Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 03-01-2006, 17:41   #41
Rolnik Apokalipsy
Guest

Domyślny

Ja sobie wypraszam od koczek mnie wyzywać...
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 03-01-2006, 21:06   #42
Gangrel
Fallen Angel

Gangrel's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2004
Lokacja: At the end of Rainbow.

Stan: Na Emeryturze
Imię: Va'esse
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 48
Gangrel ma numer GG 1366254 Gangrel ma login Tlenu gangrel_6@tlen.pl
Domyślny

@Rolnik Apokalipsy

Zaraz dostaniesz bana, dziwnym trafem twoje IP pokrywa się z IP usera o nicku "koczko". Poczekaj tylko, już mi się panel ładuje.

@Walekifa

Pomysł z grupą jest więcej niż kiepski. Zresztą, gdyby w takiej grupie mieli by być tylko osoby które naprawde dużo raportują było by wszystkiego 3 userów.

@DrChomikvader

To znaczy że ja kim jestem? Podłym kapusiem który awansował bo donosił na niewinnych opozycjonistów na forum? A moderatorzy to władze komunistyczne niszczące opozycje by zatrzymać pełnie władzy? Wyłącz czasem kompa i wyjdź z domu, nie uwierzysz jak świat za oknem się zmienił.

Gangrel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-01-2006, 17:34   #43
Chessterr
Użytkownik Forum

Chessterr's Avatar

Data dołączenia: 14 01 2005

Domyślny

A co powiecie ,żeby rozpowszechnic jakby taki poradnik. Jak zachowywać się z nobem?

Ostatnio edytowany przez Chessterr - 04-01-2006 o 17:40.
Chessterr jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-01-2006, 20:48   #44
Walekifa
Użytkownik Forum

Walekifa's Avatar

Data dołączenia: 30 08 2004

Walekifa ma numer GG 8714993
Domyślny

I co to da? Wy traktujecie nOObów jak przedmioty,omg....Bad post/report/ban/bye i tyle....

http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126

Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła?
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841-
Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!!
Walekifa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-01-2006, 20:51   #45
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy

Stan: Niegrający
Domyślny

Oni traktują siebie jako pępek świata, więc po dodawaniu i tak wychodzi na plus dla nich.
stary 04-01-2006, 20:56   #46
Gangrel
Fallen Angel

Gangrel's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2004
Lokacja: At the end of Rainbow.

Stan: Na Emeryturze
Imię: Va'esse
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 48
Gangrel ma numer GG 1366254 Gangrel ma login Tlenu gangrel_6@tlen.pl
Domyślny

Nie jak przedmioty...przedmioty zdaża mi się niszczyć, a noobów tylko edukuję. Siłą bo siłą, ale to ich wybór. Nie będę się pieścił z 40 tysiącami idiotów, i tak ledwo zipie kasując.

Gangrel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-01-2006, 21:22   #47
Ghost Nieudany
Użytkownik Forum

Ghost Nieudany's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: TO MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ!

Ghost Nieudany ma numer GG 2875067 Adres Jabbera do Ghost Nieudany
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Walekifa
I co to da? Wy traktujecie nOObów jak przedmioty,omg....Bad post/report/ban/bye i tyle....
Jasne. Podlizujmy się i edukujmy noobków, którzy i tak nas mają w dupie. Chcą tylko, żeby im podstawić wszystko pod nos.
Tak, zostańmy WIELKĄ, liżącą sobie tyłki rodziną. Gimme.

A teraz pozwólcie mi zabić NASTĘPNĄ osobę, która wpadnie na tak genialny pomysł jak pomoc nieuleczalnie chorym na wtórny idiotyzm kretynom. Jeszcze gdyby chcieli pomocy... Ale każdy z nich uważa się za boga, a my jesteśmy marnymi pyłami.

Go home, babies.
stary 04-01-2006, 21:56   #48
Dark Sven
Użytkownik Forum

Dark Sven's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem

Domyślny

Napewno to nie wejdzie ale może coś w stylu kto więcej zraportuje...
np.ktos w ciągu miecha zraportuje hmmm.....100 (prawdziwie noobowskich)tematów ten nie wiem przez next 2 miechy ma kolorowy nick

Głupie ale może ludzie zaczęli by raportowac
- Nie wszyscy mogą być mądrzy, panie oberlejtnant – rzekł Szwejk tonem głębokiego przekonania. – Głupi muszą stanowić wyjątek, bo gdyby wszyscy ludzie byli mądrzy, to na świecie byłoby tyle rozumu, że co drugi człowiek zgłupiałby z tego.
Dark Sven jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-01-2006, 22:07   #49
Monte
Użytkownik Forum

Monte's Avatar

Data dołączenia: 13 06 2004
Lokacja: Nowhere

Stan: Aktywny Gracz
Monte ma numer GG 4447617
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez __DARK_SVEN__
Napewno to nie wejdzie ale może coś w stylu kto więcej zraportuje...
np.ktos w ciągu miecha zraportuje hmmm.....100 (prawdziwie noobowskich)tematów ten nie wiem przez next 2 miechy ma kolorowy nick

Głupie ale może ludzie zaczęli by raportowac
Z jednej strony sporo user'ów pewnie raportowało by na siłę..
Natomiast z drugiej, noob'ów/hamów etc. na tym forum jest sporo, więc może i dałoby się raportować bez "naciągania"..

Playing in memory of MMoH and MMoG. Miss you!

Ostatnio edytowany przez Monte - 04-01-2006 o 22:14.
Monte jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-01-2006, 23:46   #50
Walekifa
Użytkownik Forum

Walekifa's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ghost Nieudany
Jasne. Podlizujmy się i edukujmy noobków, którzy i tak nas mają w dupie. Chcą tylko, żeby im podstawić wszystko pod nos.
Tak, zostańmy WIELKĄ, liżącą sobie tyłki rodziną. Gimme.

A teraz pozwólcie mi zabić NASTĘPNĄ osobę, która wpadnie na tak genialny pomysł jak pomoc nieuleczalnie chorym na wtórny idiotyzm kretynom. Jeszcze gdyby chcieli pomocy... Ale każdy z nich uważa się za boga, a my jesteśmy marnymi pyłami.

Go home, babies.

Wiesz jaki jest umysł 10-12 latka siedzącego na forum.Gram teraz w lineage(żaden offtop)W grze na szczęście nie można tak zepsóć komuś życia jak na tibi,ale ludzie którzy grają w tibię chowają sie do tych,którzy grają w lineage...

Liderem mojego klanu jest 11 letni chłopczyk,który szantażuję nas że go rozwiąrze,jak nie pujdziemy z nim expić na jakieś zadupie.PO miastach biegają 60 lvl'e noobowie wyrzeźbieni na Proplayerach (bierzesz party,i dostajesz połowę expa i złota)Potem biegają podnieceni,i każdy kto wyjdzie zza miasta zalicze deda.zlatują się po 6-osobowe grupki które biegają za tobą drąc się "Adena plx"(tamtejsza waluta) Mój kolega zna 10-letnią Majkę...

Czemu wam to opowiedziałem??

A dlatego że noobostwo to nie jest debilizm,brak umysłu,i sposób niemyślenia.TO poprostu zachowanie w danym wieku,potraficie chyba spostrzec jak młodzi ludzie potrafią być głupi i nieumyślni,co przelewają na forum...To ni ejest coś do wyleczenia,to nie jest coś czemu można żucać ofensywne komentarze.To jest coś,czego trzeba wyuczyć,lub poczekać aż dana osoba wydorośleje.A co zrobić żeby nie ucierpiało forum??Zostaje jedynie banować,dlatego żal mi wszystkich modków...

Ostatnio edytowany przez Walekifa - 04-01-2006 o 23:49.
stary 05-01-2006, 00:06   #51
Taube
Użytkownik Forum

Taube's Avatar

Data dołączenia: 23 06 2005

Domyślny

@Walekifa
muszę cię z lekka sprostować
noobsto nie zależy wyłącznie od wieku - fakt, sporo osób z tego wyrasta, ale są tacy, którym to zostaje
bardzo łatwo znajdzie się nooba 17'nastolatka a nie tylko 11 i 12 latków

co do lineage - w party nie dostaje się pół na pół exp i loota
wszystkie zyski dzielone są podług lvl'i jakie tworzą party - ten, kto ma wyższy lvl dostaje więcej
z tego co tu czytam nie poszczęściło ci się i wybrałeś zły serwer ln2, gdyż sama gram w to, a takich strasznych i przejaskrawionych zdarzeń nie byłam świadkiem ani razu póki co
fakt faktem zdarzają się nooby - ale one tylko zaczepiają, nie popisze się inteligencją ten, kto zareaguje, gdyż popularne są tam polowania na osobników w czerwieni a takim się stanie, jeśli zaczepiana osoba nic nie zrobi - gdyby sie broniła, to już by nie dostał najwyższej noty, a jedynie gustowny fiolet..

co do waszego klanu - a nie możecie założyć własnego i olać 'lidera'?

d.Taube
out of the darkness into the light.

she lost somewhere her time..
get me known if You find it for me XD
mam obiekcję przez opowiadaniami, gdyż zaglądając w jedno, zostanę zawalona dziesięcioma kolejnymi.. czasem jednak człowiek ulegnie, a to źle wpłynie na stan gg oraz PW, lecz cóż począć..
Taube jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-01-2006, 00:29   #52
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Wiesz jaki jest umysł 10-12 latka siedzącego na forum.Gram teraz w lineage(żaden offtop)W grze na szczęście nie można tak zepsóć komuś życia jak na tibi,ale ludzie którzy grają w tibię chowają sie do tych,którzy grają w lineage...

Liderem mojego klanu jest 11 letni chłopczyk,który szantażuję nas że go rozwiąrze,jak nie pujdziemy z nim expić na jakieś zadupie.PO miastach biegają 60 lvl'e noobowie wyrzeźbieni na Proplayerach (bierzesz party,i dostajesz połowę expa i złota)Potem biegają podnieceni,i każdy kto wyjdzie zza miasta zalicze deda.zlatują się po 6-osobowe grupki które biegają za tobą drąc się "Adena plx"(tamtejsza waluta) Mój kolega zna 10-letnią Majkę...

Czemu wam to opowiedziałem??

A dlatego że noobostwo to nie jest debilizm,brak umysłu,i sposób niemyślenia.TO poprostu zachowanie w danym wieku,potraficie chyba spostrzec jak młodzi ludzie potrafią być głupi i nieumyślni,co przelewają na forum...To ni ejest coś do wyleczenia,to nie jest coś czemu można żucać ofensywne komentarze.To jest coś,czego trzeba wyuczyć,lub poczekać aż dana osoba wydorośleje.A co zrobić żeby nie ucierpiało forum??Zostaje jedynie banować,dlatego żal mi wszystkich modków...
Z tym się wiaże bardzo prosta sprawa:
Najpierw dorośnij do jakiejś gry a potem w nią graj... Niestety ponieważ mało kto ją przestrzega mamy taką ilosć nobków w Tibi czy Lin...
W WoW'ie (Mówię o normalnych servach, nie shardach...) trudno znaleść n00ba, z bardzo prostej przyczyny - WoW jest płatny i to ładnie (~500zł / rok) więc trudno znalesc tam osoby które nie dorosły do grania z innymi ludzmi...

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-01-2006, 00:37   #53
Jerkov Thundersword
Użytkownik Forum

Jerkov Thundersword's Avatar

Data dołączenia: 19 11 2004

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
@ UP

Good idea,grupa użytkowników:

Evul reporters .Chodzą po forum,i pełnią swoje obywatelskie obowiązki. Tacy padawani modka
Tyle, że chodziło mi o klub AN, czyli Anonimowych Noobów, który pomagałby im odejść od "nałogu".

Ostatnio edytowany przez Jerkov Thundersword - 05-01-2006 o 00:38.
Jerkov Thundersword jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-01-2006, 14:25   #54
Baradax
Użytkownik Forum

Baradax's Avatar

Data dołączenia: 12 06 2005
Lokacja: Sztockholm

Baradax ma numer GG 10159461
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chessterr
A więc. Chyba trzeba ustalić pewne rzeczy.
1. Co to jest noob?
Podsumuje wypowiedzi innych. Dla mnie jest to:
-Osoba ,która chce zaistnieć na forum, żeby pisali w jej temacie itp
-Jak na niego krzyczysz to dajesz mu więcej powodów do wkurzania
-Nikogo sięnie boi a uwagi i obelgi olewa
-Chce mimo to robić np, fake ładne więc trzeba mu pomóc. Oczywiście jak sięda opcje szukaj to i tak nie poszuka bo nooby to często lenie i nie chce im się ruszyć.

2. Jak im pomóc i ich zwalczać?
- Myślę ,że wrzeszczenia i krzyczenia (ale noob itp) nie mają sensu. Muszę się przyznać ,że też nie raz takie posty pisałem
- Jeśli mają problem to nalezy im spokojnie pomóc. Najlepiej nie dawać komentarza o tym ,żeby używali opcji szukaj. Niestety trzeba im dawac konkretne linki
- Jeśli piszą tematy bez sesnsowne to wcześniej czy później zostaną one usunięte
- Jeśli zachowują się nie odpowiednio to myślę ,że trzeba im jednak zwracać uwagę ale dyskretnie. Naprzykład ,żeby zastanowili się dokładnie nad zachowaniem. A nie "Ty kretynie kto cie zrobił?!"
- Czasem ignorować

A więc...Wynika ,że trzeba troszkę luzu i tolerancji. Szczerze mówiąc często sam się baaaaaaaaaaardzo głupio zachowywałem i pisałem idiotyczne posty na innych ,ale z tego miejsce WSZYSTKICH SERDECZNIE PRZEPRASZAM. Pozdrawiam.

Aha... Czyli ze jesli ja chce zeby moj fake mial duzo komentow, to jestem noobem? I jesli chce robic ladny fake to tez jestem noobem? Bosh...

Co do tematu:
Noobow sie nie da zupelnie wyelyminowac. Zbanujecie jednego to przyjdzie drugi. A im sie do rozumu nie przemowi. Oczywiscie, mozna ich tepic dawac im punkty karna, olewajac ich, i nie mowic '' OMG; HAHAHAHHAHAHA CO ZA NOOB; IDIOTA!'' tylko ''Posluchaj. Tego sie nie da zrobic. Zeby to zrobic trzeba bla bla bla'' .

To by bylo na tyle.
Pozdro, Baradax
Baradax jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-01-2006, 15:19   #55
Vasili
Użytkownik forum

Vasili's Avatar

Data dołączenia: 29 12 2005
Lokacja: Moskwa

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Paladin
Świat: Kyra
Poziom: 12
Skille: 45/35
Poziom mag.: 3
Domyślny

Kazdy ma cos z nooba, a uwalnia sie takie zachowanie z reguly pod emocjami. Z reszta noob jest tylko wtedy kiedy ktos go tak nazwie i bedzie tak uwazal. Moze nie wyslowilem sie odpowiednio ale chodzi mi o to, ze np. Ja mowie ze ten koles to noob, ale tylko w moich oczach jest noobem a jego przyjaciel bedzie go uwazal za porzadnego gracza. Wszystko ma swoje zaleznosci.
Vasili jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-01-2006, 15:23   #56
Vesper Drago
Użytkownik Forum

Vesper Drago's Avatar

Data dołączenia: 18 07 2005
Lokacja: Ełk

Stan: Aktywny gracz
Świat: Xantera
Poziom: 104
Skille: 90/86
Poziom mag.: 7
Vesper Drago ma numer GG 5552939
Domyślny

Dla mnie ten pomysł nie ma sensu, noby były są i zawsze będą...
Vesper Drago jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-01-2006, 15:37   #57
Tiligus
Użytkownik Forum

Tiligus's Avatar

Data dołączenia: 23 02 2004

Domyślny

Nie promujcie tego projektu (antynoob) bo jeszcze połowa z Was, tutaj "wymiatających" wyleci... keke

Forum jest dla wszystkich, moderatorzy są po to by pilnować tu porządku.
Koniec w tym temacie ~
Tiligus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-01-2006, 16:15   #58
Evul Tibian
Użytkownik Forum

Evul Tibian's Avatar

Data dołączenia: 26 11 2004

Stan: Na emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chessterr
Witam!
Nie wiem czy byl ten temat jeśłi był to sorry.

Z nwoym 2006 roku dałem kilka postanowień. Zmienić się itp. Ale mam też pewien plan. Jako ,że jest nowy 2006 rok to co powiecie na projekt antynoob. Jest to idea likwidacji (chociaż w kilku %) zachowania noobowskiego. Brzmi narazie nowatorsko ale myślę ,że wspólnymi siłami może się udać. Narazie proszę o pomysły jak zwalczać noobów na forum. Myślę ,że będzie trzeba może czasem ich ignorować ,a czasem zwracać uwagę na ich zachowanie. A co wy o tym myślicie? Piszcie w tym temacie.

Pozdrawiam Paweł!
W zwiazku z tym co napisales zignoruje cie, ale dodam tylko ze nie ty jeden probowales.
Evul Tibian jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-01-2006, 17:33   #59
Chessterr
Użytkownik Forum

Chessterr's Avatar

Data dołączenia: 14 01 2005

Domyślny

Czyli jednak projekt nie ma szans. No trudno. Ale patrze ,że nie ma jednegłośności wśród userów. Tylko nie daje mi to spokoju. Wiele osób próbowało takich projektów, ale chyba trzeba rzeczywiście trzeba coś zrobić. I powiem wam szczerze. NIE WIERZE ŻE NOBÓW NIE DA SIĘ SLIKWIDOWAĆ ALBO ZMNIEJSZYĆ ICH ILOŚĆ!

Chessterr jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-01-2006, 19:35   #60
Walekifa
Użytkownik Forum

Walekifa's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vasili
Kazdy ma cos z nooba, a uwalnia sie takie zachowanie z reguly pod emocjami. Z reszta noob jest tylko wtedy kiedy ktos go tak nazwie i bedzie tak uwazal. Moze nie wyslowilem sie odpowiednio ale chodzi mi o to, ze np. Ja mowie ze ten koles to noob, ale tylko w moich oczach jest noobem a jego przyjaciel bedzie go uwazal za porzadnego gracza. Wszystko ma swoje zaleznosci.
Zgadzam się z tobą,właśnie kiedy ktoś pojedzie takiego ukrytego noobka,to objawia się demon.

@ Taube (offtop plx )

Mój server jest na 5 miejscu,ale teraz go zresetowali -.- i trzeba grać od nowa,co do klanu to było by to możliwe,ale jak wtedy poczuł by się ten koleś?? Patrząc na jego psychikę,to on by się chyba załamał O.o
@ Noobz

Noobostwo występuje wszędzie,na forach,w grach(nie tylko mmorpg) Bo taki camper w CS'ie to kim jest??Może nie noobem??Wszędzie znajdą się ludzie którzy psują grę porządnym ludziom,jakoś z tym trzeba wytrzymać.Niestety tinia jest grą,w któej nooby mają szczególnie dużo do gadania,naszczęście Cipowie coraz to bardziej ograniczają ich prawa(anty luring,bany za pk'owanie) i jakoś trzeba żyć...

@ Jerkov Thundersword

To ty chcesz szkołę dla noobów założyć?? nie pomieścili by się wszyscy.

Ostatnio edytowany przez Walekifa - 05-01-2006 o 19:39.
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania