36   #54
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez pawelekthedruid
Tak?zapalona chemiczka byla nauczycielka chemii powiedziała że marichuana jest bardziej szkodliwa niż alkohol i fajki.raczej się zna no ale przecież ty wszystko wiesz lepiej.

Propaganda;] A prawda jest taka, ze samosieja ma mniej substancji szkodliwych od fajek. To tez mowila zapalona chemiczka, kobieta zajmojaca sie pomoca dla narkomanow od ok 30 lat.

Cytuj:
Przez dużo rozumiem: Naprawdę Dużo.
Czyli co?

Cytuj:
Od marichuany niby nie można umrzeć? Nie można jej przedawkować?
Nie. oczwywiscie, jesli jej nie zjadasz workami. Ale mowimy o ludiach nie malpach.

Cytuj:
I tu nie chodzi o to czy jest się przed 18-tką czy po tylko chodzi o to jak bardzo jest się dojrzałym człowiekiem...
Ja ciebie nie potrafie zrozumiec

Cytuj:
No, pokaż mi, gdzie. Gdzie jest powiedziane, że należy ją przyjmować jak najczęściej lub jak witaminę C?
A co ma to, ze cos jest zdrower do tego, ze trzeba je jak najczesciej brac? Pozatym ty wiesz czemu bierzesz tak czesto wit c? I dlaczego nie wypijasz dziennie 20 tabletek w stylu wapno? Przeciez to jest ZDROWE. I dalczego nie jesz dziennie 20 pomidorow - one przeciez sa zdrowe.

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline  
stary 30-09-2005, 11:21   #55
ketsok
Użytkownik Forum

ketsok's Avatar

Data dołączenia: 02 12 2003

Stan: Na emeryturze
ketsok ma numer GG 3472574
Domyślny

przeciez to oczywiste ze marihuana jest mniej szkodliwa od papierosów...tylko jest male ALE...musi to byc czysta marihuana, a nie jakies gowno skrapiane, namaczane przez dealerow....najlepiej sobie wychodowac drzewko w ogrodku...3 lata temu jak mi wyroslo to mialem palenie na caly rok
[img]http://www.userbars.com/galerie/images/files/3/16/bobban.gif[/img]

[url="http://www.tibia.pl/forum/showthread.php?t=64481"] [img]http://i1.tinypic.com/no97gi.jpg[/img][/url]

[/center]
<MAX 20 kB W PODPISIE!>
ketsok jest offline  
stary 30-09-2005, 12:00   #56
Bakura
Użytkownik Forum

Bakura's Avatar

Data dołączenia: 06 08 2005

Imię: Bakura Pol
Gildia: Heroes Home
Świat: Elona
Poziom: 20
Domyślny

A ja kupiłem malutkie pudełeczko i z 3 kumplami wciągaliśmy po czym nie wiedzieliśmy gdize ją schować bo strasznie czuć ten zapach od niej ....mięty albo coś ,a bez zapachowe były po dyche:/ Wyszło na to ,że chowaliśmy do krzaków ...wrąbaliśmy pół pudełka w 2 dni i wywaliliśmy do kosza bo jakaś baba nas ochrzaniła i poszła do rodziców ...

Bakura jest offline  
stary 30-09-2005, 16:09   #57
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bakura
A ja kupiłem malutkie pudełeczko i z 3 kumplami wciągaliśmy po czym nie wiedzieliśmy gdize ją schować bo strasznie czuć ten zapach od niej ....mięty albo coś ,a bez zapachowe były po dyche:/ Wyszło na to ,że chowaliśmy do krzaków ...wrąbaliśmy pół pudełka w 2 dni i wywaliliśmy do kosza bo jakaś baba nas ochrzaniła i poszła do rodziców ...
Straszne.

@ketsok : z taka domowa jest duzo zabawy w uprawianie etc Ale nie ma tych wszystkich chemikaliow...

@Matek : hm, slyszalem, ze jesli marihuane spala sie w malych ilosciach w dosc rzadkich okresach czasu, moze ona pomoc w oczyszczaniu pluc z zanieczyszczen. Tak samo piwo w malych ilosciach dziala oczyszczajaco na watrobe
stary 30-09-2005, 16:19   #58
Ghost Nieudany
Użytkownik Forum

Ghost Nieudany's Avatar

Lokacja: TO MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ!

Ghost Nieudany ma numer GG 2875067 Adres Jabbera do Ghost Nieudany
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ketsok
przeciez to oczywiste ze marihuana jest mniej szkodliwa od papierosów...tylko jest male ALE...musi to byc czysta marihuana, a nie jakies gowno skrapiane, namaczane przez dealerow....najlepiej sobie wychodowac drzewko w ogrodku...3 lata temu jak mi wyroslo to mialem palenie na caly rok :D
Niekoniecznie.
Marihuana powoduje najczęściej, że człowiekowi jest MAŁO. Postanawia wziąć coś mocniejszego, i tak to się zaczyna. I dalej, i dalej, i dalej.
stary 30-09-2005, 16:42   #59
Glamri
Krzyżak

Glamri's Avatar

Lokacja: Zewsząd!!! /m/ Liczba postów: Nie powiem Głupie pomysły: Za dużo Imię: Krzysio

Stan: Na Emeryturze
Imię: Glamri
Gildia: -
Świat: Hiberna
Poziom: 23
Skille: 75/75
Glamri ma numer GG 2728942 Glamri ma login Tlenu glamri@tlen.pl Send a message via Skype™ to Glamri
Domyślny

@Matek

Chodziło mi o to, że niektórzy są przekonani, że przed osiemnastką nic im nie wolno' a po osiemnastce wolno im wszystko! Gorzej jest jak ktoś jest taki, co twierdzi, że i przed i po osiemnastce mu wszystko wolno i "kozaczy" ale to już odbiegamy deczko od tematu... Już łapiesz?
stary 30-09-2005, 16:52   #60
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

ehh.marysia jest cięższa niż fajki i alkohol,pozatym w każdej książce od chemii (przynajmniej mojej)jest dział o nakrotykach i jest to samo.ale z racji tego że różne źródła mówią co innego możliwe macie rację."Tabaka jest wyrobem tytoniowym i zawiera nikotynę, ma działanie stymulujące. Po wciągnięciu tabaki do nosa, oczyszcza ona nos i pobudza do kichania.

Może powodować uzależnienie."ale tabaka z tego całego "syfu"jest najmniej niebezpieczna
PiXik jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania