|
Notki |
Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 03 2006
Lokacja: Żychlin
Stan: Niegrający
Profesja: Paladin
Świat: Inferna
Poziom: 36
Skille: 79/54
Poziom mag.: 14
![]() |
![]() Vaxia
50% graczy Tibijskich nie ukończyło 16 roku życia, wynika to z sond przeprowadzonych na Tibia.br wiec dziwi mnie twoje podejście do sprawy... cytuje:. ,,Jeśli ta cyfra koło twojego nicku to rok twojego urodzenia to, proszę, idź na podwórko czy gdzie tam masz najbliżej''. Powiedz mi co ty tu robisz? w twoim profilu pisze, ze masz 18 lat. nie studiujesz nie pracujesz? skoro to takie dziecinne to moze zajmij sie dorosloscia i sie nie wypowiadaj. LarvaExotech Ciesze się, że podzielasz moją opinię dotyczącą monotonnego życia facc, skoro juz nie chce płacić za przyjemność związaną z Tibią to niech chociaż powiększą tereny dla facc |
![]() |
|
![]() |
#42 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2004
Stan: Tutor
|
![]() Cytuj:
Blank signature. Ostatnio edytowany przez Vaxxia - 23-03-2006 o 16:37. |
|
![]() |
![]() |
#43 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 12 2004
Lokacja: Rzeszów
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
|
![]() Cytuj:
AIHIAuhiahiuaHIUihuIhauIhIAIHIAuhiahiuaHIUihuIhauI hIAIHIAuhiahiuaHIUihuIhauIhI ależ to musi być wspaniałe spacerować z komputerową dziewczyną stworzoną z 4 pixeli po kwadracikach wyglądających jak zlepione dywany -.-' wyobrażam sobie ludzi z cipsoftu jako paru siedzących, opryszczałych, grubych buraków, ktorzy zarabiają na ludzkiej głupocie jakim jest kupno pacc i kręcą się na tych biurowych krzesłach rozmawiając ze swoimi stworzonymi przez jakieś programy "komputerowymi dziewczynami, żonami" @about reklama n/c tandeta
![]() |
#44 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 07 2005
![]() |
![]() Kazdy to juz wie niech pacca tanszego zrobia nie o glupotach pisza -.-"
|
![]() |
![]() |
#45 |
Użytkownik forum
Lokacja: Żychlin
Stan: Niegrający
Profesja: Paladin
Świat: Inferna
Poziom: 36
Skille: 79/54
Poziom mag.: 14
![]() |
![]() Vaxxia
Widocznie źle cie zrozumiałem, popieram all ![]() Bolec Popieram ![]() Pijopiwnik Popieram ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | ||||
Satyryk
Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2
|
![]() Cytuj:
![]() Co do reklamy, to mi to zwisa, PACCa i tak nie kupie bo mam ważniejsze wydatki. Ot zwyczajna reklama, przynajmniej nie dają takich reklam co tydzień. (a mogliby) Cytuj:
Cytuj:
![]() Edit: Cytuj:
Dla mnie właśnie obniżanie cen PACCa bez uprzednich przygotowań byłoby oznaką, że CipSoft ma gdzieś graczy.
Modzie! Wpisz się do księgi! Ostatnio edytowany przez Quezacoatl - 23-03-2006 o 17:51. |
||||
![]() |
![]() |
#47 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 05 2005
|
![]() @Vaxxia:
Źle zrozumiałaś. Nie popieram piractwa. Popieram że każą płacić za swoją grę - sam bym tak robił. Nie potrafie natomiast zrozumieć polityki tej firmy... gdyby załóżmy pacc kosztował taniej to więcej ludzi by go kupiło... mogłoby nawet wyjść lepiej. Nie potrafisz zrozumieć ludzi, którzy kasy na pacc nie mają, ale w sumie to dobrze dla Ciebie i powinnaś się z tego cieszyć zamiast mieszać z błotem "gorszych"... I życze Ci, abyś nigdy się nie przekonała jak to fajnie być "gorszym". Nie widzicie tego, ale ta gra to teraz komercha. Najzwyklejsza w świecie, wszystko od a do z jest robione aby przynieść zysk. Dlaczego expi się tak długo? Dlaczego tak powoli wzrasta mlvl? Skille? Jeśli myślisz, że dla wyważenia gry czy coś takiego to jesteś w błędzie. Dlatego, żeby na dłużej przykuć Cię do monitora - później Ci się znudzi = more money plx. Będziesz robić tygodniami i miesiącami te skille i co z tego będziesz miała? Hack, hunt bądź po prostu padniesz gdzieś i Ci się znudzi. Masz dość Tibii, jest Ci przykro, że wszystko straciłaś. A co na to CipSoft? Ma Cię totalnie gdzieś, jak każdego innego gracza, liczy pieniążki które wydałaś na pacc i to tyle. A te update'y to po prostu szkoda słów, co update to większe zamieszanie. Sorc expi z exori vis, pall trenuje kamieniami.. ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 06 2005
|
![]() @Larvo & Realisto (do obu i kazdego z osobna
![]() niezbyt wielki z ciebie realista w rzeczywistości, skoro w swym całym wywodzie nie zwróciłeś uwagi na pewien mały istotny szeczgół - Tibia to NIE polska gra tak więc ceny na niej obowiązujące NIE są polskie tak więc cena pacc'a, gdy się ją przeliczy na zachodnie zarobki przeciętnego człowieka jest dość niska i jest to coś, co się ma nawet przez pół roku - więc aż tak zawyżonych stawek to tam nie ma jeśli zaś nie odpowiada ci to, to nie fosz się o wysokość cen, lecz staraj się coś zrobić, by polepszyć rodzimą gospodarkę, aby ta kwota stała się także dla ciebie błachą! zacząłeś dość zabawnie - nie raczyłam nawet tego skomentować, gdyż Drom tam wystarczająco zrozumiale wszystko napisał, ale obstawanie przy tym 'oni są lepsi itp. powinna być równość wielka' jedzie mi jakoś komunizmem.. jeśli odpowiada ci ten ustrój, to zapraszam do Białorusi - stań po stronie obecnie panującej przeciw strajkującym równość jest taka - że każdy może mieć dużo, jeśli na to zapracuje, ale nikt nie dostanie za darmo czegoś, na co nie zasługuje! co to by była za równość, jakby ktoś płacił a ktoś nie, a różnica między tymi dwoma była praktycznie znikoma? to może ktoś kto pracuje ciężko 7 dni w tygodniu powinien dostawać równą rencie wypłatę? zgadzam się w większości z tym co Vaxxia napisała, z tym co wielbłądzik napisał, więc ograniczę się do tego, aby nie powtarzać za innymi to, co już zostało powiedziane (jeśli gdzieś mi się myśli poplątały, to dlatego, że przepchany serwer uniemożliwił mi dokładniejsze prześledzenie wszystkiego :/ jak tu na czymś takim wracać do postów na różne strony :/) d.Taube
Time after time, while their bodies lie sleeping, incarnate they in the bodies of men. Teaching and guiding onward and upward, out of the darkness into the light. she lost somewhere her time.. get me known if You find it for me XD mam obiekcję przez opowiadaniami, gdyż zaglądając w jedno, zostanę zawalona dziesięcioma kolejnymi.. czasem jednak człowiek ulegnie, a to źle wpłynie na stan gg oraz PW, lecz cóż począć.. Ostatnio edytowany przez Taube - 23-03-2006 o 17:49. |
![]() |
![]() |
#49 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 02 2006
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Skille: 76/77
Poziom mag.: 5
|
![]() Sami wiecie, że jest wiecej fajniejszych gier niż tibia ale spieracie się akurat o tą jedną... Moja przygoda z tibią zaczeła się z nudów, ale gdybym tylko mógł zmieniłbym tą grę, zresztą każdy normalny człowiek podchodząc do monitora podczas gdy ty grasz w tibie powie że ta gra jest głupia. Nie wiem czy ma racje czy nie ale każdy woli to co chce, mnie tam sie gra bez pacc podoba i nie mam zamiaru nic kupywać. To tyle, a ta kłótnia jest bez sensu, gdyż Cipsoft wie lepiej co robić a gdy zmieni się w Polsce waluta na Euro to pacc będzie tani, zobaczycie.
|
![]() |
![]() |
#50 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2005
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#51 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 02 2006
Lokacja: Płock
Imię: Nataniel De'lavier
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 100
![]() |
![]() Ta reklama ma raczej na celu dotrzec do nowych graczy. Ale musza z tego kase ciagnac mi samemu jest bardzo szkoda wydania okolo 100zl na 3 miechy zabawy, ale zeby teraz grac to bez paca jest strasznie ciezko i duzo nudniej, bo szanse nie sa rowne.
|
![]() |
![]() |
#52 |
Guest
|
![]() Mnie jako zwykłego Facca ten temat wkurzył jeszcze bardziej niż zwykłe tematy o zaletach bysia paccem... Ogólnie to jest chore bulić za takie coś... jeśli ktoś chce to ok, ale powinni mieć swoje światy... A tak to mamy coś jakby Tibia-rasizmu... tu ,,biali" Paccowie a tu ,,murzyni" Facc. Zupełna schiza w tak fajnej grze... Dla mnie Pacc jest do dupy... Jesli bym wygrał gdzieś to bym sprzedał... W końcu pieniądze som wazniejsze niz gra komputerowa... uwielbiam Tibie, ale PACC wywołuje u mnie bardziej niemile uczucia... Cya
|
![]() |
#53 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 01 2006
Lokacja: Ze Skądowa
Stan: Rookstayer
Imię: Rookstayer
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Wymiatacze
Świat: Superoria
Poziom: 666
Skille: -10/-10
Poziom mag.: -6
|
![]() Dromader. Takiej "inteligentnej" odpowiedzi sie spodziewalem -.-(na pewno od ciebie) mowisz ze tibia ma grywalnosc.. BUAHAHHAHAH ABHHBABHA A WIEC DLA CIEBIE PRZYJEMNOSCIA JEST OGLADANIE CHMUREK I GWIAZDEK?! BEZSENSOWNE NABIJANIE POZIOMOW?? WIELE GRACZY WOLI WYDAC KASE NA COS LEPSZEGO!
uff juz mi lepiej! moze i dostane bana (rety to forum zaczyna mi przypominac cenzure mediow - kto powie cos zlego na jakis temat dostaje po tylku) ale uwazam ze moj post byl tego wart -.- P.S. TE REKLAMY WOGOLE NIE SA ZACHECAJACE Zgadzam sie z Pijopiwnikiem i tym userem co ma avatar Mc'Donalda (wybacz ze zapomnialem nicka ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2004
Stan: Tutor
|
![]() Cytuj:
Każdy ma inne gusta. Dla jednego przyjemnością jest granie w fpsy, a dla drugiego ogladanie chmurek i gwiazdek. Trzeci natomiast preferuje wyjść na pole i pograć w piłke. To że tobie się coś nie podoba to jeszcze nie znaczy, że to coś jest od razu do dupy. Zapominanie o tym nazywa się brakiem tolerancji. Ale pamiętaj żeby nikomu nie wyjawiać tego sekretu, ok?
Blank signature. Ostatnio edytowany przez Vaxxia - 23-03-2006 o 20:09. |
|
![]() |
![]() |
#55 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 05 2005
|
![]() Tibia powstała aby dać radość. Teraz wszystko robią, aby uzależniła i przyciągnęła na długi okres czasu maksymalną liczbe graczy - wszelkim kosztem!
|
![]() |
![]() |
#56 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 02 2006
Lokacja: Śląsk
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Master of Thunders
Profesja: Druid
Świat: Eternia
Poziom: 21
Skille: 17/20
Poziom mag.: 30
![]() |
![]() Może by tak zablokować temat? Kolejna bezsensowna wojna FACC vs PACC...
|
![]() |
![]() |
#57 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 12 2004
Lokacja: Rzeszów
Profesja: Elite Knight
|
![]() Cytuj:
może by tak zablokować Ciebie i Twoje bezsensowne wypowiedzi ?? facc=granie dla przyjemności pacc=nadużycie przyjemności objawiające się agresywnym i aroganckim zachowaniem posiadacza, gdy ktoś coś powie na jego temat, bądź postaci w tibii-skąd to wiem? otóż mój kolega z klasy zachowywał się normalnie dotąd aż kupił Premium Account. Od tego czasu cwaniakuje, agresywnie zachowuje się wobec koleżanek/kolegów i najważniejsze..uważa za gorszego kogoś kto gra w tibie, a nie ma pacca. wnioski : sami wywnioskujcie ![]()
![]() |
#58 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2005
Poziom: 44
![]() |
![]() jak to powiedzial jakis medrzec"za 90 zlotych mozesz isc do kina z dziewczyna, potem do restauracji i spedzic baardzo mile sobotnia wieczor"
wiec zastanowcie sie czy warto wydac kase na nalog czy moze wybrac sie z gdzies z panna xPP(chociaz ja i nawet z tym mam problem ^^)
![]() 23:28 Andrzej Epa [31]: schowaj te zeby 23:28 Andrzej Epa [31]: nie warcz na mnie 14:23 Thor Orio [124]: Dam itemy za zaufanie, do wygrania nawet bohy oraz rh i takie smietki magiczne , za slabe eq kasa |
![]() |
![]() |
#59 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 03 2006
Lokacja: Zielona Góra
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Master Sorcerer
|
![]() Cipsoft chyba odczuł, że mało ludzi kupuje pacc ostatnio. Sam też to odczuwam, coraz mniej osób widze na moim świecie biegających np. na rotach, czy larvach w Ank i na Daramie. Z regułyt to były najbardziej zaludnione miejsca dla low lvl'i.
Cipsoft nakłania ludzi od zakupienia paccy, bo chcą stworzyc nowe światy! A to kosztuje. Gdyby nikt nie kupował pacc to by usuneli tą grę kompletnie, bo co to za prawa, w ktorej mało płacą. Może zrobimy tak, że nie kupiny pacca, użytkownicy tibia.pl i tak aby to się rozpowszechniło, firma cipsoft by straciła dużo. Gdyby było tak, że każdy byłby skazany na hacka lub cos innego i nikt by nie kupował pacca to facc by sobie nie pograli bo tibia by znikła z planety Ziemia. ![]() ![]() Ale bez neta w takie dni niepogodne jak te co bym robil ![]()
#60 |
Użytkownik forum
|
![]() Celem projektantów gier, sieciowych i nie, jest nie tylko zaprezentowanie swojego pomysłu/dostarczenie rozrywki zgłodniałym masom
![]() Inną zupełnie sprawą jest rozsądna cena za proponowaną rozrywkę. W Tibii jest to, w mojej ocenie, dość zrównoważone, ewentualnie ceny mogłby być nieco nizsze, jednak wynika to, jak ktoś słusznie wcześniej zauważył, z różnicy cen na rynku polskim a na rynkach zachodnich. Fakt, potrzeba sporo czasu, żeby wbić sensowne skille. Rzeczą kluczową wydaje się stosunek czasu poświęconago na zdobywanie skilla/przedmiotu/poziomu do czasu, w którym można to stracić. Jednak, zarówno w tej, jak i w innych grach, zawsze znajdą się goście grający po pół lub więcej godziny na dobę i to oni, jako najpotężniejsi nadają tempo. W zależności od tego, jaką władzę da się im do ręki. Im więcej szkody mogą wyrządzić innym, tym władza ( i wywierany nacisk) większe. Przykład: w Tibii, przy śmierci tracisz od 2 do 10% doświadczenia, co wiąże się ze stratą określonego poziomem czasu gry. W takim np. Conquerze, podczaś śmierci tracisz tylo część ekwipunku z plecaka, czyli o ile nie znalazłeś akurat jakiegoś rzadkiego przedmiotu (co się zdarza RZADKO), nadrobienie strat jest kwestią kilku minut. Pijopiwnik - Aroganckie zachowanie się graczy z PACCEM - no cóż, całkiem możliwe, jednak normalny człowiek, jeśli ma lepiej, pomaga tym którzy mają gorzej (pod warunkiem że nie czuje, ze jego dobra wola jest wykorzystywana i nadużywana - tak, tak...). Taaacy Leeepsi są tylko idioci. Etoric, za 90 złotych rzeczywiście można to wszystko... potrzeba jedynie: 90 złotych, dziewczyny, dobrych chęci z OBU stron... a w niedzielę rano masz już wszystko za sobą ![]() |
![]() |