Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 04-06-2006, 17:44   #41
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Tak sie sklada, ze sorc expi teraz znacznie szybciej od ryca, do tego nie musi trenowac i majac pacc na koszty takiej gry tez nie narzeka.

Porownywac ryca i sorca nie ma sensu, z prostego powodu - mlvl nie wplywa tak na szybkosc expienia sorca jak skille ryca, powyzej 75/75 rycowi skille wpadaja co kilkanascie godzin (do tego pojedyncze awanse nie robia roznicy ) a w tym czasie sorc leci przed siebie z kolejnymi levelami stajac sie coraz silniejszy.

Robienie 90/90 na takim levelu jest smieszne.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 04-06-2006, 19:10   #42
Pietru
Guest

Domyślny

Wszystko zalezy od skili i broni.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 05-06-2006, 11:41   #43
Xetasi
Użytkownik Forum

Xetasi's Avatar

Data dołączenia: 08 01 2006
Lokacja: MMz

Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Domyślny

Podsuńcie mi jakas miejscowke na lvl 25 65/65 4 m lvl Bs/C-helm/K-arm/p-leg/d-shield. Kaetdra odpada bo sie boje GS ktory tam moze byc, jak jeszcze mialem FS to nie bylo klopoty ale z bsem sami wiecie. wiec gdzie ?
stary 05-06-2006, 12:17   #44
Helixaw
Użytkownik Forum

Helixaw's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Sosnowiec

Stan: Na Emeryturze
Imię: Polalunia
Świat: Aldora
Domyślny

Nie musisz sie obawiac gsa Na takim lvlu i z takimi skillami spokojnie sie wyuhasz i uciekniesz. Zreszta gsy bardzo rzadko tam sa.
Helixaw jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-06-2006, 13:05   #45
chesek
Użytkownik Forum

chesek's Avatar

Data dołączenia: 04 05 2005
Lokacja: Łódź

Stan: Usunięty
Profesja: Elite Knight
Domyślny

Ucieknie, jeśli GS nie włączy haste. A lurowanie GS'a jest możliwe - ostatnio widziałem jak 48 knight luruje GSy prawie obok Lorbasa.
chesek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-06-2006, 15:51   #46
Deaf Scream
Użytkownik Forum

Deaf Scream's Avatar

Data dołączenia: 02 09 2004
Lokacja: Włocławek

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Flaxizo
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Berylia
Poziom: 20
Skille: xx/xx
Poziom mag.: ~
Deaf Scream ma numer GG 1975803
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez chesek
Ucieknie, jeśli GS nie włączy haste. A lurowanie GS'a jest możliwe - ostatnio widziałem jak 48 knight luruje GSy prawie obok Lorbasa.
tylko ze niedaleko od tego npc gs znika wiec lurowanie tak daleko troche mija sie z celem.

a co do pytania gdzie isc..sproboj dwarf soldiery w kaz.. powinno isc w miare szybko z ich zabiciem.
Deaf Scream jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-06-2006, 16:27   #47
Wojtini21
Guest

Domyślny

Heh. W/g mnie h lvl knight to 60lv +. Tak więc ja knightem na 64lv (87/86) siedze se na tombach ok.25k/h + loot ok.10k samej kasy. Wiem, że więkoszość będzie pisała, że mało na 1h wyciągam, ale u mnie na serwie cieżko znaleść coś wolnego dobrego. Kiedyś (58lv) wstałem o 5 rano, wzioł 15bp uh + 5bp hmm i poszedłem na d lair w venore (bez dl'i) wychodziło ok.50k/h + ok.2-3bp uh/h, siedziałem ok.2.5h, loot wyszedł na ok.10k max, więc uhy się nie zwróciły, ale prawie 130k w ciagu nieco ponad 2h odpowiadało mi.

Po jakimś czasie (62lv) wybrałem się na północne dragi w Ankh. Także wstałem o 5 rano Wziołem 10bp uh + 5bp explo i poleciałem. Teraz moim celem były Dl'e. No i już pierwszy dl solo okazał się waste uh ... ;/ Ale co tam lezy tyle uhów ze wole szybko poexpic. Nie liczyłem straconych uhów i explo na dl'e i expa na godziny. Jednak gdy został mi nie cały bp uh i chyba 2-3 runy explo, zebrałem się i wróciłem. Exp po 1.5h wyszedł ok.80k Loot wyszedł na +, ponieważ poleciało mi DSM Teraz nie mam czasu chodzic na takei wyprawy wole posiedziec na tombach, scarabach czy skoczyc na hunt hydr/dl/hero.

A wracając do expa sorcererm to moj brat na hydrach w godzine wbija spokojnie 70k, używając tylko wanda + exori vis + 1 ds. Siedząc całą sobote na hydrah wbił 69lv z 64lv, tak chyba widac róznice. Na drugi dzień na erig.net pisało że wbił prawie 1.2kk expa
  Odpowiedz z Cytatem
stary 05-06-2006, 17:15   #48
Xavine
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil
Tak sie sklada, ze sorc expi teraz znacznie szybciej od ryca, do tego nie musi trenowac i majac pacc na koszty takiej gry tez nie narzeka.

Porownywac ryca i sorca nie ma sensu, z prostego powodu - mlvl nie wplywa tak na szybkosc expienia sorca jak skille ryca, powyzej 75/75 rycowi skille wpadaja co kilkanascie godzin (do tego pojedyncze awanse nie robia roznicy ) a w tym czasie sorc leci przed siebie z kolejnymi levelami stajac sie coraz silniejszy.

Robienie 90/90 na takim levelu jest smieszne.

Zgodze sie z tym ze sorc robi najwiecej expa ale jednorazowo...spojrz na takiego h lvl knighta....wpada na vampy bierze po kilka na klate i gfb...exp leci tez zajebiscie....

Co ludzie by zrobili bez knightow....demon hunt np niemozliwy (up down ? ) ^^
  Odpowiedz z Cytatem
stary 05-06-2006, 18:20   #49
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

@wojtini:

Bylbym ci baaardzo wdzieczny gdybys przeszedl sie na godzine do Elf Fortress i napisal ile expa wbiles. Zalezy mi na liczbach.
stary 05-06-2006, 18:48   #50
Xybee
Użytkownik Forum

Xybee's Avatar

Data dołączenia: 11 11 2005
Lokacja: Zychlin

Imię: Xybery
Świat: Secura
Poziom: 101
Skille: 92/91
Poziom mag.: 7
Domyślny

Up@Na Elf Fortess Ja Osobiscie Wbilem 34k xp moj rekord puki co.
Xybee jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-06-2006, 18:48   #51
Xybee
Użytkownik Forum

Xybee's Avatar

Data dołączenia: 11 11 2005
Lokacja: Zychlin

Imię: Xybery
Świat: Secura
Poziom: 101
Skille: 92/91
Poziom mag.: 7
Domyślny

^double post >.<

Ostatnio edytowany przez Xybee - 05-06-2006 o 18:50.
Xybee jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-06-2006, 18:51   #52
Mishima Fanatic
Guest

Król Sork lepszy

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Neevo
ja jakos nie narzekam na exp knightem (jezeli dobre skille) xD sorcem/drutkiem wiele ciezej expic .....

... knightem 85/85 to sama przyjemnosc ^^

ja mam moim hcarem co gram teraz 70/70 spoko sie expi ... ale skilluje .... 90/90 bedzie =]

Sork zdecydowanie szybciej expi się a zanim wbijesz skile 90/90 to sorkiem bardzo byś odskoczył z expem Mag RuleZ
  Odpowiedz z Cytatem
stary 05-06-2006, 21:54   #53
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

@Xybee:

cos slabo bo ja przed chwila prawie 32k wbilem w godzinke ;p

koszty - 6 uhow + zarcie.
stary 06-06-2006, 08:05   #54
Gallar
Zbanowany

Data dołączenia: 26 11 2005

Gallar ma numer GG 4524829 Gallar ma login Tlenu gallstayer@o2.pl Adres Jabbera do Gallar Send a message via Skype™ to Gallar
Domyślny

@Mishima Fanatic: Skille 90/90 nie są wcale potrzebne do efektywnego expienia. 76/75 posiadam i nie narzekam ^.^

Ok. 30k/h expa na Elf Fortress mi wychodzi, więc nie jest źle, lootbagi?
Jak już musze robić to na mino (mino tower, w nocy lub rano, senja w dzień=P)...
Gallar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-06-2006, 16:29   #55
Mithgar XX
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 01 2006

Stan: Aktywny gracz
Imię: Mithgar
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil
koszty - 6 uhow + zarcie.
Nie lepiej próbować manasy zamiast uhów? W skali godzinnego expienia taniej wyjdzie nawet i przy okazji trochę mlvl wskoczy ;d
Testowane przeze mnie
stary 06-06-2006, 16:45   #56
Sir Boleq
Użytkownik forum

Sir Boleq's Avatar

Data dołączenia: 03 06 2006
Lokacja: Grójec

Sir Boleq ma numer GG 7766928
Domyślny

Nie miałem doczynienia z prawdziwym h lvl knightem (jedynie co to moj 52 ;p)
Ale jak grałem knightem to expi sie naprawde szybko...knight z paccem moze naprawde ostro expic
Sir Boleq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-06-2006, 19:38   #57
Bocio
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 12 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Conan Barbarzyncaa
Jeszcze jedno pytanie:
ja expie zwykle na katedrze i wbilem tam juz jak widac 36 lvl na pierwszym pietrze wybijam wszystko bez klopotu ale jak zszedlem na dol to na wejsciu sa tam jakies 5 dark monkow,5 assassinow,witch i jeszcze bandity jakies jedyna zaleta tego miejsca ze nikt tam nie expi nigdy i czy oplaca sie zuzyc duzo uhow i tam sobie expic(czy to sie oplaci,czy nie beda uhy za bardzo zchodzily).
Exp tam jest niesamowity. Nie dość, że każdy się boi wejść (ja rozwalam wszystko na początku z gfb) to można lurować dark monki i assasiny pojedynczo, ponieważ są tam jakby takie pokoje i wszystko naprawdę łatwo wchodzi. Co prawda ja expiłem sorcem na 37 lv (teraz dragi, ale rzadko gram) z 330 hp. Włączałem mana shield, traciłem backpack manasów na około 10k expa.
Myślę, że knightem expiło mi by się tam o wiele łatwiej
Bocio jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-06-2006, 19:39   #58
Wojtini21
Guest

Domyślny

@Vill

Jakiego masz knighta?lv,skille itp. I czy expiłeś na OF włącznie z warlordami czy questem ? A jakie eq i czy expiłes z dwuręczną bronią czy jedno.

Ostatnio edytowany przez Wojtini21 - 06-06-2006 o 19:42.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 06-06-2006, 19:57   #59
Stożek
Użytkownik Forum

Stożek's Avatar

Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: 50 cm od ekranu

Imię: Forestman
Profesja: Elder Druid
Świat: Eternia
Poziom: 33
Skille: 13/21
Poziom mag.: 29
Stożek ma numer GG 9888628
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mithgar XX
Nie lepiej próbować manasy zamiast uhów? W skali godzinnego expienia taniej wyjdzie nawet i przy okazji trochę mlvl wskoczy ;d
Testowane przeze mnie
Jasne... exurowac sie jak wpada na klate kilka scoutow + 2-3 archany, manasy dobre sa na scaraby, dworci, minosy etc. Na EF gdy biega sie na dragi +wiezyczke to nie starczy.
Stożek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-06-2006, 20:30   #60
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

po kolei:

@wojtini:

knight taki jak w profilu - 42 level, skille 75/77, w OF bylem dla zabawy ( 40k gotowki z ktora nie ma co zrobic = 11 bp uh = OF ). Nie martwiac sie o koszty lazilem z warhammerem bijac tylko i wylacznie leadery i zerki na powierzchni. Eq = c-set + jakies smieci. Nie oplacalo sie, szybkie tez to nie bylo ale odrobina adrenaliny nie zaszkodzi.

@stozek:

wczoraj wpadlem na EF pobawic sie troche ze scoutami i zauwazylem jedna ciekawa rzecz: przy moim patrol route tylko w 1 miejscu w calej fortecy dostawalem mocne baty ( tak ze musialem tam czasem uzywac uha ), wszedzie indziej - niezaleznie czy bylo tam 3 czy 4 scouty - uklad terenu pozwala zabic je na tyle szybko ze exura spokojnie wystarcza do leczenia.

Generalnie wydaje mi sie ze mozna jechac w EF z manasami, ale uhy i tak trzeba zabrac, a manasy niekoniecznie musza byc tansze niz uhy ( nawet po cenach sklepowych run ) bo oprocz rozrzutu w sile leczenia exury mamy dosyc powazny rozrzut w manie odnawianej z 1 fiolki.

@Bocio:

Dzieki, 1 noc na senji, zbiore kase i jade na te dark monki. Raport juz wkrotce.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania