Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Broń i przedmioty

Notki

Broń i przedmioty Wszystko o broni i przedmiotach.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 16-10-2005, 09:41   #41
AdamS_
Użytkownik Forum

AdamS_'s Avatar

Data dołączenia: 04 02 2005
Lokacja: Racibórz

Stan: Aktywny gracz
Imię: Ariantos
Profesja: Sorcerer
Gildia: Pimps
Świat: Pythera
Poziom: -
Poziom mag.: 35
Domyślny

Ja się zgadzam z tym że speary powinny znikać tylko na ludziach.Przecież(już ktoś to mówił) początkującym pallem expić się nie da.No,może kupisz ze 100 spearów to nabijesz jakiś skill.A później już trzeba dokupywać strzały

Best solo:,Cyclops,Beholder,Mino Guard,Demon Skeleton
Best team: Dwarf Guard,Dragon,
AdamS_ jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 16-10-2005, 11:15   #42
Vermyn
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Kathmandu, Nepal

Imię: Vermyn
Profesja: Elite Knight
Gildia: Core
Świat: Lunara
Poziom: 85
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ogon Levitaurim
Bardzo faworyzuja knightow, dali od groma nowych potrzebnych przedmiotow i wmiare latwo dostepnych
Na przyklad co takiego, jedeny plus dla knighta, to to, że SoV jest dostępny z Annihilatora.
Vermyn jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-10-2005, 11:28   #43
Exudio
Użytkownik forum

Exudio's Avatar

Data dołączenia: 25 09 2005
Lokacja: Oleśnica

Profesja: Elder Druid
Świat: Candia
Exudio ma numer GG 5829734 Exudio ma login Tlenu dj_exudio@o2.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Blug-Dzony
denerwuje mnie to, że tera spiry znikają ,że wprowdzili soula , a żeby ryby łowic trzeba robaki miec. Wprowadzają nowe itemy głównie dla rycerzy a utrudniają paladynom. A moze wprowdzic jakies tarcze dla pali które mogli by nosic do kuszy czy coś podobnego, jakies nowe czary.
Albo rycerze majam w pyte zycia pale tez powinny miec wiecej
Napiscie swoje zdania i niech głównie pale sie wypowiadają napiscie swoje pomysły co powinni mieć pale>
Tak, napewno, palladyny naciągali by strzały... zębami? No, chyba innego wyjścia nie ma. Zresztą przez długi okres to właśnie profesja paladin według mnie była najlepszą. Sorcerer praktycznie zawsze był dobry i będzie, drut też, knight też, tak samo paladin może być teraz najelpszy według kogoś. Zależy jeszcze co kto lubi. Pozdrawiam D.
Exudio jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-10-2005, 12:24   #44
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Jesli ktos chce zrobic dobrego palka to update mu w tym nie przeszkodzi.
stary 16-10-2005, 13:21   #45
BeinFester
Użytkownik Forum

BeinFester's Avatar

Data dołączenia: 26 08 2005

Domyślny

Knajt po update dalej jest najsłabszą profesją.dajmu np 20 lvl knajt i 20 lvl inna profesja.Jak myślicie kto wygra?to nie zmienia faktu że granie knajtem jest najciekawsze i najłatwiejsze(byle sobie wyrobić skill...)
BeinFester jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-10-2005, 15:12   #46
Biox'Inmortal
Użytkownik forum

Biox'Inmortal's Avatar

Data dołączenia: 28 09 2005
Lokacja: forum.tibia.org.pl

Biox'Inmortal ma numer GG 4929148
Król

Jak usuwa sie posta??

Ostatnio edytowany przez Biox'Inmortal - 16-10-2005 o 15:15. Powód: Jak sie usuwa posta??
Biox'Inmortal jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-10-2005, 15:14   #47
Biox'Inmortal
Użytkownik forum

Biox'Inmortal's Avatar

Data dołączenia: 28 09 2005
Lokacja: forum.tibia.org.pl

Biox'Inmortal ma numer GG 4929148
Król eeee, tam bredzisz od rzeczy

Nie wiem czy zauważyliście, ale pallem bijesz szybko 70 skill- bierzesz pozyczasz od kogos 1k i kupujesz speary, skilujesz do upadłego, lub do 70/60 skilla potem mozesz zalozyc na siebie chocby brass seta i luk i idziesz na DSy, Cyce, Mino Guardy, Tarantule, Rotwormy, Wild Warriory, wybór jest gigantyczny, sam gralem pallem i spokojnie ta metoda nabijalem lvle, dopiero gdzies na 25 lvl gdy chceszz isc na DL robią się schody, bo trza dobic 75/60 skille i wtedy zuzywasz mase spearow ale to naprawde nie jest problem, a pza tym to za 1,5k kupujesz bp robakow i łowisz ile chcesz. Pozdro ;*
A co do kupowania arrows, to nabij se 10 (lub 9, nie pamietam) lvl i w czasie skilowania robisz strzaly i do konca skilowania masz stworzone okolo 500 strzal a ztym to na dark cathedral mozna isc
Biox'Inmortal jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-10-2005, 16:25   #48
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Biox'Inmortal
Nie wiem czy zauważyliście, ale pallem bijesz szybko 70 skill- bierzesz pozyczasz od kogos 1k i kupujesz speary, skilujesz do upadłego
jesli bedziesz miec takiego farta ze na 100 spirach dobijesz chocby do 50 to ja ci szczerze zazdroszcze. Moje pierwsze 100 spirow poszlo mi na trening do 27 dista.

Cytuj:
dopiero gdzies na 25 lvl gdy chceszz isc na DL robią się schody
dobry zart.

Cytuj:
wtedy zuzywasz mase spearow ale to naprawde nie jest problem
moze dla ciebie

Cytuj:
A co do kupowania arrows, to nabij se 10 (lub 9, nie pamietam) lvl i w czasie skilowania robisz strzaly i do konca skilowania masz stworzone okolo 500 strzal a ztym to na dark cathedral mozna isc
na 2-3 godziny.
stary 17-10-2005, 08:23   #49
Lukas23#
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vermyn
Pomysl logicznie... Łuk + Tarcza.. ? Masz 3 ręce... ?
Polska Husaria miała Tarcze przyczepioną do przedramienia (tak dokładnie to chyba przywiązaną), wiec paladyn tez może.

Chociaż jestm Knightem to fajnie by było jakby palki miały tarcze.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 17-10-2005, 08:30   #50
Mariox
Użytkownik forum

Data dołączenia: 17 10 2005
Lokacja: Gliwice

Profesja: Druid
Świat: Eternia
Poziom: 21
Skille: 19/20
Poziom mag.: 34
Domyślny

heh wogule od kiedy pall stzrelal z łuku zawsze była to postac swięta walcząca mieczem najczesciej dwuręcznym (ale to szczegul) wystarczy ze pall na 8 lev zrobi se skile i może latac na cyce a knight musi zrobic skile dobre eq zeby se na te cyce polazic może te lamiące spiry nie miały tylko slużyc zeby pall nie afkoac ale moze zeby utrudnic nowym trening zeby szybko na lepsze potworki nie łazili
Mariox jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-10-2005, 09:38   #51
Onori
Użytkownik Forum

Onori's Avatar

Data dołączenia: 11 09 2005
Lokacja: Dębica

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

@up,up

Ale nie rozumiesz że wtedy paladyn był by wtedy "faloryzowany".
Ehh... dla siebie najlepiej a innym zostawić tak jak jest.
Jak chcecie przy palku tarcze, to może my chciejmy przy knighcie czar potężniejszy niż UE?

Ostatnio edytowany przez Onori - 17-10-2005 o 09:42.
Onori jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-10-2005, 08:54   #52
hackrex
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 07 2005

Domyślny

Z tą tarczą to dałeś popis. A strzelałeś kiedyś z prawdziwego łuku? bo ja tak. I wcale to łatwe nie jest, a tarcza jeszcze bardziej by to utrudniała, nawet jeżeli byłaby zakładana między nadgarstkiem a łokciem
hackrex jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-10-2005, 15:38   #53
Dr.Byczek
Użytkownik Forum

Dr.Byczek's Avatar

Data dołączenia: 13 07 2005
Lokacja: loL?

Świat: lol?
Poziom: lol
Skille: lol
Poziom mag.: lo
Oczko

Mozna by tarcze pezyczepic do kuszy naprzyklad Fajnie by bylo
mlvl-34
Nick-.....
(\_/)
(O.o)
(> <)
To jest króliczek. Skopiuj go do swojej sygnaturki aby pomóc mu w zawładnieciu światem!
Dr.Byczek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-10-2005, 16:08   #54
Cystof
Użytkownik Forum

Cystof's Avatar

Data dołączenia: 03 10 2005
Lokacja: Elbląg

Stan: Na Emeryturze
Imię: Ferenczy
Profesja: Knight
Świat: Guardia
Poziom: 73
Skille: 79/79
Poziom mag.: 6
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lukas23#
Polska Husaria miała Tarcze przyczepioną do przedramienia (tak dokładnie to chyba przywiązaną), wiec paladyn tez może.

Chociaż jestm Knightem to fajnie by było jakby palki miały tarcze.
"Polska Husaria" czyli cieżkozbrojni rycerze na koniach to nie to samo co łucznicy. Tarcza przywiązana do przedramienia mniej przeszkadza przy jeździe konnej, niż przy strzelaniu z łuku.
Cystof jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-10-2005, 16:38   #55
MMS
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 06 2005

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Jamera
Poziom: 28
Skille: 19/23
Poziom mag.: 37
Domyślny

A ja wam powiem że cipsowf faworyzuje palów..Kto dostaje najwiecej przy zakupie promocji?? komu skille rosną najszybciej?? Kto może używac zarówno broni dystansowej, broni meele oraz magii?? Kto: Pall.... I prosze nie mówić że cipsoft faworyzuje knightów bo i tak nie uwierze

Teraz już wiem, jak nie czynić dobra złem... [Farben Lhere]

MMS jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-10-2005, 17:02   #56
Rassix
Użytkownik forum

Rassix's Avatar

Data dołączenia: 19 05 2005
Lokacja: Szczecin

Świat: Azura
Poziom: 27
Skille: Trenuję
Poziom mag.: 4
Rassix ma numer GG 2264061
Evul Ehhhh...

Ehhhh ... powiem tak widać że większość wypowiedzi tutaj są autorstwa knightów ;/ Wogole to niektorzy mówią że po co powstają takie tematy?? A o ile dobrze wiem to FORUM jest do tego żeby ludzie mogli wyrażać swoje poglądy na różne sprawy !! Jeśli forum miałoby służyć tylko odpowiedziami na pytania to powstało by okolo 30 poradników i można byłoby je zamknąć ;/

@TOPIC
Zauważcie jedno:
- Mag & Druid - pozbawieni afkowania w celu robienia swojego najważniejszego skilu: MGLVL poprzez soule!!
- Pall - pozbawiony afkowania w celu robienia swojego najważniejszego skillu (dist) poprzez łąmanie się spearów !!
-Knight - odpowiednia ilość robaków w BP i trenuje sobie na macro ile tylko chce (to nie jest ich wyróżnienie??? oO)

A co do wypowiedzi że speary się łamią żeby gra była realistyczniejsza to wydaje mi się że miecze też rdzewieją, łamią się itd :S ;/

W reszcie kwesti knight, druid, sorc i pal są równi (tzn jest to dobrze zrównoważone np. knight kupuje UHY, pal bolty i UHY lecz mniejsza ilosc UH, sorc druid muszą kupować HMM, UH ponieważ własna produkcja im nie starcza a czasem nawet nie zwraca sie na huntach)

To tyle, głupie, bezsensowne komentarze pozostawcie dla siebie
Nie wychwytujcie pojedynczych zdań !! Odp. na TOPIC

PS: Palowi na 8lvl wystarcza dobre skile na cyce i inne dobre potworki ale zastanowcie się jak trudno zrobić skile ;/
A i sam grałem wszystkimi postaciami (no sorciem nie dużo) więc mówie jak to wszystko odczułem najbardziej skrzywdziły mnie soule bo nie moge postac z kumplami kolo depo i gadac poprostu trzeba expic!!!

Ostatnio edytowany przez Rassix - 20-10-2005 o 17:09.
Rassix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-10-2005, 17:13   #57
Maximp
Użytkownik Forum

Maximp's Avatar

Data dołączenia: 07 01 2005
Lokacja: Polska

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Candia
Poziom: 78
Maximp ma numer GG 7432669
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Blug-Dzony
denerwuje mnie to, że tera spiry znikają ,że wprowdzili soula , a żeby ryby łowic trzeba robaki miec. Wprowadzają nowe itemy głównie dla rycerzy a utrudniają paladynom. A moze wprowdzic jakies tarcze dla pali które mogli by nosic do kuszy czy coś podobnego, jakies nowe czary.
Albo rycerze majam w pyte zycia pale tez powinny miec wiecej
Napiscie swoje zdania i niech głównie pale sie wypowiadają napiscie swoje pomysły co powinni mieć pale>
EE tam glupoty gadasz.Dotychczas to palek mial lepiej-szybciej mu szly skile,predzej mogl solowac potworki,robił i nadal robi hmmky i jakis tam bzdety ,mniej wydajen a eq,a knight?duzo kasy an eq,all runy musi kupowac,mlal mu idzie wolno(palowi szybko i mzoe sd uzywac pall),znaim zsoule draga to trocheminie,to samo z gsem,i kngihtt duzooo czasu traci na skileeee.Wiec najpierw sei zastanow i pomysl nad tym co piszesza dopiero potem pisz.Wreszcie kngiht sie mogl wybic ponad pala;](przypominam ze pall w walce z najtem tez ma wieksze szanse-.-)
stary 20-10-2005, 17:41   #58
junior82
Użytkownik forum

junior82's Avatar

Data dołączenia: 06 09 2005
Lokacja: Czestochowa

Poziom: 32
Skille: 65/65
Poziom mag.: 4
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mariox
heh wogule od kiedy pall stzrelal z łuku zawsze była to postac swięta walcząca mieczem najczesciej dwuręcznym (ale to szczegul) wystarczy ze pall na 8 lev zrobi se skile i może latac na cyce a knight musi zrobic skile dobre eq zeby se na te cyce polazic może te lamiące spiry nie miały tylko slużyc zeby pall nie afkoac ale moze zeby utrudnic nowym trening zeby szybko na lepsze potworki nie łazili
palladin w przeciwienstwie palladyna nigdy nie byl swiety tylko byl czescia legionow rzymskich i byl piechota lekka ktora razila przeciwnika wloczniami (ktore sie lamaly po trafieniu by nie mogly byc uzyte przez wroga)

no a wracajac do tematu, sam jestem knightem i co mam 37lvl, a na ds nie oplacaa mi sie chodzic, dragi to samo, a tacy palladyni z 14-15lvl sobie bez zadnych problemow soluja takie potworki.
kolejna rzecz uzycie leczenia, chyba nikt nie powie ze exura moze powaznie uratowac zycie, knight bez UHow gowno zrobi a pal/sorc/drut maja vite ktora ulecza ich bezproblemowo i zdecydowanie szybciej (wkoncu wystarcza tylko wcisnac F1-12 i miec automatycznie rzucone, ktore trwa wiele krocej niz uzycie runu)
o uzyciu runow nie wspomne, bo wbicie 6mlvl na knighcie to jest dluuuugie granie
kolejne co to summon/convince potworkow, jako 40+lvl rycek bede se mogl rata zabrac od maga a palk juz bedzie mial calkiem niezla ilosc many
nie mowie juz o kasie wydawanej na sprzet, rycek musi byc czolgiem by przezyc dobrze stracie. mag rzuca sobie magiczna tarcze i ma wiecej hp od rycka i nawet nie potrzebuje zadnej zbroi (kumpel tak wlasnie chodzi na hunty by wiecej lota zebrac - gramy na non-PvP). pall to samo bo on praktycznie rzadko jest trafiany (no moze przez dystansowcow)
knight i walka ze strzelajacymi i uciekajacymi, nie ma to jak gonic minoarchera ktory laduje w ciebie kilka strzal zanim sie go dogoni, pall nie musi gonic wystarczy ze strzeli.
no i ostatnie tak na zakonczenie - kto na wojnach jest wazniejszy 100lvl rycek czy 60lvl sorc, rycek gowno moze zrobic przeciwnikowi a mag przywali z SD razem z kumplami (o palku strzelajacym z kuszy+SD juz nie wspomne)

o wielu wiecej przewagach ekipy palk/sorc/drut nie bede juz wypisywal
junior82 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-10-2005, 18:02   #59
Celmir
Użytkownik Forum

Celmir's Avatar

Data dołączenia: 30 06 2005
Lokacja: Lublin

Celmir ma numer GG 5651885
Szczęśliwy nOOby

W****ia mnie to ze takie *******one low levelowe nOOby sie wypowiadaja ktorzy gowno wiedza o tibi......
Najlepiej to ****a postawic palladyna na bocie niech skilluje i pujsc dlubac w nosie przed telewizorem,potem wrocic i ****a kozaczyc ze sie w *** dista wbilo...***NJCIE SIE ****A W LEP i CZEKAJCIE AZ WAS ECHO ZABIJE....
Jak pall ***owy to graj knightem(masz ****a problem)
Celmir jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-10-2005, 18:23   #60
Zguba Smoka
Użytkownik forum

Data dołączenia: 18 10 2005
Lokacja: WTF?! Mieszkam w Ab!

Gildia: Brak.
Świat: Empera
Poziom: 12
Skille: 46/43:D
Poziom mag.: 2
Domyślny Knighci faworyzowani?

Więc to knighci są faworyzowani... a... więc to pewnie dlatego ciagle dostaje od niezrównoważonych palqf, bo jestem rycerzem. Mylisz się powinieneś napisac "knighci są głównie faworyzowani", bo kto jak matke kocham właśnie pofaworyzował PALADYNQF??!!

Ostatnio edytowany przez Zguba Smoka - 20-10-2005 o 18:25.
Zguba Smoka jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania