![]() |
#41 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 04 2005
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Aldora
Poziom: 82
Skille: 80+/70+
Poziom mag.: 7
|
![]() Po 1.Soft Bootsy byly do niedawna tez nie rozwiazana zagadka
Eternal Oblivion i jakis tam rookstayer maja soft bootsy Po 2. Czy wszystkie zagdaki moga sie znajdowa cna mainie My tylko sobie mowimy ze na mainie to moze byc a moze klucz do zagadki sie znajduja na rooku tak jak soft bootsy. p.s:Moze klucz znajduje sie na rooku i na mainie?ten temat mi sie bardzo wkrecil ![]() ![]()
Koks Rox ![]() Ostatnio edytowany przez Didek Boys - 30-12-2005 o 13:18. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#42 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
z tego co wiem Sunrise tez nie udostepnia screenow ze swoim eq.
![]() |
![]() |
#43 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 06 2005
Lokacja: Nie powiem...
Imię: Caduro Silverarrow
Profesja: Rookstayer
Poziom: 24
Skille: xx/xx
![]() |
![]() A Ty wg. mnie masz nierówno pod sufitem. <_<
![]() |
![]() |
#44 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2005
Lokacja: Zduńska Wola
Imię: Morun Kous
Profesja: Sorcerer
Świat: Harmonia
|
![]() Według mnie te itemki śa tam tylko po to, że jak ktoś znajdzie w grze jakiś super bug lub coś podobnego to Cipsoft daje możliwość wybrania sobie jakiegoś itemku z tamtąd. W ten sposób "i wilk syty i owca cała" (tzn. mamy quest, ale niekzady może go wykonać...). Ale i tak to tylko moja teoria... .
![]() |
#45 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 10 2005
Lokacja: Tarnowskie Góry Postów: 1002
Imię: Palek Koszalek
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Saint
Świat: Guardia
|
![]() kiedyś skarby podobno szczegł stone golem (tak widziałem na ss ) ale teraz go niema
Prawdopodobnie CipSoft dał skarbiec inperatora dla ozdoby ![]()
![]() |
#46 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 09 2005
Imię: Jack Varin
Gildia: Logokom
Świat: Celesta
Poziom: 20
Skille: 22/22?
Poziom mag.: 27
|
![]() Cytuj:
Hmm o ile wiem to coś co leży na ziemi zaras po resecie się tam respi. Np księgi w ab. A i jeszcze jedno jestem pewien ze to fake ale... ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 02 2005
Lokacja: Zamość
Stan: Aktywny gracz
Imię: Megareign
Świat: Pandoria
![]() |
![]() powiem tylko jedno - kiedyś byłem świadkiem wywiadu z GM na trimerze który powiedział że nic w tibii nie leży na pokaz (via royal helmet na darashii lub DSL w pokoju imperatora
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 06 2005
Lokacja: Venore
Imię: Dragna
Gildia: Funny Pirates
Świat: Refugia
Poziom: 45
Skille: 70/70
Poziom mag.: 5
|
![]() Cytuj:
Gdyby to codziennie sie respilo to koles by sie tam wylogowal i mogl codziennie brac najlepsze itemki dopoki cap by sie nieskonczyl^^ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zbanowany
Data dołączenia: 12 08 2005
Lokacja: Kazordoon
Stan: Na emeryturze
Imię: Felux Zarius
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Brotherhood
Świat: Isara
Poziom: 65
Skille: 84/51
Poziom mag.: 17
|
![]() Co do tego to fake na 100% widac posklejone części
A ja myśle ze ten Quest nieistnieje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Użytkownik Forum
|
![]() No więc bo mej długiej nieobecności powracam :>
Gdy pomagałem kilku osobom w Desert Queście, to mnie olśniło ![]() Wysnułem dwie nowe teorie: 1. Active Square aktywuja sie tylko gdy mamy odpowiednia prfoesje, i przy użyciu odpowiedzniego przedmiotu (niby oczywiste, a dopiero teraz na to uwagę zwróciłem) 2.Być moze ASQ aktywuja się jeżeli np postać na poziomie 77 stanie z 77 diamentami czy czymś tam czego jest 77 na odpowiednim ASQ Tak więc zgodnie z moją obietnicą zamieszczam schematyczną mapkę skarbca, ponoć łatwiej się pracuje na prostym ;p, a i sam to potwierdzę :> ![]() Teoretycznie jest to możliwe, ponieważ quest przez to staje się trudniejszy... lecz jest jeszcze jeden problem... na niektórych polach są przedmioty o swej liczebności za małej jak na level na main landzie.. chyba,że gm pomoże tylko on może mieć 1 level.... później coś odnośnie bazyla napisze ;p a narazie chodze po tibii i zbieram ksiazki ![]() P.s Ban mi się już skończył ![]() @re ss ze skarbcem: Heh.. Fake ! Teleport się cyklicznie zmniejsza i zwiększa, małym prawdobodobieństwem jeż to, iżś uchwyciłeś na ss akurat dwa identyczne stany portalu.
Ostatnio edytowany przez Leito - 03-01-2006 o 16:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2005
Lokacja: Polska
|
![]() ja nawiaze jak narazie do chyba najciekawszej wskazowki
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up: ta nutka wypada z jednego z faraonów(nie pamiętam z którego)
więc kluczem jest muzyka ale w sensie instrumentów chyba ;p widze,że temacik się rozwija ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2005
Lokacja: Polska
|
![]() nom ktos kiedys pisal juz ze znalazl ksiege w ktorej pisalo ze kluczem jest muzyka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 08 2005
Lokacja: Ilawa
Imię: Thran~
Profesja: Elder Druid
Świat: Julera
Poziom: 80
Poziom mag.: 60
|
![]() Czemu caly czas powstaja temty o podbnej tematyce skrbiec kazo, ghoul na roku... niemogles tego napisac juz w jakism istniejacym temacie tej swojej teori kiedys widzialem w wywiad ze wszystkie itemy mozna zdobyc albo bedzie mozna zdobyc co nieznaczy ze akurat z tego questu czytalem juz wiele teori propozycji jakos nikomu sie jeszczen nie udalo to jest kolejny temat na forum o tej samej tematyce skarbiec kazordoontylko ze tym razem jest nowa teorja jak go zrobic
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Użytkownik Forum
|
![]() Słuchaj drogi 14 letni chłopcze.... Ten temat powstał tylko dla jednego celu. Jak chcesz to sobie huntuj ghule na rooku a nie zaśmiecaj mojego tematu, naprawdę będę wdzięczny. Staram się rozwiązać tą zagadkę, a jeżeli dojdziemy do pewnego momentu to jak mniemam TY drogi chłopcze będziesz chciał looknąć na podpowiedź, dotyczącą tego questa więc zastanów sięco piszesz...
Może i jestem marzycielem, może nie da się tego zrobić, lecz czytając tibijskie księgi i tłumacząc je, dowiaduje się więcej o samej grze, o historii... Lubię czytać książki fantasy, sam napisałem 2 RPGi dla kolegów i niektóre przdmioty zaczerpnąłem z tibii (np Helmet of Ancients<chyba dobrze ;p i dodanie do niego rubinu aby miał swoją pełną obronę). Koniec offtopa.
Ostatnio edytowany przez Leito - 03-01-2006 o 20:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 07 2005
Lokacja: Thais
Imię: Valst Mariname
Profesja: Elder Druid
Gildia: >.<
Świat: Harmonia
Poziom: 40
Poziom mag.: 50
![]() |
![]() Może pochodźmy wszyscy po kazzo szukajac jakiś ksiąg gdzie są wzmianki o Skarbcu i może coś z nich skleimy ...
![]() ![]() Co do tej muzyki też ją sciągłem z innego posta ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez PreKwu$ - 03-01-2006 o 21:33. Powód: ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() @Jack Varin: Te screny to fake... dowód? Prosze bardzo:
Trzecia kratka w górnym rzędzie od lewej.... tam jest... lampa Djina! A jak każdy wie, ów lampa jest od Ank update a jak się nie myle CS nie bawi się w edycje skarbca... @Leito: Mam dziwne wrażenie, że zaczynasz przesadzać z tym kombinowaniem, jak z resztą większość osób tu piszących... Zobaczymy co będzie z tym tematem, czy nie zniknie w odmętach zapomnianych "gdybaczek" czasu ![]()
Kłócenie się na forum jest jak uczestniczenie w paraolimpiadzie, może i wygrasz, ale nadal będziesz zacofanym -.-" Ostatnio edytowany przez Vanhelsen - 03-01-2006 o 22:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Antica Pacera
Stan: Na emeryturze
Gildia: "PoLsKa MaFiA" RIP ;-(
Świat: Od A do P ...
Poziom: 87
Skille: .......
Poziom mag.: ..
![]() |
![]() CO do zdjecia Fake. Bylo Juz na Innej Stronie Podobne lecz bardziej prawdopodobniejsze do przyjecia lecz tez obalone. Co do samego skarbca i questu.
Cip y zrobili takie miejsca gdyz wiedzieli ze nie predko lub tez wogole te lub wiekszosc z tych itemow-rarow nie bedzie dostepna NIGDY, lub tez beda dostepne za specjalne zaslugi. Za tem po co robic grafike i bron jesli wogole nie mozna jej nigdzie nawet nie tyle ponosic ile zobaczyc ?? Przeciesz Cip y nie mogli wiedziec ze powstana OTS na ktorych jest mozliwosc zlookania wszystkiego co w tibi. Piszecie ze jakis GM pisal ze wszystko w tibi co lerzy jest do zdobycia. I mial racje. Wykryjesz jakiegos Buga moze i dostaniesz Golden Bootsy czy DSL przeciesz za takie tylko zaslogi sie dostaje (wedle mnie) takie rare. Bo one nie zmieniaja az tak istotnie szarego gracza na 150 lev w niepokonanego 150 lev. Dodaja najczesciej 1 - 2 punkty ataku obrony itp... i nic iwecej , a sory no przedewszystkim ciesza OKO !!. Tak jak tzn. "Buty do chodzenia po wodzie". Jak wy sobie to wyobrazacie ?? jedne takie buty zrojnowaly by dany swiat kompletnie, a juz w szczegolnosci swiat PVP, a ju znie daj boze by pojawily sie takie na Antice. Jade kolesia np jakiegos 200 lev ( wiem wiem ale to teoria wiec ciii) sam mam 150 lev i jak on mnie goni np. on jest ryckiem a ja sorcem, to jak juz mnie prawie ma chop i wskakuje "do" wody i daje noge na np. rooka. Wiem mozna powiedziez ze Cip y zablokuja wejscie do rooka lub nawet zblizenie sie do niego. Ale fakt faktem mozna by bylo w czystej teori oczywiscie oddalic sie po wodzie i miec spokoj do nastepnego zwidzenia sie z osoba lub nawet jakiegos potworka jechac na odleglosc. Ogolnie mowiac takie Miejsca Jak Skarbiec lub Spocony Cyklop albo IofK-Katakumby sa po to by nacieszyc oko nam szarym gracza i uswiadomic ze niektore ow rare sa juz dostepne-ktos otrzymal za zaslugi w tibi, a niektore czekaja dopiero na swego "wladce". Jezeli moja teoria jesy bledna, a bardzo bym chcial ja za taka uwazac, bo sam ubustwiam wszystko co zadkie i uwazane za rare-jestem kolekcjonerem, to zycze wam zebyscie to wlasnie wy odnalezli sedno tych rare i byc moze roziwazanie do questu jesli istnieje ;d |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2005
|
![]() A moze klucz jest za drzwiami na 999 lvl na tiquandzie ?? ;]
za tymi drzwiami moze byc bazyl (boss serpent spawnow? ) i gdy zabijemy gada ze skrzyki moze wypasc piekny kluczyk ;] Ostatnio edytowany przez N(ic)k - 04-01-2006 o 04:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Stan: Niegrający
Imię: Lobo Destrojer
Profesja: Knight
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() bazyliszek smialiszek, a moze to mino mag na rooku ma klucz o.0
albo ten nooo, no wiem, ten go ma, hmmm, oraszapal ![]() albo gin gong mega malpa ![]() ![]() ![]() ![]() naprawde fajnie sie stwarza rozne historyjki, ale nie bede ukrywal, chyba te lokacje itemy czy npcki juz zrobily co do nich nalezalo ![]() Cytuj:
i tym skrinie to przeciez chyba nie mieliscie nawet jednej mysli ze moglby byc prwdziwy?? a co powiecie na banshee quest, albo paradox quest? ten ostatni jest cholernie zakrecony i trudny, ale ktos go rozwiazal i w niedlugim czasie fama poszla w swiat i juz jest banalnie latwy, niezapominajcie, ze dawnej byly mega aole, wiec ludzie szli nie patrzac na smiercie, peace out, i jesli mnie wyprosisz z twojego tmatu to whatever, ale nie widze nigdzie twoich © ani tm ;D Ostatnio edytowany przez emilok - 04-01-2006 o 09:39. |
|
![]() |
![]() |