Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 17-01-2004, 17:17   #41
Sir_alex
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 01 2004

Domyślny

ja wam powiem ze nie wiem czy dobrze ze wybralem knighta nie gralem inna postacia ale dobrze mi sie gra
Sir_alex jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 02-02-2004, 21:11   #42
Kapuni
Guest

Domyślny czy uważasz że wybrałeś dobrą profesje?

MOIM ZDANIEM WYBRAŁEM DOBRZE TERAZ MAM RYCERZA (MOJA PIERWSZA POSTAĆ ) I CZARODZIEJA

?( DZIWIĄ MNIE JEDNAK SKARGI NA RYCZERZY LUDZIE TO JEST NAJŁATWIEJSZA POSTAĆ DO WYTRENOWANIA
  Odpowiedz z Cytatem
stary 03-02-2004, 15:53   #43
Lig@
Użytkownik Forum

Lig@'s Avatar

Data dołączenia: 31 01 2004
Lokacja: Meduseld

Stan: Aktywny gracz
Imię: Theodon
Profesja: Knight
Gildia: Holy Dragons
Świat: Celesta
Poziom: 60
Skille: 84/83
Poziom mag.: 5
Domyślny

Ja uważam, że dobrze wybrałem - mam dwie postacie Knight i pall. Grałem troszke druid'em i sorciem, ale chociaż mam neat w chaci no troszke mnie nudzi czkeanie na regeneracje many (przeszedłem na wszytkich lvl'ach D2 czarką, ale tam jak sie ma ciepło na 27+ lvl'u to mana leci)

P.S. Wszystkich ludzi, którzy chca mi nawżucać, że w d2 max poziom umiejętności to 20 mówie - miałem laske i pare itemów x do poziomu umiejętności oraz x do ciepło (tylko dla czarodziejki) ale długie to p.s.
Lig@ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-02-2004, 16:09   #44
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2003
Lokacja: Utopia
Wpisy bloga: 2

Stan: Niegrający
eerion ma numer GG 4323111
Domyślny

Ja gram knightem i dobrze wybrałem. Uważam ze jest to spoko postać i mam nią plany na przyszłośc (ambitne )
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.
eerion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-02-2004, 18:05   #45
Kowalski
Użytkownik forum

Data dołączenia: 25 01 2004

Domyślny

Jak tak czytalem te posty to myslalem ze tylko ja gram knightem Ale widze ze nie tylko ja nim pogrywam )
Chociaz jest to moja druga postac w tibii to jak narazie mi sie gra najlepiej . Gralem paladynem i tez jest niezly ale wole rycka
Kowalski jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-02-2004, 18:21   #46
rowerek33
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 24 01 2004

Domyślny

LUDZIE ja tylko przez jeden powod wybralem knighta a wiecie przec co ( zapewne sie domyslacie ) oczywiscie chodzi to o te lagi !!! nie wiem jak sie ich poznyc albo zmniejszyc ( instalowalem wszystkie windowsy oprócz 95 )

A gdzies jeszcze przeczytalem ze druid ( sorc tez ) to tera tylko moze chodzic na raty i dwarfy no bo jak sie potwory staly madre i w ogóle...
rowerek33 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-02-2004, 20:39   #47
Khayne the dark elf
Użytkownik forum

Data dołączenia: 31 01 2004

Khayne the dark elf ma numer GG 4057198
Domyślny

najpierw miałem knighta, ale mi się szybko znudził

potem stworzyłem palka

na początku była straszna beznadzieja i już chciałem zrezygnować, ale gdy pierwszy raz poszedłem na cyce to było very spoko
Khayne the dark elf jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-02-2004, 21:32   #48
Palisanderos
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 12 2003

Palisanderos ma numer GG 1894766
Domyślny

Cytuj:
[i]
A gdzies jeszcze przeczytalem ze druid ( sorc tez ) to tera tylko moze chodzic na raty i dwarfy no bo jak sie potwory staly madre i w ogóle...
Taak?!? To pewnie trole sa takie madre ze cwicza i jak ich sie dlugo nie zabija to maja skile jak 30lvlowy knight albo robia sobie leprza bron i zbroje????
Hehe
Palisanderos jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-02-2004, 00:37   #49
SkiLo
Użytkownik Forum

SkiLo's Avatar

Data dołączenia: 05 12 2003
Lokacja: Kalisz, Łódź

Domyślny

ja tam mam knighta i rulez.na poczatku zastanawialem sie czy pallka nie zrobic (lepszy mlvl mozna miec,no i z daleka rozwalamy cyce i ds-y) ale stwierdzilem ze knight rulez.

Hail LoV !!!
SkiLo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-02-2004, 14:06   #50
Jackiew
Użytkownik Forum

Jackiew's Avatar

Data dołączenia: 01 02 2004
Lokacja: a gdzie mieszkaja krasnoludki?.. hopsa-sasa ! hop-sasa!

Stan: Na emeryturze
Jackiew ma numer GG 4837606
Domyślny MAG

A ja wybrałem maga choć narazie czytając inne posty wreszcie nie wiem czy to był dobry wybór.w innych grach zawsze gram
palkiem
stary 04-02-2004, 17:17   #51
Robson Erwin
Guest

Domyślny Robson Erwin

Ja Jestem Druidem i uważam siebie za Dobrego ponieważ bez problemu mogę zabić cyca dwarfa i mino-archera a o PK na poziomie 20 nie wspomnę, pozatym kasy mi nie brakuje bo sprzedaje bp of Uh kiedyś było gorzej ale świat się zmienia.

)

Robson Erwin Trimera lvl 24+, mlvl 37

Life is brutal, ful zasadzkas and sometimes kopas w dupas
  Odpowiedz z Cytatem
stary 05-02-2004, 09:08   #52
Monk-ey
Użytkownik forum

Data dołączenia: 04 02 2004

Monk-ey ma numer GG 1496910
Domyślny Knight RuLeZ!!

OMG same palki (przynajmniej na początku bo dalej już nie czytałem). Ja tam wole knighta, bo mam dużo wolnego czasu i mam juz 2 knightów ze silami (35lvl -71/66 16 66/61) A paladyni mi się nie podobają bo mały lag i padają a ja mam często jakies problemy z netem i jak mnie kiknie to za jakiś czas jak sie zaloguje to jeszcze żyję....
Monk-ey jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-02-2004, 02:12   #53
Spiegol
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 09 2003

Spiegol ma numer GG 1225840
Domyślny

Najpierw miałem palka, grało się super, ale często mnie pekowali wiec zaczołem grać knightem (do tej pory zginołem tylko raz), próbowałem także grać magiem ale to nie dlamnie. Według mnie najciekawiej gra się palkiem, ale ja gram knigtem

WYPIERDASEK>Knight>lvl 23>Lunara
Spiegol jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-02-2004, 11:46   #54
rainm
Użytkownik Forum

rainm's Avatar

Data dołączenia: 09 02 2004

Domyślny

ja wyberalem rycka i mam juz 11 lvl ale zle mi sie gra i zaczolem grac sorcererem i mam juz 5 lvl
rainm jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-02-2004, 20:55   #55
Lord Muminek
Użytkownik Forum

Lord Muminek's Avatar

Data dołączenia: 03 02 2004
Lokacja: Bełchatów

Lord Muminek ma numer GG 5619795
Domyślny Mhmm...

Ja na początku miałem Pallka, ale podczas mojej pierwszej wizyty za miasto poległem... zabił mnie PK
(Knight lvl 30). Później zrobiłem sobie sorca, pozniej knighta, dalej znowu Pally'ego, potem znowu knighta, a teraz znowu robie Pallaynka 8) . Myśle że ten wybór będzoe ostateczny, a będzie to zależało od tego czy bede miał jakiegoś deada poniżej 15-20 lvl'a.
Lord Muminek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-02-2004, 21:17   #56
Brzoza
Użytkownik Forum

Brzoza's Avatar

Data dołączenia: 07 08 2003
Lokacja: Elblag

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Brzozqs
Profesja: Paladin
Świat: Secura
Poziom: 23+
Skille: 65/50
Poziom mag.: 8+
Brzoza ma numer GG 1137890
Domyślny

wybralemknighta i chyba przy nim zostane...moze kiedys mag albo pall.kto wie?

za duży ten obrazek...
No troche moze taa ; D
Brzoza jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-02-2004, 07:25   #57
Stasiu
Użytkownik forum

Stasiu's Avatar

Data dołączenia: 04 02 2004

Stasiu ma numer GG 5956076
Domyślny

A ja miałem dylemat ?( Jeszcze przed wyrocznią zastanawiałem się co wybrać. Chciałem zostać rycerzem, ale zależało mi również na czarach. Postanowiłem wybrarać palladyna Na początku nawalałem mieczem, ale pozazdrościłem innym palladynom zdolności we władaniu łukiem i sam się przestawiłem Teraz jestem zadowolony z mojej postaci w 100%. Lepszego wyboru nie mogłem dokonać
Stasiu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-02-2004, 18:08   #58
Przemyœlanin
Użytkownik forum

Data dołączenia: 11 02 2004

Domyślny

Ja wybralem Druidka i sie ciesze poczatki byly slabe ale teraz jak nabylem doswiadcczenia i magicznego lvl to jest bardzo fajnie i ciesze sie z tego wyboru !
Przemyœlanin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-02-2004, 21:21   #59
cnb
Użytkownik Forum

cnb's Avatar

Data dołączenia: 11 01 2004
Lokacja: Ostróda

cnb ma numer GG 1920517 cnb ma login Tlenu cannabis@o2.pl
Domyślny

elo,
troszke nie rozumiem tutaj dlaczego zjechaliscie z tematu "czy uwazasz ze wybrales dobra profesje?" na to ktora jest lepsza, i w tej kwestii wypowiadaja sie low levele typu 10-15lvl bo nie maja o niczym pojecia...

co do tematu to jak narazie zaluje mojego wyboru profesji - Knight 34lvl na isarce (zrobiony od 1lvl w 3 tygodnie), otoz cale zycie knighta opiera sie na chodzeniu na guardy/cyce, oczywiscie mozna chodzic na hunty w roli blockera ale zeby mozna bylo na co ciekawsze hunty chodzic to trzeba poexpic, do czego andaja sie praktycznie tylko guardy i cyce. rowniez w graniu knightem drazni mnie to ze sie jest praktycznie caly czas zaleznym od drugiej osoby, bo jesli chodzi o trenig to najlepiej/najefektywniej jest trenic z druga osoba.
dlatego teraz powstaje nowy swiat i bede gral najprawdopodobniej druidem, dlatego teraz na hiberni cwicze moje pvp sorcem aby lepiej zaczac nowa postac...
pozdro 600
cnb jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-02-2004, 21:52   #60
lukasbank
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 10 2003
Lokacja: Latchorzew

lukasbank ma numer GG 2082733
Domyślny Tak

Na samym początku swojej kariery Paladyna wątpiłem że uda się mi się rozwinąć tą postać przynajmniej do 20lvl gdyż ciągle miałem duże braki pieniędzy, Pk mnie zabijali. Ale zrobiłem na złość złemu losowi i po pewnym czasie moja postać stała się "dobra". Przestano mnie na jakiś czas pekować, zarabiałem coraz więcej kasy (ale szybko ją wydawałem ) ). Według mnie jeżeli dasz trochę serca do swej postaci to każda profesja będzie dlaciebie idealna.
c) Skąd mam wiedzieć?!
d) Lubię lody
lukasbank jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania