Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > RPG

Notki

RPG Wszystko o grach RPG i cRPG, czy może MMORPG.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 11-06-2004, 23:47   #41
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny diablo2

Ostatni argument że diablo 2 to gra rpg:
DLACZEGO GDY WYBIERAJĄ GRĘ ROKU RPG DIABLO 2 JEST NA LIŚCIE STATY IM SIĘ WALĄ CZY CO!?!?
PiXik jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 17-06-2004, 12:01   #42
shodek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 11 04 2004

shodek ma numer GG 6754659
Domyślny

Heh.. Jak to czytam to mi sie smiac chce...

Najlepszym cRPG są:
1 miejsce: Fallout1&2
2 miejsce: Baldurs Gate 1
3 miejsce: Sacred

Co do samych RPGów (nie cRPGów) to najlepsze są:
1 miejsce: Warhammer
2 miejsce: Arsmagica
3 miejsce: hmm... Legęda 5 kręgów lub seria Wampir

Co do Diablo2 to jest typowy hack and slash , biegasz i wyzynasz wszystko zeby miec najlepszy poziom (i tu jest ograniczenie do 99lvl) oraz przedmioty... Potwierdza to Battle.net... Sumując: Diablo2 jest grą na jakiś czas a nie na całe życie

Tibia: Moim zdaniem wciąga tym że nie ma zadnych ograniczen i ma ten swoj poziom (trudności?). Olbrzymi świat, Sporo questow mozna sobie powyliczac mase rzeczy ktore powoduja ze Tibia tak wciaga...

Ktoś się nie zgadza ??

--------------------------

Shodek - Julera - Knight - 19lvl - i nie rośnie bo mam connection timeout juz miesiac
shodek jest offline  
stary 25-06-2004, 02:57   #43
Aethrian
Użytkownik Forum

Aethrian's Avatar

Data dołączenia: 06 06 2004
Lokacja: Fire Fields Of Hell

Stan: Na Emeryturze
Wyślij wiadomość przez ICQ do Aethrian Aethrian ma numer GG 3125416 Aethrian ma login Tlenu gameran@tlen.pl Adres Jabbera do Aethrian
Domyślny

No wienc tak:
Tibia jest najgorsza gra RPG
(jako jednolinijkowy opis miala: "Tibia - Graphical Multi-User-Dungeon" niezla sciema)
Jest bardzo malo rozbudowana (tylko jedna rasa dla graczy, zaledwie 4 profesje, kilka stalych okreslonych skili zamiast innych dla kazdej profesji)
Jedyna jej zaleta jest to ze ma grafike (chociaz kiepska - cos jakby rougelike - tylko taka zeby ulatwic uzycie wyobrazni i ani troche lepsza) oraz to ze jest wciagajaca mimo swej prostoty.

@shodek
Ja sie nie zgadzam na pierwszym miejscu ADOM, na drugim NetHack, na trzecim rogue, a dopiero potem wchodzi reszta
stary 25-06-2004, 19:34   #44
Xander
Użytkownik forum

Data dołączenia: 15 09 2003

Domyślny

cRPG

1>Lineage 2 , najlepszy mmorpg jaki dotąd grałem
2>Tibia , moze mało skomplikowana , ze słaba grafikom , ale kiedys miala niesamowity klimat i wspaniałych ludzi , ale to było ponad rok temu
3>Sacred , bardzo fajnie rozbudowana gra , dialbo 2 z naciskiem na rpg a nie h&s
co do normalnych rpg ,, tyle tego bylo ze trudno wybrac ale napewno cały WoD , Fading Suns , Kryształy Czasu <myslicie ze adeki to cos zagrajcie w kryształki> Aphalon , Toon .
Xander jest offline  
stary 26-06-2004, 15:32   #45
ponczus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: Spod Budki z Piwem

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Bahzell
Świat: Chromaggus
Poziom: 80
Skille: 400/400
Domyślny

@Xander - Kryształki są fajne ze swoją profesją pół boga

Cytuj:
1.Jesli nie przyniosles do Arroyo GECKa to byl koniec gry, ULOMIE...
No idiota jak pragnę dobroty, człowiek uboższy na umyśle. Nie przynosisz Gecka do Arroyo bo nikogo nie ma w Arroyo. Lecisz na platformę i tam uwalniasz swoją wioskę i idziecie w inne miejsce.

Cytuj:
.Powodzenia!Przywolaj 6 wilkow i pokonaj nimi Amelissane to ci nogi wycaluje!!!
Ehhh widzę że nadal nie rozumiesz. Sorry zaczynasz grę na 8 lub 9 lvlu. Czyli czarodziejem masz dostęp do 4 albo 5 domu. Szybko robisz lvl 12-13 czyli 7 dom. Z 7 domu to już można całkiem spoko stworki przyzwać. Zresztą sam się chwaliłeś którego to ty lvla nie miałeś w BG2 a wtedy to już żadnej taktyki nie ma.

Cytuj:
W Navarro gdy sie wezmie Adv Power Armor to neizaleznie co za kit im sie wstawilo to i tak cie atakowali...
Da się. Trzeba umieć. Atakują cię dopiero w momencie gdy sierżant przyłapie cię trzeci raz że się pałętasz po bazie zamiast stać na warcie.

Cytuj:
Niedobrze mi od takiej glupoty normalnie...
To idź stąd. Zresztą wystarczy spojrzeć na twój podpis. Łamiesz w nim zasady, oraz wspierasz imbecyla pierwszej wody czyli Eeriona.
stary 26-06-2004, 16:47   #46
morderca_zwierzat
Guest

Domyślny

Ja jako fan RPG powiem tylko że Tibia, jest to gra męcząca, ponieważ, nonstop chcemy mieć lepsze skile, lvl, taka gra bez konkretnego celu, dlatego coraz żadziej gram w Tibie, Najlepszą grą RPG jest Baldur's Gate 1 i jest to nie podwarzalne, choćby nie wiem co, ta gra ma wszystko, fabułę, mnóstwo postaci, Silne Potwory, Akcje, i przedewszystkim wciąga, gdy odpalamy płytkę z grą, przenosimy się w inny świat, w tym wypadku Forgotten Realms, Ja mam BG 1 i 2, i Icewind Dale 1, niedługo kupuje 2, na urodziny, które zbliżają sie nie ubłaganie. Rozgrywka w tych grach, jest położona na Historie, a nie na klepaniu lvlu jak w Diablo, w Bg najwyższy poziom jaki sie da osiągnąć to 7, według mnie to dobrze, bo to tylko daje smaczku rozgrywca, naprawde serdecznie polecam, na letnie wieczory, To chyba najlepsza gra, w jaką w życiu grałem

stary 26-06-2004, 22:41   #47
Matheous
Użytkownik Forum

Matheous's Avatar

Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Tam, gdzie... Cholera. Tam, gdzie... -Dobranoc.-Powiedzial diabel.

Matheous ma numer GG 2872460 Matheous ma login Tlenu emcid@tlen.pl
Domyślny

Dzwiedz-ty taki glupi jestes czy se jaja robisz?
a)Trzeba ODWIEDZIC Arroyo zeby sie DOWIEDZIEC ze tam nikogo nie ma i ze trzeba isc na Platforme.
b)a co to za takie superasne stworki sa na 7 POZIOMIE(a nie domie, ulomie)??? Przywolanie zwierzat III? Wielobies? Sorry ale to ci pierwszy lepszy lisz rozwali bez zadrasniecia. Wogole dziwi mnie ten punkt widzenia, ze wystarczy se costam rpzyzwac i patrzec...TO NIEPRAWDA!!! Na poczatku przyzwance sa dobrym wsparciem, ale TYLKO WSPARCIEM!!! Zwierzeta, biesy, demony nie wytrzymaja ataku beholderow, wampirow, liszy... Nawet Upadly Planetar se moze nie poradzic(najsilniejszy summon) z horda wrogow, jakie sa w ToBie.
c)Przyznaje sie-o tym Navarro to ja tylko czytalem(bylem tam ale mialem niski int i mnie zaatakowali), i czytalem ze gdy tam sie wezmie Adv... to cie atakuja-wiec to wina niedoinformowania na stronce, a nie moja Sorry.
d)i mi poweidz jakie zasady lamie.To, ze pisze o BG w podpisie chyba nie jest wbrew zasadom??? A eerion nie byl taki zly... Ja tam jego wiekszych przewinien nie widzialem, poza tym nie mial upomnien-no nie?
Ale PROSZE-przestancie sie sprzeczac o Fallout vs BG. Juz ktos keidys mnie prosil zebym sie od tego tematu odczepil, ale ja sie tylko bronie!!! Wiec wy sie odczepcie, bo jak ja widze jak ktos BG obraza to ja na to MUSZE odpisac, wiedc przestancie WY, a ja tez przestane. Albo zalozcie topic Fallout vs BG jak sie tak chcecie klocic...
@morderca_zwierzat
ALLELUJA!!! Niestety w IWD nie gralem ale se postaram zalatwic predzej czy pozniej Co prawda wg mnie BG2 jest lepsze od jedynki, ale co do tego sie nie bede sprzeczal bo obie czesci sa zaj... wyj... i doj... na maxa Gry legendy normalnie!!! W jedynce rpzeszakdza mi fakt, ze trzeba odwiedzic 20 kilka pobocznych lokacji, w ktorych nie ma co robic oprocz wybijania stworkow oraz brak wiekszej interakcji miedzy-NPCowej(porownaj sobie z BG2-konflikty, romanse...Aaaaach) Ale ja KOCHAM obie gry...Chociaz dwojke bardziej(zwlaszcza To
stary 27-06-2004, 00:25   #48
Ulrek
Użytkownik Forum

Ulrek's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003

Ulrek ma numer GG 2872951
Domyślny

Arroyo nie zdycha, możesz sobie chodzić po terenie 10 lat i tylko Hakunin (ten szaman) będzie ci wysyłał sny. Możesz sobie grać ile chcesz.

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Matheous
a)Trzeba ODWIEDZIC Arroyo zeby sie DOWIEDZIEC ze tam nikogo nie ma i ze trzeba isc na Platforme.
Nieprawda. Jeżeli przechodzisz grę drugi raz i wiesz gdzie leży Navarro i San Francisco to od razu tam zapierniczasz i po sprawie. Oczywiście bez trainera będzie trudno.

Cytuj:
cheaty są zaimplementowane w grze
Wiesz, jest taka różnica między cheatem a bugiem. Jestem pewien, że nigdy nie instalowałeś patcha do fallouta. Po nim większość tych twoich "cheatów" znika.
stary 27-06-2004, 08:55   #49
Matheous
Użytkownik Forum

Matheous's Avatar

Domyślny

No ja wiem jaka jest roznica miedzy cheatem a bugiem-i wlasnie w Falloucie jest duzo takich CHEATOW...Na przyklad do buga ciezko zaliczyc pojawienie sie 4 skrzynek w Broken hills, w ktorych jest stuff z kazdego sklepu w miescie no nie?Albo nazwanie sie Buffy i dostanie darmowego equipmentu od Becky w Norze... Albo 'magiczna kula' ktora ci daje skrytki z jakimis superduper bronmi(LUCK:10)...To sa wg ciebie BUGI? Bo wg mnie albo debilne ulatwienia gry, albo jeszcze debilniejsze ZARTY programistow...Zreszta wg mnie caly fallout 2 to jeden wielki zart-brak klimatu, tylko sobie jaja robia ze wszystkiego co mozliwe(spotkanie z Monika Levinsky, kilka spotkan z ekipa Monty Pythona, aluzja do Animaniakow...)...Mi takie zarty nie leza...Nie dosc ze psuja te resztki klimatu, jakie tam mozna(bedac na chaju) poczuc, to jeszcze wogole nie sa smieszne. WOle takie zarty, jakie sa w BG2-wynikajace z tresci gry, lub z charakteru NPCow(Minsc, Jan Jansen)...I to nie sa zarty w stylu 'Czy jest cos gdzie nie ma tak duzo szczurzyzny?'...
stary 27-06-2004, 15:13   #50
Dan the Automator
Dobo Srobo

Data dołączenia: 23 07 2003

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Matheous
debilniejsze ZARTY programistow...Zreszta wg mnie caly fallout 2 to jeden wielki zart-brak klimatu, tylko sobie jaja robia ze wszystkiego co mozliwe(spotkanie z Monika Levinsky, kilka spotkan z ekipa Monty Pythona, aluzja do Animaniakow...)...Mi takie zarty nie leza...Nie dosc ze psuja te resztki klimatu, jakie tam mozna(bedac na chaju) poczuc, to jeszcze wogole nie sa smieszne. WOle takie zarty, jakie sa w BG2-wynikajace z tresci gry, lub z charakteru NPCow(Minsc, Jan Jansen)...I to nie sa zarty w stylu 'Czy jest cos gdzie nie ma tak duzo szczurzyzny?'...
Wiesz, między oinnymi na tym polega klimat fallouta. IMHO dowcipy w falloucie są fantastyczne, masa aluzji - poprostu boskie! A tak samo z tymi "bugami-żartami" tzn easter eggs Każda pożądna gra ma takie
Dan the Automator jest offline  
stary 27-06-2004, 20:12   #51
Radektg
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 06 2004

Profesja: Knight
Świat: Unitera
Poziom: 31
Skille: 75/75
Poziom mag.: 5
Domyślny

TIBIA TO NAJLEPSZA GRA
Radektg jest offline  
stary 27-06-2004, 20:12   #52
Igi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 02 2004

Domyślny

A dupa.....Czy wy nigdy niegraliście w Gothic 2??bo właśnie ta gra jest najlepsza!!

Dacie wiare?Tibia mi sie nudzi .
Poprostu włączam gre patrze sie na to całe gówno i mi sie grać odechciewa..

@Topic
Tibia to syf
Igi jest offline  
stary 28-06-2004, 15:42   #53
ponczus
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Yup ale nie trzeba tego robić z GECkiem. Pamiętając jedynkę zawitąłem po którymś tam śnie do Arroyo bez Gardena i się dowiedziałem wszystkiego.

Cytuj:
co to za takie superasne stworki sa na 7 POZIOMIE(a nie domie, ulomie)??? Przywolanie zwierzat III? Wielobies? Sorry ale to ci pierwszy lepszy lisz rozwali bez zadrasniecia. Wogole dziwi mnie ten punkt widzenia, ze wystarczy se costam rpzyzwac i patrzec...TO NIEPRAWDA!!! Na poczatku przyzwance sa dobrym wsparciem, ale TYLKO WSPARCIEM!!! Zwierzeta, biesy, demony nie wytrzymaja ataku beholderow, wampirow, liszy... Nawet Upadly Planetar se moze nie poradzic(najsilniejszy summon) z horda wrogow, jakie sa w ToBie.
Posłuchaj głupku na 7 poziomie masz dostęp do zaklęć maga z 4 domu. Rozumiesz mnie?? 4 DOM czyli 4 zakładka w książce. Aha i 6 stworków z 9 domu zamiata jak się patrzy.

Cytuj:
d)i mi poweidz jakie zasady lamie.To, ze pisze o BG w podpisie chyba nie jest wbrew zasadom??? A eerion nie byl taki zly... Ja tam jego wiekszych przewinien nie widzialem, poza tym nie mial upomnien-no nie?
Link do czegoś tam w twoim podpisie, łamie zasady tego forum jak i tamtej gry. Eerion jest idiotą. Człowiek który za szczyt cRPGie uważa nieliniowe IW2 nie może być normalny.

To byl Matheos

Teraz Morderca Zwierząt
Cytuj:
Icewind Dale 1, niedługo kupuje 2, na urodziny, które zbliżają sie nie ubłaganie. Rozgrywka w tych grach, jest położona na Historie, a nie na klepaniu lvlu jak w Diablo
Hello IW1 jak i IW2 polega tylko i wyłącznie na klepaniu stworków i nabijaniu lvla.
stary 28-06-2004, 21:58   #54
Matheous
Użytkownik Forum

Matheous's Avatar

Domyślny

Ech az zaluje ze juz zglosilem kogostam do Big Nooba 2004, bo ty dzwiedz bardziej zaslugujesz na to miano. Mowilem juz 5000 czy 10000 razy? ZOSTAW TEN TEMAT BO TY SE TYLKO POSTY NABIJASZ.
I nie ma DOMOW magicznych imbecylu!!! Jak nie grales w BG to wez nie peir**l...Nie wiem skad ci sie wziely jakies domy... To sa POZIOMY, KREGI czy jakbys tam wolal. W polskiej wersji gry sa POZIOMY to ty przestan odwalac jakies domy. Sa po prostu poziomy doswiadczenia i takie poziomy magiczne. Popatrz sobie po stronkach o bg-jak znajdziesz choc jedna gdzie pisze DOMY(oprocz jakiejs lamerskiej stworzonej przez ciebie) to... to bedzie znaczylo ze cos zle przeczytales.
6 stworkow z 9 poziomu? Ach Biesy z Otchlani? No dobra ale po 1 nie masz nad nimi kontroli po 2 nie daja ci one expa po 3 jak nie masz ochrony przed zlem to na poczatku onse sie zajma TOBA. A jak ci chodzi o planetary/devy z ToBa to mozna miec tylko jednego naraz.
Co za DEBIL... Gosc ma swoje gusta, OK. Czy ja cie nazywam nienormalnym dlatego ze lubisz fallouta? Nie, chociaz wg mnie Fallout to normalna gra nie jest. Ja cie nazywam nienormalnym bo sie caly czas wyklocasz, a nic o BG nie wiesz... Jesli ty chociaz lochy Irenicusa przeszedles, to ja jestem siwety Alojzy. Pewno ktos ci nagadal bredni a ty sie sluchasz... A co do KoCa to juz ktos tu keidys mial taki podpis i jakos mu go nie skasowali. A w KoCu pisze ze nie mozna podawac tego linka na forum, na ktorym to zabronili. A jakos nigdzie nie widze punktu w regulaminie tego forum mowiacego, ze nie mozna miec w podpisie linka rekrutujacego do KoCa.
Co do IWD-a grales w to? Poza tym, tam serio jest jakas fabula... A w Diablo moze i jest ale zbyt dobrze ukryta...
@Dobo-chyba sam przyznasz, ze z gra RPG, ktorej klimat opiera sie na ZARTACH, jest delikatnie mowiac COS NIE TAK?... Wyobraz sobie taka sesje, w ktorej caly klimat to by byly debilne kawaly-jja dziekuje...
stary 28-06-2004, 23:32   #55
ponczus
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
ZOSTAW TEN TEMAT BO TY SE TYLKO POSTY NABIJASZ.
Buahahahahahahahahahahahahaahahahah zobacz sobie na moją datę zrobienia konta na tym forum i zobacz ile postów od tego czasu nabiłem. Przyłączyłem się do forum 19.10.2003 i mam dokładnie 0,30 posta na dzień. Pomyśl zanim coś napiszesz.

Cytuj:
If you reached this page via a link in an IRC or Chat channel, a message board or forum where the link to this page would be considered off topic, please close this page now.
Tyle dokładnie pisze na stronie. Ten link może być traktowany jako offtopic.

Cytuj:
To sa POZIOMY, KREGI czy jakbys tam wolal. W polskiej wersji gry sa POZIOMY to ty przestan odwalac jakies domy. Sa po prostu poziomy doswiadczenia i takie poziomy magiczne. Popatrz sobie po stronkach o bg-jak znajdziesz choc jedna gdzie pisze DOMY(oprocz jakiejs lamerskiej stworzonej przez ciebie) to... to bedzie znaczylo ze cos zle przeczytales.
Masz rację my bad. Przyzwyczajenie z rpga. A to że jakiś idiota tłumaczył BG to już inna rzecz.

Cytuj:
Co do IWD-a grales w to? Poza tym, tam serio jest jakas fabula... A w Diablo moze i jest ale zbyt dobrze ukryta...
Niestety savy mi wywaliło. Skończyłem tylko na normalu na sercu furii nie chciało mi się drugi raz robić postaci. Pod względem fabuły ta gra mniej trzyma się kupy niż Diablo, pisałeś gdzieś że nie grałeś więc STFU.

Cytuj:
Jesli ty chociaz lochy Irenicusa przeszedles, to ja jestem siwety Alojzy. Pewno ktos ci nagadal bredni a ty sie sluchasz...
Buahahahahahahahahahhahahahah dobre dobre. Pozostawie bez komentarza.

Cytuj:
@Dobo-chyba sam przyznasz, ze z gra RPG, ktorej klimat opiera sie na ZARTACH, jest delikatnie mowiac COS NIE TAK?... Wyobraz sobie taka sesje, w ktorej caly klimat to by byly debilne kawaly-jja dziekuje...
Wyobraź sobie sesję super poważną, z wszystkim robionym według książki i tabelek. Dzięki wolę taką prowadzoną z jajem, przynajmniej ludzie nie przysypiają.

Edit. Dobra koniec dyskusji. Właśnie zauważyłem że masz 13 lat. Dożyjesz 20 zrozumiesz dlaczego Fallout jest lepszy. Na razie graj sobie w Baldura.
stary 29-06-2004, 05:11   #56
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny Długo czekałem

Napisze to jeszcze raz bo nikt nie odparł moich argumentów dlaczego diablo 2 była czy nawet jest najlepszą grą rpg??skoro nią nie jest?!!o co chodzi:|
PiXik jest offline  
stary 29-06-2004, 10:22   #57
Matheous
Użytkownik Forum

Matheous's Avatar

Domyślny

Aaach dzwiedz ten twoj koronny argument... I co z tego ze mam 13 lat? BG2 jest 100 razy bardziej dorosle od Fallouta...
Poza tym, przekrecasz sens mojej wypowiedzi-kzady lubi, gdy na sesjach sa zarty...Mi chodzi o sesje, gdziue caly klimat OPIERA sie na zartach...Z tym to juz jest cos nie tak.
Co do tego linka to juz mowilem-widzialem tu chyba 2-3 osoby ktore mialy tego linka i ani ich nie zbanowali z KoC ani nie dostali <cut> w podpisie.
BG ma jedno z fajniejszych tlumaczen...Mowie o BG2 bo w BG troche martwo brzmial dubbing niektorych postaci W dwojce zdarzaja sie literowki, ale poza tym tlumaczenie jest swietne. W jedynce to mi sie podobalo, ze Whatever przetlumaczyli na Cokolwiek i czasem takie bezsense wychodzily Ale to juz offtop sie robi...
Co do IWD-ale moj kolega gra, czytalem recenzje, streszczenie fabuly i widzialem ta gre... W diablo fabula jest taka jak w Mortal Kombat-ze jak gdzies czytam(w jakiejs gazecie) jaka tam jest fabula to ja sie dziwie skad oni to wzieli bo w grze tego nie ma Ale dobra, co do IWD to sie zamknac musze
Co do mojej opinii o twoich doswiadczeniach z BG-zaluje ze pozostawiasz to bez komentarza Bo jestem ciekaw twojego komentarza do tego...No powiedz chociaz na PW
@pawelek-post nabity, co? No wiec hack&slash to dla jednych gatunek RPGa a dla innych gra akcji Wystarczy ci taka odpowiedz? Ale ze Tibia nie jest gra RPG(bo tego dotyczy topic) to sie kazdy zgodzi To jest mmorpg...ale co bede powtarzal wypowiedzi innych...
stary 29-06-2004, 11:56   #58
ponczus
Użytkownik Forum

Domyślny

@Matheos heh widzisz mając 13 lat też nie rozumiałem dowcipów Monthy Pythona, nie lubiłem filmów Quentina Tarantino, a gdybym obejżał Snatch, albo Lock Stock and two smoking Barrels to prawdopodobnie by mi się te filmy wydały nudne. Pożyjesz trochę, pograsz, zobaczysz. Fallout nie jest oparty na gagach, zresztą żeby zrozumieć 90% z nich trzeba się wykazać naprawdę niesamowitą wiedzą z pop kultury. BG ma dobre tłumaczenie pod względem stylistycznym i tak dalej, ale nie trzyma się tłumaczenia systemu AD&D. Teraz neispodzianka dla ciebie. Świat Mortal Kombat jest bardzo rozbudowany, a fabuła jest dość nagmatwana. BG przeszedłem trzy albo cztery razy.

@pawelek coś tam

Bo na najlepszą grę rpgie w większości głosują ludzie tacy jak ty, którzy czytają w gazetach że jest to hack&slash z elementami rpgie, głosują na tą grę jako najlepsze rpgie. To tak samo jakby wrzucić Virtua Fighter 4 do najlepszych gier strategicznych, bo walka polega na strategicznym planowaniu ruchów.
stary 29-06-2004, 12:11   #59
Matheous
Użytkownik Forum

Matheous's Avatar

Domyślny

Dzwiedz-to ci nie wyszlo bo ja lubie Monthy Pythona Tarantina tez(co prawda nic nie widzialem z jego filmow, ale kolega widzial i z jego recenzji wydaja mi sie fajne) A co do Falloutowskich dowcipow-gdziestam na jakiejstam stronce to byl spis wszystkich(albo wiekszosci) i ja je rozumialem, wiedzialem o co w nich chodzi ale po prostu mi one 'nie lezaly'...Moze gdyby one byly na jakims Kabarecie Rabnietych Panow albo czyms w tym stylu to tam by pasowaly, ale w grze RPG??? No nie wiem... I jak dla mnie to one nie sa smieszne Co do BG-ja je przeszedlem raz(jedynke dwa razy)...I pamietam prawie kazdy szczegol. Ty mozesz to poweidziec? Zaloze sie ze nie, ze pamietasz tylko ze w jedynce zabijalo sie jakiegos goscia, a dwojka zaczynala sie od jakistam lochow Ale dobra, zakonczmy juz ta dyskusje bo zaraz upomnienie zalapie za postowanie
Swiat MK-taaaa ja to wiem...Wystarczy spojrzec na film(1-sza czesc-2-ga to kicz...Ale mi chodzi o to, ze w GRZE to ciezko sie czegokolwiek doszuakc, bo tam ci nie pisze, ze Mileena to klon Kitany, Kitana to ktostam, Baraka to costam itd...To wszystko jest slodka tajemnica tworcow, ale gdy sie ja zna, to sie okazuje ze ta fabula jest serio pogmatwana(hej mzoe zrobia RPGa MORTAL KOMBAT?)...
stary 29-06-2004, 12:22   #60
ponczus
Użytkownik Forum

Domyślny

@Matheos to obejrzyj filmy Tarantina Co do MK to tam było napisane wszystko. Historia każdej postaci jest w grze Masz rację nie wszystko pamiętam z BG2. Ale aż tak źle ze mną nie jest jak próbujesz mi imputować.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania