Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > RPG

Notki

RPG Wszystko o grach RPG i cRPG, czy może MMORPG.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 10-03-2006, 17:41   #41
Whitr Mas
Użytkownik forum

Data dołączenia: 17 09 2005

Stan: Rookstayer
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Hiberna
Poziom: 12
Skille: 17+/20+
Poziom mag.: 32
Domyślny

Najlepszy skład w bg II to : ... przejście gry solo magiem na Szaleńczo Trudnym poziomie trudności ^^
niezła jatka była jak sie bawiłem w morderce xD
Whitr Mas jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 10-03-2006, 18:51   #42
Harven
Użytkownik Forum

Harven's Avatar

Data dołączenia: 22 03 2005
Lokacja: Szczecin

Stan: Niegrający
Harven ma numer GG 6311614
Domyślny

Skoro już o solówkach mowa to mi najłatwiej grało się solo kensaiem. Wbijałem nim tyle expa że hoho. Magiem też się fajnie grało, ale przed zabiciem jakiegokolwiek smoka musiałem się ostro przygotowywać ;p ot choćby tego w podmroku. Wkurzała mnie jaszczurka
Harven jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-03-2006, 19:50   #43
Cor Tibiarz
Użytkownik Forum

Cor Tibiarz's Avatar

Data dołączenia: 11 02 2005

Cor Tibiarz ma numer GG 8630524
Domyślny

omg szukalem na wszystkich pietrach tylko ze myslalem ze ten rulonik dokumentow to jakis kij i go nie bralem dzieki jestem w kulce ze sferkami i szukam lavoka zeby go ubic (w sumie to nie wiem jak konczy sie 3 rozdzial wiec szukam w kuli )
Cor Tibiarz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-03-2006, 23:06   #44
Deaf Scream
Użytkownik Forum

Deaf Scream's Avatar

Data dołączenia: 02 09 2004
Lokacja: Włocławek

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Flaxizo
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Berylia
Poziom: 20
Skille: xx/xx
Poziom mag.: ~
Deaf Scream ma numer GG 1975803
Domyślny

3 rozdzial konczy sie chyba jak zaplacisz kase za info o imeon. (jak pomylilem to sorki) moim zdaniem ta decyzje odlozyc rzeba do etapu kiedy juz nie bedziemy mieli co ze soba zrobic (brak innych misji pobocznych) bo tak to tracimy po 1 duzo expa a po 2 mozliwosc zdobycia fajnych przedmiotow
Deaf Scream jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-03-2006, 08:34   #45
Polny Lowca
Użytkownik Forum

Polny Lowca's Avatar

Data dołączenia: 05 06 2004

Domyślny

ja tera jestem w podmroku;p
Kurde tylko nieskorzystałem z okazji i niezapisałem i troche czasu stracilem;p
Polny Lowca jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-03-2006, 11:45   #46
Cor Tibiarz
Użytkownik Forum

Cor Tibiarz's Avatar

Data dołączenia: 11 02 2005

Cor Tibiarz ma numer GG 8630524
Domyślny

Mam kolejny problem wellyn kazal mi przyniesc miśka. Mam miśka tylko nie moge znalesc wellyna. W calej dzielnicy czmentarnej szukam i nic. Wiecei moze gdzoie sie ukryl? A moze w jakims domku? haaaalp!!
Cor Tibiarz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-03-2006, 15:23   #47
Deaf Scream
Użytkownik Forum

Deaf Scream's Avatar

Data dołączenia: 02 09 2004
Lokacja: Włocławek

Imię: Flaxizo
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Berylia
Poziom: 20
Skille: xx/xx
Poziom mag.: ~
Deaf Scream ma numer GG 1975803
Domyślny

niewiem czy cos to pomoze..u mni byl tam gdzie go spotkalem..ale sproboj sie przespac lub isc w dzien /w nocy powinines go znalezc w tym samym miejscu
Deaf Scream jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-03-2006, 16:31   #48
Matheous
Użytkownik Forum

Matheous's Avatar

Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Tam, gdzie... Cholera. Tam, gdzie... -Dobranoc.-Powiedzial diabel.

Matheous ma numer GG 2872460 Matheous ma login Tlenu emcid@tlen.pl
Domyślny

Tylko w nocy. Dopiero jak sie juz wokol zrobi purpurowo, wiec o zachodzie slonca nawet nie probuj
A poza tym, qrde, sorry, ale nie wez sie nie pytaj o kazda pierdołe. Poszukaj sam, czlowieku, bo takie prowadzenie za raczke i tak ci nie da zadnej satysfakcji z przejscia gry.
I nie chodzi mi nawet o to, zebys sam szukal W GRZE, bo to jednak czasem jest cholernie trudne ;D Ale jest duzo for o BG, na ktorych pytano juz o 90% rzeczy , poza tym jest gamebanshee.com na ktorym jest WSZYSTKO co bys tylko wymyslil... A ty z kazdym gowienkiem tu przylatujesz. Sigh...
Aha, nie chce wyjsc na chama - jak bedziesz pytal, to i tak odpowiem, ale po prostu... Postaraj sie sam
stary 11-03-2006, 17:44   #49
Polny Lowca
Użytkownik Forum

Polny Lowca's Avatar

Domyślny

Ja mam jedno pytanko ale nie chodzi o zagadke;p Jest jakiś łatwy sposób na lilithadów i łupieżców umysłów?? Bo 3 + umbrowy kolos to troche za hardkorowo bo one zabijają odrazu:\
stary 11-03-2006, 18:18   #50
Harven
Użytkownik Forum

Harven's Avatar

Domyślny

Hmm.. jak jesteś już w podmroku to hcyba możesz już się zamieniać w zabójce? jak nie to sory. Spróbuj wywabiać je pojedynczo, a nie ładować się tam całym teamem. A i ilithidy wysysają czasowo inta, i dopiero jak wyssą wszystko postać ginie.
stary 11-03-2006, 20:34   #51
Polny Lowca
Użytkownik Forum

Polny Lowca's Avatar

Domyślny

Ja mam już 8 reputacji!! Jeszcze 2 i bedzie 6 i mi sie druzyna może rozwalić;p Jak wyjde z Podmroku to jest jakaś świątyniajak tak to se reputacje poprawie bo 6 lithilindow to przesada;p
stary 11-03-2006, 21:05   #52
Matheous
Użytkownik Forum

Matheous's Avatar

Domyślny

LOL, Polny, cos ty robil, ze masz 8 reputacji?
Poza tym, illithidzi wysysaja INTELIGENCJE, nie qrde reputacje, wiec nie wiem, w czym problem. Jesli masz slabe rzuty obronne, rzuc na siebie czar 'Chaotyczne rozkazy' - wtedy nie dziala na ciebie ten caly shit w rodzaju Psionicznych Uderzen. Illithidzi maja slabe TraK0, wiec posylasz woja z Chaotycznymi Rozkazami(MUSI miec wiecej niz 5 inteligencji! jesli nie masz takiego, to moze byc kaplan) i co jakis czas sprawdzasz karte postaci - jesli przez wyssanie masz mniej niz 5 inta, to najlepiej albo zmien walczacych(caly czas chaotyczne rozkazy na sobie!!!), albo przyczaj sie gdzies(zamykanie drzwi pomaga, bo illithidzi sa powolni , az wyssanie minie.
Umbrowe Kolosy to lamery - bodajze nawet Zaklecie Smierci dziala... A twoj woj na tym etapie powinien juz je rozwalac hurtowo.
stary 11-03-2006, 21:25   #53
Polny Lowca
Użytkownik Forum

Polny Lowca's Avatar

Domyślny

JA NIE MAM chaotycznych rozkazów Tera musze założyć obroże na łupieżce :\ już drugi raz;p A mam taką reputacje bo sie ciut za często zamieniałem w zabójce Chyba troche przesadziłem
stary 11-03-2006, 22:52   #54
Blehblah
Użytkownik Forum

Blehblah's Avatar

Data dołączenia: 27 12 2005

Imię: Pedro
Świat: Refugia
Blehblah ma numer GG 3788202
Domyślny

Sposob na ilithidy?? Jak masz w druzynie Jansena( lub innego zlodzieja-maga...choc inni sa do dupy ;P ) to dajesz mu pas sily, dobry krotki miecz (np. krotki miecz ciosow w plecy), rzucasz ulepszone przyspieszenie i zwodniczego sobowtora. Klona zostawiasz w jakims pokoju, a Jansenem smigasz do pomieszczenia z lupiezcami i je ciosem w plecy zalatwiasz. Jak nie masz Jansena, a masz kaplana z czarem Brama to najpierw podbijasz pod pomieszczenie z ilithidami na niewidce, jak sa umbrowe kolosy to zabojcza chmure rzucasz, jak nie ma to na druzyne Ochrone przed zlem, pod wejscie przywolujesz demona. Lupiezcy go unieruchomia, ale raczej nie zabija a ty w tym czasie naparzasz z tyłu z lukow, magicznych mlotkow i innego badziewia ;]
stary 12-03-2006, 00:31   #55
Matheous
Użytkownik Forum

Matheous's Avatar

Domyślny

Chaotyczne rozkazy sa w repertuarze 80% kaplanow... Nie pamietam ktory poziom, ale maja ikonke jak ten ofensywny czar 'Chaos', tylko ze niebieska. Sprawdz again
A jesli nie, to doradzalbym wyciaganie pojedynczo - jednego illithida da sie zabic nawet ze srednimi rzutami obronnymi, ale przygotowalbym sie psychicznie na raczej duzo loadow(Psioniczne Uderzenie to smierc instant...), bo jesli nie masz CR, to watpie zebys mial Brame albo Sobowtora;D
Moze podaj swoj sklad? Jesli masz zlodzieja z wysokim zastawianiem pulapek, mozesz robic i tak - 5 pulapek w jednym miejscu, wyciagniecie Illithida, lupiezca dead, odpoczynek, znowu 5 pulapek... Zreszta na lupiezcow starczylyby nawet, nie wiem, 3?
Mozna tez zasypac lupiezcow przyzwancami, jak zasugerowal Blehblah. Jak masz ToBa, to Planetarek sobie baaardzo ladnie poradzi A jak nie, to byle co, ale zeby illithidzi po prostu walili tymi swoimi Uderzeniami w inne miejsce. Lupiezcow mozna zabic na chama, trzeba tylko miec szczescie do rzutow obronnych, bo jak unieruchomia, to juz sie nie wykaraskasz.
stary 12-03-2006, 00:31   #56
Harven
Użytkownik Forum

Harven's Avatar

Domyślny

I coście najlepszego narobili?? przez was gram znowu w Baldura 2 :/ narobiliście mi smaku wylazłem z lochów i zrobiłem questa z cyrkiem. Składem gram takim samym jak w moim poprzednim poście A co do ilithidów - ja tam z nimi nie miałem prawie żadnych kłopotów :/ a no i ciekawostka: przeszukajcie dokładnie tą lokacje to znajdziecie część do pewnego itemu :>
stary 12-03-2006, 01:19   #57
Gangrel
Fallen Angel

Gangrel's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2004
Lokacja: At the end of Rainbow.

Stan: Na Emeryturze
Imię: Va'esse
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 48
Gangrel ma numer GG 1366254 Gangrel ma login Tlenu gangrel_6@tlen.pl
Domyślny

Tak...jeszcze Sarevok z psionicznym ostrzem +5 i wogóle nie mamy o czym rozmawiać.

Gangrel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-03-2006, 06:41   #58
Polny Lowca
Użytkownik Forum

Polny Lowca's Avatar

Domyślny

Mam już rękojeść wyrównacza;p Dobrze że niesprzedałem kryształu;p Tera tylko ostrze zostało (chyba że srebrne sie da;p)
Kolejny problem :\ Tym razem z mózgowymi golemami jest na nich jakiś łatwy sposób (bo chaotyczne rozkazy działają dobrze ale nie na golemy)

Ostatnio edytowany przez Polny Lowca - 12-03-2006 o 09:05.
stary 12-03-2006, 12:37   #59
Matheous
Użytkownik Forum

Matheous's Avatar

Domyślny

Buahaha, starszy mozg to najwieksza lama w Podmroku. moja taktyka - bierzesz jednego lucznika, otwierasz drzwi tak, zeby miec mozg na skraju wzroku, strzelasz, drzwi sie zamykaja, otwierasz znowu i strzelasz do mozgu, poki nie padnie - potem pokazujesz sie jednemu stworkowi z komnaty i zwiewasz, jak juz zostana same mozgowe golemy, to twoi wojowie powinni sobie poradzic bez problemow. A jak nie, to... Masz problem
stary 12-03-2006, 14:57   #60
Polny Lowca
Użytkownik Forum

Polny Lowca's Avatar

Domyślny

mózg to żaden problem moim Keldornem;p Tylko że jak 2 raz otwieram drzwi to do mnie all stworki podchodzą Ide popróbować znowu;p
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania